Arama sonuçlarınız

1. Lunatique

Motorcular için Takograf ve Zorunlu Mola Dönemi Başlıyor

O kadar güveniyorum ki mevcut hükümete bir an gerçek sandım. Tam döşenecektim dipnotu gördüm 😆
  2. Lunatique

Ortalık Karışacak Vaziyet Alın!!! En Yakala Motovlogcuyu Seçiyoruz

Bunların hepsini motorun üstünde hayal ettim kabus gibi. Bi tane şerefsiz var zaten sürekli seleme yağmurda gezdiği patileriyle çıkıp duruyor.
  3. Lunatique

Bu el haraketi ne anlama geliyor ?

Ben genelde gece farları yanmayan, sinyali/farı açık kalan ya da uzunları açık kalanları uyarmak için o hareketi kullanıyorum.
  4. Lunatique

Bir fren merkezi vakası

Geçmiş olsun. Büyük bir ciddiyetle okuyordum son kısımda güldürdünüz beni.
  5. Lunatique

İlginç Bilgiler - Tiye Almak Deyimi Nereden Gelir?

Bel altı deyim üretme konusunda bizden zengini var mı ben de onu merak ediyorum :D Doğup büyüdüğüm yerde çok çingene vardı. Orada duyduğum bir takım argolar aklımdan çıkmıyor. Belki de en bilindiği "kukuya yoğurt döküp ayran olarak kadar..." İki çingene arasında şahit olduğum bir diyalog ise...
  6. Lunatique

İlginç Bilgiler - Tiye Almak Deyimi Nereden Gelir?

"Tiye almak" deyimi 1904-1905 Rus-Japon savaşından gelmektedir. ・1867 yılında Amerika'dan Komodor Matthew Perry, "Kara Gemiler" olarak adlandırılan filosuyla kendini dış dünyaya kapatmış olan (鎖国: Sakoku (Kanjilerin anlamları sırasıyla "zincir" ve "ülke", yani ülkenin zincirlenmesi) Japonya'ya...
  7. Lunatique

Dominarı sattım artık dünyanın en huzurlu insanıyım

Ben de aynı kanıdayım. İkinci el motor alırken denk geldiğim şahıslar yüzünden ikinci elden soğudum. Motorun bakımlarını zamanında ve düzgün yaptırdığını, motoru türüne ve modeline göre düzgün kullandığını ve lastiklerin 5 sene kullanılabildiğini zanneden o kadar çok tip var ki. Ben genelde ilk...
  8. Lunatique

Ortalık Karışacak Vaziyet Alın!!! En Yakala Motovlogcuyu Seçiyoruz

Hiçbir kanala abone olmadan ana sayfama gelen motosikletle ilgili videolara bakıp gözüme güzel geleni açıyorum son zamanlarda açıkçası. Yukarıda herkesin bahsettiği kanalları ben de aynı sebeplerden takip etmiyorum. Pazar günü alışkanlık hâline geldiği için Zafet Akçay videolarını izliyorum...
  9. Lunatique

Dominarı sattım artık dünyanın en huzurlu insanıyım

Üzülerek dipnotta belirttiğiniz hususa değinmem gerektiğini söylemek zorundayım. Hintli motor fanı değilim ancak uzun yıllar içinde Türkiye'de kendini kanıtladığını da unutmamak gerekir. Bir tane ikinci el Dominar 250 ve bir tane de sıfır Dominar 400 sahibi oldum, her ikisini de 12.000-13.000km...
  10. Lunatique

Dünya turu

Marka fanatiği olamıyorum çünkü bazı marka modellerin üstün özellikleri ortak, bazıları da birtakım özelliklerle diğerlerinden ayrışıyor. Günün sonunda her markanın başarılı olduğu bir nokta oluyor. O yüzden tek bir markaya bağlı olamıyorum. Modern GS’lerin durumu hakkında detaylı bilgiye sahip...
  11. Lunatique

Dünya turu

Anladım, geçmiş olsun arkadaşlara. Tur öncesi geri çağırmadan haberleri olduysa götürselermiş keşke.
  12. Lunatique

Dünya turu

4 motordan 3'ünün yola devam edemeyecek hâle gelmesi ciddi bir durum. Anladığım kadarıyla bulunduğunuz bölgedeki herhangi bir servis de sorunu çözememiş, en azından motoru yola devam edebilecek hâle getirememişler. Tam olarak sorun neydi üçü birden saf dışı kaldı?
  13. Lunatique

Dünya turu

LWR'de olanlar her markada olur anlamında söylememiştim yanlış anlaşıldı sanırım. Dünya turu diyince aklıma 30.000-50.000km gibi çok yüksek mesafeler geliyor. Sonuçta motor onca kilometre boyunca her gün çalışacağı için hangi marka olursa olsun, ufak ya da büyük bir sorun çıkarma ihtimali de...
  14. Lunatique

Mt Forum Üyeleri Hangi Mesleği Yapıyorsunuz? Anket İçerir !!!

Aygaz dını nın da size mi ait? :D
  15. Lunatique

Motosiklet için ileri sürüş eğitimi tavsiyesi

Muhtemelen TRK502X?
  16. Lunatique

Dünya turu

İzledim, hafızamda yer edinen ilginç gelen kısımları yazdım sadece. Onların imkânları tabii ki çok daha farklı ama bu dediğiniz tüm markalar için geçerli. Dünya turu gibi çok uzun ve kapsamlı bir yolculukta her markada arıza/sorun olasılığı yüksek olacaktır. Şasi kırılmalarının sebebinin aşırı...
  17. Lunatique

Türkiye'nin En Ünlü Motovlogcu Videolarını Sildi !!!

Nuri'yi ilk başta sevememiştim tavırları falan hoşuma gitmiyordu. Hala tam olarak ısınabilmiş değilim ama inceleme videolarının tarafsız olduğuna inandığım için izliyorum.
  18. Lunatique

Dünya turu

Evet Rusya'da sivrisinek sokması sonucu alnı davul gibi şişmişti. BMW yada KTM ile tura çıkacaklardı, KTM "sizin başarabileceğinizi düşünmüyoruz" diye motor vermeyi reddetmişti son dakika. KTM'in kendi motorunun o turu tamamlayabileceğine inanmadıkları için kötü reklam olmamak adına böyle bir...
  19. Lunatique

Dünya turu

2004'te yayınlanan Long Way Round isimli, Star Wars'tan bildiğimiz (Obi-Wan) Ewan McGregor amcamız ve yakın arkadaşının Londra'da başlayıp New York'ta biten (İngiltere→Fransa→Belçika→Almanya→Çekya→Slovakya→Ukrayna→Rusya→Kazakistan→Moğolistan→Kanada→Amerika) 30.000km'lik turunu konu alan serisini...
  20. Lunatique

Karizmatik İkinci Motor Önerisi

Eğer Brixton, Mutt gibi modellere bakıyorsanız bütçe el veriyorsa ikinci el ucuz CL250 alın derim.