Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kampçılık ve Malzeme Seçimi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Bu hafta ki konumuz, motosikletten farklı. Ancak yine motosiklet ile alakalı. Umarım işinize yarar bilgiler edinirsiniz.Kampçılık, ülkemizde yıllardır profesyonel boyutta yapılırken, kısa süreler önce daha geniş kitlelere yayılmaya başladı. Dolayısıyla bu sektörde de malzeme seçimi, kişiler arasında sorun teşkil etti. Günümüzde, motosiklet kullanıcılarının bu olaya yoğun ilgi göstermesi ile malzemelerin özellikleri, boyutları, ağırlıkları önem kazanmaya başladı.

    Bir kampçı için malzemelerin ağırlık, ebat ve özellikleri oldukça önemlidir. Bir trekingçinin sırt çantası, 15-20 kg mı geçmemesi gerekir. Bunun üstünde olan ağırlıklar, o kişinin yürümesine engel teşkil eder. Aynı şekilde bir motosikletçinin de malzemeleri, toplam olarak bu ağırlığı geçmemesi gerekiyor. Çünkü, motosikletlerin çantalarını aldığımızda dikkat edersek, TOPCASE max.10 kg., SIDECASE ler ise max. 2x5 kg. lık ağırlıklarda olması öneriliyor. Evet buna ne kadar uyuyoruz bilinmez ama aslında uymamız da gerekiyor. Töleransları biraz aştığımızda, yan çantaların 7-8 kg mı aşmaması, TOPCASE nin ise mümkün olduğunca 5 – 6 kg larda olması, bizim sürüş güvenliğimiz açısından önemli. (Neden TOPCASE max.10 kg iken, ben max. 5-6 kg diyorum derseniz, motosiklet yükleme ile ilgili bir yazı gelecek yakında. Orada açıklayacağım.) Bu şartlarda almamız gereken malzemelere baktığımızda, fiyat- performans, ne tür bir kampçılık yapacağımız gibi etkenlere göre malzemelerimizin aşağıda anlatacağımız şartlarda olması uygun olacaktır.

    ÇADIR; Kış kampı yapmayacaksak, 3 mevsim, çift katlı (üst katı yağmur ve rüzgara karşı direnç gösterir), bagajı büyükçe olan (yatma alanı harici ikinci katin oluşturduğu eşya koymak için olan bölüm), ağırlığı 3,5 - 4,5 kg arasında 2-3 kişilik (2 kişi rahat yatar, 3. kişi biraz sıkışarak yatabilir) bir çadır seçmemiz gerekir. Bu çadırın tabanı minimum 3000 mm su basıncına dayanıklı olmalıdır. Bu, bizim tabandan su almamamız için gereklidir. Tabanı çuval gibi kalın olan çadırlar çok yer kaplar. Ancak teknolojik ince tabanlılar çok daha az yer kaplarken daha iyi su geçirmezlik özelliği taşırlar. Ancak bunlarda da dikkat edilmesi gereken husus, çadırın kurulduğu yerin dikensiz, taşsız olması gerektiğidir. Çünkü delinmeye karşı zayıftırlar. Bunun için önlem olarak nalburdan alınacak çadırın alt tabanı ebatlarında ince bir kat naylon, bu soruna büyük ölçüde çözüm getirir. İkinci katı minimum 1500 mm su basıncına dayanıklı olmalıdır. İkinci kat ile çadır arasında yeterli boşluk olmasına dikkat etmek gerekir. Çünkü bu boşluk, çadır yüzeyinin nefes almasına yarar ve bu sayede çadırınızın içi nem yapmaz. Eğer dış kat ile iç kat birbirine temas ederse, gece yatarken, yağmur da yağıyor ise, içeri su girme olasılığı çok yüksektir. Ama bu, üst kattan geçen su değil, birbirine temas eden iki katın dış ısı ile iç ısı arasındaki farkından oluşan nemdir. Bu yüzden rüzgarlı ve yağmurlu havalarda çadırınızı mümkün olduğunca iyi germenizde fayda vardır. Eğer ertesi gün güneşli bir hava var ise de, çadırınızın gerginliğini biraz düşürmenizde fayda olacaktır. Çünkü hava sıcaklığı ile ıslanmış olan çadırınızın gergin yüzeyi, kurudukça daha fazla gerileceğinden çadırınızın dikişlerine zarar verebilir.

