Arama sonuçlarınız

1. peyloride

Yapıldığında çok fark eden şeyler

Motora şunu yaptım acayip fark etti - görünüş olarak da olabilir sürüş açısından da olabilir - dediğiniz şeyler var mı? Mesela bir arkadaşım reflektörlü yelek takmanın trafikte görünürlüğünü çok arttırdığından bahsetmişti.
  2. peyloride

Motor soğukken gelmeyen, ısınınca gelmeye başlayan ses

Selamlar, 150NS kullanıcısyım, bilindiği gibi krank problemi yaşanabiliyor bu motosiklette. Motorum yaklaşık 18binde, 7-8 bindir ben kullanıyorum 3. sahibiyim. Geçenlerde istanbul-ankara yaptıktan sonra motorumda bir ses farkettim. Motor soğukken her şey düzgün fakat ısındıktan sonra değişik...
  3. peyloride

Devir Konusu

Selamlar, Motosikletin en uygun devri konusunda çok fazla bilgi var internette, biri diğerini tutmayan. Kimisi diyor ki düşük devir iyidir, kimisi diyor ki maksimum tork devri+500, kimisi diyor ki redline/2 vs. vs. Bu işin aslı nedir tam olarak? Motordan motora farkediyorsa, Pulsar 150NS...
  4. peyloride

Fren Performansını Arttırmak

Selamlar, Bilmiyorum böyle bir şey mümkün mü fakat 150NS motosikletimin frenlerinden pek memnun değilim. Özellikle yağmur yağdığında hiç durayamacakmışım gibi geliyor. Balatalara ve diske balata spreyi sıktım bolca temizlemeye çalıştım ama pek bir şey farketmedi. Balata değiştirmek ya da...
  5. peyloride

Yola çıkmayı beklerken araba çarptı

Aklınızda bulunsun, böyle durumlarda dikkat edin diye anlatıyorum. Normalde dikkat ederim fakat o gün hiç bakmadım ve olan oldu. Gidiş geliş bir yolun kenarında bakkala uğradım içecek bir şeyler aldım. Çıkarken yolun sağını ve solunu kesiyordum, yokuş ve virajlı bir nokta zaten oradan çıkmak...
  6. peyloride

Benzin damlatma

Selamlar, Dün iş yerinde park ettiğim yerde bir arkadaş öğle saatlerinde motorun benzin koktuğunu söyledi. Akşamüstü ben de baktım herhangi bir koku falan yoktu. Yanda başka bir motor daha vardı ondan olabilir diye düşündüm, önemsemedim eve gittim. Eve giderken yolda benzin aldım bir miktar...
  7. peyloride

2000~ Km tecrübe, 150cc ve uzun yol (İstanbul-Ankara)

Merhaba, Daha önce 400 km tecrübem varken bunun konusunu açmıştım. Neler yapmam gerektiğine dair. 10 dakikadan sonra mesajları düzenleyemiyormuşuz, mecburen yeni konu açmak zorunda kaldım. Bahsettiğim konu Bu süreçte eğitim için kaydoldum. MEG'in kapalı alan ve bir hafta sonraki yol paylaşımı...
  8. peyloride

Viraj içinde kötü zemin durumunda ne yapmalı?

Merhaba, Motosiklete başlayalı çok olmadı, geçenlerde 50-60 gibi bir hızla viraj alıyordum yol boş ve iki şeritliydi. Virajın ortasında (ilk girerken gözükmeyen kısımında) sanırım harfiyat kamyonlarından dolayı oluşan toprak birikintisini gördüm. Küçük toprak tanelerinin yolu kayganlaştırdığını...
  9. peyloride

Doğru Oturuş Pozisyonuna Rağmen Bilek Ağrısı

Merhaba, Motosiklete başlayalı çok olmadı, başta oturuş ile ilgili sıkıntılar yaşadığım için sırtım vs. ağrıyordu. Zamanla onları düzelttim ancak avuç içlerim ve parmaklarım hala ağrıyor. Oturuş hakkında dikkat ettiklerim, kollar yere paralel ve kırık, ayaklar parmakların başladığı yerden...
  10. peyloride

