Arama sonuçlarınız

1. HRider

Honda dio aküsü nerde?

Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi honda dio'nun aküsü nerde? Sağa sola baktım bulamıyorum :D Nereye koymuş olabilirler diye kafayı yiycem. Araştırdım, bulamadım.
  2. HRider

Ayaklandım yarın motoru otoparktan alıcam

Arkadaşlar, artık ayaklandım zar zor da olsa yürüyebiliyorum. Yarın arkadaşımla beraber otoparktan motoru avcılara götürücez. Götürücez dediğim çekici ile.. Birkaç sorum olacak Kaza sonrası motorun otoparka çekilme ücretini temin edecekler mi? Otoparkta 1 ay yattı motor ortalama ücret ne olur...
  3. HRider

Büyük kazamı yaptım - bir devrin sonu

Arkadaşlar, takdir edersiniz ki 1 haftadır forumda yokum. Belki farketmişsinizdir. Olay şöyle cereyan etti. Halkalıdaki evimden saadetderedeki stajıma gitmek için evden çıktım. Kanarya sahil yolundan çekmece meydana oradan e5 e girecek ve işe varacaktım. Gel gör ki öyle olmadı. Tam mustafa...
  4. HRider

İstanbul Virajlı yol tavsiyesi

Arkadaşlar, küçükçekmecede oturuyorum. Şileye keyif yapmaya gezi planlıyorum. Asfaltı siyah ve güzel virajı iyi yol tavsiyesine ihtiyacım var. Lastik: Pilot Power
  5. HRider

Arka diske yanlışlıkla WD-40 sıktım

Yav dün ustadaydım, nedense balata spreyi sıkacakken wd-40 sıktım arka fren balatasına. Aklımda yer etmiş wd-40 balata spreyi gibi bi dalgınlığıma geldi, yağlandı balata. Asperox vs sıktım ilk başta tuttu fakat sonra yine saldı kendini. Nasıl çözebilirim, arka balatayı söküp zımparalasam nasıl olur?
  6. HRider

Motul alternatifi yağ

Arkadaşlar, bir sonraki bakımda motul kullanmayı düşünmüyorum. Sanki çok ısınınca debriyaj kaçırıyor gibime geliyor. Yani böyle hissettirmeyecek derecede kaçırıyor ama yine de kaçırdığını farkedebiliyorum. Balatalar sağlam yeni. Veya 10-40 kullanıyorum istanbul şartlarında herhangi bir öneri vs...
  7. HRider

Vidanın boyutu

Arkadaşlar, T Anahtar alıcam fakat vidanın boyutunu bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim? Üstünde vesaire yazmıyor. Service Manual baya karmaşık.
  8. HRider

Zincir Sesi

Arkadaşlar, zincirden bisikletteki zincir sesi geliyor. Yani pedal atmayı bıraktığınızda cırrrr diye bi ses çıkar ya, aynısı çıkıyor. İlk defa bugün farkettim. Zincir yeni CZ Chain (4500km falan oluyo) Dişlilerde hiçbir sıkıntı yok.
  9. HRider

Lastik kalemi ile lastik boyayacaklara tavsiye

Arka lastiğin zincir tarafındaki yanakları gaz yağı asperox veya bilmum kuvvetli yağ sökücülerle temizleyin. Diğerlerini ıslak bezle de silseniz olur konu kilit.
  10. HRider

Asfalt motoru çekiyor

Arkadaşlar, bu aralar çok nadir biniyorum benim alete malum rodajını da yapıyorum. Şöyle bir şey var, Uzun mesafe yol gidince +10km Motorun manevraları ağırlaşıyor. Sanki lastik inikmiş gibi fakat değil. Sanki biri üstten bastırıyor motoru aşşağı doğru. Lastikler asfalta yapışıyor gibi. (Pilot...
  11. HRider

Motosiklet racing gidon boyama

Arkadaşlar motosikletimin gidon boyaları soyuldu anahtar çarpmasından dolayı. Nasıl boyatabilirim o kısmı? Sökülmesi mi gerek? Yoksa motosiklet boyayan yerler yapar mı? Maliyeti ne kadar olur? Nerede boyatabilirim İstanbul AVR önerilerinize açığım
  12. HRider