    Eğer kış kampı yaparım diyorsanız, tabanı 5000 - 10000 mm, ikinci kati 3000 - 5000 mm su basıncına kadar dayanıklılık göstermelidir.

    Çadırınızın polleri yani direkleri, alüminyum olması avantajdır. Çünkü dayanıklı, sert rüzgarlarda dirençlidir. Bunun dışında fiber pollü çadırlarda dikkat edilmesi gereken nokta, pollerin yükleme esnasında kıvrılıp, kırılmamasıdır. Eğer gittiğiniz yerde pollerin kırıldığını görürseniz, başınız dertte demektir.

    Dome çadır yani kubbe şeklinde olanları tercih etmenizi öneririm. Bu, hem içinde daha rahat hareket etmenizi sağlar, hem de rüzgara karşı en dirençli çadırlardır. Çok yüksek olması, rüzgar direncini düşürür. Çünkü rüzgara daha fazla yüzeyle karşı koyması gerekir. Kış kampı için en az 3 pol hatta fazlası olmalıdır. Ne kadar fazla pol olursa o kadar rüzgar direnci artar. Ancak ağırlıkta doğru orantıda artar. Motosiklet ile gidebileceğiniz en sert hava koşulu, 4 mevsimlik bir çadır için uygundur. Bu da 2-3 pollü çadırlardır. İçinde en az 1 yada 2 duvarının tül olması, yazın serinlik açısından fayda sağlar. Kışın ise neme karşı bir korumadır.

    Marka olarak, VAUDE, MSR, SALEWA, COLEMAN, LAFUMA, ARTIACH VANGO vb. gibi markalar mevcuttur.

    Fiyat olarak 150 - 200 euro dan başlıyor.

    UYKU TULUMU; Bunun için 2 adet uyku tulumu alman gerekiyor. Yine kışın kamp yapacaksan ve çok yüksek irtifaya çıkmayacaksanız, Comfort derecesi - 10, -15 arasında olması gerek. Bu tulumu aynı zamanda sonbahar ve ilkbaharda da kullanabilirsiniz. Bu zamanlarda şort, t-shirt ile kullanmanız daha uygun. Ağırlık olarak baktığınızda, dolgu malzemesi fazla olanlar daha ağır ve kış şartlarına daha uygundur. Sentetik uyku tulumlarında genellikle önerdiğim ısı değerindeki tulumlar, 2 ila 2,5 kg arasındadır. Oysa Kaz Tüyü olan uyku tulumlarında aynı ısı derecelerine sahip olanlar, 1-1,5 kg ağırlığa sahip ve daha fazla sıkıştırılıp daha az yer kaplar. Ancak fiyatları ise çok fazladır. Bunun için fiyat performans olarak en uygun ürünler, TOROS, ALPINIST. Bunların yaklaşık fiyatları, 90 YTL gibidir. Kışlık bir uyku tulumunda dikkat edeceğiniz önemli bir nokta da MUMYA kesim olmasıdır. -5 dereceden daha alt sınırda olan ısılarda, başın mutlak suretle kapatılması gerekmektedir. Bunun için de MUMYA kesimde başlık sıkma ipleri, boyun bölgesinde baş ile vücut arasındaki bölümü sıkarak kapatma ipleri bulunur. Bunun sebebi, soğuk havada vücudun ısısının, uyku tulumunda hapsedilmesidir. Bazılarında boyun desteği de mevcuttur. Uyku tulumunu alırken çok büyük olması veya bedene tam oturması sağlıklı değildir. Uyku tulumu, size çok az bol olacak şekilde olmalıdır. Bu sayede içeride yeterli miktarda hava olacak ve bu havayı vücut ısısıyla rahat ısıtacaksınız. Böylece üçümeyeceksiniz.

    Yaz için benim uyguladığım ve önerim, Metro''dan aldığım, +5 Comfort derecesi olan bir uyku tulumu. Bunun yanında gerekirse yine Metro''dan aldığım polar uyku tulumunu da ilave ediyorum. Bunların fiyatları ise 20-30 YTL arasında.

