Arama sonuçlarınız

1. I

Scooter Yağ Kaçağı

O yüzden felsefeci olmuştur belki. Keşke mekanikçi olsaydı.
  2. I

Bajaj D250 Hızlandıkça artan gazı bırakınca kesilen ses

Aynen buna benzer ses var hepsinde 😊 gazı bıraktığınızda net duyuluyor. Edit: dominar 250de net var ya 400ü bilmiyorum. Yaptığım yorumlar 250 içindir. Belki 400de de vardır ama kendim deneyimlemedim.
  3. I

Şanzıman dişlilerinin konik değil de düz üretilmesinden kaynaklı. Üretim maliyeti daha az ve sağlamlığa herhangi bi etkisi yok, aynı sağlamlıktadır. Sebebini de bilirseniz içiniz daha rahat eder diye yazayım dedim :)
  4. I

Muhtemelen arabalarda geri vitese takınca gelen ses gibi olandan bahsediyosunuz. Tüm dominarlarda var sorun yok merak etmeyin.
  5. I

Benelli leoncino 250 arka teker kilitlendi..

Hocam arka fren pedalının sıkılık gevşeklik ayarı var. Somunu azıcık gevşetirseniz sorun kalmayacaktır ve herkesin 3-5 dakikada yapabileceği bi işlem. Basit şekilde sorununuz çözülecek fakat bu şekilde kullanmaya sakın devam etmeyin, diskteki ısı janta balatalara kalipere kadar devam eder ve çok...
  6. I

Sıfır Motosiklet Aldığımızda Yasal Haklarımız Nelerdir ?

İşçilik güzel yapılıp sorun kalmazsa bence kafaya takılacak çok da bişey yok. Motorlarda allahtan arabalardaki gibi aman şu civata sökülmüş sorun var tarzı takıntılar yok. Ayrıyeten satın alımdan itibaren 6 ay yeni olmuş. Servis kaydınızın da ilk 6 ay içinde gerçekleştiğini varsayarsak ayıplı...
  7. I

Motorsiklette Araba Yağı Kullanabilir miyiz?

Kullanılmamalı. Acil bi durumda kullanılması zorunlu ise de benzinli ve manuel araba yağı kullanılmalı aynı viskozitede.
  8. I

Lisede 250CC almak

125lik piyasası olan güzel tasarımlı bi motorla devam edin, ehliyeti aldıktan sonra yükseltin derim. Çünkü o motor elinizin altında olduğu sürece kenarda durmaz, illaki binersiniz. Bindiğiniz her saniye de sizin için alınmaması gereken büyük bi risktir.
  9. I

Baga - Tahrik Seti Sorunsalı (Lütfen yardım)

Çok önermem ama imkan yoksa bir tane 7, bir tane 8 gram olacak şekilde sırayla dizebilirsiniz. Karışık bagaların ağırlık farkları 1 gramı geçmemeli yoksa ön varyatörün ömrünü kısaltırsınız. Daha önce söylediğim gibi baganın ağırlıgının titreşimle alakası yok, 6 gramda titredi 7 gramda azaldı...
  10. I

Baga - Tahrik Seti Sorunsalı (Lütfen yardım)

Kalkış titreşimi veya silkelemesinin sebebi kayış veya baga değil, debriyaj balatalarıdır. Hele sizinki gibi çinli gy6 scooterlarda tek sebebi budur desem yeridir. Kayış değişimini 10binde bir yapsanız yeterlidir, daha erkenine gerek yok, bando s19-001 kodlu veya 669-18-30 boyutlu continental...
  11. I

Shell'den Aldığım Benzinden Sonra Motor Arıza İşareti

Bence benzin alımı tamamen arıza ışığının yanacağı zamanla tesadüfen denk gelmiş. Basit bi sensör arızasıdır kendi kendine söner muhtemelen. Sönmese bile çalışmasında bi problem yoksa devam edilebilir yağ seviyesi kontrol edilip.
  12. I

1.000 km’de bir yağ değişimi

1000kmye kadar düşürmüşler mi hakkaten ya ayıp vallahi. Bu tamamen mondialin işgüzarlığı desem yeridir, bikaç seneye 500kmde bir yazarsalar şaşırmam. Konuya hakim olmadıkları şuradan belli; vitesli motorun tam olarak neresinde şanzıman yağı varmış da 1000kmde bir değiştirilecekmiş? Motor...
  13. I

Honda CL250

Motor performanssız o konuda hemfikiriz, ve 100-110 bandında titreşim başlıyor. Fakat sizin 250lik motorla delme deşme gibi fantezileriniz yoksa, saf keyif istiyosanız kesinlikle alınmaya değer bi motor(şahsi kanaatimdir). Egzozda ısı konusunda herhangi bir sorun yok, sadece artçı binerse sağ...
  14. I

Motosikletleri sat araba al sezonu acilmistir.

Şubat ayında ikinci cb250rımı temiz bi torosla takasladım, ilk arabam oldu ve ilk defa motorsuzum. Kesinlikle iki aracı da kullanmamış kimsenin yorumunu kaale alma, arabanın avantajları tabiki var ama şehiriçinde motoru çok şiddetli şekilde arıyorum, özlüyorum, taksitle bi tane almamak için zor...
  15. I

Eski Üretimli Kask

Hemen inceliyorum, doğruysa yanlış bilgiyi düzeltmiş oluruz. Edit: Çalışma gerçekten de köpüğün yaş ile eskimediğini kanıtlamış, gerçekten yapılmış ve uydurma değil ise. 3 ve 6.2 metreden aşağı atarak test yapılmış ki bence test için gayet yüksek ve yeterli mesafeler. Yalnız son paragrafa şöyle...
  16. I

125cc Öneri

Var ama boyutları genelde küçük, size küçük boyutlu scooter uyar mı?
  17. I

Eski Üretimli Kask

5 yıl ömrü savunan biri olarak şunu diyebilirim ki tam olarak bu saklama koşulları yüzünden söylüyorum, aynı şey lastik konusu için de geçerli. Aldığınız kaskın hangi koşullarda saklandığını bilemezsiniz. Kapalı güneş almayan ama bol rutubetli bi depoda saklanmış olabilir, güneş alan biyerde...
  18. I

11.500 tl ye motorunuza full kasko yapıyoruz deseler

Kaskoyu bence yeni başlayanlar veya motoru çok değerli olanlar yaptırmalı. Uzun vadeli düşünürsek yapacağımız kazadaki maddi kayıp, kaskoya ödediğimiz bedelin altında kalıyosa hiçbir mantığı yok ki motosiklet özelinde kaskolar çok pahalı. Araba gibi olsa sürekli yaptırılabilir.
  19. I

Yıkama sonrası zincir yağlamak

Kaliteli bi zincir yağını sökecek su veya köpük yok. Zincire basınçlı suyu tutmak da zaten oring sevmiyorum demek gibi. Motoru yıkayın işinizi gücünüzü halledin evinize gidin, 5 dakka zinciri yağlayıp bırakın yarın kullanmaya başlayın. Çok uğraştıracak bi durum yok aslında.
  20. I

zincirden bakla aldırmak

Orjinal zincir uzunluğunda gerdirme yapamayacak kadar bile pay kalmadıysa zaten ömrü fersah fersah bitmiştir. Bakla falan eksiltmek hiçbi yaraya merhem olmaz.

Yeni mesajlar