anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Test Merkezi

Kanuni Tiger 250 [Test]

Bu konuya 99 cevap yazıldı 12034 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#61)
Dogin

Dogin - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Tiger 250
Kan Grubu: A Rh+
22-12-2007, 19:23 PM

benim tiger ile ankaradan antalyaya 6 saatte geldim tam gaz geldim motor arızalandı sibop keçeleri degişti ama hala bi sorun var gaza basınca istop ediyor sanki karbüratörde bi sorun var gibi gaz yemiyo gibi bazen gaz kesiliyo acaba bu motorun sorunu ne çözemedik gitti
Eski
  (#62)
ufuch

ufuch - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: olcak inşallah
Kan Grubu: O Rh+
22-12-2007, 20:20 PM

abi bu motosiklet kaç kilo ?_?_?_?_?_?_

jawa 350 cc twin sport (ogar)....
Eski
  (#63)
ufuk-*-

ufuk-*- - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
23-12-2007, 13:57 PM

bu motordan alıp resimdeki gibi modifiye etmek istesek arka freni ve vitesi biraz geriye alabilirmiyiz acaba?cruser tarzı oturuş hoş olur mu yoksa naked tarz bişey çıkacak çünkü ortaya?
Eski
  (#64)
tbk_1980

tbk_1980 - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: CG 125 titan
23-12-2007, 14:15 PM

Yapılabilir bir modifiyeyse iyi ama bu fotoshop çalışması...........
İstedikten sonra yapılabilir belki komple kuyruk değişip süspansiyon yükselse..

İncirçekirdeğini dolduracak kadar yaşayamasam da,
yaklaşık ikimetreküplük bir çukur dolduracağım kesindir......
Eski
  (#65)
mterayes26

mterayes26 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KANUNİ DAVİDSON CARACAL 200 KIRMIZI ŞİMŞEK
23-12-2007, 15:53 PM

Alıntı:
korhan.ilyas´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadaşlar zincirden gelen hoşur hoşur sesi kesmenin yolunu bilen biri varsa
lütfen nası yapacağımı veya yaptıracağımı açıklayabilirmi,yardım edenin 40yıl duacısı olurum ...
zincir korumaya vuruyo bendede o sorun vardı zıncırı gerdırdım ses gıttı

SAYISALI BİR TUTTARAYIM DEPOMU DOLDURACAĞIM kırmızı şimşek artık satılık [/url]http://www.sahibinden.com/sell.php?s...on_id=11110824[/url]
Eski
  (#66)
osmanba

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kanuni tiger
23-12-2007, 15:53 PM

Alıntı:
Vatoz´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kanuni Tiger'larda kronik hale gelmiş karbüratör problemlerini işitiyorum hep.Hazır konu açılmışken böyle bir sorun hakkaten Tiger'ların hepsini kapsayacak boyutta mı ve arızanın asıl sebebi nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Motosikletimi 5-6 kez verdiğim ilk servisten sonra çekişinde düşüş olduğunun farkındayım. Çünkü karbüratör ile oynamışlardı. Bu iş arabalarda da çok önemli.Fabrikasyon ayarı bir ustanın elle tutturması çok zor. Tabiki sözüm pense çekiç ustalarına. Bu sorunların kaynağı bilinçsiz servisler..
Eski
  (#67)
olcan138
Super Moderator

olcan138 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Keeway Superlight 150
25-12-2007, 10:22 AM

Alıntı:
ufuch´isimli üyeden Alıntı
Kanuni'nin internet sitesi 185 kg diyor...

1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA (Herkes Okusun)
Eski
  (#68)
korhan.ilyas

korhan.ilyas - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kawasaki en 500
26-12-2007, 00:24 AM

Alıntı:
mterayes26´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
zincir korumaya vuruyo bendede o sorun vardı zıncırı gerdırdım ses gıttı
eyvallah kardeş allah razı olsun bende sonra sonra onun olduğunu anladım ve hallettim sorunu zaten neyse gene de teşekkür ederim.saygılar.
Eski
  (#69)
Dogin

Dogin - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Tiger 250
29-12-2007, 00:41 AM

yukarıdaki resimde tiger güzel olmuş ama sanki ön gidon degişse kısalsa daha manyak olur gibi geliyo bana
Eski
  (#70)
mterayes26

mterayes26 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KANUNİ DAVİDSON CARACAL 200 KIRMIZI ŞİMŞEK
14-01-2008, 03:18 AM

caracal dan yorum bekleyenler 10 numara bır makıne allah korusun seytann kulagına kursun bıraz zaman gecsın ırıdyum buji ,castrol magnetec 10-40 yag , eksozlar acılcak ve karburator ayarını ogrenmem lazım ugrasuyorum ,

yan canta nerden bulabılırım ? orj olanı varmı

saygılar

SAYISALI BİR TUTTARAYIM DEPOMU DOLDURACAĞIM kırmızı şimşek artık satılık [/url]http://www.sahibinden.com/sell.php?s...on_id=11110824[/url]
Eski
  (#71)
olcan138
Super Moderator

olcan138 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Keeway Superlight 150
22-01-2008, 10:29 AM

Alıntı:
mterayes26´isimli üyeden Alıntı
caracal dan yorum bekleyenler 10 numara bır makıne allah korusun seytann kulagına kursun bıraz zaman gecsın ırıdyum buji ,castrol magnetec 10-40 yag , eksozlar acılcak ve karburator ayarını ogrenmem lazım ugrasuyorum ,

yan canta nerden bulabılırım ? orj olanı varmı

saygılar
Caracal'dan yorum bekleyenleri böyle alalım, hem boynu bükük kalmasın başlık
Kanuni Caracal 200 [Test]

Orijinal çantası yok sanıyorum da, burada bayide gösterim amacıyla aksesuar doldurulmuş bir Caracal'da gayet yakışan çantalar vardı, en kısa zamanda fotoğraflarını eklerim...

