Arama sonuçlarınız

1. zileliorhan

Alman Adventure Gruba Otostop Çekmek: Motorcu Motorcuyu Yolda Komaz (Foto ve Videolu)

Benim ilk göz ağrım 2010 model Mondial 100 UKH cub motoru bugün satmak için Hanak İlçesine götürdüm. Dönüşte Anayola çıktı. Üstümde ekipmanlar, elimde kask, yola dikildim. Belki 15-20 araç geçti, kimse almadı. Baktım Damal tarafından 4 tane motorcu geliyor. Kaskı yukarı kaldırarak, otostop...
  2. zileliorhan

Shakespeare Demiş ki "Tapa Gaz Gitmek, Ya da Gitmemek. İşte Bütün Mesele Bu"

17-18-19 Mayıs Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 125'lik Mondial Drift ile İstnbul’dan Ardahan'a vardım. Yanımda, arka çanta ve ilave çantada yaklaşık 30 kg yük vardı. Yakıt tüketim değerlerini ölçmek için programlı şekilde devirli kullandım. 7.800-8.000 devir arası tapa gaz gittiğim yakıt...
  3. zileliorhan

Trafik Ekibine Gidip "Motosikletimin Evraklarını Kontrol Eder misiniz?" Demek

Trafik Ekibine Gidip "Motosikletimin Evraklarını Kontrol Eder misiniz?" Demek Trafik ekiplerinin, yanlış hatırlamıyorsam, kontrol ettikleri raçların en az %10'u motosiklet olmak zorunda. Uzun yolda iken yolda bir trafik ekibi görürsem, onlar beni durdurmadan, ben yanaşıyorum yanlarına. "Kontrol...
  4. zileliorhan

Zileli Orhan Yollarda: 100'lük cub ile Çıldır, Aktaş Sınır Kapısı ve Şeytan Kalesi

Benim çocuklar zıpır gibi oldu. Elinden tutup, 23 Nisan törenlerine götürecek çağı çoktan geçtiler. Ben de 23 Nisan Cumartesi günü 6 ay önce (18 Ekim 2015) yeni açılan Aktaş Sınır Kapısı ile Şeytan Kalesi'ni ziyaret etmek istedim. Ardahan'a gelirseniz Şeytan Kalesi, Kars'a gelirseniz Ani...
  5. zileliorhan

Zileli Orhan Yollarda: 100 cub ile Ardahan'dan Hınıs'a 1 günde 300 km

Mesleğim gereği Türkiye evcil hayvan genetik kaynakları üzerine çalışmalar yapıyorum. Bu nedenle sık sık yurt içi ve yurtdışı gezilere çıkıyorum. 16 Nisan 2016 tarihinde cirit oynamakta kullanılan Hınıs'ın Kolıkısası Atı için sörvey çalışması yapmak için Hınıs, Karayazı ve Karaçoban İlçelerine...
  6. zileliorhan

Napolyon "Ekipman, Ekipman, Ekipman" demiş !...

Herkese merhabalar, Öncelikle şunu belirtiyim, bu mesajı yazmamın sebebi "Görmemişin bir oğlu olmuş, çekmiş pipisini koparmış" hesabı reklam ve/veya ego tatmini değil, benim gibi motora yeni başlayanlara ekipmanın önemini vurgulamaktır. Bu yıl bahar aylarında 53 yaşında iken ilk defa debriyajlı...
  7. zileliorhan

Uçan Motosiklet Bluejay C-680

Minority Report TV Dizisinin 1. Sezon 3. Bölümünde veriliyor. Acaba biz de görebilecek miyiz uçan motosikleti? Uçan motoskletin genel görünüşü Yolda giderken, daha doğrusu uçarken Bu da parkederken
  8. zileliorhan

Motosiklet parkurunda can pazarı yaşandı

Motosiklet parkurunda can pazarı yaşandı. Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası’nda facianın eşiğinden dönüldü. Esenköy Akdeniz Off-Road Park’ta yapılan yarışlarda, Fethiye Ormanspor pilotlarından Cemil Yurt rampalardan inerken düştü. Arkadan gelen bir motosiklet...
  9. zileliorhan

Kawasaki 1043 cc (Z 1000, Z 1000 SX, KLZ 1000 Versys) Teknik Özellik Karşılaştırması

Kawasaki 1043 cc (Z 1000, Z 1000 SX, KLZ 1000 Versys) teknik özellik karşılaştırması imajda görüldüğü gibi. Umarım faydalı olur. Not: Koyu renk ile işaretlenenler, teknik verileri diğerinden veya birbirlerinden farklı değerleri gösterir.
  10. zileliorhan

Dürüst İnsan/Satıcı Böyle Olur. Tebrik Ediyorum. Yalanla Mal Satanlara İthaf Olunur!

