anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Zafer Yangın

Motosikletiniz Için Küçük Bakim Teknikleri;

Bu konuya 27 cevap yazıldı 2428 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#21)
beto_977

beto_977 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: AS 150 T1 ( Yiğidim Aslanım, Façası bozulsada eski günlerine geri döndü )
10-11-2006, 09:58 AM

Motoru 15 günde bir çalıştırıp 3 kilometre kadar kullansam genede kışlık kaldıracak gibi bakım yapmama gerek varmı ( motorun normal bakımlarını zaten yapıyorum )

Trenox bildiğimden değil tamamen kendi yorumum bence yağ boşalınca hiç marş işine girme derim eğer yağı kendin boşaltıyorsan yağı, bence motoru tapa açık 1 gün bekle zaten yağ baya çıkmış olur.

Tatlı su motorcusu. Yamura çamura gelmez.
Eski
  (#22)
hunter2

Çevrimdışı (offline)
10-11-2006, 12:59 PM

Teşekkürler kardeşim bilgiler için
Eski
  (#23)
ZaferYangin

ZaferYangin - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Motosiklet, doga, Scuba, Kamp, Trekking vs.
10-11-2006, 16:36 PM

Alıntı:
trenox´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
faydalı bilgiler ve paylaşım için teşekkürler.
yağ konusunda;yağı boşalttıktan sonra;tapayı tekrar kapatmadan önce,motoru start edip ya da döndürüp devreleri de boşaltsak, boşaldıktan sonra da temiz yağ ile içerde kalan yağ filmini de akıtsak nasıl olur.sonuçta motor hareketli aksamları üzerinde bir yağ filmi olduğu için start-stop gibi kısa bir dönmede bişey olmaz. devredeki az da olsa yağ da dışarı atılmış olur mu? yoksa hiç gerek yok mu?
Kesinlikle böyle birşey yapma. O anlık dediğin süreç içinde, farkında olmadan motoruna ciddi hasarlar verebilirsin. İçeride yağ kalmaz merak etme. Kalan ince film tabakası da yeni koyduğun yağı bozmaz..

Alıntı:
beto_977´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Motoru 15 günde bir çalıştırıp 3 kilometre kadar kullansam genede kışlık kaldıracak gibi bakım yapmama gerek varmı ( motorun normal bakımlarını zaten yapıyorum )

Trenox bildiğimden değil tamamen kendi yorumum bence yağ boşalınca hiç marş işine girme derim eğer yağı kendin boşaltıyorsan yağı, bence motoru tapa açık 1 gün bekle zaten yağ baya çıkmış olur.
Bu şartlarda lastiklerini havaya kaldırman, 2-3 psi fazla basınç uygulaman vs. gibi olaylara girmene gerek yok.

Bir diğer konu ise, yağ değişimlerini akşamdan sabaha bekleyip öyle yaparsanız, zaten motorunuzdaki bütün yağ, kartere dolacaktır. Bu sayede, motor bloğunun içinde hemen hemen hiç yağ kalmayacaktır. Ama, akşam kartesi açıp, sabaha kadar süzülmesini beklemek gereksiz ve riskli olabilir. İçeri girebilecek gözle göremediğiniz toz, böcek vs. gibi etkenler de olabilir.

Sevgiler

Konu ZaferYangin tarafından (10-11-2006 Saat 16:41 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.

Zafer Yangın
Eski
  (#24)
samet_1987

samet_1987 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kymco ck 125_.........
Kan Grubu: B Rh+
13-11-2006, 22:51 PM

benim bi sorum olucak yag tapası yalama oldu bende kendı aklıma geldıgı sekılde deliğe klavuz çektim sonra içini yıkadım gazla demir talaşı kalmaması için sonra baktımkı çap genişledi cıvata gırıyor ama eskı çapında 0,01 bı toleransı gectı yag akıtması yapıyo tabıkı devır yedıgınde makıne bunu daha cok yapıyo bende buna bı su tesıstcılarında olan plastik liflerden sardım cunkı orjınalı olmuyo kendı cektıgım bı somuna yaptım plastık lıfı tapaya sarmamın bı zararı varmıdır içine gitmıyor ama yag akıtmayıda kestı... bılgı alabılırsem tesekkur ettım sımdıden

Aslında Söylediklerimden Çok, Sakladıklarımda Gizliyim.Siz En İyisi Beni Anlamak İçin Konuştuklarımdan Çok Sustuklarımı Dinleyin...(www.motorcular39.azbuz.com)(www.delikentli39.skyblog.com)
Eski
  (#25)
ZaferYangin

ZaferYangin - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Motosiklet, doga, Scuba, Kamp, Trekking vs.
14-11-2006, 10:35 AM

Alıntı:
samet_1987´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
benim bi sorum olucak yag tapası yalama oldu bende kendı aklıma geldıgı sekılde deliğe klavuz çektim sonra içini yıkadım gazla demir talaşı kalmaması için sonra baktımkı çap genişledi cıvata gırıyor ama eskı çapında 0,01 bı toleransı gectı yag akıtması yapıyo tabıkı devır yedıgınde makıne bunu daha cok yapıyo bende buna bı su tesıstcılarında olan plastik liflerden sardım cunkı orjınalı olmuyo kendı cektıgım bı somuna yaptım plastık lıfı tapaya sarmamın bı zararı varmıdır içine gitmıyor ama yag akıtmayıda kestı... bılgı alabılırsem tesekkur ettım sımdıden

Bu, geçici bir çözümdür. Ancak o lif, içeri girerse, sonucu kötü olabilir. En kısa zamanda bir servise götürüp, motoru açmak gerekir. Açıldıktan sonra, oraya, varolan bir tapaya göre diş açılır ve o tapa takılır. Bu işlem, belki de o kısmın doldurularak yeniden diş açılması ile eski tapanın da uygunluğu sağlanacak şekilde yapılabilir.

Zafer Yangın
Eski
  (#26)
samet_1987

samet_1987 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kymco ck 125_.........
Kan Grubu: B Rh+
14-11-2006, 19:41 PM

abi zaten bozulan tapa olmadı bozulan girişi oldu klavuzla duzelttık ama orjınalı gıbı olmuyo tabıkı tapa yaptık torna makınesınde dıs derınlıgı vermessek tapa gırmıyor tam olcude cıkmıyor anlıyacagın m.metrik bırımınden acılan dıslı az dis derınlıgı verınce sıkı gırıyor ve zorlarsak gen bozucak cok verınce tatlı gırıyor ama akıtmaya devam tabıkı en ıyısımı kımse kafa yormasın ben sokeyım atayım bunu:D

Aslında Söylediklerimden Çok, Sakladıklarımda Gizliyim.Siz En İyisi Beni Anlamak İçin Konuştuklarımdan Çok Sustuklarımı Dinleyin...(www.motorcular39.azbuz.com)(www.delikentli39.skyblog.com)
Eski
  (#27)
eselamsiz

eselamsiz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 2006 F 650 GS
22-11-2006, 21:26 PM

teşekkurler bizleri bilgilendirdiginiz için ..Saygılar
Eski
  (#28)
mostwanted_57

mostwanted_57 - ait Avatar