    Uyku tulumu alırken dikkat edeceğiniz en önemli nokta ise içinin sentetik olmasıdır. Çünkü pamuklu bir içe sahip uyku tulumunda terlediğiniz zaman, pamuk teri emer ve nemlenir. Kuruması oldukça zor olur ve üşütür. Oysa sentetik astarı olanda böyle bir sorun olmaz. Ancak çıplak ten temasında bu astarların da tene yapışıyor hissi vermesi bazı kişileri rahatsız da edebilir.

    YASTIK; Metro’da satılan şişme yastıklardan alabilirsiniz. Bunların ebadı normal yastık ebatlarına yakındır. Sönük iken ise cebinize bile koyabileceğiniz bir hal alır. Olmadı bulamadınız. Çocuk deniz kollukları vardır. Bunlar ikili satılır. Bunlardan aldığınız takdirde, her birini kaynaklı yerlerinden kesin. 2 adet yastığınız olacaktır. Veya, küçük bir yastık kılıfını yanınızda taşıyarak, çadır içinde kıyafetlerinizi içine doldurmak suretiyle de yastık yapabilirsiniz.

    Fiyat olarak 1,65 – 2,50 YTL gibi fiyatlara sahiptirler.

    MAT; Taşıma olarak bakıldığında en uygun olanı şişme matlardır. Bu matlar, kendiliğinden şişer. İçlerinde özel sünger ve süngere yapıştırılmış seyrek dokulu cordura kumaş (bazı modellerde değişebilir de) bulunur. Tapasını açtığınızda sünger, normal halini alacağından içine havayı çeker. Tapayı kapattığınızda hava içerde kalır. Komfor durumuna göre içine bir miktar hava da üfleyebilirsiniz. Bunların kalınlıklarına göre ağırlıkları da değişir. 2,5 cm ila 6 cm aralığında kalınlıklara sahiptirler. Isı yalıtımları oldukça üst seviyededir. Therma Rest, bu işin sonudur. Fiyatlar, 55 - 140 Euro arasında değişir. Her türlü hava şartlarına uygundurlar.

    Normal şişme yataklar ise, daha çok yazın oldukça konforludurlar. Ancak yanınızda pompa götürmeniz gerekir. Kişin ise çok sağlıksızdırlar. Çünkü içlerinde barındırdıkları hava miktarını vücut ısınızla ısıtamayacağınızdan, içindeki hava, sürekli sizi üşütecektir. Bunların fiyatları ise 25-65 YTL arasındadır.

    Normal matlar ise, Therma Rest in ridge rest ve Z rest modelleri, klasik matlar olarak değişir. Ancak bunların ebatsal olarak diğerlerine nazaran dezavantajları mevcuttur. Fiyat olarak Ridge Rest ve Z Rest ler 20-25 Euro, diğer matlar ise 10 – 15 YTL arasındadır.

    OCAK; Benzinli, bütangazlı, Jel yakıtlı, İspirtolu olmak üzere çok çeşitleri vardır. Bunlardan benzinli olanlar daha çok yüksek irtifa için uygundur. Basınç, soğuk ve rüzgara karşı daha dirençlidirler. Isıl değerleri 9000-11000 BTU ya kadar çıkar. Biraz zahmetlidir. Benzin ve türevleri ile çalışırlar.
    Bütangazlı modellerde ise Campingaz''ın Twister 270 modelini tavsiye ederim. Çakmaklı olanı da var çakmaksızı da. Tüpü ile ocak, taşıma esnasında ayrı ayrı taşınabiliyor. Emniyet sibobludur. 55 - 90 YTL arasındadır.

    İspirtolu, Jel yakıtlı olanları pek tavsiye etmem. Hacimsel ve ısısal olarak gereksiz gelir bana. Ancak İspirto ocaklı tencere setleri için son zamanlarda benzin ocağı geliştirildi. Dolayısıyla bunların da ısısal değerleri çok arttı. Ancak tencere hacimleri vs. halen daha fazla.

