KarMotor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kayseri'de motosiklet tutkunu genç, Erciyes kayak merkezinde motorunun ön tekerleğini sökerek yerine taktığı bir çift kayakla kayıyor.
Kayseri Motor Kulübü Başkanı da olan Metin Tek (30), motosikletinin ön tekerini söküp yerine bir çift kayak takarak "Karmotor" adını verdiği kar motosikleti yaptığını ve deneme kayışlarından olumlu sonuç aldığını söyledi.
Hem motor sürmeyi hem de kaymayı çok sevdiğini belirten Tek, şöyle devam etti:
"Yaz aylarında motor sporuyla ilgileniyorum. Kışın kaymayı da seviyorum. Kış aylarında bu tutkumu kar motosikleti yaparak devam ettirmek istedim. Motosikletimin ön tekerini söküp yerine bir çift eski kayak monte ettim. Arka tekerleğe de karda kaymaması için halka şeklinde zincirle kapladım. Erciyes Kayak Merkezi'nde yaptığım ilk denemeden olumlu sonuç aldım. Karmotor adını verdiğim kar motosikletini geliştireceğim."
Kar motorunun daha dengeli olması için bazı ilaveler yapmayı düşünd üğünü de belirten Metin Tek, "Karmotor'umun önündeki kayakların daha esnek olması için ayrı ayrı amortisör takacağım. Arka tekerin karda dahi iyi tutunması için de zincir yerine çivili lastik kullanacağım. Paletli kar motosikletleri kadar olmasa da yine de kar üzeride kaymanın keyfini çıkartıyorum" diye konuştu.
Erciyes Kayak Merkezi'nde kendini izleyen meraklılarla hatıra fotoğrafı da çektiren Metin Tek, pistlerdeki karların erimesinden sonra motosikletini eski haline getireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak.Net Gazete

Ekli dosyalar

• 672016_4.gif.jpg
    672016_4.gif.jpg
    12.1 KB · Görüntüleme: 8,656
Moderatör tarafında düzenlendi:
Forumdan Uzaklaştırıldı
imageshack'e bisiler olmuss , hep bu amerikalılarrrrrrrrr ... evet resim o nası yaptınn , ajanmısın :p...

eğer firefox veya google chrome kullanıyosan resmin üstüne sağ tıklayıp "resim url'sini kopyala" (chrome) veya "resim konumunu kopyala" (firefox) seçeneklerine tıklayıp, sonra burdaki

Forumdan Uzaklaştırıldı
eğer firefox veya google chrome kullanıyosan resmin üstüne sağ tıklayıp "resim url'sini kopyala" (chrome) veya "resim konumunu kopyala" (firefox) seçeneklerine tıklayıp, sonra burdaki kodlarının arasına yapıştırırsan oluyo :)[/QUOTE]

bişi anlamadım , elint düzenlemiş zaten , sevmeye basladım bu çocuu , ara sıra işe yarıyo : D

metin abi helal olsun valla. o recep abinin mct si masallah enduro gib dağa tepeye çıkıyordu şimdi erciyese çıkmış.kayserili zekası.

İsin içinde Kayserili varsa hersey olabilir.. Gercekten guzel dusunce. Tebrikler.

Amortisör çatallarını üstten birleştirip bağımsız çalışmasını sağlamak, kayak bağlantılarının güçlendirilmesi gerekir.

Mucitsky Olmuş:)
Fakat Eksikler Var
Motora Arkaya 2 Tekerlek Konulsa Mp3 Teknolojisi Kullanilsa Çekiş Ve Denge Sağlamak Kolay Olur Resimlerdede Görüldüğü Gibi Motor Kalkişta Kiç Atiyor (Ayni Benim Motorun Yağmulu Havada anavut kaldirimli Yokuslarda Yaptğ Gibi) :)

Klasik kayseri girişimci ruhu.. iyide nasıl duracak bu alet çok hızlı gitmemek gerek ozaman?

Mucitsky Olmuş:)
Fakat Eksikler Var
Motora Arkaya 2 Tekerlek Konulsa Mp3 Teknolojisi Kullanilsa Çekiş Ve Denge Sağlamak Kolay Olur Resimlerdede Görüldüğü Gibi Motor Kalkişta Kiç Atiyor (Ayni Benim Motorun Yağmulu Havada anavut kaldirimli Yokuslarda Yaptğ Gibi) :)

zamanla onu da yaparlar bea
daha gelişim aşamasında araç :)

kar motorları nasıl duruyor?
ha diyeceksin onların lasın yok kocaman arkda geniş kayış gibi şey var duruyor.
evet haklısın. ama bu motorun arka tekerliği ince olduğundan kara batar. istede hızlı gidemez.
ayrıca yumuşak karda durmak daha kolaydır. sonuçta bu vatandaş çıkığ buzun üstünde kullanmayacak...

Motosikleti
Hornet
kar motorları nasıl duruyor?
ha diyeceksin onların lasın yok kocaman arkda geniş kayış gibi şey var duruyor.
evet haklısın. ama bu motorun arka tekerliği ince olduğundan kara batar. istede hızlı gidemez.
ayrıca yumuşak karda durmak daha kolaydır. sonuçta bu vatandaş çıkığ buzun üstünde kullanmayacak...

Teşekkür Ederim:)
Sadece Merakımı gidermek istedim:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar