Arama sonuçlarınız

1. fazil

Egzantrik gergi hk.

Evet, doğru. Eğer zincir uzamadıysa ve yay sağlam ise sorun bu yöntemle çözülebilir gibi. Ama bence sizin durumunuzda zincir uzamış olabilir.
  2. fazil

Egzantrik gergi hk.

Bu egzantrik gergisi sorunu Yamaha Fz6 motorlarının da kronik sorunudur. Ortalama 35-40 binde bir değişmesi gerekiyor. Özellikle biraz agresif kullanılıyorsa daha bile erken olabilir. Zinciriyle birlikte değişirse daha iyi tabi. Zincir de uzuyor. Eğer zincir çok uzadıysa yeni gergi bile işe...
  3. fazil

Havalar soğuyor, karbüratör ayarını ihmal etmeyin

Yaz-kış hangi ayarları değiştirdiğinizi de yazsaymışsınız işe yararmış. Ben bir değişiklik yapmıyorum. Daha az yakıt için uğraşıyorsanız, bu daha fazla ısınma demek olmaz mı? (Fakir karışım) Uzun süre kullanımda motora zarar verebilir sanırım.
  4. fazil

Boya Tabancası ile Boya Yapmak - Teknik Bilgiler

Burayı hortlatayım. Boya işini bir süre daha rafa kaldırmıştım ama şimdi başladım. Motorun çamurluk, salıncak, depo gibi yerlerini boyayacağım. Tüm hazırlıkları yaptım, astarını attım. Geçen sene gümrük limiti hala 150 Euro iken bir tane ANI Compact 1.3 model boya tabancasını ucu ucuna...
  5. fazil

Arkaya Bakınca Dengesini Kaybetti, Uçurumdan Düştü!

Arka tekerlek nasıl o hale gelmiş acaba, üzücü bir durum.
  6. fazil

CBF600 Alt Karteri deldim. Çözüm?

Kaynakçı bildiğim Erbaşlar Kaynak var, İstanbul Ümraniye'de. Böyle işlerle uğraşmayı seviyorlar. Ben kendim gitmedim ama işlerinde iyi olduklarını birkaç yerden duymuştum. Oraya yaptırılabilir.
  7. fazil

Motosikletin masrafları sizi de tiksindirmiyor mu?

En berbat olanı da Trafik Sigortası denen aslında vergi olan, hayatım boyunca hiçbir işe yaramamış masraf. Hele bir de iki motosikletiniz olup da motorları az kullanınca daha da sinir bozucu bir masraf. Bu verginin kullanmadıkça %10'a kadar düşmesi falan mantıklı olurdu. Çünkü 20 sene önce...
  8. fazil

Motospartan güvenilir mi ?

Evet internet alışverişlerinde iade kabul ediyorlar. Ücretsiz geri gönderebiliyorsunuz. İade biraz uzun sürmüştü ama yapmışlardı.
  9. fazil

Çinli motorumla 10 bin km yağ testi

Motoru hurdaya çıkıncaya kadar kullanmak buna denir herhalde. Bu arada hurda indiriminden falan faydalanmak mümkün olmaz mıydı acaba, ötv'siz yeni bir Kawasaki Z900 RS yarı fiyatına falan alınabilirdi belki.
  10. fazil

Çinli motorumla 10 bin km yağ testi

Az önce kargo arabalarının yağının 2000km'de bir değiştiğini öğrendim. Kargo arabası teslimat sırasında çok fazla dur-kalk yaptığı için yağ bozuluyormuş.
  11. fazil

Motora hangi yağı koydurayım?

Sentetik rotella dizel motor yağlarından kullanan var mı burada? Ben de denemek istiyorum ama bir türlü cesaret edemedim. Amerika'daki T6'nın muadili burada var mı yok mu belli değil. Orada herkes T6 kullanıyormuş ve çok ucuzmuş.
  12. fazil

Motora hangi yağı koydurayım?

Ben motorlarımı hiç servise götürmediğim için son durumları bilmiyorum ama servis bakımlı Toyota Yaris arabamız var , ona hangi yağı koyduklarını takip ettim. 100.000km bakıma kadar 10-30 koyuyorlardı, daha sonrasında 10-40 koymaya başladılar. Sanırım motor yıprandıkça yağı biraz kalınlaştırmaya...
  13. fazil

Lastik Basınç Sensörü

Merhaba, Ben geçen sene Aliexpress'ten TPMS marka olanından aldım. Bir kez taktım ve pek hoşuma gitmedi, biraz gereksiz geldi. Sonra da sattım. Onun yerine Michelin basınç ölçerinden aldım, o daha kullanışlı geldi.
  14. fazil

Zincirin Orijinal Olduğunu Nasıl Anlarız?

Benim de bir zincir alma vaktim geldi. 520 - 114 ebadında o-ring ya da x-ring (silver) almam gerekiyor. DID marka almayı düşünüyorum ama sahteleri varmış sanırım. Balata Uzmanı sitesinde bir tane buldum, güvenilir midir sizce, ya da başka marka öneriniz olur mu acaba? zincir
  15. fazil

Suzuki Bandit 650S (Tavsiye)

Bandit gayet iyi motordur, ama buralarda yedek parçası bulunmayabilir. Yedek parça ve sağlamlık için Yamaha Fz6 öneririm.
  16. fazil

HDİ Sigorta Pişmanlıktır - Yaşattıkları Süreç Hak.

Sigorta sistemi çok saçma değil mi bu arada, şirketin insafına kalmış, istediği miktarı dayatmaya çalışıyor. Dava ederseniz de yıllar sürer tahminen. Hem de onların avukatları daha iyidir, hep bu işlerle uğraştıkları için. Aracı bir sistem olması lazım. Yani zararı tespit eden bağımsız bir...
  17. fazil

Motorla uzun yol için dikkat edilmesi gerekenler, hazırlık nasıl olmalı

Eğer motorun oturuş pozisyonu dik ise, sırt çantası motora sabitlemeden de, sırta takılarak kullanılabilir. Çantayı sırta takıp motora oturunca, çantanın altının da seleye tam denk gelip oturması gerekiyor. 350km kadar yolu dolu sırt çantasıyla rahat rahat yapmıştım geçen yıl virago 250...
  18. fazil

Motora el fatiha

1992 model Yamaha XV 250 motorumda yıllardır Motul 7100 10W/40 tam sentetik yağ kullanıyorum. 4-5 bin km'de bir ya da senede bir de değiştiriyorum. Yağ eksiltme hiç yok diyebilirim. Motorun kitapçığında mineral yağ kullanılması gerektiği yazıyor ama o zamanlar sentetik yağ yokmuş zaten. Bu...
  19. fazil

Oksijen sensörüne lehim yapılırmı

Fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla birisi zaten oksijen sensörünü çoktan iptal etmiş gibi. O kabloların birbirine değmemesi gerekiyor normalde. Lehim işi de zor görünüyor, en iyisi yenisini almak ya da iptal etmek gibi duruyor. Ama iptal ederseniz benzin tüketimi fazla olabilir. Ben arabanınkini...
  20. fazil

Motor kulakçıkları kaynatılabilir mi ?

Motor kulakçığı neden kırılmış peki durup dururken, daha önceden bir işlem mi yapılmış da kırılmış yoksa üretim hatası mı. Bir de sıcak motora soğuk yağ konmaz kısmını anlamadım tam. Ben motor yağ değişimden önce motoru ısıtıyorum eski yağ kolay aksın diye, sonra tapayı kapatıp da fazla...

Yeni mesajlar