    TENCERE SETI; Tek kişi için 0,75 lt ve 1 lt tencere, tutamak ve tavası olan bir set tercih edilmelidir. İki kişi için ise, 1,5 lt ve 1,75 lt olanları tercih etmek daha mantıklıdır. Tava benim için gerekli. Ancak bazıları için gerekmiyor. Dolayısıyla bu seçim tamamen size kalmış. Ancak tutamağı ve kapağı mutlaka olmalı.

    Çelik tencereler ağırdır. Dayanıklıdır. Dibi tutar, ucuzdur. Alüminyum tencereler, daha hafif, dayanıklı, dibi tutar fiyat olarak biraz daha pahalıdır. Teflon tencereler alüminyum içine teflon kaplama olup, hafif, alüminyum dayanıklılığında, dibi tutmaz, fiyat olarak alüminyumlardan biraz daha pahalıdırlar. Duralüminyum veya Duralite olanlar, sıkıştırılmış alüminyumdan imal edilir. İçleri teflon kaplıdır. Çok daha hafif ama alüminyumlara nazaran çok daha dayanıklıdırlar. Fiyat olarak daha pahalıdırlar. Titanyum işin sonu gibi gelse de, dayanıklı, hafif, ısıyı çok çabuk ileten, ancak yüksek harlı bir ateşte bu özelliğinden dolayı yemeğin dibini yakmanız içten bile değil. Fiyatı çok üst düzeydedir.

    Tavsiyem, Duralite olacaktır. Ancak fiyat dersen, Teflon tencere takımı da çok kullanışlıdır. Yalnız teflona dikkat. MSR ın plastik kamp kepçeleri var. 3 parçalı. Kepçe, spatula ve süzgeç. Bunları mutlaka tedarik edinmenizde fayda var. Aksi takdirde teflona metal gibi malzemeler sürtündüğünde teflon çiziliyor. Sonuçta kaplama yaptırmanız gerek yeniden.

    Fiyatlar 29 - 120 Euro arasında değişiyor.

    ÇATAL-KASIK-BIÇAK; Tek önerim, PRIMUS üçlü set. Başka hiçbir şey alma. Fiyat sanırsam ki 7 euro gibi olması lazım.

    SU MATARASI; Nalgene nin 3 lt lik donmaya karşı dayanıklı, sıcak su da koyabileceğin bir modeli var. Fiyat performans olarak oldukça uygun. 10.8 Euro.

    Bunun dışında Metro Market’te satılan 15 lt lik katlanabilir plastik bidonlar var. Aynısının COLEMAN olanı da var. Bunlardan da tedarik edinilmesinde fayda var. Metro daki daha ucuz ancak dayanıklılık olarak COLEMAN daha dayanıklı.

    MSR ın su mataraları da oldukça başarılı. Bunlarda fiyatlar 20 Euro dan başlıyor.

    KAFA FENERI; Kesinlikle LED li olanları tavsiye ederim. Pil ömrü olarak, bende LUCIDO var ve yaklaşık 3 seneden fazla oldu. Şimdiye kadar 3 kez pil değiştirdim ki ben yaz-kış kamp yaparım. Pil ömürleri yaklaşık 150 saat ila 210 saat arasında değişiyor. Max. 2 veya 3 pilli olanlarından seçilirse, ağırlık problemi de yaşanmaz. En az 2 LED li olsun derim.

    Fiyat olarak 21 Euro ila 60 euro arasında değişiyor.

    ÇAKI; Kamp malzemelerinin vazgeçilmezidir. Tavsiyem Viktorinox, Wenger, Leatherman gibi markaları olacaktır. Alacağınız çakıda büyük bıçak (kilitli), tirbuşon, küçük tornavidalı konserve açacağı, kapak açacağı, tornavida, kablo soyucu, anahtarlık, cımbız, kürdan, delici, ağaç testeresi olmasında fayda var. Daha fazlası daha iyi ama fiyat artar.

    Fiyat olarak 30 Euro civarında.

