Arama sonuçlarınız

1. fazil

CFMOTO 250SR 5800KM' de blok dağıttı Tüketici Mahkemesi konusunda bilgilendirebilecek var mı

Son hızı 128 olan motor nasıl 150 yapabiliyor, devir kesici iptali falan mı yaptınız acaba? 250cc ile o hızlara fazla çıkmamakta fayda var, ben 600cc'de bile fazla zorlamıyorum. 600cc motor 16.000 devir çevirebiliyor 14.000'den sonra kırmızı renk yapmışlar, kesici kaçta tam bilmiyorum, denemedim...
  2. fazil

Kullandığınız En Sağlam Motosiklet Nedir?

Bildiğimiz siyah değil mi...
  3. fazil

Ne farkı var TR'deki yada USA'dakilerden acaba?
  4. fazil

25 senedir kullandığım Virago 250 ile hiç yolda kalmadım. 2 silindir tek karbüratörlü 21 beygirlik kullanıcı dostu kaliteli malzeme ve işçilikle yapılmış bir motordur kendisi. Kullanımı çok keyiflidir. İyi bakılırsa evladiyelik olarak herhalde 100 sene gider. Tek bir kronik sorunu vardı...
  5. fazil

Zincir yağı önerisi

Zincir ömrü zincirin kalitesine, kullanıma ve bakıma bağlı olarak 40 bin km (hatta daha da fazla) gidebiliyor. Bunu kendi motorlarımdan biliyorum. DID marka xring (530 kalınlığında) orijinal zincir mesela Fz6 motorumda 40 bin km'de hala sağlam. Bu arada temizlik için gaz yağı, yağlama için de...
  6. fazil

Motosiklet deposuna kaynak atılması

Bu JB Weld acaba bir şekilde derişimi düşürülüp deponun içine dökülerek depo kaplayıcısı olarak kullanılabilir mi?
  7. fazil

Yenilenmiş Motosiklet Ticaret Projesi.

Bu iş restorasyon gibi olacaksa şu an ülke şartlarında imkansız gibi. Gümrük limitleri yüzünden hiçbir şey getirilemiyor. Yedek parça işini nasıl halledeceksiniz ki... Ben de hobi olarak yapmayı isterdim böyle işler, ama orijinal parça bulmak imkansız. Zamanında sıfır ve ikinci el parça iyi kötü...
  8. fazil

Motosiklet deposuna kaynak atılması

Deponun içini su ile doldursanız bile benzin buharı tam çıkmıyor. Ben depoyu kaynakçıya götürmeden önce su doldurup boşalttığım halde kaynakçı oksijen kaynağını önce uzaktan açık benzin kapağına doğru tutmuştu ve o halde bile pof diye ufak bir parlama olmuştu. Ama sonrasında güvenli bir...
  9. fazil

Benzi̇n deposu paslanma geçi̇ci̇ pet şi̇şe depo

Bu konu hakkında detay var mı acaba, benzine dayanıklı olan hangi epoksi, nasıl uygulanıyor gibi konular işe yarar.
  10. fazil

Bir senkron ayarı uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor

İzmir'e 2 saat uzaklıkta Gömeç'te karayolunun üstünde İzmir'den gelirken sağ tarafınta Moto Bulut diye bir yer var. Oraya gidilebilir. Ustası iyiymiş diye duydum.
  11. fazil

Bir senkron ayarı uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor

Ben bu akvaryum hortumlu senkron ayar aletini yapmayı geçen sene denedim. İçine sıvı olarak iki zamanlı motor yağı koydum. Normalde bunu yapan ecnebiler, hortumlara çek-valf aparatı takıyormuş motora yağ ya da su neyse kaçmasın diye. Ben o çekvalflerden bulamadım tabi. Neyse, 4 silindirli...
  12. fazil

şehiriçi 90 ile giden motosiklet sürücüsü servise arkadan çarptı

Yaya geçidi olan yerde 30km/saat maksimum hızla gitmesi gerekirken 90km/saat hız yapmanın nedeni ya da amacı daha fazla iş yapmak, çalışkanlık, verim gibi şeylerle ilgili değil. Libido yüzünden oluyor muhtemelen. Tatminsizlik ve bastırılmış duygular cehaletle birleşince hız olarak dışarı...
  13. fazil

Motosiklet sigortasını iptal etmek sorun çıkarır mı ?

Ben de trafik sigortası sandım doğrusu. En son sigortaya 3000 lira gömmek zorunda kaldıktan sonra, elektrik, kablo, şasi falan aklımın ucundan geçmedi :mad:
  14. fazil

Motomax indirim kodu

pazardan çürük domates toplayan tipler gibiyiz. ben de baktım ama alacak bir şey yoktu pek. eldiven ya da sırt çantası alsam mı diye düşündüm ama indirimli ya da kuponlu fiyatı bile avrupa'daki fiyatından pahalıya geliyordu. çok zavallıyız maalesef her zamanki gibi.
  15. fazil

Motul benzin katkısı

Liqui Moly'nin enjektör temizleyicisini kullandım geçenlerde, depo hacmine göre oranlayıp koydum. Bir depo harcadıktan sonra motorun rölantisi değişti. Normalde 1200devir / dakika olan rölanti 1500'e çıktı kendiliğinden. Yani bir işe yarıyor gibi. Bazı tıkanıklıkları giderdi sanırım.
  16. fazil

Karbüratör Hakkında (!)

Unutmamanız ne güzel. İşe yaramasına da sevindim. Neredeyse 10 sene olmuş. Bu arada ikitereker'e referans bile var. Ayrıca Özgür de yazıyı beğenmiş. Bir motorcu iyi kötü, hem elektrikten anlamalı hem de yakıt sisteminden :)
  17. fazil

Karbüratör Hakkında (!)

hava manifolduna bağlı olduğuna göre vakum borusuna benziyor. büyük ihtimalle benzin pompasına vakum sağlıyordur. benzin pompasını kontrol edin, oraya takılması lazım ya da benzin musluğu varsa oraya da bağlanabilir.
  18. fazil

Motorun çalınmasını önlemek için alınacak aksiyonlar

çalınma olasılığı yüksek motor almamak da önemli bir çözüm olabilir. bir ara Yamaha R25 ve MT25'ler sürekli çalınıyordu mesela. şimdilerde hangi motorlar popülerdir bilmiyorum. genelde yedek parça lazım oldukça çalıyorlarmış sanırım. çok satılan ve yedek parçası pahalı motordan almamak lazım yani.
  19. fazil

İstanbul - Burhaniye - İzmir xmax 250 ile yolculuk

Pendik-Yalova feribotunu kullanmak daha mantıklı olabilir, 400TL civarı.
  20. fazil

İstanbul - Burhaniye - İzmir xmax 250 ile yolculuk

Rota olarak, Yenikapı ya da Pendik'ten Yalova'ya feribot, sonra da hiç paralı yola girmeden Gemlik, Bursa, Karacabey, Balıkesir, Burhaniye, Ayvalık, Dikili, Aliaga, İzmir rotasını öneririm. Geçen sene aynı yoldan gittim ve epey keyifli oldu. Paralı yola hiç gerek yok aslında. Özellikle...

Yeni mesajlar