Satış ilanlarına bakarken fotoğrafTaki XJ6'nın ilanı ile karşılaştım. Belki başkaları da daha önce böyle dürüst bir tavır sergilemiştir ama ben rastlamadım. Yalçın Aksoy XJ6'nın ilan detaylarını yazarken, altlarda bir yerde ayrı bir başlık açarak, motorunun kusurlarını da yazmış. Kendisi...
  11. zileliorhan

2016 Model Kawasaki Ninja 300 Çıktı

2014 yılı satış rakamlarına göre Avustralya'da en çok satılan motosiklet tipi Ninja 300 olmuş. Koyu kurşuni ve kırmızı olmak üzere 2 renk seçeneği ile piyasaya sürülecek olan 2016 Ninja 300, Avulstralya'da ABS'siz 6.199 USD, ABS'li 6.899 USD'dan satılacakmış.Ninja 300Yeni Ninja 300'ün gösterge...
  12. zileliorhan

2016 Model Kawasaki Ninja 300 Çıktı

Geçen yıl en çok satan motosiklet tipi olan Ninja 300'ün 2016 modeli çıkmış. Koyu kurşuni ve kırmızı renklerde satılacak olan Ninja 300'de bazı iyileştirmelere gidilmiş. Analog göstergelerin gece ışıklandırma rengi, daha iyi görülebilmesi için değiştirilmiş. Kısa zamanda Türkiye'de görmek dileği...
  13. zileliorhan

Yol Kenarı Bariyerler Acilen Motosiklet Sürücüleri İçin Yenilenmelidir (Videolu)

Yol Kenarı Bariyerler Acilen Motosiklet Sürücüleri İçin Yenilenmelidir. Yorumsuz olarak video linkini sunuyorum. https://www.youtube.com/watch?t=7&v=IN8o7fheEXU
  14. zileliorhan

Uçan Motosiklet !...

İlginç bir haber: Uçan Motosiklet. (http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1132769-ucan-motosiklet-gun-sayiyor) Bilimkurgu filmlerinde hayallerimizi zorlayan birçok araç, farkında mısınız bilmiyorum ama yavaş yavaş hayatımıza giriyor. Son olarak Star Wars’ta (Yıldız Savaşları)...
  15. zileliorhan

Egzoz Sesi İçin Motosiklet Tercih Edilir mi?

Önce şunu belirteyim, sizler kadar motosiklet bilgim yok ancak ben mesleğimden gelen bir alışkanlıkla, olaylara genellikle teknik açıdan bakarım. Örnek vereyim, forumda Husqvarna 900R motosiklet üzerine yorumlar yapılıyor. Motor neredeyse yere göğe konulmuyor. Söyleyeceğim şu ki, Nuda 900R'ın...
  16. zileliorhan

Suzuki Motor 2 Haftadır Fiyat Güncellemesi Yapmadı. Nedenini Bilen Var mı?

Suzuki Motor 2 Haftadır Fiyat Güncellemesi Yapmadı. Nedenini Bilen Var mı? An itibari ile sayfanın imajı.
  17. zileliorhan

EGSOZUN MOTORLU ARAÇLARDAKİ/YAKIT TÜKETİMİNDEKİ ÖNEMİ

Bilindiği gibi içten yanmalı motorlar kabaca, yanma odasına emme supapları aracılığı ile alınan yakıt ve havanın patlatılması, böylece oluşan basıncın tekerlere iletilmesi ile hareketin sağlanması, yanmış gazların ise egzoz supapları aracılığı ile boşaltılması esasına dayanır. Motor...
  18. zileliorhan

Bursa'da trafik kazasında, iki genci taşıyan motosikletin üzerinden iki kamyon geçti.

Motosikletli gençlerin korkunç sonu: Bursa'da trafik kazasında, iki genci taşıyan motosikletin üzerinden iki kamyon geçti. http://www.haberturk.com/gundem/haber/1122258-motosikletli-genclerin-korkunc-sonu Bursa'daki trafik kazasında motosikletteki 2 gençten biri olay yerinde, diğeri hastanede...
  19. zileliorhan

Pirene Dağları'nda Kawasaki Z100SX

Pirene Dağları'nda Kawasaki Z100SX https://youtu.be/jA1yHrlFTBU
  20. zileliorhan

Japon Motosikletleri Model/Fiyat Karşılaştırılması (Tablolu)

Japon bakıyorum. Sitelere teker teker girip, özelliklerine ve fiyatlarına baka baka, bir hâl oldum. Ben de üşenmedim, modeller ile fiyat karşılaştırması yapmak amacı ile bir tablo hazırladım. Bazı motosikletlerin kategorisini yanlış bölüme koymuş olabilirim. Çünkü 4 Japon firmanın hepsi de...

Yeni mesajlar