Arama sonuçlarınız

1. I

dişli büyütmek yakıt tüketimi %25 azaltır mı?

Yakıt hesaplaması konusunda her yakıt aldığınızda fişinizi kaydettiğiniz, otomatik hesaplayan bi program kullansanız en garanti sonucu alırsınız. Hiçbi motorun tüketim göstergesine güvenilmez, en tutturanı bile 0.2 lt civarı oynatıyor.
  2. I

0 motoru 200-250 km hemen kullanmalı mıyım?

Vites olmasa da devir oynuyo yine 😊 sabit tutmamak önemli. Viteslide dişlilerin de alışması lazım, scooterda kayışın alışması gerektiği gibi.
  3. I

15bin tl bandı karbonfiber kask önerisi

Onu bilmiyodum hiç karbon fiber kaskımız olmadı 😅 evliyiz zaten sıkıntı olurdu
  4. I

NS200 UG için hangi yağı tercih etmeliyim

Önceki serilerde bildiğime göre 10w50 kullanılıyodu, niye yenide 20w50 yapmışlar onu anlamadım, blokta bi değişiklik olduğunu zannetmiyorum. Yağ kalın geliyor olabilir, kullanım kılavuzuna göre de farklı viskozitede yağ kullanımına engel bi durum görünmüyor. Öneri olarak putoline n tech pro r...
  5. I

Boğulma enjeksiyonlu

Subap ayarı aşırı bozuk olduğu sürece böyle bi tepki vermez, aşırı bozuksa da sürekli verir zaten. Önce benzin hattınıza bakın koku için, sızıntı olup olmadığına mutlaka bakın çünkü en risklisi bu, daha sonra manifoldun lastiklerine bakın yırtılma soyulma oralardan biyerlerden hava alma durumu...
  6. I

0 motoru 200-250 km hemen kullanmalı mıyım?

Cbr500r rodaj devirlerinde sana 120ye kadar hız sağlayacaktır. Sadece uyarmam gereken konu rodaj için yavaş gitmek değil, devri sürekli hareket halinde tutmak önemli. Yani sürekli 120ye çıkıp 60lara in, mümkün olduğunca çok vites at. Gelene kadar 4 5 6. vitesleri kullansan şehiriçinde de 1 2 3ü...
  7. I

15bin tl bandı karbonfiber kask önerisi

Bildiğim yok ama yine bilen biri varsa söylesin. En azından 20-25 bandına çıkman lazım ki ls2 mt gibi markaların karbonfiberi olsun. Bi de karbonfiber korumaya ekstra katkı sağlamıyor, sadece ağırlık konusunda avantajı var.
  8. I

Japonu bitirdiler. Mutlu musunuz ?

Hiçbiri koymadı da götünün kılıyık diyen teyzeye aldığım motor çok üzdü.
  9. I

Yeni motor alacağım eski japon vs yeni hintli

O paraya 2018-2020 cb250rdan başka hiçbişey alınmaz diye düşünüyorum.
  10. I

150 boy kızlar için scooter önerisi

Bulabilirseniz 2023 model gri bloklu arora freedom 50lerden alabilirsiniz. Hem uygun fiyatlıdır, hem boyut küçük, hem de çok başınızı ağrıtmaz. Gücü de motora alıştıktan sonra bile yeterli gelir.
  11. I

Motul 5100 ve motul 7100 yağ farkı

7100, 5100e göre daha uzun ömürlü olur, onun dışında bi fark olmaz. Bakım aralıklarınız da kısaysa hiçbi fark hissetmezsiniz. Tabi bu serilerin scooter için olanlarını kullanmalısınız, diğerlerini kullanırsanız herhangi bi sorun yaşatmaz fakat ufak bi miktar performans düşüklüğü yapabilir...
  12. I

boşa geçme sorunum hala geçmedi

Çok da yukarda kavramasın hocam o da debriyaja çok zararlı. Olabilecek en aşağıdaki en iyi sonuçta bırakın, zinciri de az bişey gevşetmeyi unutmayın.
  13. I

Sizce hızlımı

Gayet normal hocam. Otobanda yavaş sürmek daha riskli zaten bence.
  14. I

Lastik tavsiyeleri

Anlas sc360 yeterli gelir size. 1745162065 Trail serisi daha çok 200-250kg bandındaki yol enduroları için tasarlanmış bi lastik. Harika bi seri ıslak kuru hafif arazi kaldırıyor, fakat daha hafif yükte nasıl davranır bilmiyorum. M9rr spor sürüşe birebir, ıslakta da üzmez fakat hem soğuk hem...
  15. I

Sizce hızlımı

Motor önerisi mi istiyosun hocam ben konuyu tam anlamadım ama 140-150 civarı hızlar otobanda ve anlık olarak normal sadece, şehiriçi için bayağı yüksek hız. Genel bakacak olursam bence de öyle aşırı yüksek hız değil ama dediğim gibi, tam olarak anlamadım konuyu.
  16. I

boşa geçme sorunum hala geçmedi

Zinciri biraz daha bol bırakıp debriyaj ayarını az bişey yukarı alın. Kullandığınız yağın da etkisi olur.
  17. I

Giderken sıyırtması ve yavaşlatması

Motora giden yakıt hava karışımında sorun olabilir, bu da hava filtresinin kapağını takmamandan kaynaklanıyo olabilir. Havayı biyerlerden fazla alıyo, rölanti de bu yüzden ayar tutmaz ve yüksek olur.
  18. I

Enjeksiyonlu 50cc çözülemeyen ariza

Deponun hava alıp almadığına bakın, bi süre kullanıp sonra depoyu açınca vakum yapıyosa burdan olabilir. Yarı enjeksiyon ise(aslında karbüratörlü olup yakıtı pompa ile manifolda gönderen tip) enjektör tıkanmış veya bozulmuş, kırılmış olabilir. Manifold contasında veya direk manifoldun lastiğinde...
  19. I

beyaz far yasak

Mercekli olan beyaz ledlerden kullanırsanız hiçbi sorun yaşamazsınız, biraz tuzlu olur ama orjinalinde ledmiş gibi ihtiyaca cevap verir. Yasaklanmaya çalışılan şey orjinalde halojen olup sonradan ışığı her yöne yayan ve aşırı göz alan ledler. Dağı taşı aydınlatıyor aşırı kötü oluyor, umarım bir...
  20. I

Lastik tavsiyeleri

Kullanım tarzınız nasıl? Genel kullanıma anlas sc360 güzel oluyor.

Yeni mesajlar