Arama sonuçlarınız

1. hasanrs

Servis ve yakıt sarfiyat konuları

Bugün ilk defa servise gittim. Sizden aldığım öneriler sonucu Gaz teli Yağ Manifold (delik) değişti ve 95 tl ödedim. Hava filtresi temiz olduğu için değişmeye gerek yok dedi servis. İlk defa motor kullandığımı ve manifoldun delik olduğunu düşünürsek 130 km için 5.6 lt benzin - 28 tl...
  2. hasanrs

Scooter motor değişimi

Arkadaşlar Benim scooter a 250 cc motor takabilir miyiz? Takarsak ruhsat değişimi gerekir mi? Kaç liradır ortalama?
  3. hasanrs

Lastik basıncı önemli soru

Arkadaşlar, Motorun Kullanım kılavuzunda lastik basınç değerleri ön 225-250 kpa yani 32-36 psi arka 250-320 kpa yani 36-46 psi vermiş. Fakat lastiğin üstünde maks. 36 psi yazıyor. Ben ön arka ikisini de 36 psi bastım. Bu konuda bir tecrübesi olan var mı? Ön lastik biraz daha düşük mü olmalı?
  4. hasanrs

Motor stop ediyor.

Arkadaşlar, Scooter ım tek marşta çalışıyor sabah ama sık sık stop ediyor? Isındıktan sonra stop etmiyor ama soğukken stop etmesini nasıl engelleriz?
  5. hasanrs

Akü hakkında teknik soru

Arkadaşlar, Motor çalışırken farı açıyorum. Akü seviyesi 16-12-9 seviyeleri var. 12 civarında duruyor ama farı açınca 9'a yaklaşıyor. Sizce akünün durumu nasıl? Bu durumda iken akü şarj oluyor mu?
  6. hasanrs

Kadıköy ilçesinde çete kuruyorum! :)

Kadıköy'de özellikle hafta sonları toplanacak gezi düzenleyecek arkadaşlar arıyorum. Yandaş olur musunuz? Not: Kasksız, ekipmansız geleni ekerim :) Gelen varsa yarın ilk toplaşmamızı yapalım?
  7. hasanrs

Aceminin günlüğü

Bu başlık altında acemilik tecrübelerimi yazacağım. Umarım yeni başlayanlara yardımcı olur. - Ayağı indirmeden motordan inmeye kalkma. - İleride sağa dönüş varsa soldaki arabalar üstüne doğru geliyor. - Aynaya bakmadan herhangi bir yerde sağa, sola tam ve ani dönüş yapma. Aracın önünde kalırsın.
  8. hasanrs

Kamera aparatı

Şu kamerayı kaskıma zarar vermeden nasıl bağlayabilirim? Aparat bilen var mı?
  9. hasanrs

Gittiğiniz yerlerde motoru sağlama almak...

Arkadaşlar, Mesela AVM yada bir çarşıya gittiğinizde motoru nasıl sağlama alıyorsunuz? Bende disk kilidi, 8 mm lik halat kilit ve galvaniz zincir var şu an. Yarın gidebilirsem grade 80 zincir alacağım. Ne yapmam lazım avm yada cadde gibi yerlerde bırakınca?
  10. hasanrs

İlk gezimden kareler...

Arkadaşlar, Bugün motorun eski sahibi muayenesini yaptırdı ve noterden işlemlerini yaptırdık. İlk iş benzinciye çekip 20 tl lik benzin almak oldu :) Ardından mahalle içinde turlar ve fren mesafesi denemeleri... Ben zorlanacağımı umarken, çünkü ilk defa trafiğe çıkıyorum, dur bisahile ineyim bir...
  11. hasanrs

Grade 80 zincir ve güvenlik 10 kilit

Arkadaşlar, Anadolu yakasında Grade 80 zincir ve güvenlik 10 kilit nerede bulunur bilen var mı? Şunları aldım ama içim rahat değil. http://www.motomaxonlineshop.com/armor-fren-disk-kilidi-80-mm-ikaz-kablosu-ile-pmu2018...
  12. hasanrs

İlk motosikletimi aldım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar, 28 Ocak 2014 siteye üye olmuştum ve bugün ilk motosikletim için kapora verdim. Bu arada sizden çok şey öğrendim. Asya AS 150 T1 Bu konuda beni çok eleştireceğinizi tahmin ediyorum ama benim için iyi bir başlangıç motoru olduğunu düşünüyorum. 2011 model ve 8000 km'de. Tüm tavsiye...
  13. hasanrs

Motor bakmaya gidiyorum. Ruhsat hakkında!

Arkadaşlar, Akşam gidip bir motora bakacağım. Ruhsatta ve motor üstünde neler kontrol etmeliyim? Motor numarası, şasi numarası gibi ayrıntılar var mı? Yoksa sadece plakayı kontrol etsem yeterli mi?
  14. hasanrs

Plaka sorgulama imkanımız var mı?

34 HP 1450 Teşekkürler
  15. hasanrs

Kymco Agility City 125

Selamlar, Kymco Agility City 125 hakkında ne düşünüyorsunuz? Alınır mı, alınırsa kolay satılır mı? Kalitesi nasıldır? Ne kadar yakar? Aynı fiyat aralığında alternatifleri var mı? Bütçe 2500 tl :) ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:25 ----------...
  16. hasanrs

Farklı plaka

İstanbulda yaşıyorum. Mesela 48 plaka alırsam bir sorun çıkar mı? Avantajları, dezavantajları nelerdir?
  17. hasanrs

Motosikleti korumak

Arkadaşlar, Motoru evin bahçesine koyacağım. Nasıl koruyalım hırsızdan? En etkili güvenlik önlemleri nelerdir?
  18. hasanrs

En kolay satılan scooter

Selam, Kafam iyice karıştı ilk motosiklet için! En kolay satılır ve ucuz bir scooter ne tavsiye ederdiniz? Biraz da kalıplı olsa iyi olur :)
  19. hasanrs

Motosiklet alım prosedürü

Arkadaşlar, Ayın 27 sinde ehliyetimi alıyorum ve hemen arkasından motosiklet alacağım. İkinci el olacak büyük ihtimalle... Alım prosedürü nasıl işliyor? Nelere dikkat etmeliyim. Örneğin parayı ne zaman veriyorum? Ruhsat nasıl alınıyor? Uzun zamandır araç almadım da!
  20. hasanrs

Ehliyet konusunda sorular

Arkadaşlar selam, Ehliyeti alırken kimliğin yanında pasaport da demiş. Cidden isteniyor mu? Bir de Kadıköyde oturuyorum. Ataşehirden almak istesem ehliyeti verilir mi?