anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Test Merkezi

Hız Testi

Bu konuya 72 cevap yazıldı 5069 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#61)
ali777

Çevrimdışı (offline)
24-04-2008, 22:21 PM

Ingilizce forumlarda okuduguma gore Japon markalari genel olarak hizi gercek hizdan %10 daha yuksek gosteriyor. Buna psikolojik deyin, guvenlik deyin, karar sizin. Hatta ve hatta, 13000 rpm gibi cok yuksek hizlarda hata payinin %20lere kadar ciktigini soyluyorlar. Yani 300km/h gosteren bir motosiklet esasinda sadece 240km/h ile gidiyor olabilir. Genel kural olarak, hiz yukseldikce hata payi da yukseliyor.

Tekerleklerin dongu sayisini olcerek yapilan hiz hesaplamalarinda hata payi her zaman vardir ve hata orani hizin nerede nasil olculdugune gore de degisir. Lastiklerin durumu, yolun kayganligi, vs gibi faktorler hiz gostergesini etkiler.

Peki gercek hiz nasil olculur? Gercek hizi olcmek icin referens noktasina ve o referans noktasindan kac zamanda ne kadar uzaklastiginizi bilmeniz lazim, ornegin radar. Hareket halindeki bir aracta ise bu referans noktasini GPS uydulari ile saglayabilir, ve hata payi cok daha dusuk bir hiz hesaplamasi yapabilirsiniz. Su an en guvenli hiz olcumleri GPS ile yapilmaktadir.

GPS ile yapilan hiz olcumlerinin de limitleri var. Dusuk hizlarda, ve virajlarda kadran daha iyi olabilir. Virajlarda referans noktasina gore konumunuz lineer bir degisim halinde olmadigi icin GPS'in hata yapma sansi yukseliyor.

Virajli mahale yollarinda 10-20km/h hizla gezmediginiz surece GPS size gercek hizinizi verecektir.
Eski
  (#62)
akrepler

akrepler - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YBR-125
Kan Grubu: B Rh+
25-04-2008, 00:43 AM

Alıntı:
tbk_1980´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Arkadaş ybr sini otobanda deneyenlerden galiba
ben 14 yıldır motosiklet kullanıyorsam bir bildiğimiz var
benim kendi motorum ybr parasızlık napalım
ama çok şükür çevremdekiler canyoldaşlarım benden hiçbirşeyi esirgemezler
çünkü çoğuna motosikleti ben öğrettim
bende tecrübe onlarda para olunca doğal olarak canavarlarla yüksek sürate çıkmak normal geliyor

kesici meselesine gelince çoğu motosiklette kesici mevcut motosikletin yüksek devirlere rahat ulaşıp kendini kolay yıpratmasını önlemek amaçlı.
400 km mevzusuna gelincede tabiki hiçbir fabrika çıkışlı hayabusa gibi hacimli makinalar bu sürate çıkamaz ama üzerinde oynama yaptığımda çok rahat çıkarlar.
pistonlar, bujiler, şanzuman, turbo, nitro bunları uyguladınmı çıkar çıkar ama bu seferde kullanabilecek babayiğit kalmaz ortada

MOTOSİKLET BİR SEVDADIR KIZLARA HAVA ATMA MAKİNESİ DEĞİL
Eski
  (#63)
blackberry

blackberry - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: SATTIM GİTTİ...AZ SABIR RR
Kan Grubu: A Rh+
25-04-2008, 18:04 PM

hayabusanın hız dünyadaki hız rekoru 414 km/h sanırsam..tabi orjinal halindan bashetmiyorum..

Durdurun Dünyayı İnecek VARRRRR!!!.....
Eski
  (#64)
Rigel

Rigel - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: hala (!) var !!!
Kan Grubu: AB Rh-
25-04-2008, 18:15 PM

Bugüne dek kullandığım 3 Japon motosiklet ve 1 Japon otomobilimde GPS ile (son derece hassas bir yöntemdir bu..!) yaptığım ölçümlerde göstergenin tutarlı bir şekilde %7 eksik gösterdiğini saptadım. Birkaç internet sitesinde de bunun Japonya'da kanuni bir sebepten dolayı tasarım aşamasında bilhassa böyle yapıldığını okudum. Japon motoru veya otomobili olanlar gerçek hızınız gösterilenin %93'üdür, haberiniz ola... Ancak odometre ve tripmetreler tam olarak doğru km'yi göstermekte, bunu da test ettim, onayladım.....

Üç boyoz bir kola
Eski
  (#65)
coq

coq - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: sirzhm5dUbU
26-04-2008, 03:59 AM

Alıntı:
blackberry´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
hayabusanın hız dünyadaki hız rekoru 414 km/h sanırsam..tabi orjinal halindan bashetmiyorum..
Hocam çalışmadan geliyorsunuz.
Hatta topicte yazılanları da okumadan gelmişsiniz.

rekor denilince aklıma güvenilirlik bakımından şurası gelir ki sizin dediğinizin hikaye olduğunu anlatır.

Şurası.

