anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Haber ve Duyurular > Haberler > Yeni Model

İlk Türk malı Enduroyla Karaburun’da kum savaşı

Bu konuya 51 cevap yazıldı 5585 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Desmodromic
Kan Grubu: A Rh+
Post İlk Türk malı Enduroyla Karaburun’da kum savaşı - 21-02-2007, 10:21 AM

Kanuni firmasının, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Ömerli’de düzenlediği ATV testine katılmış ve burada Kanuni Pazarlama Müdürü Sait Orhan ile motosikletler hakkında bir süre sohbet etmiştim. Sektörün sorunlarıyla başlayan konuşma bir süre sonra motosiklet kullanıcılarının isteklerine geldi.

Sait Orhan’a bir Enduro kullanıcısı olarak piyasada kaliteli, ucuz ve düşük hacimli motosiklet bulamadığımızı, var olan motosikletlerin de başlangıç seviyesi olarak çok maliyetli olduğunu anlattım. Sait Orhan’ın cevabı kısa ve net oldu: "Bekle. Yakında bunlara yerli markayla kavuşacaksınız."

Bekleyişin ne kadar süreceğini bilmiyordum, ama 2007 yılının Ocak ayına kadar süreceğini tahmin edebiliyordum. Beklediğim gibi de oldu. Kanuni Ömerli’de kurduğu dev fabrikasında ürettiği yeni modellerini Ocak ayında piyasaya sürdü. Sait Orhan da sözünü tutmuştu. Yeni modeller arasında 200 cc’lik Enduro ve 250 cc’lik Cross tarzlarında iki motosiklet bulunuyordu. İlk hedefim Enduro 200 oldu. Tek silindirli ve hava soğutmalı motosiklet, 7500 devirde yaklaşık 15 beygir güç üretiyordu.

İLK TANIŞMA, İLK BAKIŞ

Firmayı aradım ve yeni motosikletleriyle test sürüşü yapmak istediğimi ilettim. Bir gün sonra kararlaştırdığımız bayiden motosikleti teslim almaya gittim. Enduro 200, boyu, posu ve masmavi rengiyle bir tay gibi kapıda bekliyordu. Anahtarlarını aldıktan sonra usulca yanına sokuldum. Etrafında bir tur attıktan sonra 70 santimetre yüksekliğindeki selesine oturup marşa bastım. Maskemi, kaskımı, eldivenlerimi yumuşak süngerle kaplanmış selenin üzerinde giyip hemen yola koyuldum. Rodajda bir motosiklet olduğu için gaz kolunu fazla çevirmemeye dikkat ettiysem de, trafiğin akışına kapılarak kendimi bir anda 105 kilometre ile seyrederken buldum. Küçük hacimli motosikletlerde alıştığımız vibrasyondan eser yoktu. Gaz kolunu biraz çevirdiğimde, tok bir ses duyuyor, hemen ardından da ivmeleniyordum. Her Enduro’daki olduğu gibi bol rüzgar yiyerek geçen 60 kilometrenin ardından ilk gün asfalt testim son buldu.

Geniş gidon açıklığı sayesindeki kıvrak hareketleriyle beni cezbeden Enduro 200, arazi testine kadar dinlenmeye çekildi. Ertesi gün artçımla birlikte arazi testi için Çatalca’nın yollarını tuttuk. Yaklaşık 1 saat sonra ilk bulduğum ormanlık alana daldım. Bu arada bulduğum çamurlu bir alana da girmeyi ihmal etmedim. Enduro 200 asfaltta olduğu kadar toprak ve bozuk zeminde de kendini gösteriyordu. Ormanda yaklaşık 1 saat süren testi de tamamladıktan sonra, Karaburun’a doğru yola çıktık. Uzun salınımlı amortisörlerin rahatlığında şoselerdeki çukurlardan atlaya atlaya ilerledik. Kumsala vardığımızda artçım yine fotoğraf çekmek için indi. Bense hiç düşünmeden kumlara dalıverdim. Yaklaşık 30 metre kadar ilerledikten sonra ise arka tekerleğimin zincir de dahil tamamen kuma gömülmesiyle olduğum yerde kalakaldım. Neyse ki motosikletin ağırlığı sadece 124 kilogramdı.

