Arama sonuçlarınız

1. ceyhunsen

Trafikte arac gecisi (sollama) ile alakali senaryolar

Mesela şöyle bir örneğim var: Şile otoyolunda sol şeritten araç sollarken ileride biri o şeridi illa kapatıyor. Ben de sağ boş diye geçiyorum ve hızımı kısıp sol şeritle aynı hıza düşüyorum. Sadece birkaç saniye sonra önüm belki 100 metre açılmış oluyor çünkü trafik akıyor. Hızım düşük ve...
  2. ceyhunsen

Bana garip gelen 2 numara. Kime sorsak ayni seyi soyler belki de bunun suresi veya mesafesi ne? Ben 10 saniye yol istedim vermedi bi 10 saniye de sag seritte arkasinda kaldim sonra gectim desem mesela hala yasak mi? Sureyi 1 saniyeye dusursem veya 1 dakikaya cikarsam mesela, sonuc degisir mi...
  3. ceyhunsen

Yamaha Tenere World Raid 2026

Bana soylediginiz seyler eksi olarak gelmedi. Tenere WR da olsa arazi odaklidir diye dusunuyorum. Sirf birkac cukurda azicik daha konforlu hissetmek icin arazi motoru almak kotu bir tercih olabilir zira sele yerine ince uzun bir tahtada oturmak uzun yol icin cok da mantikli gelmiyor 🙂. Tabi...
  4. ceyhunsen

Araziye girmeyecekseniz Tracer 7 hatta 9 daha mantikli degil mi sizin icin?
  5. ceyhunsen

Hocam bence yanlis seylere odaklaniyorsunuz. Daha once de beygir/tork orani gibi seylere takilmistiniz. Tenere'yi dunya capindaki insanlar ovuyor. Buna sadece elektroniklerinin olup olmamasi etki etmiyor. Bu motorun sasisini ve diger ozelliklerini cok seviyorlar. Arazide en iyi is yapan...
  6. ceyhunsen

Aklimda son zamanlarda arac gecmek (sollama, overtaking) ile alakali birkac soru var. Bu sorular trafik kurallarina dair bilgi eksikliginden de olabilir tabi. Asagidaki senaryolar ile alakali (yapay zeka kullanarak resimle desteklemeye calistim) kanuni veya guvenlik acilarindan dogrusu nedir...
  7. ceyhunsen

Pulsar RS200 ile uzun yol yapılır mı ?

+1. 200-300 km'lik gunubirlik gezmeler iyi bir fikir verebilir. Zincir yagi ve lastik tamir kiti gibi temel ekipmanlari yaninizda bulundurmanizi, sirt cantasi gibi vucudunuza temas edecek ve agirlik yapacak seylerden de kacinmanizi oneririm. Motora takilan cam da yorgunlugu ciddi azaltabilir...
  8. ceyhunsen

Kaza yapılan kask kullanılırmı ?

Diger arkadasa cevap maiyetinde sizin dediklerinizi alintiladim sadece, size bir sey demedim 😄
  9. ceyhunsen

Hayir, sadece yeni kask alinmali
  10. ceyhunsen

Lutfen insanlarin hayatina mal olabilecek oneriler vermeyin. Banglades'te insan hayatinin degeri bir kasktan ucuz diye bizimki de ucuz olmuyor. Yukarida yeterince gorunmez hasar olabilecegi ile alakali yorumlar var. Pedleri cikarip bakmayla bunu anlayamazsiniz.
  11. ceyhunsen

Perte Çıkan Motorum Çekme Belgeli Teslim Edilecek, Tamir Ettireyim Mi?

Tesekkurler, ben iyiyim. Motor da daha bir tamir isi olmamasina ragmen surulmeye musait oldugundan kullanmaya karar verdim. Yavas yavas gelen parcalari takacagim. Korlas'ta tamir ettirmiyorum, baska bir yetkili servisteyim. Onceki konularda biraz fiyat karsilastirmasi yapmistik. Servisime...
  12. ceyhunsen

Pek sanmiyorum. Kesin bir sey soylemek zor ama hasarli yerleri inceleyince su kaniya vardim: Ayagim motorun altinda kaldigindan motorun bir kismini -ozellikle arka tarafini- ben kaldirdim. Durum boyle olunca arka taraf biraz yuksek kaldi ve on tarafa agirlik bindi. Camim cok uzun oldugundan...
  13. ceyhunsen

Parcalar olsa 1 gunde toplarim dedi usta. Hasarlar oldukca yuzeysel. Son fotografini cekmedim ama disaridan bakilinca cidden bir seyi yok gibi. Motor da bir yere vurmadigindan icim sasi yamuldu mu vs. konularinda rahat. Motoru da dun servisten aldim fakat sigorta durumu hala sonuclanmadi...
  14. ceyhunsen

Uçmakdere Heyelandan kapatılmış | İstanbul - Çanakkale yolculuğum

Ucmakdere'nin sahil yolu disinda tepesindeki yollar da cok guzel. Gecen yaz Edirne'den Ucmakdere'ye giderken E-84'ten o yollara baglanmistim. Hatirlamiyorum hangi cikisti ama oranin da yollari, virajlari ve manzarasi sahil seridi kadar guzeldi. Donus yolunda biraz daha tepeden gitmeyi...
  15. ceyhunsen

Motosiklet pert süreci

Yok, benimki simsiyah. Camin oldugu kafa kismi gidik, geri kalan kisimlar hayatta. Arka cantasi da vardi.
  16. ceyhunsen

Motosiklet pert süreci

Ben de benzer bir surecteyim. Kendi motorum ile alakali sayilari yazayim. Motorum 2025 model, 3 aylik, 5100 km'de bir Tiger Sport 660. Sifiri su an ve kaza aninda 800k TL ediyordu. Ustunde ~40k TL'lik aksesuar vardi. 377k'lik bir tamir ucreti cikti. Uzun ugraslar sonucu ogrendigim, sigortanin...
  17. ceyhunsen

Transalp 750 mi Tiger 900 Rally Pro mu?

Şunu yaparsak sigortaya o parçaları göstermekte ve gümrükten geçirmekte nasıl sorunlar yaşarız acaba?
  18. ceyhunsen

Tracer 7 vs Tracer 900

1 yil benzer seyler dusundum. Sonra Tiger Sport 660 aldim, tavsiye ederim. Triumph propagandami da yapmis olayim bu sekilde 😄. Iki motorla da deneyimim yok. Fakat 3 silindirin sesi cok farkli, onu soyleyebilirim. Bu sebeple CP3'un sesi cok cezbedici gelir diye tahmin ediyorum. Surus olarak da...
  19. ceyhunsen

Transalp 750 mi Tiger 900 Rally Pro mu?

Evet burada bayağı bir uçurum varmış. İşçilik de nispeten düşük çıktı yapılacak işler yüzeysel olduğundan sanırım. Parça fiyatları da servisten servise değişiyormuş. Servis olarak Korlas'a gitseydim masraflar daha yüksek çıkardı diye tahmin ediyorum.