Arama sonuçlarınız

1. ceyhunsen

Kuryelik için ekipman ve motor önerileri

https://www.motomax.com.tr/alpinestars-rt-8-gtx-korumali-motosiklet-botu-siyah-/-mavi https://www.motomax.com.tr/forma-jasper-hdry-korumali-motosiklet-botu Daha once su iki botu kullandim. Gun boyu giydigimi fark etmedim bile ikisinde de. Yaris veya offroad tipi bir sey giyilmedikten sonra bu...
  2. ceyhunsen

Kurye motorlari hakkinda cok bilgim yok maalesef. Eski motorum Pulsar N250'yi bir kurye arkadasa satmistim. Ayni motorla kuryelik yapan baska insanlari da duydum. Ben o rahatsizligi butun gun cekmezdim, bir tek bunu diyebilirim 😄. Ancak saglam ve guvenilir motordur, o yuzden tercih edeni var...
  3. ceyhunsen

Perte Çıkan Motorum Çekme Belgeli Teslim Edilecek, Tamir Ettireyim Mi?

Bu dediğiniz enteresan geldi. Ben de en başta böyle düşünüp tamirin yarısını ödesinler diye devletin atadığı ekspere böyle bir istekte bulundum. Fakat sigorta 250k TL'yi 300k TL yapıp aynı teklifle geri döndüler. Avukatım da çekme belgeli olarak olarak ilan edildi ise senin yapabileceğin bir şey...
  4. ceyhunsen

Tam ekipman ile yola cikmanizi oneririm. Tabi butce kisitli ve kisitli butce ile insanlar bazi ekipmanlari goz ardi ediyorlar. Minumum onerim su olur: ECE 22.06 sertifikali en ucuz sifir kask - Tahmini 5k TL Yeni yasaya uygun su gecirmez eldiven - Tahmini 8k TL Cizme tipi uzun ve su gecirmez...
  5. ceyhunsen

Motoru alır almaz sorgulama yaptığımda 50k gibi bir meblağ istemişlerdi. Fazla gelmişti ve yaptırmamıştım. Sonra da üstüne hiç düşünmedim. Şu an anladım ne kadar fazla şeyi kapsadığını maalesef 377k servisin bana verdiği tamir ücreti. Bundan sonra diyeceklerim süreçten anladıklarım, yanlışım...
  6. ceyhunsen

Hasarlı motoru teslim almama gibi bir şansım yok. Motora ihalede alıcı çıkmamış bu nedenle bana çekme belgeli olarak terk edilecek. Ustune bir de odeme yapilacak. Tamir masrafi 377k TL. Tabi ben kozmetik kisimlari degistirmemeye karar verirsem daha ucuza kapanir. Tahminimce yaklasik...
  7. ceyhunsen

Motor alırken mantık mı? duygu mu?

3 silindire -özellikle bu spor serilerindeki straight cut parçası olup da ıslık sesi çıkaranlara- Triumph bloklarına biraz aşık oldum desem yeridir. O yüzden biraz şüpheliyim buna ama deneme şansım olursa kaçırmam tabi ki 😄 1200 ve 900 serilerindeki blok spor serilerindeki gibi de değil mesela...
  8. ceyhunsen

Adventure kullanmak hiç toprağa girmediğimden boşa harcanmış potansiyel olarak geliyor biraz. Yani toprağa girme potansiyeline para veriyorum ama kullanmıyorum. Onun yerine sallıyorum qs olsa veya 17 inç ön jant daha mutlu eder. Varsın toprakta gitmesin. Bu yüzden spor-tur motorları ilgimi...
  9. ceyhunsen

Örnek olarak Tiger'ın şaşisi veya platformu ne kadar Trident'e benziyor bilmiyorum ama 187 boyundaki bana uydu. Sadece gidon yükseltme takmam gerekti. Adventure sınıfı büyük motor kullanmadığımdan emin değilim ama örnek olarak 1200'lük Tiger'ların kafası daha yukarıda duruyor. Bu da önde daha...
  10. ceyhunsen

