Arama sonuçlarınız

1. Ö

Kırmzı Işıkta 3 Saniye Kuralı Gerçek mi Hurafe mi?

Geçen izlediğim Zafer Akçay videosunda sarı ışıkta, ne sarısı neredeyse kırmızı yanmış yavaşlayıp duran motorcuya araba arkadan geçiriyor. Hatta bir de ''Niye durdun, sarı yanıyordu geçeksin sandım'' deyip kızıyor. :D Bu tür videolar zaten iyi ki sarıyı görünce durmamışım zamanında dedirtti...
  2. Ö

Bir süredir Zafer Akçay videoları izliyorum. Bu konuyu açtıktan sonra bir sürü konuyu açmama sebep olan şekilde kazalar gördüm. Motorcu sarı ışığı görünce fren yapıyor, arkasındaki araba arkadan geçiriyor.. Yaya geçitlerinde de aynısı oluyor. Durup yol vermek istiyorum ancak durursam gene...
  3. Ö

Düşük bütçeye kask önerisi

Hali hazırda 50 (80)cc scooter kullanıyorum. Ve ileride geçsem geçsem max 125cc scootere geçebilirim. O da zor gibi biraz maddiyat nedeniyle. Motoru alalı 3.5K km oldu ve yarım kaskla kullandım bugüne kadar. Yazın sorun çekmedim. Ancak kış aylarında suratım donuyor soğuktan, gözümü yaşartacak...
  4. Ö

Ehliyet sınavım yarın ama güzergahı ezberleyemiyorum. :D

Konu nerelere gitmiş :ROFLMAO:
  5. Ö

Ziraatten yatırmak zorunlu mu acaba ehliyet harcını? Kurs Ziraatten yatır dedi ama ATM'de ne yaptıysam parayı kabul etmedi, hep iade etti. Ziraat hesabım da yok, nasıl yatıracağım ki şimdi. İnternette bütün bankalar oluyor gibi gözüküyor ama bir sormak istedim.
  6. Ö

Tam Sopalık!!!

Ehliyetimi alalı 2-3 gün oluyor. Sınav gününden önceki sonuncu direksiyon dersimizde hocamızla sınavı simüle ettik. Ben önden çıktım dış parkura, o beni takip etti. Yola çıktıktan sonra telsizden ''Sinyal vermedin, kırmızı hata.'' dedi. Telsiz tek yönlü olduğundan cevap veremedim, el-kol...
  7. Ö

Teşekkür ederim hocam, Tekirdağ. Burada kahkaha attım 😂 Orada olup yüz ifadesini görmek isterdim :ROFLMAO:
  8. Ö

Geçtim hocalar, yazmıştım yukarıdaki mesajda. Tekirdağ'da sınav.
  9. Ö

Arabada durum daha da kötü. Tamamen ezbere park yapıyorsunuz, aynadan şu dubayı görünce direksiyonu düzelt, şu dubaya gelince sağa kır vs. Araba ehliyetini aldıktan sonra uzun bir süre park yapamadım. Hala da kusursuz park edemiyorum. :)
  10. Ö

2 kerekten çok çok daha fazla kez güzergahı derslerde yaptık, en başta da dediğim gibi benım 2 üniversite sınavına bırden calısmam ve açıkçası özeleştiri olarak yer-yön duygumun çok zayıf olması problemdi. Direksiyon derslerınden eve bile navigasyonla gittim hep. Problem bende açıkçası. Tek...
  11. Ö

Merhaba arkadaşlar, yol tarifi yapılmıyor. Kulaktaki telsizi yalnızca sağa çek, kaldın demek için kullanıyorlar. Hatta hocamdan rica ettim, siz biraz erken sinyal verin, ben sizden kopya çekeyim diye. Müsade etmiyorlar ona dediler. Ben sinyal verip şerit değiştirdikten veya döndükten sonra...
  12. Ö

Teşekkür ederim hocam. Yarın sınav öncesi gidip bunu soracağım, peş peşe çıkıyorsak öndeki adayı takip edebilir miyim, bunu ayarlayabilir miyiz diye. Küçük bir şehirde yaşıyorum ve çok motosiklet ehliyeti alan yok gördüğüm kadarıyla ama belli mi olur denk gelir belki. Küçücük bir kağıdı motora...
  13. Ö

Yer-yön duygum çok zayıftır, bunu kabulleniyorum. Ortalamanın bayağı aşağısındayım. Navigasyonu bol kullanırım. :) Yarın sabah motosiklet direksiyon sınavım var ve 2 dış parkurun 2'sini de ezberlemek gerekiyor. Şansa bağlı ikisinden birini yapmamızı istiyorlar. Ne iç ne dış parkurda bir sorunum...
  14. Ö

Scootere yağ ekleyebilir miyim?

Yağ ekleme işleminden önce de mi çalıştırmam gerekiyor? Yağın ne seviyede olduğunu biliyorum, az önce ölçtüm. Az bir şey ekleyeceğim yalnızca. Yanıtınız için teşekkür ederim. Farklı bir marka olmasının bir zararı olmaz değil mi?
  15. Ö

Scootere yağ ekleyebilir miyim?

Merhabalar, scooterim yağ sızdırıyor. Haftaya gösterteceğim ancak o zamana kadar düşük yağ seviyesiyle kullanmak istemiyorum. Buna yağ eklesem olur mu? İçindeki yağ farklı bir marka olabilir. Ama 10-40 vardır, motorcu farklı bir yağ eklemez çünkü scooter bu. Bende de Castro'nun 10-40 yağı var...
  16. Ö

Estağfurullah, kimsenin kötülük olsun diye sarıda, kırmızıda dur diyeceğini düşünmüyorum. Cümlelerinizde haklısınız. Teşekkür ederim cevap veren herkese.
  17. Ö

Sarı yandığında durabilecek kadar yavaş gidiyorum, ama her bir ışığa yaklaştığımda hızımı 30'a da düşürmüyorum orası öyle. Düşürenine de denk gelmedim. Peki şunu da merak ediyorum hocam, EDS olmayan şehir içi bölgelerinde kırmızı ışık cezası nasıl veriliyor? Küçük şehirlerde EDS olmayabiliyor...
  18. Ö

Sarı ışık 3 saniye yanıyor yanmıyor. 3 saniye içinde komple durabilmek için freni köklemek gerekiyor. Ben freni kökler dururum, kaza da yapmam, hızlı da gitmiyorum zaten. Korkum neredeyse plakama değecek yakınlıkta arkamdan gelen aracın bana çarpması. Duramıyorum yazmadım, haklı mıyım haksız...
  19. Ö

Trafikte bazen 2 saniyeyle kırmızıda geçtiğim olabiliyor. Sebebiyse şehir içinde yolda orta hızda giderken hemen arkamdaki arabanın dibimde olması ve ışığın dibine gelince sarı yanması sebebiyle ben dursam da arkadaki duramayacak korkusuyla abanabildiğim kadar frene abanmak yerine gazlayıp...
  20. Ö

Eldiven Takmayanlara Ceza Yağdı, Motorlar Bağlanmaya Başladı

İstanbulda ilk zamanlar bağlarlar, diğer şehirlerde bakmazlar bile bence. İlerde İstanbulda da bakmamaya başlarlar. Bizim Tekirdağda millet kask takmıyor kafasına daha. :D 50cc'ler bu kurala tabi değil dimi? moped türlerinde geçerli değil yazıyor, 50cc scooterler de moped olarak geçiyor olması...

Yeni mesajlar