Arama sonuçlarınız

1. ceyhunsen

150 - 180K motor önerisi

Torku olsun diyorsan kendi eski motorum olan Pulsar N250'yi onerebilirim. Ancak beygir gucu rakiplerine gore biraz asagida. O fiyatlara sifir ayarinda motor bulunabiliyor. Japon istiyorsan Honda'dan CB250R ve CL250 var. Ancak o fiyatlara ne durumda bulabilirsin onu bilemiyorum.
  2. ceyhunsen

bu aylarda hiç bmw görmüyorum?

Konunun amaci sakasina satasma biliyorum ama ben cidden BMW GS goruyorum yollarda. Is cikisi evine GS ile giden insanlar var Istanbul'da. Dogal olarak sayilari az. Asil Japon buyuk motor yok (NC'yi adamdan saymiyorum, ki o bile az). Cok fazla Japon scooter var belki onlarin bir kisminin buyuk...
  3. ceyhunsen

Kağıt para biriktirmek - Aman dikkat...

Ticaret değil bu, yatırım. Sizin al satla parasını 6-7 katına çıkarmak dediğiniz de yatırım. Yatırım tavsiyesi de verecek düzeyde/yetkide değilim. Zaten enflasyonu yenecek bilgim olsa burada paylaşmam. Siz bu son yıllarda dolar al sat yaparak elinizdeki net dolar miktarını dolar enflasyonunu da...
  4. ceyhunsen

Çözüm önerisi dolar olarak tutmak değil zaten. Dolar olarak tutarsanız da alamazsınız, TL olarak tutarsanız da alamazsınız. Ticari bakış açısı değil bu. 15k dolar şu an 500k TL etsin. Motor da 500k TL tutuyor. 2 sene sonra da 15k dolar 750k TL'ye denk gelsin. Motor ise 15.5k dolar olacağından...
  5. ceyhunsen

Pantolon altina giyilebilecek dizlik önerisi

Ancak hep yere ilk temas edecek yere denk gelecek diye de bir sey yok. Oyle kolayca hareket eden bir sey komple bacaktan ayriladabilir. Darbe emme konusunda daha iyi olanlari var ve off-road icin kullaniyorlar. Onlar vucuda cok daha saglam oturuyorlar ancak bu baska sakatliklara da sebep...
  6. ceyhunsen

Tam boyle degil aslinda. Diyelim 15k dolarin var ve Tracer 7 almak yerine almamayi tercih ettin. Birkac yil sonra 15.5k dolar fiyattan o Tracer gelirse senin elindeki dovizin TL karsiligi artsa bile o Tracer'i elindeki doviz ile alamazsin cunku Tracer'in 0 fiyatinin TL karsiligi daha da artmis...
  7. ceyhunsen

Gecmis olsun. Bu biraz uc bir durum. Ayni darbeyi onden yiyip bir de orada koruma olmasa durum daha da kotu olabilirdi. En zayif nokta muhtemelen o diz ki oraya koruma konmak standartlarca zorunlu. Zaten kaza yapip da ciziksiz atlatmak zirh da giysek pek mumkun degil. Belki ancak airbagli bir...
  8. ceyhunsen

Korumali pantolonumun koruma kismi dizime duzgun denk gelmediginden Knox Action Pro satin almistim. Kaymiyordu fakat cok rahatsiz ediyordu. Sonra sattim. Pontolon ustune giyilenler de kaza esnasinda yerinden oynayip islevsiz oluyor diyorlar.
  9. ceyhunsen

Büyük kapışma! Tiger 1200 Rally Pro vs Africa Twin ADV ES vs BMW F900GS ADV vs KTM 1390 ADV

Bence de zaten bu yöntemle zamlanan motor şu an alınmamalı. Bu yüzden dönemini iyi tutturmak lazım diyorum. Bundan da önceki zam döneminde yeni Triumph fiyatlarına görünce bu kafayla bunlar zor motor satar demiştim. Ancak dediğim gibi 2 ay önce fiyatı çok iyi durduğu için (aslında TL olarak...
  10. ceyhunsen

Haftalık temettü veren etfler hakkında fikirleriniz

Kesinlikle katiliyorum fakat enflasyonun yuksek oldugu bir yerde dogru sekilde borclanmak alim gucunu artiriyor. Dengeyi iyi kurmak, dogru riski almak lazim.
  11. ceyhunsen

Büyük kapışma! Tiger 1200 Rally Pro vs Africa Twin ADV ES vs BMW F900GS ADV vs KTM 1390 ADV

Iyi de diger markalar da ayni seyi yapmiyor mu? Honda sonraki zam doneminde tam dolar karsiligini fiyat bicip aylarca yukselen doviz farkini kendileri mi karsilayacak? Ben her markanin ayni hesabi yaptigini gordum diye hatirliyorum.
  12. ceyhunsen

Bayi yuzunden motoru almaktan vazgecmenin manasi nedir? Servisten yansaniz anlarim fakat onda da tek seceneginiz Korlas degil. Motoru almak istediginizde odemenizi alip teslimati yapiyorlarsa gerisinin ne onemi var? Cay kahve ikram ettiler, benimle ilgilendiler diye istemediginiz bir motoru...
  13. ceyhunsen

Uzak dogu menseili motorlarin fiyat farketmeksizin her turlu ekstra vergi odedigini bilmiyordum, o enteresanmis. Ama Korlas'in getirdigi motorlar cidden ucuz kaliyor gibi bence. Sadece dedigim gibi zam donemleri oluyor ve onun hemen oncesinde almak gerek doviz olarak fazla odememek icin. Ornek...
  14. ceyhunsen

Öndeki aracı dibinden takip eden tip!

Bu biraz trafik kulturu ile de alakali sanirim. Ben hem araba ile hem de motor kullanirken onumdeki kisi ile aramda 2 saniye fark birakiyorum. Arkamda tamponuma yapisarak giden adam ise benim ani fren ve hizlanma yapmamamdan dolayi araya fark koymaya ve agresif surmemeye basliyor. Cunku ona o...
  15. ceyhunsen

Saniyorum ki zam donemleri farkli. Honda da muhtemelen birkac ay sonra aradaki farki ayni yere cekecek zammi getirecektir. Tam zam donemlerinden onceki zamanlarda motor almak daha mantikli. O Honda'nin de vergi dezavantaji olmayabilir. Cunku fiyati yeterince yuksek oldugundan gercek fiyati...
  16. ceyhunsen

Soğuk ve rüzgara karşı eldivende Goretex mi, 3 mevsim mi?

Goretex'in soguga ne negatif ne de pozitif etkisi var. Soguktan korunmak icin once ruzgari kesmek sonra da elleri isitmak gerekiyor. Elcik korumalar bir yere kadar ruzgari kesiyor. Kuryelerin kullandigi gibi bir sey daha etkili olabilir fakat onun da manetleri durduk yere siktigi ile alakali...
  17. ceyhunsen

Hayat memat meselesi degilse o kadar faiz bence de odemeyin zaten. Genellikle 0 motorlar icin su aralar 0 faiz kampanyalari oluyor. Ben de onun gibi bir sey bulabilirseniz diye yazmak istedim zaten. Hayirlisi olsun.
  18. ceyhunsen

Su an boyle bir kredi var mi bilmiyorum fakat buyuk bir kismina, hatta hepsine dusuk faizli kredi cekmek bence en mantiklisi. Zor tabi 300k TL'lik dusuk faizli kredi bulmak ama ben sizin yerinizde olsaydim boyle bir kredi bulsam 3/1'i olarak kendimi kosullamazdim. Dedigim gibi enflasyonu yenmek...
  19. ceyhunsen

Trident'i almak icin su basligi actiysan yatirim yaparak sonraki sezon o motoru alamazsin. Daha fazla para kazanmak icin calis. Daha fazla maas veren bir is bul veya ek gelir kapisi arastir. Su an enflasyonu bile yenmek zor senin benim gibi yatirim konusunda bilgi birikimi olmayan/az olan...
  20. ceyhunsen

İl Dışı Peşin Olarak Motor Almak..

Ailen alim surecinde ve sonrasinda planda olmayan bir sorun yasadiginda sana yardimci olurlar mi? Olmazlar diyorsan boyle bir ise girisme derim. Biraz can sikici bir soru farkindayim ama resit olmadan altindan kalkamayacagin bir riske girmektense baska alternatif aramak daha mantikli. Ayrica...

Yeni mesajlar