merhabalar.
konuyu yanlış yerde açtıysam şimdiden özür dilerim.
arkadaşlar 5 6 ay gibi bir süredir motorsuz kaldım ve artık yeni bir motor almamın zamanı geldi. geldi gelmesine ama ben hayatımda hiç bu kadar kararsız bilgisiz sıkıntılı garip bir his içinde kaldığımı hatırlamıyorum.
bugüne kadar hep vitesli motor kullandım ve cbf500 hariç hep küçük cc motorlardı.sonuncusu honda cbf150 idi.ama 3 4 ay öncesine kadar bir GTS 250i EVO kullandıktan sonra [ 5 6 dakika kadar bir sürüş deneyimiydi sadece ] aklımda hep bir maxi scooter sahibi olmak vardı.
gel gelelim benim bir motordan beklentilerime ...
ben günde ortalama 50-60km yol kat eden biriyim (en az ve istanbulun 4 tekerlekli canavarlarıyla dolu olduğu o meşhur trafiğinde) cbf150 bu konuda çok çok iyidi yakıt ve kıvraklığı bakımından...
uzun yolda rahat edebileceğim (artçılı) bagaj kapasitesi beni uzun yolda üzmeyecek kadar geniş ( kappa46 tarzı bir bagaj işimi görüyordu mesela.kask hariç tabi )
benim gibi artçımında çok rahatsız olmayacağı bir motor arıyorum ( genelde artçılı kullanırım)
yedek parça ve servisi çok can yakmayan - fazla yakıt sarfiyatı olmayan (cbf150 den sonra hangi motor olursa olsun bana çok yakıyor hissi verecek onun bilincindeyim tabi
otobanda 120-130 km/s hızlara zorlanmadan çıkabilecek (hız delisi değilim ama uzun yolda da 90-100 km/s hızlarda takılı kalmak, anlık mecburi zamanlarda beni üzüyordu..nadiren de sollamalarda riske atıyordu. (cbf500 hariç)
bu kadar uzun bir anlatımdan sonra özet geçersek eğer
konfor-ekonomik yakıt-hantal olmayan-cebi yakmayan parça fiyatları ve tabiki birazcıkta kalite arayışlarıdır sadece benim isteğim. ama sıkıntılı tek bir nokta var o da en önemlisi,şuanki bütçemin azamisi 8000tl-8500tl civarı daha fazlası beni aşıyor..

çok araştırmamakla ve bilgisizce bakmakla beraber aklımdaki ilk motor GTS 250i EVO-Suzuki burgman400 (sıfır motor düşünmüyorum)
bu motorlarında yakıt-yedek parça-bakım maliyetleri v.s. hakkında hiç bir bilgim yok.sadece belli bir kalitede ve konforda olduğundan eminim.
buna karşın sizden deneyimlerinizle birlikte tavsiye ve verdiğim fiyatlara değecek bir motor alma konusunda bana yol gösterebilmenizdir isteğim.bu kadar uzun yazmamdan ötürü kusura bakmayın.
şimdiden çok teşekkür ederim.iyi geceler ve iyi forumlar.