Rakıyı çok seven biri olarak, sürüş ile alkol arası 8 saatten az ise içmem. 25 yıldır da biryerim eksilmedi
25 motosiklet üzerindeki yıllarım gerçek yaş için x2
Rakıyı çok seven biri olarak, sürüş ile alkol arası 8 saatten az ise içmem. 25 yıldır da biryerim eksilmedi
25 motosiklet üzerindeki yıllarım gerçek yaş için x2
Yola çıkmadan bi ufak için, +5 beygir garanti.
doğru değil çünkü çok ciddi yaralanmalara sebep olabilir ölüme bile sebep olabilir
15 senelik ehliyetimin 10 senesi araba , motosiklet üzerinde geçti ama 1 kere bile alkollu arac kullanmadim . İlla içkili mekana gideceksem ya araçsız giderim yada yanımda yeğen falan gotururum ki maymun olunca beni eve getirsin
Sınırlarımı matematiksel ifade edeyim. m: motor, a:araba, b:bira
m=b.2
a=b.(2.2.2)
Ne derece doğru diye bir soru bile saçma. Neresi doğru. Bunun tartışılacak bir yanı yok. ALırsam gümlersin almazsan yoluna bakarsın bu kadar basit.
Şimdi yapmışsın yolu,gelmişsin deniz kenarı bi mekana 1 2 kadehin lafı olmaz gibi
Hem ben içince dahamı iyi kullanıyorum ne?
anket sonuçları pek gerçeği yansıtmıyor bence, özellikle toplu sürüşlerde bana bişey olmaz diyen çok oluyor
birkaç defa ayakta durumayacak durumda iken motosiklet kullandım
fakat en son 3 yıl önce bu şek,lde trafiğe çıkmayı bıraktım
eğer kamp mangal ızgara yapmıyorsak rakı yok alkol yok
yani birkaç saat sonra araç kullanacaksam o iş yaş
kimseye tavsiye etmem
en doğrusu alkolsuz kullanmak ama öyle durumlar oluyor ki, alkol bir şekilde alınıyor, bilinçli veya gaza gelerek.
1 adet bira, 1 kadeh hadi bilemedin 2 kadeh şarap, 1 kadeh rakı gibi içip çıkılabilir, kişiden kişiye değişir tabi ama genelde sürüşü pek etkilemez.
1 şişe birayla 1 şişe rakının alkol oranı farklı, alırsın 1-2 kadeh bindiğin de rüzgar çarpar seni açılırsın zaten. Ama ayakta duramayacak kadar bir ufak rakıyı 2 kişi bitirirsen o iş yaş, tehlikeli olur.
Motosiklet ya da herhangi bir araç kullanacak kişinin alkol alması kadar saçma bir iş yok.
Yapmayın, etmeyin.
Kendinizi düşünmüyorsanız, yolunuza çıkabilecek kişileri düşünün.
Motosiklet kullanacaksam alkol almıyorum, yolculuk bitmiştir kamp atarsın o ayrı.
Benim en ifrit, tav, uyuz olduğum kısım alkol almış, ağzıyla içememiş motosiklet kullanmayan, kullanana cins cins bakan dallamanın gelip motosiklete zarar vermesi bir kere oldu burun ve elmacık kemiği ile ödettim ikincisi cinayet sebebi olacaktır.
Doğru olsa yasak olmazdı.Bari tek kişi binin..
15 yıldır aktif olarak otomobil motosiklet ve bisiklet kullanırım. Bazı şeyleri ittiraf edeyim ve umarım bundan ders çıkarırsınız. Alkollü olarak Ankara Çanakkale yine Ankara Antalya ve yine Ankara İzmir arası seyahatlerim oldu. Bunlar otomobil ile gerçekleşti. Lakin sadede bira içerek. Birgün İzmir ankara arası seyahat ederken yine Bornova da kafayı çekmişim Uşak'ı geçtim ve ortalama hızım da 160-170 civarı çevirmeye denk geldim. Neyse durduk polis arkadaş bana çok sert geliyordunuz dedi ve ekledi ehliyet ruhsat. Tabi ben inş çakmaz diye dua ediyorum. Cezaya razıyım lakin alkol hem aracın hemde ehliyetin gecenin 12 sinde elimden gitmesi demek.. lakin bir de tır durduru polis arkadaşlar. Artık Ne taşıyorsa tüm polis cihazlarını bozdu. Polis ne taşıyorsun sen dediğinde de radyosyonlu madde diye cevap verdi. Tırı yolladılar polis yanıma geldi. Şanslısın cihazlar bozuldu. Lakin gözlerin iyi değil yorgun gibisin 5 km ötede dinlenme tesisi var plakan da elimde 2 saat sonra nöbetim bitecek ve oraya çay içmeye geleceğim. Eğer bu aracı orada görmezsem en ağır ceza plakandan seni takip edecek diyerek beni yolladı. Tesise girdim bir bardak çay içtim ve arabanın içinde uyudum. Uyandığımda saat öğle 2 idi... Birgün de Ankara da bisiklet ile turluyorum bir Cafeye girdim ve 2 adet bira içtim. Malum iyi içerim iki bira nedir ki fakat bisikletin tepesine binince sergilenen efor ile alkolün kana karışma oranı yüzde 400 lere çıkıyormuş tabi bilmiyorum. Neticesinde bana yanan kırmızı ışığı yeşil görmüşüm ve kavşakta kaza geçirdim. Allahtan kafamda bisiklet kaskı var. Ona rağmen ayağım kırıldı ve kaşımın yaklaşık 1 cm metresini kaybettim. Ceza ve aracın masraflarını ben karşıladım. Kendime verdiğim hasar da cabası. O gün bu gündür kesinlikle ne otomobil ne motor Ne de bisiklet ile turlayacağım veyahut gezeceğim zaman asla alkol kullanmam....
Ben kullanmıyorum ve genelde aracı kullanma işini bana bıraktıkları için bence sorun yok. Kullanan kişi içmediği sürece !
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)