Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ZEUS ZS 1200 A Kask İncelemesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Sağda solda kullananlara rast gelmeme rağmen nedense internette hakkında çok az yorum bulunan bir kask markası ZEUS.
    http://zeus-en.ponet.com.tw/ponet/front/bin/home.phtml
    Taiwan markası;Intermot fuarında stand açmış e tabii firmaya ciddiyet kazandıran bir durum.Benimki dahil çoğu modelin ECE22-05, DOT, AS, CNS onayları mevcut.Ayrıca news kısmına bakarsanız yeni ZS 3000 modeli(benimkinin flip up yani çene açılır modeli) Snell sertifikası da almış.
    Ana ithalatçı firma sanırım mototr.com olarak da bildiğimiz delta bisiklet.Kendileri iyi çocuklardır severiz.

    Gelelim benim kaska.Şu an kullandığım ZS 1200 A modelini 2010 Şubat ayında Moto Capro Hasanpaşa'dan 300-350 Tl arası bir fiyata aldım.Aslında Scorpion EXO 750 alacaktım ama bir türlü kafama uygun kalıp bulamadım,o sırada da ellerinde yeterli beden yoktu ben de bunu aldım.
    Tipi şöyle bişey.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...-foto/?photo=3

    Bu da model kataloğu.
    http://zeus-en.ponet.com.tw/ponet/fr...ategory=111353

    Ben aldığımda bu modelin iki renk seçeneği vardı,şu anda internette arayınca daha farklı modeller ve renkler mevcut.

    Güneş vizörü var,(ZS1200 standartta yok).İçi çıkarılabilir;vizörü buğu yapmaz ve çizilmez,ayrıca vizörler çok kolay çıkarılabiliyor.Nefes maskesi ve çene bandı var ki bazı markalar bunları ekstradan aparat olarak satıyor.

    Çok fazla kask değiştirmedim;ancak Agv gp1,lazer vertigo,nolan n 62 nin yanında cox,grex,vemar,marushin in uygun fiyatlı kasklarını inceledim.Şunu söyleyebilirim ki içindeki kumaşı,dikiş işçiliği,vizörü,butonları bu kasklarla eşit veya daha üstün kalitede.Özellikle de saydığım kasklara göre iç konforu ve bariz üstün.

    Zeus full face ve flip up kasklarda malzeme olarak Hi-Tec(bariz kolpa) fiber yazıyor.Valla nesi high-tech anlamadım;çünkü ağırlığı 1530+50 olarak geçiyor.Biraz ağır bir kask;160 üzeri hızlarda rahatsızlık verebilir.Bu özelliği ile SS için uygun değil,en azından uzun yolda.

    Ses yalıtımı konusunda ben kasklar arasında uçurumlar olmadığını düşünüyorum.Full-face kaskların zaten ses yalıtımı iyidir,LS2 ve lazer a göre daha iyi bence.Yalnız öndeki havalandırma ve buton takımında ufak bir aerodinami hatası var;belli bir yönden rüzgarı yiyince ses yapıyor,kulaklık kullandığım için sorun olarak görmüyorum.

    İç malzemesi dediğim gibi çok iyi.Kolay kuruyor,koku yapmıyor.

    Havalandırmaları yeterli.

    Fiyatı çok ucuz değil tabii,bayağı sıkı pazarlık ettik.Siz de edin ama 250 lira vereyim derseniz döverler odunla.Dikkat edin.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:49 ----------

    Şimdi de gelelim kaskın ve Moto Capro'nun ufak bir defosuna.Ben kaskıma dikkatli bakarım,kullanılmadığı zaman kılıfına koyarım.Birkaç iz var ama yan bölgelerinde iki kere kazara duvara sürttüğüm için.

    Bir süre önce şu tepesindeki hava ızgaralarının ve butonların olduğu parçanın kenardan hafif hafif oynadığını farkettim.Daha da bozulmasın diye elleşmedim;nasıl olsa yerinden fazla çıkmıyor vidaları tutuyor birşey olmaz dedim.



    Ancak bir ay sonra köprüde giderken aniden komple parça uçtu!


    LS2 kaskta olmayacak bir durum bu.Hemen aldığım yer olan Moto Capro'ya getirdim; hani parçası falan var mıdır diye.Zaten üzgünüm,adama da hoca bu kadar para verdik bu kaska beni üzdü dedim.Hay demez olaydım; yok abi senin hatan sen kendini üzmüşsün iyi bakmamışsın diye cevabı yapıştırdı.Sinir oldum ben de yok senin malın kötüymüş bence dedim.Üstüne gittikçe sinirlendi,elini masaya vuruyor ''ya öyle şey olmaz sen beceriksizsin bir kask kullanmayı bilmiyorsun.Oruçlu değiliz iyi ki valla''.
    Bir de şöyle bir hikaye anlatıyor''Bak burada seninki gibi ucuz kask değil 1 milyara arai almıştı adam geldi daha bir ay olmadan parçası uçtu.Bak o adam iki aydır efendi efendi parçasını bekliyor.''Bak hele bana bir de akıl veriyor.Herhalde tüketici kanunundan da haberi yok bu arkadaşın.

