anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Haber ve Duyurular > Haberler > Yeni Model

İlk Türk malı Enduroyla Karaburun’da kum savaşı

Bu konuya 51 cevap yazıldı 5619 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#21)
savtunemir_34

Çevrimdışı (offline)
23-02-2007, 20:23 PM

Motorun tipi güzel hele trafiğe bir çoksın sonra karar veririz.Ben bir motor alacam cross 250 ve Enduro 200 cc arasında karasızım.

Ha bu arada yazmayı unuttum Tuğrulözberk için bu motor hiç iyi değildir.
Çünkü ona Kanuni deyinde nedendir bilemem ama hemen olumsuz tepki verir.
saygılar..

Konu savtunemir_34 tarafından (23-02-2007 Saat 20:26 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
Eski
  (#22)
TuğrulÖzbek

TuğrulÖzbek - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Dorado Akida 125 cc Scooter
Kan Grubu: A Rh+
23-02-2007, 23:00 PM

@savtunemir_34 benim derdim fiyatları üretim yapamıyoruz diyerek fon vs ile fiyatları yükselten yerli üretici olduğunu iddia eden firmaların yerli üretim yapmasını istemek.
çinde motor yaptırıp burada satmaları değil.
200 cc motora sahip olması ve diğer çinden ithal modeller ile motor karakterlerinin benzemesi çinden ithalat ya da çinden parçaların burada birleştirilmesi gibi bir imaj gösteriyor.
bunun yanında eğer beni yazılarımı dikkat ederek okuyorsan yerli üreticilerin modellerini gerçekten yerli üretim olduğu zaman alacağımı görmüş olmalısın.
bu arada kanuni firmasının yetkilisine mail atmıştım bu forumdaki yerli üreticilere model önerisi hakkında. adam yerine sayılıp iki satır cevap verilmedi. sanırım veli bey çok meşguller ya da firmanın mail sunucusu benim mailimi ulaştırmadı ikisinden birisi.
ek olarak üzerine basa basa söylüyorum MZ zamanında kanuni daha iyi üretim yapıyordu. şimdi ise o kalitede üretim yapmıyor. yaklaşık 6 ay kadar sonra yeni motor almayı planlıyorum. şu an planım YBR 125 az sorunlu olması ve fiyatı nedeni ile. aynı fiyat ve az sorunlu olan yerli üretim her motoru almayı isterim. nerde yerli üretim yapacak firma. hepsi çinden parça vidalayıp işde yaptım yerli üretim filan.
yasalar müsait olsa bende sipariş edeyim kit halinde motoru bi pazar günü monte edim olsun bitsin. daha ucuza malolur. fakat nedense otomotiv kartelleri buna izin vermiyor.

imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz
Eski
  (#23)
SmirnouF

SmirnouF - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Bisan Shalter 125 & CZ 500 Special Cross & URAL
Kan Grubu: B Rh+
02-03-2007, 19:16 PM

kalitesiz mala para verecek kadar zengin degilim mantigi.hakkatten kaliteli yapsinlar bakin yollarda kanuni'den gecilirmi ?

Ağacımın dalını kıranın ağacını kökünden sökerim !
Eski
  (#24)
yilmazelektrik

yilmazelektrik - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
02-03-2007, 19:51 PM

kanuni kullanıyorum problemlerinden bıktım ha bide halis muhlis çin malı bu demir yığını.

kango multix yamaha 125
Eski
  (#25)
aydinsen

aydinsen - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: GT250 Hyosung (düşüncede)
02-03-2007, 20:30 PM

Alıntı:
yucika´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ne kadarı Türkiyede üretiliyor ne kadarı Çinden ithal ediliyor biliyormusunuzda konuşuyorsunuz. Yoksa çinli bir modele benziyo diye afaki mi konuşuyorsunuz.
Enduronun belli bir şekli var onun dışına çıkamazsınız. farklı görünsün yerli olduğu belli olsun diye dört köşe teker koyacak değiller ya!
Peugeot bile otomobillerinde Valeo marka kilometre saati ve devir göstergesi kullanıyo şimdi bu montaj sanayii mi oluyo?
amortisörleride başka firmadan alıyolarmış çok ayıp o zaman.
Mercedes BMW Konya'da parça ürettirip otomobillerinde kullanıyor o zaman mercedesle bmw de Türk malı mı oluyor?
Yerliye çamur atın kullanmayın sonrada çocuklarınızı çine işçi olarak gönderirsiniz ilerde...
+1 al benden de o kadar. sonuçta bu ürünler kullanılmadıkça üreticisinden de gelişmesi beklenemez. Bir yabancı hayranlığıdır gidiyor. kendimiz yapalım kendimiz alalım kendimiz geliştirelim. 2000 li yıllardayız zaten belli başlı birkaç yerli firma var bunlarada köstek olursak hiç gelişme gösteremeyiz.
Saygılar.