Arka tekerleği kurtardıktan sonra bir daha gazlayarak denize ulaştım. Ön tekerleğin bir kısmını suya soktuğum sırada yediğim bir dalgayla motor bloğu ve benim botlar suyla buluştu. Ayaklarım su içinde yüzerken motosikleti çekerek sudan kurtardım. Açıkçası stop edeceğini ve bujileri ıslandığı için bir daha çalışmayacağını düşündüğüm motosiklet halen çalışıyordu. O yılmadıysa ben hiç yılmam diyerek kumla savaşmaya devam ettim. Yaklaşık 1 saat sonra hem motosiklet hem de ben kum içinde kalmıştık. Kumsaldan çıkınca uzun süre botlarımdaki ve ceplerimdeki kumları temizlemeye çalıştım. Kumla savaştan galip çıkmanın gururuyla evin yolunu tuttuk. Enduro 200 ile birlikteliğimiz tam 290 kilometre boyunca devam etti.

ASFALTTA ENDURO 200, ARAZİDE CROSS 250

Sonuç olarak, Enduro 200 asfalt ağırlıklı yol alması için üretilmiş bir model. Eğer "Asfalt ağırlıklı biniyorum. Arada bir şoseye de girip gazlarım. Kaldırımlara çıkmak benim için sorun olmasın" diyorsanız sizin için biçilmiş kaftan. Ancak "Arazide zorlamak istiyorum. Benim için yol hiç önemli değil. Nerede olursa giderim" diyorsanız kesinlikle Cross 250’yi seçmelisiniz. Unutmadan, Enduro 200 3 bin 761 YTL, Cross 250 ise 3 bin 895 YTL’ye satılıyor.

Motor: Tek silindir 4 zamanlı
Silindir Hacmi: 193,3 cm3
Yakıt Tankı Kapasitesi: 12 Lt
Max. Güç: 12,74 HP / 7065 d/d
Soğutma Sist: Hava
Boyutlar: 2116x735x1035
Ağırlık 124 kg
Ön Fren: Disk
Arka Fren: Disk

Kaynak: Hürriyet

Konu Skullhunter tarafından (21-02-2007 Saat 17:35 PM ) de değiştirilmiştir..

Eski
  (#2)
Luxor

Luxor - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBF150 Kırmızı (Birde Kastino QM125T-B (idi bir zamanlar, babamla beraber binerdik :( )
21-02-2007, 10:29 AM

bu haberi yazan kimmiş acaba?
hürriyet diyo, rüzgarın kızı mı acaba diicem ama resimde hiç benzemiyo

Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
Eski
  (#3)
maitan

maitan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YAMAHA CRYRPTON
21-02-2007, 11:13 AM

enduro 200 ün test edilmesi çok iyi olmuş.merak ediyordum bu modeli.sanırım yavaş yavaş kaliteye geçeceğiz.
Eski
  (#4)
ozgur78

ozgur78 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Exclamation 21-02-2007, 11:47 AM

12,74 hp.
Hala anlamış değilim

CROSS
Eski
  (#5)
TuğrulÖzbek

TuğrulÖzbek - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Dorado Akida 125 cc Scooter
21-02-2007, 12:59 PM

200 cc için daha alt devirlerde yüksek tork olsa uzun ömürlü enduro olur düşüncesindeyim.
aklıma takılan bir diğer nokta bu motor üzerindeki yerli parçaların oranı. motocar 200 ve racer 200 üretimi yapan firmadan lisansla mı yoksa tamamen yerli tasarım ve üretimin ürünü mü?
Mesaja Ek: ayrıca daha geniş soğutma kanatları olsa su soğutmalı modeller karşısında daha avantajlı olur

imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz
Eski
  (#6)
aytskal

aytskal - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: B Rh+
21-02-2007, 13:59 PM