    ÇAYDANLIK; Trangia, MSR gibi markaların 1 lt lik çaydanlıklarından almanızda fayda var. Bu çaydanlıklar, tencere setinin içine de kolayca girebiliyor. Ama şaydanlık gerekmez, tencerede su kaynatır, demlik poşetleri içine atarım da diyebilirsiniz. Ama çaydanlık olarak kullanacağınız tencere, bir çeşit yemek daha yapmanıza engel olur.

    Fiyat olarak 15-20 euro gibi fiyata sahiptirler.

    BARDAK; Termos bardaklardan olmasında fayda var. Çünkü soğuk bir havada çay veya kahvenizi sıcak tutmasının önemi çok büyük. Ebat olarak çok büyük olmasına gerek yok. Benim yaklaşık 7 ad. Bardağım var muhtelif ebatlarda. En son olarak aldığım 250 ml lik bardaklarım, vazgeçilmezim oldu. Bunu set olarak almıştım. 2 ad. 250 ml termos bardak ve 0,5 lt lik de bir termos dan oluşan bir set. SCHAFER SHOP tan aldım. 18,5 euro fiyatı vardı.

    Fiyat olarak bardaklar, 8 – 25 euro arasında değişiyor.

    KİŞİSEL BAKIM ÇANTASI; Küçük makyaj çantaları veya outdoor mağazalarından alacağınız kişisel bakım çantaları bu iş için idealdir. İçine diş macunu, diş fırçası, erkekler için traş bıçağı ve köpüğü, deodorant, sıvı sabun, küçük bir dikiş seti, küçük bir şampuan ve vücut şampuanı, krem koymanızda fayda var. Ayrıca ıslak mendil olmasında fayda var.

    Çantanın fiyatı 10-15 euro gibidir.

    KAMP DUŞU; Uzun süreli kamplarda duş bir sorundur. Bunun için en ideal çözüm, COLEMAN’ın duşudur. 20 lt gibi bir su hacmi vardır. Bir tarafı siyahtır. Siyah tarafı güneşe gelecek şekilde yere yatırdığınızda 1 saatte 80 derece gibi bir sıcaklık sağlanabiliyor. Bunu bir ağaca astığınızda, fıskiyesi sayesinde altında rahatça duş alabiliyorsunuz.

    Fiyatı 20 euro civarındadır.

    SAKLAMA KABI; Hava ve su geçirmez kapaklı plastik kaplar, kamp yerine dökülebilir malzemelerin daha kolay taşınmasını sağlar. Bunlar, Carrefour da satılıyor. Ebatları çok fazla olmayacak şekilde seçmenizde fayda var.

    Fiyat olarak 0,65 – 1,25 YTL arasındadır.

    SIVI TAŞIMA KABI; Zeytinyağı gibi dökülebilecek sıvıları, SIGG marka sıkıştırılmış alüminyum mataralarda taşımakta fayda var. Bunların küçük boyları yer kaplama açısından çok daha kullanışlı.

    Fiyat olarak 20 euro civarında.

    BAHARAT SAKLAMA KABLARI; Bunun için benim tercihim, alüminyum ilaç kutuları veya film kutularıdır. Alüminyum ilaç kutularının dışını, tel fırça ile parlatıp, bir etiket ile içinde ne olduğunu belirliyorum. İçlerini çok iyi yıkadıktan sonra karabiber, tuz, kırmızı pul biber, kekik, nane gibi baharatları bu kaplarda taşıyorum. Bunun dışında ADRENALİN’de plastik taşıma kapları var. Küçük ebatlarda 8’li, 10’lu vs. Bunlardan da edinilebilir.

    Plastik taşıma kaplarının setleri 8 – 10 euro arasında değişiyor.

    Orta boy bir makyaj çantası ile, baharat kablarını, çatal-kaşık-bıçak setini, poşet çayları, plastik kepçe-spatula-süzgeç setini, tencere tutamağını yani küçük kaybolacak malzemelerin hepsini bir arada tutabiliyorum. Bu sayede aradığımı kolay bir şekilde bulabiliyorum.

    KİBRİT veya ÇAKMAK; Kampta en önemli sorun ateştir. Yakacağınız ateşin, bitki örtüsüne zarar vermemesi için açık toprak veya daha önceden yakılmış bir ateşin üstünü seçmenizde fayda var. Yakacağınız ateş, ağaşlara mümkün olduğunca uzak olması gerekir. Ateş yakabilmeniz için yanınızda mümkünse sudan etkilenmeyen kibritler veya çakmak olmalıdır. Bu sayede ateş sorununuz ortadan kalkar.

