Bildiğiniz gibi EMOK Motosiklet Festivali, bu sene Bergama'da yapılıyor. Yine geçtiğimiz senelerdeki gibi festivalde çeşitli aktiviteler düzenlenecek. Bu aktiviteler, hem eğlenceli, hem ödüllü, insanların birbiri ile kaynaşmasını sağlayan aktivitelerden oluşuyor. Bu sene bir ilk daha yapalım dedik ve takım ruhu, sürücü motosiklet uyumunu da bütünleştiren bir yarışma yapmaya karar verdik. Bu aslında ilk Camel Trophy'de arazi araçları ile doğa arasında verilen bir mücadele olarak hayatımıza girdi. Tabi burda bu denli uzun mesafe yok. Seyredenlerin de keyif alabilecekleri belirli bir alan içinde yapılacak. İsterseniz duyuru yazısını bir okuyalım. Sonrasında aşağı yukarı kafamızda olay canlanacaktır.


EMOK MOTO-TROPHY, motosiklet sürücüsü ile doğa arasındaki bir mücadeledir. Bu mücadelenin amacı, sürücünün motoru ile neler yapabileceğini görmesidir. Bu mücadelede, ne sürücü, ne de motosikleti, herhangi bir zarara uğramaz.

Yapacağınız aktivite, sizin, ekip arkadaşlarınızın ve motorunuzun doğaya karşı vermiş olduğu mücadele. Challenge Team ile gitmek isteyip de gidemediğiniz zamanları hatırlayın. İşte size bir fırsat. Benzer şartları, daha güven içinde yapabileceğiniz bir aktivite.

Sizin açınızdan yanınızda olması faydalı olabilecek malzemeler neler mi?

1. Çok amaçlı çakı (Özellikle testeresi olan),
2. Küçük kürek ve kazması,
3. 15 m. gibi motorunuzun ağırlığını çekebilecek bir halat,
4. Yine daha kısa, bağlama işine yarayacak küçük halatlar,

Ve kendi açınızdan olmaz ise olmazlarınız.

Peki motorunuzun uygunluğunu nasıl bileceksiniz?

1. Motorlarda motor hacmi sınırlaması yok. Ancak, küçük motor ile büyük motorların topladıkları puanların çarpılacağı katsayılar, eşitliği sağlayacak şekildedir. Yani büyük motorum var, küçük motorlar benim yanımda çok şanslı demenize gerek yok. Sizin de topladığınız puanların katsayısı yüksek.
2. Yarışmaya katılabilecek motorlar, NX4 Falcon, KLE 500 dahil, 600 cc’den 1200 cc’ye kadar olan yol enduroları.
Marka model olarak belirlersek;

• APRILLA PEGASO 650 - CAPANORD
• BMW F650 – F650GS – R80 – R100GS - 1100GS – 1150GS -1150GS ADVENTURE – 1200GS
• HONDA NX4 Falcon - TRANSALP 600V – TRANSALP 650V – AFRICA TWIN - VARADERO
• KAWASAKI KLE 500 – XL1000
• KTM ADVENTURE 620 – ADVENTURE 640 – ADVENTURE 660 – ADVENTURE 950
• SUZUKI DR600 - DR650 – FREEWIND XF650 – VSTROM DL650 – VSTROM DL1000
• YAMAHA XT600 – XT660 – TENERE 660 – SUPER TENERE 750

Bu markaların dışında, bunlarla eşdeğer olan marka ve modeller de yarışmaya katılabilir. Ancak kesinlikle motorların lastikleri, DİŞLİ, OFFROAD LASTİĞİ OLAMAZ. TKC 80 dahi geçerli değildir.
3. Yarışmaya katılamayacak olan motorlar, 125 cc – 650 cc arası Cross, Hard Endurolar.
4. Takımlar, 1 sürücü, 1 tecrübeli (daha önceden yarışmış, halen yarışan, challenge team üyesi veya off road tecrübesi olan), 1 tecrübesiz destek elemanı olmak üzere 3 kişiden oluşur.
5. Sürücüler, daha önceden yarışmış, halen yarışan, off road eğitmeni, challenge team üyesi veya off road tecrübesi olan kişilerden oluşamaz.

Daha ne bekliyorsunuz ki? Haydi hazırlanın. Takımınızı kurun. Ve 1-2 Temmuz 2005 tarihlerinde Bergama’da bu eğlenceli oyunda siz de yerinizi alın. Kendinizi ve motosikletinizi sınayın. Takım ruhunu paylaşarak yaşayın.

Bilgi için zafer.yangin@emok.org


Bence, eğlenceli, hoş ve kendinizi sınayabileceğiniz bir yarışma olacak. Mutlaka katılın derim.

Sevgiler

Zafer Yangın