Hyosung gt250 düşünüyorum.
Eski
  (#26)
SmirnouF

SmirnouF - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Bisan Shalter 125 & CZ 500 Special Cross & URAL
05-03-2007, 19:56 PM

o zaman saglam yapsinlar biraz !!

Ağacımın dalını kıranın ağacını kökünden sökerim !
Eski
  (#27)
achille

achille - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: var....
08-03-2007, 23:24 PM

bende yerli uretıme karsıdegıl bilhassa desteklıyorum,ama kazancımızın yedekparcaya ve ıyı yapamayan tamırcılere bırakmak acıkcası ısıme gelmıyor,japon alıyorsak bısey bılıyoruz,saygılarımla......

tas gıbı motor yapın,yemınedıyorum elımdekı 2 hondayıda satıcam kanunıye donucem...

Konu achille tarafından (08-03-2007 Saat 23:28 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
Eski
  (#28)
spedy1

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Ramzey qm 200 gy
Kan Grubu: A Rh-
03-04-2007, 23:01 PM

bende ramzey 200 qm gy var enduro şu ana kadar memnunum bikısmının ülkemizde yapıldığını biliyorum ama arkadaşlara katılıyorum tamamen yerli ,kaliteli ve uygun fiyata motor üretsinler hemen alalım.
Eski
  (#29)
mczaga

mczaga - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: henüz yok.
10-04-2007, 20:17 PM

bunun neresi türk malı anlamış değilim?
Eski
  (#30)
Yardır git

Yardır git - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Şu an için Bianchi Dakar
Kan Grubu: B Rh-
16-07-2007, 14:50 PM

Benim bisikletim 10000km sorunsuz dayandı acaba bu da o kadar dayanır mı?
Allah rızası için bisikletin 10misli poara verip 10 da biri kadar güven duyamayacak mıyım?.Tek istediğim bisikltesiz yorulmadan cross yapmak gezmek.Hayır makina çok da güzel gözüküyor almak da istiyorum ama??
Dağlarda gezmek yerine servislerde gezmek istemiyorum.Zatem Makınacıyım.
tek isteiğim doğa görmek.
Eski
  (#31)
Bicak

Bicak - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Super 51(di 70 oldu:)
16-07-2007, 17:02 PM

Alıntı:
yucika´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ne kadarı Türkiyede üretiliyor ne kadarı Çinden ithal ediliyor biliyormusunuzda konuşuyorsunuz. Yoksa çinli bir modele benziyo diye afaki mi konuşuyorsunuz.
Enduronun belli bir şekli var onun dışına çıkamazsınız. farklı görünsün yerli olduğu belli olsun diye dört köşe teker koyacak değiller ya!
Peugeot bile otomobillerinde Valeo marka kilometre saati ve devir göstergesi kullanıyo şimdi bu montaj sanayii mi oluyo?
amortisörleride başka firmadan alıyolarmış çok ayıp o zaman.
Mercedes BMW Konya'da parça ürettirip otomobillerinde kullanıyor o zaman mercedesle bmw de Türk malı mı oluyor?
Yerliye çamur atın kullanmayın sonrada çocuklarınızı çine işçi olarak gönderirsiniz ilerde...
+1000000000000
Eski
  (#32)
tatarx

tatarx - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh+
16-07-2007, 18:42 PM

yerli veya çin veyada japon kalite yaşandıkça yada tecrübeyle anlaşılır motor almadan önce seçeneklerimin arasına kısa süreliğine girdiği için incelem fırsatı bulduğum bir motor.Aslında motor parçları çin bu motorun ama birleştirme ve dizaynda türk havası minicik var özellikle motorda neden derseniz çook karışık bir motor yapısı var kısaca benim hoşuma gitmedi.Bu motoru gördükten sonra asya 200 e baktım ve aşık olup aldım...
Bu arada canılısını görmedim ama kross düşünenlere kanuninin 250 liği çok tatlı duruyodu güzel motora benziyo tabi görünüş olarak bahsettim..
Eski
  (#33)
stunc

stunc - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda titan 125cc - 1997
16-07-2007, 19:33 PM

geçen gün kanuni mağazasına uğradım. motosikletleri inceledim.gözüme çarpanlar. mesela katoloğunda 200cc krosun ön ve arka fren disk olarak gösterilmesine rağmen gerçekte arka freni kampana idi. bayiye sordum.bize bu şekilde geldidediler. çatı kaynak yerleri gözüme çarptı. bu kaynağı ustanın işi varken çırakmı yapmış dedim.bayi deki arkadaş şöyle bi baktı. haklısın dedi.peki sen bunu satacağına inanıyormusun dedim. boynunu büktü. işte acı gerçeğimiz. kalitesizlik. basitlik. bizzim bir yere varacağımızı zannetmiyorum.

stunc63
honda titan 125cc
mersinmotor.com
Eski
  (#34)
exile

exile - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Mondial MCT 250
16-07-2007, 20:15 PM

bu arada unutmadan cross tek kişilik almayı düşünenler bunu göz ardı etmesinler ve gerçekten yüksek bir motor boyun 1:72 boyun kısa geliyor
Eski
  (#35)
asfalt meleği

asfalt meleği - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: ETZ251
08-03-2008, 01:30 AM

Ya iyi tamam hoş.. güzelde anlatılmış özellikleri burada da..
da sına gelince.. muhalefet kokan dürüst ruhum dilimin durmasına imkan vermiyor..

Çinden gelen motosikletleri biliyorum. Örneğin mondialler.. sadece tekerlekler gövdeden ayrı geliyor. tekerleği takıyorsun üzerine al sana motosiklet..

Şimdi kanuni çinden getirip getirip bunları.. tekerleklerini monte ediyor mu ediyor? Tekerlek takarak ne zamandan beri motosiklet üreticisi olunuyor. Ahanda bende söküp takayım iki teker.. ben de mi üretici olacağım. kerizcanlar mı sanıyorlar bizi?

Aynı motosiklet (desenlerine kadar aynı) bi yuan oluyor bi asya oluyor bi zealsun oluyor bi kanuni oluyor bi bilmemneruni oluyor.. Hepsi aynı şekilde dökülüyor tabi bu da var.. Neden? hepsi aynı yerden çıkıyor da ondan tabi..

Yok arkadaş. Motosikleti üreteceksin.. Motosikletin motorunu da üreteceksin.. Sonra bunu Türk malı diye satacaksın. Yanılıyorsam lütfen uyarın beni doğrusunu belirtin.. Ama bu şekilde davranmak, Türk malı diye çin malını satmak çok da ahlak kokan bir davranış türü değil, öyle değil mi?

Konu asfalt meleği tarafından (08-03-2008 Saat 03:10 AM ) de değiştirilmiştir..

Yarım bildiğimiz sözlerden biri daha: "TÜRKÇE KONUŞAN HERKES TÜRKTÜR, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"
Eski
  (#36)
erman_erkan

erman_erkan - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: HONDA CBR 125 R (REPSOL) (!!!gabriel!!!)
08-03-2008, 20:34 PM

arkadaslar konuları hortlatıp durmayalım lutfen :p

carpe diem
Eski
  (#37)
_nefret_

_nefret_ - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: AB Rh+
08-03-2008, 21:09 PM

yerli malı enduro
şu laf aklıma geldi ``yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı``
Eski
  (#38)
asfalt meleği

asfalt meleği - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: ETZ251
10-03-2008, 01:23 AM

Yerli malı evet.. unuttunuz galiba arkadaşlar, bir zamanlar devrim ismiyle ürettiğimiz arabamızı, günümüzün uçak devi olan hollandaya uçak sattığımızı..

Peki şimdi neden üretmiyoruz? üretemezmiyiz motosikletimizi de?

Elbette üretiriz ama. Siyasilere yakın olan bu firma; malzemeleri çinden getirtip Türk malı diye satmayı daha karlı buluyor ne yazık ki..

Yarım bildiğimiz sözlerden biri daha: "TÜRKÇE KONUŞAN HERKES TÜRKTÜR, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"
Eski
  (#39)
gezgin_33

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBF-150
28-03-2008, 13:58 PM

İlk ömceleri bizim köyde de bu mondial den 125lik lerden alanlar oldu. ilk aldıkları zamanlarda çok övüyorlar yere göge sıgdıramıyorlardı. Bunlardan biriside benim öz amcamın oglu. Ama simdilerde motora binemiyorlar. Evet 4 yıl önce aldıgı motora su an binemiyor. Çok titriyor ayagımı ayakcaklara koyamıyorum üzerinde oturamıyorum komplr bakım yaptırmadan binemem diyor. MOtor tahmini olarak 7000-8000 km dedir. Zaten son 1.5 yıl neredeyse hiç kullanmadı.
Eski
  (#40)
derya_motor

derya_motor - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HONDA CBR 600 RR -KANUNİ BOBCAT
28-03-2008, 14:05 PM

arkadaşlar prosüdür değişti.artık sadece montaj yaparak yerli olamıyorsun.şaseyi tamemen türkiyede üretmen gerekiyor ayrıyetten en az motoru oluşturan parçaların yüzde 30 u yerli üretim olması gerekiyor
Etiketler: ,

Konu Seçenekleri