    İLKYARDIM ÇANTASI; Olmaz ise olmazlardan. İçerik olarak doktor arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir. Ancak MUTLAKA DETAYLI BİR İLKYARDIM ÇANTASI, hem sizin sağlığınız, hem de arkadaşınızın sağlığı için gereklidir. Çanta içeriğine ilaveten outdoor mağazalarında satılan BURN FREE marka yanmalarda çok faydalı bir ilaç tavsiye ederim. Bu, yanığın üstüne direk sürülüp, yanığın serin kalmasına ve acının hafiflemesine yarıyor. Bunda 118 ml lik olanı daha hesaplı. Bunu alıp, plastik ilaç tüplerinin içine koyarak, taşıma açısından ve ekonomik olması açısından oldukça avantajlı duruma geçiyorsunuz.

    Her kampçı, zaman içinde kendi geliştirdiği kolaylıklar sağlar. Bunun için sık kamp yapılması gerekir.

    Zafer Yangın
    volkantour, darpgen, Centineol ve 3 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    24 Nisan 2006
    ilave edecek bir şey bırakmamışsınız , herhalde buyüzden cevap yazan olmadı.
    elinize vede aklınıza sağlık. sevgilerle
    fikret dalboy

  3. #3
    volkantour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Eylül 2012
    Şehir
    kilis
    Motosikleti
    Honda Cbr 250r yakında :)
    enduro touring türkiyede yani genellikle bmw gs adventure serisi ve tenere tarzı kamp ve doga gezisi çok güzel oluyor ülkemizde my bike world kilyos grubu bana göre en iyisidir ama bilgilerde çok güzel bu arada çok teşekkürler [Kilis-MT]

  4. #4
    hercul3367 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2008
    Şehir
    mersin/bozyazı
    Motosikleti
    yamaha xt660r innova 125
    güzel bilgiler,paylaşım için teşekkürler.
    ben de iki ekleme yapayım,birincisi eğer beliniz fetık veya ağrı varsa
    çadırı yüksek(her ne kadar yukarıda tavsiye edilmesede) almak da fayda var
    tecrübe ile sabittir,çadırın içinde ayakda duramayacağınız için beliniz çok ağrır.
    ben 1.50 cm yüksekliğinde çadır aldım idare eder durumda.
    bir diğer ekleyeceğim,kamp da keyfinize düşkün iseniz,akşam kampa ateşi etrafında
    muhabbetin dibine vurrum diyorsanız mutlaka,ayak uzatmalı kamp sandelyesi.
    bir şey daha konfor ile ilgili,portatif kamp masaları çok fazla ihtiyaç giderir bence.
    Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
    Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
    http://gezginpardus.blogcu.com/

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2013
    Şehir
    bursa yenişehir
    Motosikleti
    mondial z-one 150
    Liste süper hazırlanmış..ancak;kampta bunların dışında mandal ve ip çok lazım oluyor.onları da ilave etsek iyi olur.

  6. #6
    end2end - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2015
    Şehir
    Kırıkkale
    Motosikleti
    Kewaay Superlight150
    Çok güzel bi konu ve o denli güzel bilgiler paylaşmıssınız ellerine sağlık
    Birde daha önceki kamplarınızdan bir kaç fotografla süslendirseydiniz tadından yenmezdi

  7. #7
    aksoyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2008
    Şehir
    KDZ.Ereğli
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 ,pulsar ns 200 , kawasaki er6n
    Arkadaş ya kafam bulanmış benim başlığı kapkaççılık diye okudum ben en iyisi bi elimi yüzümü yıkıyım.

  8. #8
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bu kadar malzemeyi de heralde bi kamyonetle gideceğimiz yere gönderir bizde peşinden motorla gideriz...
    çok kamp a giderim çoğu zaman çadır uyku tulumu bile götürmem yıldızlar altında yatar uyurum
    yemek işide domates biber zeytin peynir sallama çay devam


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler