Arama sonuçlarınız

1. AzÇok

Yamaha YBR125 ESD / YS125 sahiplerinin kafayı yemiş olması hakkında

YBR bu konuda yalnız değil. CBF150 200 bin üzerinde fiyatlara satışa koyulabiliyor. Yeni teknoloji sıfır motor almak varken bunlara bakmamak daha mantıklı.
  2. AzÇok

Honda Kazık Onda diyebilir miyiz?

20 bin km. lerde varyatör değişimi yapılmaz. Bir sorun oluşmuştur. Yetkili serviste bu değişimler için şaşırtıcı bir fatura değil. Honda ya bu kadar ömürsüz bir varyatör yakışmamış. Varyatörüm 49 bin km. de ve sorunsuz. Bozulsa da kendim değiştiririm. Az masraf çıkar. Bakım-tamir konusunda bir...
  3. AzÇok

Sürücü kurslarındaki rezillik

Yaşadığın şehri yazmamışsın . Yine de bir şeyler karalayayım. Bir sürücü kursunun güvenilir ve yeterli eğitim kadrosu varsa kesinlikle böyle bir tutum takınmaz. Senin için önemli olan deneyimli bir usta öğretici ile sınava hazırlanabilmek. Doğru sürücü kursu sana gelmeyeceğine göre sen...
  4. AzÇok

“Ölseydi bana ne, 10 bin lira zararım var” sözleri tepki çekti

Ömrünün sonuna gelmiş fakat insan olma sürecini tamamlayamamış bir sürücünün motosikletlerin yolun kenarından gitmesi gerektiğini söylemesine şaşırmadım. Yaralanan gence acil şifalar dilerim.
  5. AzÇok

ABS Konusundaki Fikir ayrılıkları

ABS frenlemenin motosiklette çok da önemli olmadığını ileri sürenler, kendilerinin motor hakimiyetini bozmadan iyi bir frenleme yapabildiklerini söylerler/düşünürler. Fakat trafikte öyle durumlar olabiliyor ki şok olursunuz. Bu durumda sahip olduğunuz frenleme becerilerini sergileyemezsiniz...
  6. AzÇok

CBF 150 almak mantıklı mı?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-tvs-apache-rtr200-4v-kanpanya-nakite-ozel-fiyat-bayi-ve-servis-1212754262/detay Sıfır kilometre, ABSli, disk frenli, kaydırmalı debriyajlı, led aydınlatmalı daha güçlü seçenek(ler) varken Japon harikası da olsa 10 yaşında bir motora bakmazdım...
  7. AzÇok

Motosikleti bırakmak kararı

Yaşınız ve enerjiniz değil bence sorun. İçinizde istek kalmamış olabilir. Bir süre için bıraksanız bile tekrar başlarsınız bence. Yaş ve enerji konusundan benim gibi yetmişe merdiven dayamış olanlar şikayet etse anlaşılır
  8. AzÇok

Güncel motosiklet ehliyet sınav parkuru (2025)

Trafiğe kapalı alan sınav parkurunda eskiden de zaten u dönüşleri vardı. Yeni olan tek şey sınırları belli olan bir alanda U dönüşü yapmak. Bu da ehliyet sınavı adaylarını pek zorlamıyor. Sadece büyük motorla biraz dikkat etmek gerekiyor. 8 çizmek hala en sevilmeyen ve en çekinilen manevra...
  9. AzÇok

Yeni (2025) trafiğe kapalı sınav alanı şema - U alanına tam kenarından girilirse manevra için daha geniş yere sahip olunur. - Köşeden girerken debriyaj ve arka frenle yavaşlanılırsa (10 km/h civarı) daha kolay dönülür. Dönüşe geçerken arka fren bırakılıp debriyaj maneti kullanılarak tekere...
  10. AzÇok

Aşağıdaki video yeni eklenen U dönüşünü de içeriyor.
  11. AzÇok

Maalesef istediğin eksiksiz olarak elimde yok. Fakat yöneticisi ve eğitmeni olduğum sürücü kursunun youtube eğitim kanalından paylaşım yapayım. Kapalı alan sınavına yeni eklenen u dönüşü içeriğini yoğunluktan dolayı çekemedik. Başka kanallardan onu da bulabilirsin. Dikkat etmen gereken başka bir...
  12. AzÇok

Küçük Şehir Avantajları

Yunus polisin olmaması bir avantaj değil. Onlar olmasa altındaki 100cc. motorla yarış pilotu havalarında dolanan ergenleri kim dizginleyecek. Küçük yerlerin avantajı polisin bu tipleri tanıyor olması. İzin gününde altındaki özel aracı ile böyle bir ergeni enseleyen polisi gördüğümde epey...
  13. AzÇok

Büyük motorlar ile dar alanda manevra nasıl yapılır

O kusur sadece sana ait değil. Büyük bir çoğunluk sola daha kolay döner. Küçük bir azınlık ise tam tersidir. Topa sağ ayakla iyi vuruş yapıp sol ayakla vuramamak gibi bir şey. Çalışma ile yeterli seviyeye gelirsin.
  14. AzÇok

Büyük motorlar ile dar alanda manevra nasıl yapılır

Tvs Rtr 200 8 çizmek için üretilen bir motosiklet desek yanlış olmaz. Becerisi en zayıf sürücüler için 1.viteste sekize giriş hızı 10-13 km/h ile gazı tam kapatarak debriyaj, fren vs dokunmadan, gidonu sıkmadan denersen çok kolay olduğunu görürsün. Özetle motoru rahat bırak sekizi kendi döner...
  15. AzÇok

aynasını kıran kuryeyi ezen sürücü

Sokaklarda aklı başında insanların ne kadar azaldığını gösteren bir olay daha. Akıl, mantık ve sağduyu yoksunu olup bütün değerlere sahip olduğunu iddia edebilme hali yaygın bir durum oldu artık. Sanırım hiç bir değere sahip olmama halini yaşıyoruz. Benim araba aynasını da bir kurye kırdı...
  16. AzÇok

-12 derece sürüs yapan varmı ?

1-9 derece arasında hava sıcaklığı olan rotada 9 saate yakın uzun yol sürüşü yapmışlığım var. Akıl-mantık işi değil. 1990 larda -10 derecede kask vs. hiçbir ekipman olmadan işe gitmek için 7-8 km.lik mesafeye gidip geliyordum. İnsanın yaptığı yanlışı yıllar sonra anlamasının hiç bir değeri yok...
  17. AzÇok

Yolda Tartıştığı Otomobil Sürücüsünü Öldüren Motosiklet Sürücüsü..

70'li yıllarda İstanbul'da kaba-saba insanlara söylenen "bundan başka İstanbul yok" sözünün yerini "İstanbul başkent. Magandaya özgürlük!" sloganı aldı. Kavga vs. anlaşılır. Fakat katil olmaya hazır bu kadar fazla insanın mevcudiyeti toplumumuzdaki olumsuz değişimi gösteriyor.
  18. AzÇok

Motosiklet.net yeni arayüz hayırlı uğurlu olsun.

17 yıldır aynı yüze bakıyordum. Eşimden sonra 2. sırayı almış.
  19. AzÇok

PCX125 ve A1 Ehliyet

Bir arkadaşım Bergama'da bir PCX125 kullanıcısına A1 ehliyetle kullanılamayacağı iddiasıyla ceza kesildiğini söyleyince şaşırdım. Genelde 125cc motosikletlerin 124cc, 124,9cc. vs hacminde üretildiğini bildiğim için bu motorunda 125cc bile olmadığını söyledim. Fakat Honda sitesinden kontrol...

Yeni mesajlar