Bazı motosikletlerin kaç kilometre hıza ulaştığı konusunda ulaştığı bilgilere göre karınca kaderince bişeyler yazan bir motosikletçinin tespitleri.,

Tıklayayım bakayım ne yazmış Menderes.

Alıntı:
Rigel´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bugüne dek kullandığım 3 Japon motosiklet ve 1 Japon otomobilimde GPS ile (son derece hassas bir yöntemdir bu..!) yaptığım ölçümlerde göstergenin tutarlı bir şekilde %7 eksik gösterdiğini saptadım. Birkaç internet sitesinde de bunun Japonya'da kanuni bir sebepten dolayı tasarım aşamasında bilhassa böyle yapıldığını okudum. Japon motoru veya otomobili olanlar gerçek hızınız gösterilenin %93'üdür, haberiniz ola... Ancak odometre ve tripmetreler tam olarak doğru km'yi göstermekte, bunu da test ettim, onayladım.....

Hocam olayı Japonla sınırlamasak iyi olacak.
Daha önce yazmıştık.
Avrupa da yayınlanan tüm dergilerde eğer bir test sürüşü ya da karşılaştırma yapılıyorsa, göstergedeki hızları ile ölçülen gerçek hızları karşılaştırmalı olarak verilir.
Bu mevzunun çok farklı bir yönü var.
Bu kadar dergi vs. eğer böyle bir doneyi koyuyorsa, motosiklet firmaları hala üçkağıt açmaya devam edemez.(tabii üç kağıtsa.)
Bilindiği üzere Yamaha R6 modelini değitirdiğinde 17000 devir iddiasında bulunmuştu.
Test sonuçları bu değeri bulmayınca firma isteyen olursa motosikletlerini geri alacağını bildiren bir açıklama yayınlamıştı.
Yani bu kadar hassas bir konuya üç kağıt olarak bakmak biraz yanlış olur.
Başka şeyler var işin altında ve ben karıştırmayı çok severim.

Sen şehit oğlusun,incitme yazıktır atanı,
Verme,
Dünyaları alsan da BU CENNET VATANI...
Eski
  (#66)
pozitif_man

pozitif_man - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha YBR 125
Kan Grubu: AB Rh+
05-05-2008, 00:02 AM

Alıntı:
urcolak´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ya kardeş bende 340 Km bastığını inanmak istiyorum ama, 340 km de o yolun o cizgileri öyle görünmez ya, biraz caba harcasam sayacam.
Bak bi de buna bak ve yoldaki çizgilere dikkat et
http://www.youtube.com/watch?v=Vmf0-...eature=related
Bi da arkadaşın biri orjinal hayabusa kadranında 280 km var diyor, bunda 340 var alla alla hangisi orjinal bunların.
Videoyu izledim, evet; sanki şeritler daha hızlı geçiyor gibi. Ama bunda göz yanılması da olabilir. Veya yol farkı... Ne bileyim, kesin konuşamıyorum ama, arkadaşı tanıdığım için gerçek olduğunu tahmin ediyorum.

Ucuz motor alıp pahalı bineceğime, pahalı motor alıp ucuz binerim...
Eski
  (#67)
scuba ömer

scuba ömer - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh+
27-05-2008, 17:13 PM

bu testte niye honda cbr 1100 rr niye yok yaaa
Eski
  (#68)
efendy_iso

efendy_iso - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: GSXR1000RR1 Araba:Peugeot 206 Uçak:Boing 727
04-06-2008, 19:20 PM

Fabrikaların üretikleri araçların, kokpitteki hızlarını gerçekte olduğundan daha fazla göstermek gibi bi lüksü olamaz,diyelimki yapıyolar o zaman bütün büyük firmalar oturup ,ortak bi karar alacaklar bizim motorlar normal en fazla 2.80 yapar ,ama hepimiz 360 gösterelim ibrede diyeceklerki ,hani sözüm ona foyaları ortaya çıkmasın-ki günümüz şartlarında buda söz konusu değil coq beyin arkadaşları yüzünden

İnternette gördüğümüz o hızlar yalan yanlış hızlar değil,gerçekten 350-360 lara çıkan hayabusalar mevcut ( otobanda R1 ile 300 ile giderken yanımdan yeterince hızlı geçen bi hayabusa biliyorum ,hı yolun sonunda keçemi patlatmıştı neydi,geziyi orada bırakıp geri dönmek zorunda kalmıştı ) çok ciddi modifikasyonlarla bu hızlara çıkıyolar,fakat bu hızlarını ibrede gösterdikleri ne kadar doğrudur bilinmez,yani 360 yapan bi hayabusa bu 360'ı ibrede gösterebilirmi yada ne kadar doğrudur bilemem

Gsxr1000 gibi yeni nesil racing'lerin hayabusaları geçtiğini biliyorum,fakat ne yazıkki test edilmemiş,o yüzden benim için çok amacına ulaşmış bi test sayılmaz,bide 1800 ıntruder koysalardı teste tam olurdu

