Arama sonuçlarınız

1. sodurlu88

Fren balatası, EBC FA780HH

Brembo olarak ara istersen, uyumlu kod "07YA60SP" Avrupa'dan kesin bulursun.
  2. sodurlu88

Subaplarım "ok" mi testi

Periyodik bakım tablosunda supap boşluklarının ne zaman kontrol edilmesi gerektiği yazmıyor mu ? Her 10bin kmde böyle bir test (bence anlamsız) yapıncaya kadar. :)
  3. sodurlu88

Yurtdışı -> Yurtdışı taktiği

Oradaki ekipman fiyatları ülkemizden daha pahalıysa onlarda bizim gibi yüksek vergi ödüyorlardır. Şöyle düşün, gideceğin ülkede yaşayan insanlar FCmoto'dan alışveriş yapmasını bilmiyor mu çok daha pahalıya kendi ülkerinden alıyor ? Çok daha pahalıya kendi ülkelerinden almıyorlarsa satıcılar...
  4. sodurlu88

MV Agusta'lar Neden İkinci Elde Ölü?

2024 de KTM %50,1 hissesini almış fakat kendi girdiği ekonomik krizden dolayı 2025'in başında geri satmış hisselerini. İyide olmuş geri satması, kendim KTM kullanıyorum severek ama KTM nin piyasadaki küçük firmaları satın alıp kendi motorlarına çevirmesini sevmiyorum. KTM de kalsaydı büyük...
  5. sodurlu88

MV Agusta'lar Neden İkinci Elde Ölü?

MVAgusta'nın yarısından çoğunu KTM aldı diye biliyorum, Türkiye'de kim getiriyor bu markayı ? KTM servisleri hizmet vermiyor mu ?
  6. sodurlu88

Ters yönde araç kullanıp motorcuyu tehdit etti, 46 bin TL ceza aldı

Kendisini de bigdick ile ezmek lazım. örnek video paylaşmamayı tercih ederim.
  7. sodurlu88

Ters yönde araç kullanıp motorcuyu tehdit etti, 46 bin TL ceza aldı

Adamın zaten ehliyeti geçici olarak iptal edilmiş öncesinde, araç kullanmaya devam ediyor. Yeni yazılan para cezasını da ödemeyecek büyük ihtimal. Bir seçim önü af çıkar cezaya... Klasik Türkiye.
  8. sodurlu88

Multistrada v4 - pikes peak?

İki kişi binecekseniz konforu yüksek olanı tercih edin. Pikes'da ön jant 17inç. Türkiye yollarında 19inç ön jant en iyi tercih olur. Hatta 2 kişi gezmeye gidilecek güçlü bir motor istiyorsanız, KTM SADV'yi de değerlendirin. Tork ve kullanılır devirlerdeki gücü Ducati'den daha iyi.
  9. sodurlu88

"Gereği Yapıldı" adlı mobil uygulama (eli kulağındaymış)

Düşünce güzel, hatta geç kalınmış bir durum. Fakat uygulama da çıkabilecek çok sorun var. Videoları kim gözlemleyip karar verecek ? Her ilçenin emniyet biriminde bu videoları izleyip karar verecek birileri olmalı. Motosiklet kullanıcıları için büyük bir soru işareti bulunduruyor bu durum...
  10. sodurlu88

Tövbekar olmuştur kesin

Basit bir hatanın cezası o kadar ağır olmamalı anlamında kullanıyorum ben, o yüzden "kovulmaz" olmalı. Kovarlar dersek de, hata basitte olsa cezası çok ağır olur anlamında kullanmış oluruz.
  11. sodurlu88

Tövbekar olmuştur kesin

Bizde bi laf var, "Üzüm yiyen tilki pekmez sıçana kadar kovalanmaz" diye. Videodaki adamın gerkeçten pekmeze ihtiyacı varmış sanırım.
  12. sodurlu88

Triumph Tiger 850 Sport Alınır mı?

Sahibinden com her donanım paketine yeni model gibi sekme açtığı için çok kafa karıştırıyor. Ben bildiğim kadarıyla aşağıya yazayım, almak isteyip kafası karışanlar baksın. Tiger 800 ve 900 ler için yazacağım, 1200lerde de aynı durum vardır. İlk olarak Tiger 800 ve Tiger 800XC olarak çıktı...
  13. sodurlu88

Göbek rakısı nedir?

Küba purosu: Kübalı bakire kızların bacak içlerinde özenle seçilmiş tütün yapraklarına sardıkları purolara denir. Göbek rakısı: Göbekli Türk dayılarının göbek deliklerinden özenle toplanmış üzüm tanelerinin sümlimleştirilirip yoğunlaşırken oluşan alkölden yapılan rakıya denir. Ayrıca normal...
  14. sodurlu88

1. silindirden sonra diğerlerine sıra mı gelmiyor... Duyduğum en saçma uyarı. :)
  15. sodurlu88

Rutin bakımlarını kendim yapıyorum. Motor bloğu Tiger 900'lerle aynı zaten. Sadece beygir gücü biraz daha az. Sarf malzemelerinin hepsi internette mevcut. Servise sadece servis ışığını söndürmek ve quickshifter kalibrasyonunu yaptırmak için götürdüm. Bilgisayara bağlayıp hallettiler. Öyle normal...
  16. sodurlu88

Ben kullanıyorum. Orta üst segmente fiyatına göre çok güzel bir paket sunuyor. Daha önce Tiger 800'de kullandım, ona kıyaslayınca motor bloğu tamamen değiştirilmiş. Eski Tiger 800'ler 4 silindire yakın 3 silindir idi. Yeni Tiger 850/900 ler ise 2 silindire yakın 3 silindir olmuş. Alt ve orta...
  17. sodurlu88

Kamp için masrafsız motor tavsiyesi

Mevcutta kullandığın motor ile almayı düşündüğün motor arasında; ikisininde motosiklet olması dışında pek bir ortak nokta yok. Yapacağın gezilerde yol durumu %60 asfalt dışı %40 asfalt şeklinde olacaksa, ıssız yerlerden tek başına geçeceksen CRF250L mantıklı olabilir. Bir motosikletin genel...
  18. sodurlu88

Analog Göstergeli Motosiklet Önerisi

Hiç başka modelle uğraşmaya gerek yok. Analogsa analog, devir hız yakıt :)
  19. sodurlu88

Kışın üşümemek için neler yapıyorsunuz?

Üst beden ve pantolon olarak dizlik içlik dışlık ortalık kat kat giyinirsin ama eldiven ve ayakkabı konusunda sınırlı olursun. Hareket etmediğinde de en çok ellerin ve ayakların üşür. Su geçirmez iyi bir motosiklet botu, termal çorap (birkaç katman) ile ayaklarını soğuktan korursun. Yine kışlık...
  20. sodurlu88

su soğutma ve yağ soğutma farkını bilen atlasın içeri.

Sıkıntı yok birşeyi gerçekten ciddiye almadım. Öyle yazıyorum işte... Peki hararet yapan araçta silindir üst kapak contasını yakan yağ sıcaklığı mıdır, motor sıcaklığımıdır ?

Yeni mesajlar