    Bütün konuşmayı yazmayacağım ama bu arkadaş-ki tanıyan vardır bu abiyi hasanpaşa'da takılır genelde- pek esnaf bir arkadaş değil.Moto Capro'dan alışveriş yapmayın bence.''Delta Bisiklet distribütörü bu kaskların onnarla muhatap olacan'' dediği delta bisiklet'de ise soru bile sormadılar,hemen yardımcı oldular.Şu anda kaskım pırıl pırıl eskisi gibi.Eğer zeus ürünleri alacaksanız gidip deltadan alabilirsiniz.
    Kolpa Adamları


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    hercul3367 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2008
    Şehir
    mersin/bozyazı
    Motosikleti
    yamaha xt660r innova 125
    bu kaskı kullananların yorumu varmı acaba
    alma erefesindeyim.
    Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
    Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
    http://gezginpardus.blogcu.com/

  3. #3
    rapcib - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul / Levent
    Motosikleti
    GT-250R
    konuyu hortlatıcam ama olsun o kadar yeni bir konu açmak istemedim .. Şu an kullanan kullanmış veya bilgisi olan lütfen yazabilir mi 400 liraya bıraktı ortaköyde hudson leather ne yapsam alsam mı carbon fiber diye tutturdu , 2 tane alıcam bir de şimdi ben 1180gr bir ağırlığı var gerçekten rahat taktım falan kalitesinden ödün verir mi dicem ama adam 1 sene garantisi var diye , ve avrupa standertlarından kopmuş geliyor. Sizce almalımıyım ?

    Burda daha detaylı bakabilirsiniz ? Lütfen yardım ediniz.. İyi akşamlar ...


    http://www.hudsonderi.com/?urun-1034...S-CARBONL.html
    Dikkat, Can Kurtarır . Sonra Kafanızı Çok Vurursunuz Duvarlara ..

    B.RAGA

  4. #4
    azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2012
    Şehir
    istanbul-esenyurt
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    bu kaskı bugün aldım ilk önce 2 caberg denedim sonra LS2 525-125 lira arası 3 model içime sinmedi sonra birde şunu deneyeyim diyerek bu modele baktım çok rahat ve hafif.. işin ilginci ben çok ucuza aldım internette araştırın... şirinevlerden esenyurta geldim uğultu, ses vs. yok gibi daha önce LS 2 kullanıyordum vizörü kapattığım zaman afakanlar basıyordu... bunda hiç sorun yaşamadım ... bence bir bakın derim

  5. #5
    aksoyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2008
    Şehir
    KDZ.Ereğli
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 ,pulsar ns 200 , kawasaki er6n
    Kardeşim konuyu hortlatmışsın lakin bende fikir olsun diye söyliyim 4-5 sene önce bende zeus Kask aldım gercekten paranın hakkını verıyor. zeus eskıdı dıye ls2 aldım aldığıma cok pişman oldum 40 km ye kadar vızoru kapatamıyom cunki buğu yapıyordu bi yerlerden rüzgar alıyordu ama onu çözememiştim kilit mekanizması takılı kalıyordu deli ediyoru kafamdan kaskı cıkartamıyodum debellenip duruyordum. Sonra nolan aldım oda kafamı kaşındırdı elimlede müdahele edemiyom hareket halindeyken çıldıracak gibi oluyodum kafamı kasındırmasından başka bi sıkıntısı yoktu. Yine döndüm dolandım eski kaskım zeusa modelini felan hatırlamıyorum ama bi ara bakmıştım üretimden kalkmış satılmıyordu. He şunu da söyliyim kaskların hepsi ybr 125 de kullanıldı yani yüksek sürat de kime ne olur bilmiyorum. Bide son olarak zeus kasklar biraz ebat olarak büyükler uzay kafalı gibi

  6. #6
    fofer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2006
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 400
    Diğer sitelere göre fiyatı çok uygun, fiyatı neden bu kadar düşük acaba?

    http://www.hudsonderi.com/?urun-1034-1200-AC-ZEUS-CARBONL.html

  7. #7
    hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Kulüpten bir arkadaşımızda çene açılır modeli var, 400 küsür liraya aldığını söylüyor ancak hem havalndırmasından hemde gürültüsünden çok rahatsız olduğunu söylüyordu. Elazığ yunus polislerinde de zeus marka kasklar var, onlarda kasklardan memnun olmadıklarını söylediler bir sohbet esnasında. Şahsen hiç kullanmadım ancak zeus marka kask almak için herhangi bir neden göremiyorum.

  8. #8
    07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2013
    Şehir
    Antalya / Alanya
    Motosikleti
    Bmw s1000rr
    ben konuyu yeniden hortlatıcam ama zeusun karbon kaskı var

    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kask-kiyafet-ekipman-kask-zeus-zs-1200e-carbon-moto-capro-outlet-146999325/detay

    sizce bu kask nasıldır bileniniz var mı ? arioh'la bunun arasında kaldım arioh'u 1000 tl'ye bıraktı tanıdık bir motorcu bu zeusta bir internet sitesinde 750 tl, yardımcı olursanız sevinirim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)