Şimdi gelelim fasülyenin faydalarına

Neden tek tarz kullanılmamışta ,hayabusa ile transalp ikisi aynı test içinde değerlendirilmiş ( tabiki karşılaştırma yapılmamış doğru olarak )hayabusayıda geçelim keşke

gsxr1000-1000rr-zx10r ve R1 'i böyle bi teste tabii tutsalardıda,bizde gerçekten hangisi hızlı 1. ağızdan öğrenseydikk

SAYGILAR

GöZLeRiMiN eTRaıNDaKi ÇiZGiLeR SoN BiR YıLDa oLDU
Eski
  (#69)
coq

coq - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: sirzhm5dUbU
05-06-2008, 02:22 AM

Alıntı:
efendy_iso´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

Neden tek tarz kullanılmamışta ,hayabusa ile transalp ikisi aynı test içinde değerlendirilmiş ( tabiki karşılaştırma yapılmamış doğru olarak )hayabusayıda geçelim keşke

gsxr1000-1000rr-zx10r ve R1 'i böyle bi teste tabii tutsalardıda,bizde gerçekten hangisi hızlı 1. ağızdan öğrenseydikk

SAYGILAR
Biz biliyoz hangisi hızlı ama mahsus söylemiyoz.

Konu yanlış anlaşılacak.
Bu testin devamı da var.

Bu yapılan test, 2008 yılında model değiştiren motosikletleri kapsıyor.
R1 ve Suzuki bu yıl eski modellerine devam ettiler.
Yani Transalp ve Hayabusa'nın bu testte olması bu nedenledir.

Okuyucu merak ediyor.
Örneğin Hayabusa'nız var.
Eski model...

Bu sene Hayabusa yenilendi.
Peki getirisi ne?
Yani neler olmuş bu yeni modelde?
İşte bu testin amacı bu sorulardan en çok merak edileni olan,
"Kaç yapıyor abi bu?"
kısmına cevap vermektir.
Yoksa hangisi daha hızlı testi değil....

Aslında yenisini yaptık ama koymaya cesaret edemiyorum.
Hem bu kez işin içinde ben de varım.
(ayıptır söylemesi binlikleri karşılaştırdık)

Fakat dediğim gibi cesaret edip koyamıyorum.
Çünkü daha önce koyduğum sonuçlar bile başımı yeterince ağrıttı.

Sen şehit oğlusun,incitme yazıktır atanı,
Verme,
Dünyaları alsan da BU CENNET VATANI...
Eski
  (#70)
blackhawk06

blackhawk06 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YAMAHA FZ6 FAZER S2
Kan Grubu: AB Rh+
05-06-2008, 16:05 PM

zaten bizim yerli dergilerdede test edilen makinalara dikkat ederseniz eğer hiçbirisinin gerçek hızı kadran daki kadar değildir güzel paylaşım olmuş ama polemik fazla ..gerek yok...

İMZA:BİR DOST
Eski
  (#71)
PsyRider

PsyRider - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 2001 SUZUKI GSX - R 600
16-07-2008, 13:58 PM

2008 hayabusa almak yerine 2003- 2004 model alırım Cengiz abiye modifiye ettiririm 300 + olur. Cengiz abinin kendi hayabusası dynoda 440km yazıyordu ama turbo ve modifiyeli.
Mv agustaya korlasta bakmıştım kontağı çevirdiğimizde motorun gördüğü son hız olan 320km yazıyor sonra motor kadranı 0 oluyor. Mv agusta 312 + olması lazım...

#46#_PSYCHEDELIC RIDER_#46#
SCOOTERDAN LİMİTLERDE SARKAN BİR VİRAJ MANYAĞI !!!
Eski
  (#72)
ShowDown

ShowDown - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: yok
16-07-2008, 14:12 PM

Alıntı:
mertka´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
demek çoğu motosıkletlerın gösgerlerınde hile var sadece çinlilere özgü değilmiş paylaşım için teşekürler
hile değil o,malesef motosiklet kadranından asıl hızınızı hesaplamak mümkün değil.Sadece tekerin dönme hızı hesaplanıyor.Ama bu adamlar gps ile test ediyor yani uydudan net olarak hızı hesaplanıyor.

şu motora düz uzanan magandalar vardı hatırlarsınız...
onların artçı aldığını düşünsenize
Eski
  (#73)
Özer

Özer - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: V STROM DL 650 Esmeralda
16-07-2008, 14:30 PM

Alıntı:
coq´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu kanaate nerden vardığını merak ettim.
Yani doğrudur-yanlıştır onu sormuyorum.
Benim verdiğim test sonuçlarına bakarak, göstergelerin yanlış gösterdiği sonucuna nasıl vardığını merak ettim.

Ben örneğin 280 gösterirken 260 yapıyor diye bişey yazmadım ki!!!
Coq paylaşım için teşekkürler
Motosikletlerin (Japon & diğerleri) Km saatlerindeki '' bilinçli '' yapılmış sapmadan daha öncede sözetmiştik! farklı etkenlerin tolerasyonu için! dilerseniz Hayabusa ile rahatlıkla 350km/s da yapabilirsiniz ama nereye gideceksiniz

Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

Konu Seçenekleri