2.el aracın ilk sahibinin hgs iptali

Merhaba arkadaşlar, çok sinir bozucu bir durum yaşıyorum. Hem dikkat etmeniz hem de fikir alışverişinde bulunmak adına konu açmak istedim. 3 ay kadar önce aldım motosikletimi, ilk motosikletimdi. İlk süreç boyunca hiç otobana çıkmadım özellikle, hem hız hem de trafikten dolayı. Karşıya...
  11. peyloride

Sanırım servis fazla yağ koydu

Merhaba, Pulsar 150NS sahibiyim. 24-25 Mart'da Bajaj bayilerinde yapılan ücretsiz bakım etkinliğine katıldım. İlk motorum, alalı da çok olmamıştı (Yaklaşık 3 hafta falan önce almıştım servisten) yağı vs. değişti. O zamandan beri de çok vakit geçmedi diye hiç yağ seviyesine bile bakmadım. 1...
  12. peyloride

Köprüden kaçak geçip feribotla dönmek?

Bugün sabah yoğun sis nedeniyle hep kullandığım feribot güzergahını kullanamadım. Motosiklete yeni başladığım için köprüden uzak duruyordum fakat bugün mecbur kaldığım için PTT yolunu tuttum HGS için. Orada işlemlere başlarken bana dendi ki, motosikletin önceki sahibi normal araç hgs'si satın...
  13. peyloride

Düşük cc - Yeni Başlayan - İstanbul-Ankara arası uzun yol ?

Merhabalar, Motosiklet sporuna başlayalı çok olmadı. Km tecrübem şu an çok yok, 400km falan anca yaptım şehir içinde. Bu süreç boyunca dikkatli kullandım ve en ufak bir sorun bile yaşamadım. Bu spora başlamadan önce çok araştırdım, çok okudum, çok izledim. Önce ehliyet, sonra ekipman sonra da...
  14. peyloride

Motosiklet klüpleri / toplulukları ?

Merhabalar, İstanbul Beykoz tarafında oturuyorum, hep merakım vardı motosiklete. Daha doğrusu iki tekere. Üniversitede bolca bisiklete bindim, en kısa zamanda İstanbul'da da bineceğim ama önce ulaşım işini temelli çözmek adına motosiklete yöneldim. Ehliyet, ekipman, motosiklet derken her şey...
  15. peyloride

Akü problemi ve nasıl çözebilirim?

Merhabalar, Motosikletim artık her marşta çalışmıyor. 1 gün bile geçse marş ile çalıştıramıyorum, ayak marşı kullanmam gerekiyor. Ancak biraz sürdükten sonra marş ile çalıştırabiliyorum. Akünün problemi nedir? 2 yıldır kullanılan orjinal akü, bir kere dolum görmüş 3-4 ay önce. Anladığım...
  16. peyloride

Motosiklete yeni başladım birkaç sorum var

Herkeser merhabalar, Pulsar 150NS sahibiyim. Her şeyinden memnunum fakat anlayamadığım birkaç durum var. Gazı açarken ne kadar yavaş açmaya da çalışsam bir anda ileri atıyor beni motor. Abartılacak kadar değil tamam ama bu işin doğrusu nedir? Bütün motorlarda böyle mi olur? Sorun varsa neyden...
  17. peyloride

Noter işlemlerinin usulü?

Merhaba arkadaşlar, Yakında 2.el bir motor alacağım. Benim kafama takılan noterde işlemler nasıl yürüyor? Daha önce bir tecrübem olmadığı için sormak istedim. Bu işin olması gereken usulü nedir/nasıldır?
  18. peyloride

Bir program yazdım

Merhaba, Başlığa ne yazacağımı bilemedim gerçekten, o yüzden direk konuya giriyorum. İşim ve hobim olduğu için kendi işlerimde de bu tarz programlar yazmayı seviyorum. Motora merak sardığım ve ehliyeti aldığım bu günlerde her gün malum sarı siteye girip motor bakmak yoruyordu beni. Ben de bir...
  19. peyloride

Ekipman Önerisi ~1-1,5k

Merhabalar, Başlıkta da bahsettiğim gibi ekipman önerisi rica ediyorum. Kışlık eldivenim var. Henüz ehliyet alma aşamasındayım 2 hafta sonra sınava gireceğim. Motorsiklet olarak henüz karar veremesem de Ybr 125 ESD, Pulsar 150NS, CBF 150, Hero Hunk şu an aklıma yatan sıralama bu şekilde. Motor...

Yeni mesajlar