Adam garaj önüne park etmenin açığını bulmuş

Evimin garajının önüne park eden araçların ön camında numarası yoksa çektiriyordum. Fakat bi tanesi kocaman ford transit koyuyor garaj önüne, polisi aradağımda ise şöyle yanıt alıyorum. "Büyük araçları ne yazık ki çekemiyoruz, ilçede 1 adet büyük araç çekicisi var, o da şuan meşgul." İki tane...
  13. HRider

Dün Motorumu aldım

Arkadaşlar, geçtiğimiz aylarda. Krank-silindir-piston-debriyaj'ın çöp olduğu motorumu bugün çıkarttım. 5 Ay sürdü, tabii 1,5 ay parça bekledik sonra eksik parça geldi bi 1,5 ay daha bekledik. Pandemi yasakları tekrar başladı, final dönemi derken. Dün aldım motoru, şuan rodajda. Çok özlemişim...
  14. HRider

Cezayı yemedim sevinçliyim

Arkadaşlar 2019 mart ayında edirne istikametine giderken, istoç önünde iki tane ardı ardına arkadan çeken emniyet şeridi eds cihazı vardı. Oradan bir dalgınlıkla geçmiştim. 2Bin küsür lira cezayı yemekten çok korkuyordum. Lakin takip eden yılın son gününe kadar tebliğ edilmediği için...
  15. HRider

Sigorta hasar basamağı mevzusu

Merhaba arkadaşlar, kısa bir sorum olacaktı internette güvenilir bir kaynak bulamadım. Belki başına gelenler yardım edebilir. Şimdi kazaya karışınca sigorta hasar basamağı yükseliyor ve daha fazla ödüyoruz ya. Eğer, kazada 100de 100 kusurlu olan karşı taraf ise, bizim bir suçumuz yok ise; bu...
  16. HRider

Hyo pert, Tarz değişimi, hor kullanmalık motor

Merhaba arkadaşlar, Geçen aylarda motordan ses gelmeye başladı. Ustaya sürdüm 7km kadar. Gittiğimde usta yatak sesi dedi. İyi bari 2-2,5 e kurtarırız dedim. Daha sonra motor açıldı bakıldı. Piston pimi kitlemiş piston kullanılmaz hale gelmiş. Silindir çizik içinde, krank yerinden oynuyo...
  17. HRider

CBR 250 Çalışmama gaz yememe sorunu

Arkadaşlar, arkadaşla normal seyir halinde iken. Hiçbir sıkıntı yokken giderken, Birden yavaşladığımız sırada motor stop etti ve çalışmadı. Marş basıyor ama çalışmıyor. Zar zor marşa basıp çalıştırdığımızda ise, tam gaz verince max 4bin devire çıkıyor. Gazı bırakınca anında stop ediyor. Bu...
  18. HRider

Hidrolik yağ kutusu sorunsalı

Arkadaşlar, motosikleti park edip kafeye gittim. Çıktığımda arka hidrolik kutumun kırıldığını gördüm. Fakat çıktığımda kutunun kırıldığını ve yağın boşaldığını gördüm. Fren merkeziyle almam gerekiyor orjinal parçayı. Fakat başka motorun sadece hidrolik yağ kutusunu taksam sıkıntı olur mu? Her...
  19. HRider

Motor rölanti 5bine çıkıyor

Arkadaşlar, arkadaşımın motoru enjeksiyonlu 2015 model. Rölanti bazen normal 1.4 bazen de 3-4 hatta 5 e kadar çıkıyor. Sebebi ne olabilir. Soğuk sıcak farketmiyor ama genellikle sıcakken yapıyor.
  20. HRider

Motordan gelen ses üstüne patladık dün

Geçtiğimiz günlerde bi başlık açmıştım. Motorda garip bi ses var diye, dün yolda giderken. Sanki depoya biri parmağıyla tıklatıyo gibi bi ses geldi, direkt servise sürdüm. Rölantide ses yok, fakat gazı açmaya başlayınca tık tık tık tık tık bi ses geliyordu. Usta, motorun açılacağını kol...

Yeni mesajlar