Arama sonuçlarınız

1. fazil

İzmir - Atina | Motosiklet Gezisi

Ayvalık'tan Midilli (Lesbos) , oradan da Pire (Atina) limanına feribot varmış sanırım. Bir araştırmakta fayda var.
  2. fazil

GO Kart Projem İçin Hangi Motoru Almalıyım?

Anodizasyon nasıl yapılır videosu izlerken bir anda jet motorlu Go-kart'a denk geldim. Belki bir fikir olabilir :)
  3. fazil

Domimar 250 yetkili servis bakım fiyatı.

Güzel de kağıtta şim kontrolü yazıyor, bu ne demek oluyormuş, biraz üstüne gitmek lazım gibi geldi. Parayı neye karşılık geri verdiler, yanlışlık olmuş falan mı diyor, al paranı sus mu diyor? Böyle servis mi olur...
  4. fazil

Domimar 250 yetkili servis bakım fiyatı.

Şim kontrolü dediği aslında süpap ayarı, yani motorun üst kapağının açılması demek. Motorun kitapçığına bakıp supap ayarı periyodunu kontrol etmek lazım. Eğer o bakımda supap ayarı varsa ve gerçekten açıp kontrol ettilerse fiyat normal bence. Mesela Yamaha Fz6 için süpap ayarı periyodu...
  5. fazil

İzmir Japon Cruiser Ustası Tavsiyesi

Ne gibi sorunlar var, belki buradan yardım edebiliriz.
  6. fazil

TRACER 900 Arka teker burç

Bu, ustanın size anlattığı hikaye mi yoksa gözünüzle gördünüz mü, Fotoğrafı olsa daha iyi yorum yapılabilir tabi de... Benim de yıllar önce Fz6 motorumla buna benzer bir durum başıma gelmişti. Arka lastik değiştirdikten sonra uzun yola çıktım ve yolun ortasında arka tekerlekten ses gelmeye...
  7. fazil

Cafe racer projemizin krom plakalığı hazır!!

Güzel çalışma. Yalnız yandan plaka muayeneden geçmiyormuş diye okudum geçenlerde forumda. Bir de bu plakalık, düşme esnasında insanın bacağını keser mi acaba. Ayrıca kromaj işini heyecanla bekliyoruz. İrtibat bilgilerini de paylaşırsanız işe yarar.
  8. fazil

Akü Tavsiyesi : Varta mı?Bosch mu?

Bosch akü 4-5 gayet iyi dayandı, Fz6 motorumda. Kışın kullanılmadığı halde. (Arada şarj ediyordum tabi.) Tavsiye ederim.
  9. fazil

Debriyaj çalışmıyor

Şu videoda anlattığı gibi. Debriyaj basınç plakasının üzerinde bir ok işareti var. O okun açısı önemli. Sökmeden önceki açısında gibi debriyaj tasına takılması gerekiyor. Yoksa çalışmıyor. Şu alttaki videolarda anlatıyor:
  10. fazil

Oksijen Sensörü Ne Şartlarda Arıza Lambası Yakar?

Motorumda oksijen sensörü yok ama arabada var (Toyota Yaris). Son birkaç yıldır motor arıza ışığı ara ara yanıyordu, arıza kodu oksijen sensörü arızası olduğunu tespit etti. O arada benzin tüketimi 100 km'de 1-2 litre artmıştı. Birkaç yıl ilgilenmeden öyle kullandım. Sensörü sonunda kendim...
  11. fazil

Debriyaj çalışmıyor

Debriyaj tası denen parçanın ön çember kısmını (Basınç plakası) takarken arka çemberi ön çembere hizalayan bir işaret olması lazım. Sökerken ona dikkat etmek gerek. Ya da kendiniz bir işaret koymanız lazım sökmeden önce. Gelişigüzel takılırsa debriyaj çalışmayabilir. Çalışmazsa ön taraftaki...
  12. fazil

Yamaha’dan yeni Egzoz Patenti: Yön Değiştiren Egzoz

jet motoruna hazırlık gibi geldi.
  13. fazil

Dragstar 250 motor çalışırken şıkır şıkır ses gelmesi

Motorun sesi normal gibi duruyor. Hiç karter patlatmış gibi bir hali yok. Rolantide stop etmeden çalışıyorsa subap ayarına hiç dokunmamakta fayda var bence şimdilik. Benim asıl merak ettiğim karter patlaması tam olarak motorun neresinde, onun fotoğrafı var mı acaba? Bir de öyle bir durumda sıvı...
  14. fazil

Türkiye'ye neden cruiser gelmiyor ?

Ben de satmaya kıyamayanlardanım, ikinci motoru aldım ama Virago'yu satmadım, onun keyfi başkaydı. Tam evladiyelik. Restorasyona da uygun. Ben zamanında $1200'a almıştım bu arada, eskiden motorlar ucuzmuş demek ki. Bir tane de restorasyon fotoğrafı ekleyelim...
  15. fazil

Ben de ilk defa duyuyorum. İlginçmiş. Virago 250 hala karbüratörlü olarak California'da emisyon standardını karşılamak için bazı eklemelerle satılıyor. Avrupa için de isteseler ayarlanabilir gibi geliyor. Ekleme dediğim parça da "EVAP EMISSIONS CONTROL CANISTER" denen şöyle bir nesneymiş:
  16. fazil

Yamaha'dan da 1988'den beri hiç değişiklik yapmadan üretmeye devam ettiği Virago 250 motorunu bekliyoruz. Bu motor Amerika, Avusturalya, Brezilya gibi ülkelerde halen satılıyor. Fiyatı da $4500 civarında. Türkiye'ye de en son 2000'lerin başında gelmiş, sonra gelmemiş. Acaba getirseler eski...
  17. fazil

Hiflo Filtre?

Virago 250 motorumda yıllardır Hiflo yağ filtresi kullanıyorum. Fz6'da da Mann Filtre. Bunlar orijinalinin yarı fiyatına, ya da üçte bir fiyatına geliyordu genelde. Hiflo'yu genelde yurt dışından getirttirdim hep. Artık TR'den almak gerekiyor, gümrük kısıtlaması nedeniyle. Sahtesi anlaşılır...
  18. fazil

Bobber, chopper, cafe racer vesaire..

Güzel çalışmalar var. Kaynak makinesi olarak ne kullanıyorsunuz, Buccaner deposu montajında bir mig kaynağı gördüm sanırım, ark kaynağıyla ince iş yapmak zor.
  19. fazil

Dragstar 250 motor çalışırken şıkır şıkır ses gelmesi

Motor neden karter patlatmış, önce onu keşfetmek lazım. Karter patlatma dediğiniz tam olarak nedir?
  20. fazil

2017 Ducatı Monster 1200s karter terleme sorunu

Benim aklıma başka bir yöntem geliyor. O deliği epoksi, çelik macun vs ile komple kapatıp yeni bir delik açmak. Ucuz ve garantili bir yöntem aslında. Daha önce yapan olmuş mudur bilmiyorum. Ayrıca kaynak işleri için de İstanbul'da Erbaşlar Kaynak iyi olabilir.

Yeni mesajlar