Yaşanılan şu parça problemleri ve ödediğimiz yüksek meblağlar her şey bir yana ülkemizdeki dış ticaret açığı ve borçlar belki başka bir noktadan yaklaştım ama bunlar son yıllarımızın malum gerçeklikleri...Yapsınlar alalım yıllar geçtikçe modeller çeşitlendikçe tecrübeleri artacaktır.Bunlar daha iyi hizmet ve makineler olarak bizlere geri dönecektir.Artık safkan modeller bekliyoruz...
Bu gün bu makineyi yolda gördüm kırmızısını yanlız sahibi fotoğraf çekmemi istemedi ilk izlenimler iyi gerçekten diri ve tok gözdolduran bir hali vardı kullanan arkadaşta ilk km'ler itibarı ile memnun görünüyordu umarım arkası gelir...
Eski
  (#7)
SmirnouF

SmirnouF - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Bisan Shalter 125 & CZ 500 Special Cross & URAL
Kan Grubu: B Rh+
21-02-2007, 16:01 PM

artik baslasinlar turk mali yapmaya.
belki birgun bizde cin gibi saga sola motor sataris.bi hayalde olsa dusunmesi iyi

Ağacımın dalını kıranın ağacını kökünden sökerim !
Eski
  (#8)
richy

richy - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yoktur.
21-02-2007, 16:49 PM

Alıntı:
Skullhunter´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Motor: Tek silindir 4 zamanlı
Silindir Hacmi: 193,3 cm3
Yakıt Tankı Kap: 3,05 lt
Max. Güç: 12,74 HP / 7065 d/d
Soğutma Sist: Hava
Boyutlar: 2116x735x1035
Ağırlık 124 kg
Ön Fren: Disk
Arka Fren: Disk
Yakıt tankı kapasitesi 3,05 lt mi? Doğrusunu yazın da öğrenelim lütfen.

==============================
==============================
Eski
  (#9)
biker_boyz

biker_boyz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: XR 600 R
21-02-2007, 17:12 PM

abı yapılsın ama bızım muhendıslerın ne farkı var japonlardan daha saglam makınalar ıstıyoz sorunsuz endurolar yapsınlar bızde bınmıyelım japonların motorlarına

üssü var,üstü yok
Eski
  (#10)
By Mükemmel

By Mükemmel - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yuan f5 Sport
Kan Grubu: O Rh+
21-02-2007, 17:16 PM

Yerli diyorlar ama kasa diğer çinlilerle aynı....

ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
Eski
  (#11)
olcaytoshow

olcaytoshow - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
21-02-2007, 19:47 PM

Alıntı:
By Mükemmel´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
kendi sitesindeki resımler motoru oldugundan kotu gosterıyor.burda arkadasın cektıgı resım cokdaha hos cıkmıs.motor daha kalıplı ve hasmetli duruyor

ne cennete girecek kadar masumum nede cehenneme girecek kadar kötü
Eski
  (#12)
TuğrulÖzbek

TuğrulÖzbek - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Dorado Akida 125 cc Scooter
21-02-2007, 20:16 PM

Alıntı:
aynı olduğu diğer çinlinin modeli nedir?
ve mümkünse web adresi

imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz
Eski
  (#13)
ELINT
Editör

ELINT - ait Avatar

Aktif (Online)
21-02-2007, 20:43 PM

ben bu motorda en çok 2 şeyi merak ediyorum
1- saglamlıgı nedir?
2- kuralkan motora sahip çıkıyor mu? ilerde parça sorunu oldugunda motor 1-2 ay serviste yatar mı?
Eski
  (#14)
BİSANCI_42

BİSANCI_42 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: -BİSAN PASİFİC 125-
21-02-2007, 20:46 PM

