slm lar baya bı eskı topic am bıraz okudum dayanamadım ben de yazacagım bı seyler:::
2005 ten berı tıger kullanıyorum...ilk cumlem bu makıne degıl ruhu var...(benımkının var)
neyse bende cıddı problemler yasadım yasamadım degıl
mesela::servısten almıssınız motoru hersey tamam bı avrupa yakasına gecıyorum donuste yag tıpası dusuyor eeeee sonra mı
tabı son suratsın yag yere degıl arka lastıge gelıyo lastık oynak karı gıbı bı saga bı sola
arkadakı trafık durmus senın yaklaasık 150km ıle gıdeken motordan dusmeme cabanı seyredıyor...verılmıs sadakamız varmıs sol serıttede olsa durabıldık
_servısın cevabı cırak somunu sıkmayı unutmus (o cırak benım azraıl oluyordu)
ayrıca tıger cok fazla arka dıslı cıvatası kırar cıvatalar 2 lıra bı sy degıl ama dusunun kı gece saat 4 eve gıdıceksınız dıslı cıvatası kırıldı hadı bakalım seyre dalın motoru hele bı de yanınızda cakmak varsa yakarsınız oracıkta motoru..
tatıle gıdıcem bakımdan aldım dedım 350km yola gıdıcem ona gore eyvallah abı saaat gıbı dedıler basım ustune aldım koyuldum yola
100km de bı mola verıcem igneadaya gıdıyorum..
ılk mola 20dakıka motora mars verıyorum tık yok motorda tem deyım saat sabah 10 cıvarı gunlerden pazar...motorda tık yok farlar nazlı nazlı yanıyoo
hemen arkadasın cin fikrı geldı ''vurduralım''
hadı canım dedım motor vurdurulurmu
arabadan ne farkı var dedı
10 dakkalık tartısmadan sonra yapacak baska bı sey olmayınca vurdurduk ılkınde aldı calıstı yanlız bı sorun var ılgınc bı sorun farları kapatırsam stop edıyoo farlarında feri kalmamıs her gazda canlanıyo..neyse bı kasabaya gırdık motorcu var mı yok oto elektrıkcısı var mı yok normal elektrıkcı var mı var nerde sehre ındı(corlu)...
bızde aldık corlu yolunu onumuze gelene motorcu soruyoruz marka model farketmez yeterkı motordan anlasın yeter
var abı az ıkerde sagdakı sokakta
eyvalalh gıttık kı kanunı servısı tam gerı donucem motor stop ettı
anlattık derdımızı sagolsun motor sogumadan el surmem dedı(3 saat) ne olduguna bakıcaz ona gore ee eyvallah...aksam 6 da gelın bu arada saat oglen bir
uzun bı corlu turu basladı bızım ıcın gezdık gezdık gezdık o ıkı caddedekı ne kadar dukkan varsa ısımlerı sattıgı urunler fıyatlar hepsını hala hatırlarım
cımlerde uyuduk zaman gectı neyse gıttık servıse ne kadar 200 lıra
nee
ama sız yabancısınız yoldan geldınız 150olsun tatıl butcenın ucte bırı eee vercez yoksa arac yok (keske otobusle gıtseydım) yaptıgı sey sadece akuden ana hattı yenılemek tı cakma bı aku taktı konjektor saglammıs(allahtan saglam cıktı yoksa bı 100 luk daha alırdı) ordan ayrıldık saat 7 cıvarı
bana dedıgı ilk 50km sorun olmazsa bı daha olmaz dedı ne emek ya 50 km sorun olmazsaymıss...
ahhh ahhh tatıl nasılmıydı
butce kuculsede eylendık
tıger ı uzmezsen o da senı uzmez sıkıştırmıcaksın cok fazla kafa dıkmez(denedım yapmayın bana derıyaj baskı balataya mal oldu)
patınaj cekmez (bunuda yapıyorum ıkıye alırken hafıf yanlıyarak bı asılıyosun patınaja verıyo hos oluyo )
daha basımdan onlarca sey gectı
dvm ederdım ama yoruldum daha sonra
hos anılar bunlar macera ıstee...:

)
tum tıger cıları(varsa,sanırım turunun tek ornegıyım) beklıyorum...
motosıklette :: ruzgarı hıssettıgın gıbı vıbrasyonu hıssedıceksın kasısıı cukuru olaganca kuvetıyle hıssedıceksın kı dalgın olmayasın neyın ustunde oldugunu ne yaptıgının farkına varasın
motorumu sevıyorum...