Çekme belgeli terk olarak teslim edilecek. Tamirden sonra muayene edilip tekrar ruhsat ve plaka çıkartılacak. İşi uzun ve meşakkatli. Motoru alırken de asla satmam, blok beni bırakana kadar kullanırım demiştim. Ancak paraya ihtiyacım olursa bu kadar büyük hasar kaydı olan bir motoru alan çıkmaz...
  11. ceyhunsen

Mantığıma göre bana sport touring motor iyi gider dedim. Yine mantığıma göre Tracer 7/700 seçtim. Fiyatlara ve alternatiflere göre Tiger Sport 660'ı alternatif olarak belirledim. Mantığım ikisi arasında kaldı ve güvenli tercih olarak (ekonomik) Tracer'da kalmaya daha yakındım. Sonra alış fiyatı...
  12. ceyhunsen

Motorum 5k km'deki bir 2025 model Tiger Sport 660. Kaza sonrası tamir masrafları 377 bin TL. Perte çıkacak. Sigortanın dediğine göre hata oranı yarı yarıya. Sigorta motora alıcı bulamadığından bana motoru çekme belgeli olarak verip üstüne 300 bin TL değer biçti. Bana gelecek para ise 150 bin...
  13. ceyhunsen

sürekli topcase(arka çanta) kullanmanın zararı.

Kuryeler nasıl beceriyor bilmem ama bir keresinde tatlı koymuştum arka çantaya ve sarsılmadan dolayı tatlının başına gelmeyen kalmamıştı. Bilerek de ani hareketlerden kaçınmıştım oysa ki. 5-10 kez de market alışverişinden sonra poşet taşıdım. Doğal olarak bir şey olmuyor. Yazın motor park...
  14. ceyhunsen

Batın Barlas Çeki'nin annesi, Zehra Kınık hakkındaki şikayetinden vazgeçti

Bu dediğim pratikte olur mu bir şey diyemeyeceğim fakat teoride olması gerekiyor: Eğer böyle bir hata yapan herkes o cezaları alırsa o hatayı yapan insan sayısı azalır. Biz de acaba bugün telefona baktığı için bize çarpan biri olacak mı diye daha az düşünürüz. Belki de bir önceki, parayı almak...
  15. ceyhunsen

İlk Motosiklet BMW K1600 GT

Bence kuryeler aktif olarak ölmeye çalışır gibi sürüyorlar. Sanki aralarında en yaratıcı şekilde nasıl tehlike saçarım gibi bir yarışma var. Adamların hayatları onları bu riskleri almaya itiyor belki, bilemem. Yargılamak da istemiyorum. Eğitim almış herhangi biri de istese bile kurye gibi...
  16. ceyhunsen

15 temmuz köprüsü(boğaz) üzerinde telefonum düştü

Turkce versiyonuna gelen son guncellemelerden pek haberdar degilim o zaman. 2 yildir kullanmadim cunku. Ingilizce versiyonu kavsaklarda kacinci cikistan cikacaginizi da soyluyor, o yuzden cok sikinti olmuyor. Hatta asiri karmasik yollari bile cok iyi tarif ettigini deneyimledim cokca. Asiri...
  17. ceyhunsen

Turkce mi kullaniyorsunuz? Ingilizce versiyonunda dediginiz gibi detayli bir tarif var. Mesela otoyollardaki cikislardan once 5 km, 3 km veya birkac yuz metre kala guncelleme geciyor. O da serit secmede cok yardimci oluyor. Turkce versiyonunda bunlar yok ama evet. Ayni boyle sokak isimlerini...
  18. ceyhunsen

Telefonun GPS'i ile alakali olabilir belki. Telefon cebimdeyken cok iyi tutturuyor, asiri memnunum.
  19. ceyhunsen

Google Haritalar'in sesli navigasyon ozelligini tavsiye ederim. Ancak ingilizce versiyonunu kullanmak lazim cunku Turkce versiyonu cok kotu.
  20. ceyhunsen

Bedava verseler asla binmem dediğiniz motorlar?

Daha once hic ABS'nin aktiflesmesini gerektirecek sekilde fren yaptigimi hatirlamiyorum ama yine de ABS'siz motora binmem (zorda kalmadikca). Kendime o kadar guvenmiyorum daha. Belki eskilerdeki cekis kontrolu olmayan 100+ beygirlik "dul birakan" motorlar da listeye girebilir.

Yeni mesajlar