Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ankara'da kadın sürücü olmak.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    Ankara
    Merhaba arkadaşlar nereye yazacağımı bilemedim ama burası daha derdime yakın geldi.

    Ben bir motorsiklet almak istiyorum, aktif bir araba kullanıcısıyım. B sınıfı ehliyetim var ve trafikte genelde sorun yaşamıyorum. Fakat Ankara'nın trafiğinden bunalmış ve küçüklüğünden beri motorsiklet kullanmak isteyen biri olarak artık otomobilden vazgeçesim var.

    Size sorum şu ki. Ankara gibi bir şehirde kadın sürücü olarak ne gibi zorluklar yaşayabilirim? Az çok tahmin edebiliyorum ama bu sorunları nasıl engellerim bilmiyorum. İstediğim modeli bile sırf duruşunun seksiliğinden dolayı alamayacağım sanırım.

    Onun dışında denge problemi yaşayabileceğim yada kaza riski yüksek bir model de almak istemiyorum. En azından ilk aracım olacağı için.

    Kullanabileceğim modeller hakkında bilgi verir ve şu cinsiyet problemime yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Ahmtmngrsy ve akteni bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    20 Mart 2015
    Motosikleti
    Msx 125
    Merhabalar aramıza hoşgeldiniz, biz İstanbulda erkek olarak motosikletle trafiğe çıktığımızda sorun yaşıyorsak sizde en az bizim kadar sorun yaşarsınız (önüne kırmalar, şeritte hiçe sayılmalar vs.) bunlara zamanla alışarak ve trafiği cin gibi izleyerek bi nebze tehlikeyi azaltıyoruz, ama bunlar şahsen benim için motosiklet zevkine engel değil, motosiklet tavsiyesi olarak scooter ya da vitesli belirtmemişsiniz, vitesli bir bayan için özellikle ilk tecrübe olacaksa biraz sıkıntıdır ama scooter tercih ederseniz bu iş daha basit olur. Viteslide tavsiyem rahat oturuşlu bir motosiklet Yamaha MT125 gibi, scooter olarak honda pcx 125 uygundur bir bayan için.

  3. #3
    Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2015
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    PCX150
    Bence yazın motor kışın araç kullanın çünkü kolay değildir soğukta motor sürmek 2. Araç olarak kullanabilirsiniz derim.

  4. #4

    Üyelik
    11 Nisan 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    TVS Apache Rrt 150
    Bence işiniz zor ama imkânsız değil Ben de bi Ankara şoförü olarak (hem otomobil hem motosiklet) trafiğin zorlu olduğu kanısındayım. Çünkü gördüğüm kadarıyla saygı diğer illere göre daha az (Zaman zaman istanbul ve diğer illerde de çok araç kullandım) Bayan olmamızın size karşı ekstra bi saygısızlığa yol açacağını düşünmüyorum. Ancak kıvraklık gerekebilir biraz Ayrıca dikkat katsayısının da hayli yüksek olması gerekebilir. Kolay gelsin

  5. #5
    Emre09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2015
    Şehir
    Aydın
    Arkadaş MT125 demiş ama fazla gelir. Eğer vitesli bir motosiklet istiyorsanız Yamaha YBR125 var. Fazla güçlü değil 90-100 üzerine çıkmıyor. Semtler arası uzun yolculuğa çıkacaksanız YBR trafik akışından geride kalacaktır. Size önerim motosikleti almadan önce eğitimini almaktır. Ankara'da var mı bilmiyorum ama Güvenli Sürüş Eğitimi veren yerler bulmanız gerekecektir.

  6. #6
    reallies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2014
    Motosikleti
    RKS
    Eğitim konusunda ulusan yapıyor sanırım birşeyler.
    Ben de bir Ankara motosiklet sürücüsüyüm ve bazen özellikle iş çıkış saatlerinde zorlandığım oluyor, motor veya yol değil ego,öho ve taksiler yoruyor resmen. Ama Kızılay'da bulvarda falan bazı bazı beyaz bir scooter kullanan bir bayan arkadaşa rastlıyorum. Gayet rahat görünüyor.

  7. #7
    evboslukren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2015
    Şehir
    Ankara/Mugla
    Motosikleti
    Megelli 250r
    4 yildir hergun ankarada motor kullanarak hayatta kalmaya calisan biri olarak gozunuzu korkutmak istemem ancak gercekten isiniz zor hatta cok zor.Okuldan ,gruptan kadin surucu arkadaslarm var anlattiklarini duydukca ulkemdem soguyorum o derece. Bol sans...

  8. #8
    numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Ankara Sincan
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    Alıntı reallies adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğitim konusunda ulusan yapıyor sanırım birşeyler.
    Ben de bir Ankara motosiklet sürücüsüyüm ve bazen özellikle iş çıkış saatlerinde zorlandığım oluyor, motor veya yol değil ego,öho ve taksiler yoruyor resmen. Ama Kızılay'da bulvarda falan bazı bazı beyaz bir scooter kullanan bir bayan arkadaşa rastlıyorum. Gayet rahat görünüyor.
    O arkadasi bende goruyorum.
    , Seviniyorum.

    Konu sahibi arkadas, hosgeldiniz. Omrumun yarisina yakinini Ankara trafiginde geciren ve 1 yil kadar motosiklet kullanmis birisi olarak pek zorluk cektigimi soyleyemem. Motosikletle Ankara'nin her kosesine rahatca gittim. Sansliydim sanirim Ama sirf bayan oldugunuz icin ekstra sikintilara hazirlikli olmaniz gerekli.

  9. #9
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Ankarada motosiklet sürmek zor, kadını erkeği yok bunun. Trafikte sıkıntılı anlar yaşamamak için, aşırı seri, kıvrak ve hızlı olmalısınız. Bunu da doğru olarak yapmak için tecrübeli olmanız lazım. Özellikle işe gidiş-geliş saatlerinde trafik çok deli akıyor. Ani gelişen olaylar çok fazla. Bir de ankarada motor sürücekseniz en azından sürekli 90 km hız gidebilen bir motorunuz olmalı, 50-60 sürünce sağ şeritte bile arkanıza 70-80km hızla dayanıyolar, rahat edemezsiniz.

  10. #10

    Üyelik
    15 Mart 2015
    Şehir
    Cekmekoy
    Motosikleti
    Honda CBR250R
    Bence 125cc motorsiklet eğer çabuk kavrayan biriyseniz çok çabuk yetersiz kalır. Araçlardan ivme bakımından daha avantajlı olmak ve son hızları tır, kamyon gibi araçların genel hızlarında daha yüksek olması için 250cc bir motor öneririm. Özellikle sollamalarda 125cc'ye göre çok avantajlıdır.

    Şu an kadınlara en uygun 250cc motor kawasaki 250sl diye düşünüyorum. Küçük olduğu için kıvrak, 250cc olduğu için daha canlı bir motor. tek silindir olduğundan da çok yakmaz.

    İstanbul'da oturduğum için Ankara trafiğiyle ilgili yorum yapamayacağım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler