Arama sonuçlarınız

1. w5min

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

2. w5min

Pazar turu

Merhaba 😊 Anlık bir kararla Batmandan yola çıktık. İlk durağımız Hasankeyf oldu. Tarihi atmosferi gezip biraz vakit geçirdikten sonra tekrar yola koyulduk ve rotayı Midyat tarafına çevirdik. Aslında plan yemek yemekti ama yine tamamen anlık bir kararla fikir değiştirip Ayrancı Geçidi’ne gittik...
  3. w5min

Yazlık eldiven önerisi

Yaz ayı için avuç içini terletmeyen bir eldiven önerir misiniz standartlara uygun olan bir öneri yaparsanız sevinirim.
  4. w5min

Herkese İyi Bayramlar 🏍️

Herkese hayırlı bayramlar arkadaşlar. Tüm motosiklet.net ailesinin bayramını kutlarım. Kazasız belasız, bol sürüşlü, sağlıklı ve huzurlu nice bayramlara. Yola çıkanların yolu açık, lastiği düz bassın. Herkese iyi bayramlar. 🏍️
  5. w5min

Bu sorunu nasıl çözerim?

Yağmurda sürdükten sonra motor arıza lambası sabit yanıyor, sıcaklık göstergesi kayboluyor ve fan sürekli çalışıyor. Motor kuruyunca ise her şey normale dönüyor. Alt tarafı ve tesisatı kontrol ettim ama açıkta kablo göremedim. Muhtemelen alt taraftaki bir sensörün soketine su giriyor diye...
  6. w5min

Yeni cezalar Hk.

Son zamanlarda yeni trafik cezaları baya gündemde. Özellikle dur ihtarına uymama, plakasız kullanım, sahte plaka gibi durumlarda yazılan cezalar çok ciddi seviyelere çıkmış. Birkaç ihlal aynı anda yazıldığında toplam cezanın 450-600 bin TL civarına kadar çıktığını söyleyenler var. Tabii ki...
  7. w5min

Bu sitedeki DİD zincir alınır mı?

Merhaba, linkini bıraktığım bu zincir alınır mı? 1.) Motoruma uyar mı? 2.) Orjinal ürün mü? 3.) Bunun yerine x ürünü'nü kullan dediğiniz ürünler var mıdır...
  8. w5min

Motor alırken mantık mı? duygu mu?

Merak ettiğim bişey var. Motor alırken gerçekten mantıkla mı hareket ediyoruz yoksa tamamen gönlümüzün istediğini mi alıyoruz? Yakıt, bakım, masraf vs ortada ama çoğumuz yine de içimize sineni seçiyoruz gibi geliyor bana. Sizce motor işi mantık işi mi yoksa tamamen duygusal mı?
  9. w5min

Motordaki sorun nedir?

Merhaba, Bugün iş çıkışı eve dönerken motorda bir anormallik fark ettim. Vitesi takıyorum ve debriyajı henüz bırakmadan motor hafifçe ilerlemeye çalışıyor. Sorun debriyaj balatasından kaynaklı olabilir mi, yoksa debriyaj teli kopmak üzere olabilir mi acaba?
  10. w5min

Bedava verseler asla binmem dediğiniz motorlar?

Ben başlayayım, İnsanlar arasındaki algı ve sürmeyi bilmediğim için ''TÜM CG'' modelleri diyorum.
  11. w5min

Zabıtalar Hk.

Motorumu iş yerinin önüne, kaldırım üzerine bırakıyorum ama dip köşe bir yere koyuyorum; hem yolun ortasında durmasın hem de kimseyi rahatsız etmesin diye. Ben kapının önündeyken zabıtanın biri gelip hiç uyarmadan direkt fotoğrafını çekip gitti. Ben de yanına gidip, “Bir sorun teşkil ediyorsa...
  12. w5min

Uzun Yol Tavsiyesi

Herkese merhaba, motorum CF Moto NK250 ve yaklaşık 500 km tek sefer (gidiş–dönüş toplam 1000 km) uzun yol planlıyorum; bu mesafelerde nelere dikkat edilmeli, nelerden kaçınılmalı ve özellikle 250 cc naked motorla uzun yol yapanların deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
  13. w5min

Buyrun part 2 sizlerle

Geçenlerde yine bunun kazasını konuşuyorduk buyrun size ikincisi
  14. w5min

Karlı havada motor ışığının yanması

Cümleten selamın aleyküm, Sabah motorun brandasını açıp işe gittim yerlerde su birikintileri fazlaydı ve kar yağıyordu tam iş yerinin önüne gelince motor ışığının sabit olarak yandığını fark ettim bu durumda ne yapmam lazım geçici bir sorun mudur yoksa servise göstermeli miyim?
  15. w5min

Ulan takoza mı kaldık?

Motoru iş yerinin önüne bırakıyorum, geçen hafta koruma demirinin bir takozu çalındı, dün de diğerini yürütmüşler. Kardeşim, bu takozları ne yapıyorsun? Koleksiyon mu, başka bir yere mi takıyorsun anlamadım. Bu arada tanesi 200 TL’ymiş… Hırsızlığın da ekonomik olanı makbul herhalde.
  16. w5min

Kask Kamerası Hk.

Günümüz Türkiye’sinde kask kamerası sizce gerekli mi?
  17. w5min

Egzozu Delmenin Bedelini Ağır Ödedim

Selamlar arkadaşlar, Birkaç gün önce motorun egzozunu alttan 11 mm kadar delmiştim. Boştayken pek belli olmuyordu ama gaz verince ses direkt ortaya çıkıyordu, patlatıyordu resmen. Zaten sadece birkaç gün böyle kullanacaktım, sırf o “sesin tadını” almak için. Bugün motoru yıkadıktan sonra...
  18. w5min

Kış geldi, motorlar yattı mı?

Kasım ayına geldik, sabah-akşam motorla çıkınca insanı üşütüyor. Ben hâlâ motoru kullanıyorum ama montsuz çıkmak imkânsız hale geldi. Siz ne yapıyorsunuz, sezonu kapattınız mı yoksa devam mı?
  19. w5min

Garanti gerçekten önemli mi?

Mayıs ayında rodaj bakımına tam 2300 TL vermiştim. Motul 5100 10W40 kondu, yağ filtresi değişti, zincire de yağ sıkıldı. Yani toplamda sadece bu üç işlem için bu kadar para ödedim. Şimdi ikinci bakıma yaklaşıyorum ama fiyatlar uçmuştur muhtemelen. Eski Yamaha servisinden bir arkadaşım var...
  20. w5min

Alt devirlerde çekiş zayıfladı üst devir normal

NK250 motorum 3100 km’de, en son bakımda yağ ve yağ filtresi değişti (Motul 5100 10W40 veya 10W50 kullanıldı). Son zamanlarda alt devirlerde belirgin çekiş düşüşü fark ettim, üst devirlerde ise performans normal. Debriyajda kayma yok, motorun genel çalışması düzgün. Hava filtresi, buji, enjektör...