200 Cc 12.74 Hp Bİraz Ufak Bİ Rakam DeĞİlmİ O Cc Ye O Beygİr Az Bence

-TR-
Eski
  (#15)
babaçi

babaçi - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 2006 ybr 125
21-02-2007, 23:05 PM

croos 250
1.80 boyum var yere ancak ayak parmaklarım değdi epey yüksek birde lastiklere dikkat anahtar teslim 3.800 ytl imiş
Eski
  (#16)
enis89

enis89 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: .................
22-02-2007, 00:31 AM

bence en iyisi biraz daha beklemek ne olacagi belli degil satilsin bakalim ariza veya parça sorunu oluyormu
Eski
  (#17)
belo

belo - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
22-02-2007, 01:51 AM

şu çinli motorlara yerli diyorlarya amma tav oluyorum benim her zaman dediğm gibi kanuni en adi ve en kazıkçı çin motorudur saygılar
Eski
  (#18)
Arvasi3

Arvasi3 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KLR 250[Kırmızı gülden ayrıldık]
22-02-2007, 08:23 AM

Bilumum parçalar çinde üretilip türkiyeye parça olarak sokuluyor ve sözümona dev fabrikada montaj yapılıyor ve bunun adı yerli üretim oluyor.sonrada yurdumun insanının milli duyguları ticarete alet edilerek 2500 ytl değerindeki motorlar 3800 hatta 4000 ytl fiatla satılıyor.yazıkki ne yazık.ne zaman kurtulacağızki bu montaj fabrikacılığından.

Dağlar ve yollar haydi ne duruyorsunuz bizi bekliyor endurocular
Eski
  (#19)
yucika

yucika - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW R26 "56 ve R51/3 "52 model
22-02-2007, 13:55 PM

Alıntı:
Arvasi3´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bilumum parçalar çinde üretilip türkiyeye parça olarak sokuluyor ve sözümona dev fabrikada montaj yapılıyor ve bunun adı yerli üretim oluyor.sonrada yurdumun insanının milli duyguları ticarete alet edilerek 2500 ytl değerindeki motorlar 3800 hatta 4000 ytl fiatla satılıyor.yazıkki ne yazık.ne zaman kurtulacağızki bu montaj fabrikacılığından.
Alıntı:
belo´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
şu çinli motorlara yerli diyorlarya amma tav oluyorum benim her zaman dediğm gibi kanuni en adi ve en kazıkçı çin motorudur saygılar
Alıntı:
Ne kadarı Türkiyede üretiliyor ne kadarı Çinden ithal ediliyor biliyormusunuzda konuşuyorsunuz. Yoksa çinli bir modele benziyo diye afaki mi konuşuyorsunuz.
Enduronun belli bir şekli var onun dışına çıkamazsınız. farklı görünsün yerli olduğu belli olsun diye dört köşe teker koyacak değiller ya!
Peugeot bile otomobillerinde Valeo marka kilometre saati ve devir göstergesi kullanıyo şimdi bu montaj sanayii mi oluyo?
amortisörleride başka firmadan alıyolarmış çok ayıp o zaman.
Mercedes BMW Konya'da parça ürettirip otomobillerinde kullanıyor o zaman mercedesle bmw de Türk malı mı oluyor?
Yerliye çamur atın kullanmayın sonrada çocuklarınızı çine işçi olarak gönderirsiniz ilerde...
Eski
  (#20)
Tıtanium C³R

Tıtanium C³R - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda C³F 250»» Olacak İnş :))
22-02-2007, 15:02 PM

Arkadaşlar problem çinli, japon ya da Türk olması değil. Ben Türk malı kullanmak isterim fakat sık sık parça parası ve usta parası verecek kadar zengin değilim Onun içindir ki hep japonlara bakıyorum. Keşke Türkiye de de sağlam motosiklet üretilse de biz de Türk malına binsek paramız yurdumuzda kalsa...

Yedeği olmayan tek şey "Can" dır.