Arama sonuçlarınız

1. O

Motosikleti, otomobil gibi kullanmak!

Artçının ekipmanları şimdiden hazır zaten:) İşin şakası yok. Videolardan yaralanmaları, kazaları izliyoruz. Keyif için yaptığımız eylemi, sürüşü eziyete çevirmek bana anlamsız geliyor. İleride artçı olarak alacağım kişinin kilosu 50 falan civarında. Ben de 65 kiloyum. Zaten benden daha ağırını...
  2. O

Cevaplar için teşekkür ediyorum. Hepiniz dediği gibi alışmak zamanla olacak. Şuan için aklımda 1000 km yapınca bir eğitim daha almak var. Yukarıda arkadaşımız tavsiye etti, her sürüş öncesi 5-10 dakika müsait alan bulursam slalom ve 8 çalışması yapacağım. Motosiklete iyice hakim olayım, belli...
  3. O

Bakış işini yavaş yavaş kavrıyorum. Sürekli aklımda 'baktığın yere gidersin' cümlesi var ama bunu reflekslere ve pratiğe dökmek sizin de dediğiniz gibi zamanla olacak. Tedirginlikliğim yoğun trafikte oluyor genelde, bunun nedeni de sanırım olasılıkların çok fazla olması. Limitin 80 olduğu...
  4. O

Evet, XMAX biraz dezavantajlı bu konuda. Çok mecbur kalmadıkça riske girmiyorum. Varacağım noktaya 5 dakika geç giderim, hiç sorun değil. Motosikleti araç olarak değil de keyfine sürmek istiyorum. O nedenle hiç acelem yok :)
  5. O

1 kere aldım ve almadan önce/sonra farkı gece gündüz gibiydi. Kesinlikle belli periyotlarda tekrarlayacağım.
  6. O

Dediğiniz uygulayacağım, sürekli pratik yapmak mantıklı geldi. Trafiğe çıkınca boş alanda yapılan hareketleri maalesef rahat şekilde yapamıyorum ya da yapamıyoruz.
  7. O

Arkadaşımın söylemi olduğu için bana da garip geldi. Ve aktif olarak 2 gündür trafiğe çıkıyorum. Beni otomobiller değil de sağımdan solumdan jet hızıyla geçen motosikletler tedirgin ediyor:)
  8. O

Merhabalar, Motosiklet ehliyetimi 2 hafta önce aldım. XMAX 250 ile yavaştan sürüşlere başladım. Kapalı alan hakimiyet dersinden sonra trafiğe çıktım. Kafama takılan bir noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Motoru belli bir hızdan sonra kontrol etmek kolay oluyor ve güven veriyor, ancak sokak...
  9. O

Motosiklet Eğitmenleri Platformu

Konuyla keşişen bir sorum, daha doğrusu tecrübeli arkadaşların fikirlerini merak ediyorum. Motosiklet sürmeye yeni başlıyorum. Ehliyetimi geçen hafta aldım. Eğitimsiz trafiğe çıkmaya karşı olduğum için bana yakın olan bir kurumun kapalı alan hakimiyet dersine kayıt oldum. Ders 1 gün sürüyor ve...
  10. O

Virajı alamayan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. “Motorcu dostu bariyer” hayat kurtardı

1 Ekim tarihinde Biga-Çan yolu üzerinde meydana gelen kazada Ahmet Can Öztekin, motosikleti ile seyir halindeyken virajı alamayarak bariyerlere çarptı. Genç adam bir süre sürüklendikten sonra yola savruldu. Kaza anı seyir halinde olan başka bir motosiklet sürücüsünün kask kamerasına yansıdı...
  11. O

Yurtdışı -> Yurtdışı taktiği

Karadağ'ın gümrük mevzuatına bakmak gerek. AB üyesi olmadığı için vergilendirme vardır. Türkiye'deki kadar olmasa da benzer işlem prosedürleri var. Eğer imkanınız varsa AB üyesi ülkeye göndermeniz daha avantajlı olur.
  12. O

Vespa GTS 300 ile İstanbuldan İsviçre Alplerine Yolculuk

Harika bir tur olmuş gerçekten:) Blog yazınızı da okudum. Yolculuk sırasında özellikle Vespa'da sizi zorlayan ya da keşke şöyle böyle olsa dediğiniz bir detay, durum oldu mu?
  13. O

Otobüs kazasında motosiklet sürücüsü tutuklandı

Gerçekten ilginç bir karar, otobüsü motosiklet sürücüsünün üzerine İETT şoförü sürüyor.
  14. O

Otobüs kazasında motosiklet sürücüsü tutuklandı

Çekmeköy'de İETT otobüsü şöförünün motosiklet sürücüsü ile yaşadığı tartışmanın ardından otobüs, durağa çarptı. 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Gözaltına alınan motosiklet sürücüsü K.P. tutuklandı. Kaza, dün saat 14.25 sıralarında Mehmet Akif Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu...
  15. O

Yamaha 2025 yeni motosiklet fiyatları

Zam geleceğini nereden öğrendiniz acaba?
  16. O

Xmax 250 mantıklı bir başlangıç mı?

Forza'nın sele 78 cm, XMAX 79 cm. Maxi scooterlarda yükseklik birbirine çok yakın. Bu yükseklik konusunu tabanı en azından 1-2 cm yüksek olan bot giyerek çözmeyi düşünüyorum:) Sıfır alma konusunu dediğiniz nedenden dolayı eledim. Zaten XMAX piyasası belli. Temiz, fiyatı makul 2024 kasa bulduğum...
  17. O

Bu konuyu çok düşündüm. 125'lik alıp ona alışacağım sonra satmak için uğraşacağım, sonra yeni motor alacağım ona alışacağım vs... Bu süreçleri düşününce yorucu geldi. O yüzden direkt xmax ile başlamayı mantıklı buldum. Belki ilk etapta zor gelebilir, farkındayım. Eğitim almadan zaten yerinden...
  18. O

Güzel noktaya değindiniz. Alacağım motosiklet ne olursa olsun 4-5 seans hakimiyet/ileri sürüş vs dersleri kesinlikle alacağım. Ekipmanlarımı şimdiden aldım. Vibram tabanlı tam korumalı botum hazır :) Boyuma uygun, muhtemelen daha düşük cc ile başlamayı düşündüm ama onu alıp satmak sonra...
  19. O

Umarım iyimser tarafım ağır basar ve başıma fazla masraf açılmadan A2 ile devam edebilirim :) Xmax ilk sıramda ancak kafamı kurcalayan durum, boyum 1.65 olduğu için hakimiyet kuramama endişesi. Xmax 180 kilo civarında ve sele yüksekliği 79cm zaten 250cc maxi scooterlerin boyut ve kiloları...
  20. O

Dediğiniz gibi şehir içinde sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ama uzun yol yaptığımda nasıl olacak, yol bitmeme durumlarıyla karşılaşacak mıyım merak ediyorum :)

Yeni mesajlar