Arama sonuçlarınız

1. sodurlu88

Kamp için masrafsız motor tavsiyesi

Mevcutta kullandığın motor ile almayı düşündüğün motor arasında; ikisininde motosiklet olması dışında pek bir ortak nokta yok. Yapacağın gezilerde yol durumu %60 asfalt dışı %40 asfalt şeklinde olacaksa, ıssız yerlerden tek başına geçeceksen CRF250L mantıklı olabilir. Bir motosikletin genel...
  2. sodurlu88

Analog Göstergeli Motosiklet Önerisi

Hiç başka modelle uğraşmaya gerek yok. Analogsa analog, devir hız yakıt :)
  3. sodurlu88

Kışın üşümemek için neler yapıyorsunuz?

Üst beden ve pantolon olarak dizlik içlik dışlık ortalık kat kat giyinirsin ama eldiven ve ayakkabı konusunda sınırlı olursun. Hareket etmediğinde de en çok ellerin ve ayakların üşür. Su geçirmez iyi bir motosiklet botu, termal çorap (birkaç katman) ile ayaklarını soğuktan korursun. Yine kışlık...
  4. sodurlu88

su soğutma ve yağ soğutma farkını bilen atlasın içeri.

Sıkıntı yok birşeyi gerçekten ciddiye almadım. Öyle yazıyorum işte... Peki hararet yapan araçta silindir üst kapak contasını yakan yağ sıcaklığı mıdır, motor sıcaklığımıdır ?
  5. sodurlu88

Az canın tartışmak istiyor gibi sanki :) Birbiri ile temas halinde olan 3 şeyin neyi soğutma ısıtma amaçlı olduğunu tartışıyoruz. "sen abdülhamiti savundun" !!! Gel sens of spid konusuna gidelim. Kimin dötü çok hassasmış kiminki uyuşukmuş ordan devam ederiz. Daha eğlenceli olur.
  6. sodurlu88

Savunduğun düşünceyi "de" stekler bilgiyi söylemek yerine araştırmayı öneriyorsan aslında sende bilmiyorsundur
  7. sodurlu88

Neyi araştırayım ? Savunduğun düşünceyi destekler bilgiyi söylemek yerine araştırmayı öneriyorsan aslında sende bilmiyorsundur :)
  8. sodurlu88

Yağ benzinin içinde, sirküle olmuyor. Benzin deposundan yada farklı bir depodan geliyor, krank tan piston içine geçip yanıp bitiyor. Bu aşamalarda sıvı soğutma yağı nasıl soğutacak ?
  9. sodurlu88

2 zamanlı motorlarda niye sıvı soğutma var o zaman :) 1758174421 Konuyu sen açtıysan başlıkta ne yazıyor ? Konuyu sen açmadıysan sana hitaben birşey yazmadım zaten. Benim şuanda kullandığım motor sıvı soğutmalı, ayrıca yağ soğutma radyatörü var. Veya grupta sıkça tavsiye edilen Vstrom 650...
  10. sodurlu88

Sense of speed muhabbeti

Sen büyük cc motor aldığında sıfır km alırsan yanında verirler ama ikinci el aldığında satan kişiden mutlaka yedek anahtarını ve sense of speed'ini iste.
  11. sodurlu88

Sense of speed muhabbeti

Neyse bizler iki tarafın ortasında olmanın rahatlığını sürelim. İlk mesaj yazanla, ilk cevap veren arasındaki farka baksana :) Biri mektup yazıp zarfa pul yapıştırıp haberleşmeden gelen nesil, diğeri halen anadilini geliştiriyor...
  12. sodurlu88

Sense of speed muhabbeti

O zamanlarda birde karakter sınırı vardı, neredeyse tamamen kısaltma kelimeler ile anlaşıyordu insanlar. :)
  13. sodurlu88

Önceki mesajların çoğunu okumadım. Verilmiş bilgileri tekrar ediyor olabilirim. Yağ soğutmalı motor olmaz. Yağ soğutucusu olan motor olur. Diğer seçenekte ise motor bloğu etrafında motoru soğutan sıvı dolaşır, motor sıcaklığını alır. Radyatör de de bu sıvı soğur. Yani sıvı motoru, hava sıvıyı...
  14. sodurlu88

GS310 ? V-STORM 250 ? 🚨

Vstrom adventure sınıfına yakın bir motor değil. Ağırlığı, süspansiyonu, jant boyutları açısından bakınca tamamen yol motoru. Ben şahsen Vstrom yerine GW250F alırdım. Tipi daha güzel fiyatı daha uygun. Kıyafeti farklı geri tarafları aynı 2 motor. G310GS'e gelince, adventure sınıfına biraz daha...
  15. sodurlu88

Askerlikte neler öğrendiniz?

Resimdeki adam neyin oluyor ?
  16. sodurlu88

30.Ağustos.2025 köfte etkinliğine gelecek olanlar el kaldırsın.

Al temizinden bir CBF 1000, keyfine bak :)
  17. sodurlu88

30.Ağustos.2025 köfte etkinliğine gelecek olanlar el kaldırsın.

6. viteste arka tekerden el ile döndürmek mümkün. Bujiyi sökmeye gerek yok.
  18. sodurlu88

Motul c2 mi c4 zincir yağı mı

C4 daha yapışkan olduğu için toz toprak ile birlikte macun gibi olur. Sert taneler o-ringleri bozar, zincir ömrü kısalır. Arazi şartlarında zincir her sürüş sonrası temizlenip yağlanmalı zaten. Çok yapışkan yağlar arazi şartlarında tercih edilmez.
  19. sodurlu88

Motul c2 mi c4 zincir yağı mı

C4 daha yapışkan yapıda, tozlu topraklı yollarda geziyorsan C2 daha uygun olur zaten. Yüksek süratlerde kullanmıyorsan C2 işini görür. Temizlemesi de daha kolay.

Yeni mesajlar