Arama sonuçlarınız

1. ceyhunsen

R25 25-30 bin km de alınır mı

Ikisi arasinda kalsam R25 alirdim herhalde. SR fabrikadan sorunlu cikiyor diye biliyorum. O yuzden onunla ugrasmazdim. Ancak kullanici profili olarak farkli yerdeyiz, ben ikisini de tercih etmezdim. Boyle motorlara ilgisi olan birinin cevaplamasi daha dogru olur bu soruyu.
  2. ceyhunsen

Motosiklet kazaları genelde neden olur?

Egitmen degilim fakat bir iki sey karalayayim: Guvenlik balonuna hep dikkat edin: Etrafinizdaki birkac metrelik captaki cemberin bos olmasina dikkat edin Onunuze sagdan soldan, onden arkadan ani bir sey ciktiginda kacabilecek yeriniz oldugundan veya durabileceginize emin oldugunuz bir hizda...
  3. ceyhunsen

R25 25-30 bin km de alınır mı

Sizden onceki o dedikleriniz yapmis olacaktir asiri yuksek ihtimal. O yuzden masraf cikarmasina hazir olun derim. MT-25, MT-07 ve R25 konusunda genel kani bu sekilde.
  4. ceyhunsen

rs200 motorumda tahminimce debriyajımdan kaynaklı bir sorun

Debriyaji tam salmadan yaptiysaniz gecmis olsun 😄. Yine de teli kontrol edin. Binde 1 sansla (tamamen salladim) sadece somunlar gevsediginden ayari kacmistir. Ancak debriyaj balatasi fiyatlarina bakmaya baslamak daha mantikli 😄.
  5. ceyhunsen

rs200 motorumda tahminimce debriyajımdan kaynaklı bir sorun

Debriyaj teli ayari nasil yapilir diye YouTube'dan aratin. O sekilde telin ayari mi kacmis anlayabilirsiniz. Zorladim derken yarim debriyajda zorlamaktan bahsetmiyorsaniz debriyajin kendisini bir sey olmamistir ancak 111'e kadar ciktiginiz yerde olmus olabilir.
  6. ceyhunsen

Dominar 250, n250, ns200 hangisi daha mantıklı

Cinli degil bunlar. Bizzat wp gruplarinda gordugum 100k km'den daha fazla kullanan kuryeler var N250 icin. Motorumu sattigim arkadasin da onceden 120k km'de N250'si varmis, kazada motoru pert olunca benimkisini almisti. Rutin bakim disinda servise gitmediklerinden bahsediyor hepsi. Benim de 30k...
  7. ceyhunsen

Totonun yorulmasi ve ruzgarin sizi tokatlamasini sorundan saymiyorsak yasamadim. Iki kere 4 gun suren 1000+ km'lik turlar yaptim. Bu turlarda stabilize yola da girdim, uzun duzluklerde de surdum. Motorun kendisi yari yolda birakmiyor. Dedigim gibi bu 3 Bajaj'in da farkli olacagini sanmiyorum.
  8. ceyhunsen

Agirligina gore Dominar D250 az guc uretiyor diyorlar. Sehir icinde de agirlik can sikici olur. Benim de onceki motorum N250 aralarindaki en az titreyen. NS200 hakkinda pek bir bilgim yok fakat o da iyi ve benzer bir motor sanirsam. Hepsi uzun yolda kotu. Ben yine de cokca N250'm ile 200-300...
  9. ceyhunsen

Ekipman önerisi

Hocam resmi olarak sadece kask ve eldiven yeterli. Ancak arkadaslar neden butun ekipmanlarin gerekli oldugunu ornekleri ile yazmislar. Maalesef ekipmanlar ucuz degil ve bunlarin hepsi butun olmadan motora binmek akil kari degil. Dusunce ne oldugunu biliyorsaniz ve bunun sonuclarini...
  10. ceyhunsen

Motosiklet Topcase Etki Edermi ?

Icini doldurup agirlik sinirini gecerseniz ciddi hissettiriyor. Ozellikle iceride saga sola hareket ediyorsa cok kotu oluyor. Bir keresinde agir bir zincir tasimistim. Motoru her yatirdigimda zincir kenara yarim saniye sonra carpiyordu ve biri motoru cekiyor gibi oluyordu. 5 kg'lik yukleme...
  11. ceyhunsen

Markalar, Modeller, Sürücüler... (Gırgır Konusu)

250 NK -> Grafikli kasklarını kışın şişme montla kombinlerler. Kollar hep yana doğru açılmış ve 90 derece açıyladır. Motorlarına en az 3 takozlu koruma demiri takarlar. Koruma demirleri neon sarı veya turuncu renkte olur. Suikast kasa MT-07 alamadıklarından böyle idare etmektedirler. Çinli ve...
  12. ceyhunsen

Markalar, Modeller, Sürücüler... (Gırgır Konusu)

SR 250 -> Deri yarış tulumu gibi duran ceket ve yine deri gibi duran eldiven giyerler fakat ikisi de hakiki deri değildir. Altta bembeyaz Adidas ayakkabı vardır. Sosyal medya hesaplarındaki profil fotoğrafları motora arkasını verip dayanırken uzaklara bakacak şekilde olur. Bazen de duramayıp...
  13. ceyhunsen

Bir fren attim efsane oldu , Toprak sen isine bak

Evet ve bu arka tekerdeki ağırlığın azalmasına sebep oluyor. Sert frende de bu o kadar yüksek seviyede ki arkada ağırlık kalmıyor. Ben de başta bu durumu fark edemediğimden yukarıdaki sorularımı sordum. Ön frenin sıkılma miktarı yarışçılar kadar yüksek oranda olmayınca arka fren de duruşun her...
  14. ceyhunsen

Eylemsizliği ne yapacağız?
  15. ceyhunsen

Domimar 250 yetkili servis bakım fiyatı.

Birkac ay once Pulsar N250 icin 25k bakimi yaptirmistim. 3k civari tutmustu. 20k agir bakimi da benzer bir fiyatti. Yani hayir, normal degil. Gitmeden once farkli servislerden fiyat almanizi oneririm.
  16. ceyhunsen

Sanirim buradaki en onemli nuans arka tekerlekteki agirligi sifira dusurecek kadar on freni sikmak. Arkada hala agirlik oldugunu var saydigimdan oyle bir soru sordum. Toprak disindaki diger yariscilar da duzlukten viraj girisine kadar arka freni cok kullanmiyorlar sanirim. Marquez bir videoda...
  17. ceyhunsen

Bunun teorisini anlatabilir misiniz? Neden arka frenin de yere temas ettigi ve yine fren etkisi yarattigi durumdansa bu daha guclu? Ilk bakista iki lastige karsi tek lastik gibi duruyor. Arkanin hafif kalkik oldugu durumda on frene biraz daha fazla basinc uygulanabildiginden (butun durus...
  18. ceyhunsen

K.Marmara otobaninda yardiran youtuberlar

O videoyu ceken arkadasin da, benim de ve muhtemelen sizin de egitimin yeterliligi konusunda hukum verecek yeterliligi oldugunu dusunmuyorum. Belki forumdaki egitmenlerin harcayacak 40 dakikasi varsa onlar yorumda bulunabilir. Ben sadece anlatilanlari biraz absurt buldugumdan ve kendi baska...
  19. ceyhunsen

Ben vergi kaçırmıyorum. Maaşımdan da aldığım ürünlerden de vergi kesiliyor. Gittiğim resmi servisler de kaçırmıyor. Resmi servisten daha fazla para talep edip bir de vergi kaçırmasına olur o kadar mı diyeyim? Hoca'yı da yerin dibine soktuğum yok. Sosyal medyada eğitmenlikle alakalı içerik...
  20. ceyhunsen

Düz vatandaş olarak biz de yapabiliyor muyuz bunu? Bilip de yapmazsak suç mu? Bir de gereksiz yere konuya başka bir şeyle girmiş oldum. Fakat kendim de yakın zamanda benzer bir fenomenden mağdur oldum. Moto analiz eksper diye bir kanal var, belki duymuşsunuzdur. O usta da videolarında herkesin...