1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA (Herkes Okusun)
Eski
  (#72)
_Akif_

Çevrimdışı (offline)
06-02-2008, 01:02 AM

ben kanuni tiger i yeni aldım. daha 80 km de. sürüş keyfi çok güzel. çok rahat bir motosiklet. ilerde sorun çıkarır mı bilmem ama bakımını yapıp binmesini bildikten sonra çoğu motosiklet de arıza çıkacağını sanmam.
Eski
  (#73)
chocolateman

chocolateman - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kanuni Tiger ch250 sound system
06-02-2008, 09:54 AM

Lastik değiştirmeyi düşünüyorum, arka lastiği daha geniş takma imkanımız olur mu? Hiç deneyen oldu mu 130/90/15 yerine alternatif ne takabiliriz?

150/90/15 veya 140/90/15 olur mu yanaklar çatala sürter mi? Alternatifi var mı?

Free Motorcycle Team
Eski
  (#74)
ketchup

ketchup - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Mio FashionStyle, Derbi GPR125 Nude
06-02-2008, 12:00 PM

Alıntı:
chocolateman´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Lastik değiştirmeyi düşünüyorum, arka lastiği daha geniş takma imkanımız olur mu? Hiç deneyen oldu mu 130/90/15 yerine alternatif ne takabiliriz?

150/90/15 veya 140/90/15 olur mu yanaklar çatala sürter mi? Alternatifi var mı?
lastiği gereğinden geniş takınca geniş durmuyo yapmayın bence. jant genişlemeden lastik de genişlemiyo, katlanıp yükseliyo. eğer illa arka lastik genişletmek istiyosanız jantı genişletmeniz gerek. o da çok zor iş, çatalı açıcan şasiyi bozucan falan.. hele onca uğraştan sonra motorun çekişten düştüğünü görünce daha da fena koyar adama. şahsen benim gözümde büyürdü. siz bilirsiniz tabi.
Eski
  (#75)
eskici

eskici - ait Avatar

Aktif (Online)
Bulunduğu Yer: kktc de sürgünde... 3 yıllık hasretlik yaşayacam belliki
Motosikleti: tiger250, nexus 500, virago 1100
09-02-2008, 22:55 PM

öncelikle test yazısı için teşekkürler olcan....

bende bir tiger kullanıcısı olarak bikaç şey yazayım istedim... (daha önceden belirtilmiş şeyler olursa kusura kalmayın...)

öncelikle bu motosiklet hemcinsleri arasında (250 cc çin menşeili) hem görünüş hemde performans bakımından en iyisi... özellikle 15 li dişliden sonra..

zira bunu bizzat test ettik... vibrasyon konusunda ise; sözü geçen dişli değişimden sonra vibrasyonun oldukça azaldığını söyleyebilirim...

en önemlisi ise bana göre, ki bu benide şaşırtmıştı, çook iyi bir uzun yol performansının olduğu...

şöylekii...

bir cuma akşamı eskişehire gitmek için istanbul kadıköyden yola çıktım. ama kendimi ankarada buldum... (nası olduğunu sormayın oldu işte)

derken ankaradan direk eskişehire vardım... arada bir dinlenmek için verdiğim molalar dışında hiç durmadım... yanlış hatırlamıyorsan 600 km nin üzerinde yol yaptım.. ve ertesi gün direk istanbula döndüm...

istanbul dan ankaraya ordanda eskişehire gittim ve çok ama çok rahat ve birokadarda keyifli bir yolculluk yaptım...
bu yol sırasında 3 saat civarı hiç gaz kesmeden gittiğim oldu.. ve motosiklet banamısın bile demedi..

uzun lafın kısası bu motosiklet alınırmı???
bu fiyata alınır...

bu arada bu motosikletle ilgili anlatılan kronik sorunlardan hiçbirini (arka lastik saplamalarının kırılması, elektrik tesisatı vb..) evet hiçbirini yaşamadım...

motosikleti istanbulda bırakırken bi arkadaşıma verdim motosiklet kullanmayı öğrensin die.. acemiliğini benim motosiklet üzerinde attı anlayacağınız.. ve hala tık demedi...

saygılar....

KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU
%0.1
Eski
  (#76)
byusn

byusn - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
26-04-2008, 14:01 PM

Öncelikle herkese s.a. arkadaşlar bu motosiklet polislere de verildi bu kadar kötü bir motosiklet olsa herhalde kanuni bunun altına girmezdi. ikincisi tabiki japon motosikletlerini tutmaz ama bütçeye göre uygun sayılır. Ama ben olsam 1 - 1,5 fazla veririm honda alırım diyen olur bununda sonu yok diğer biri çıkar ben o motorunda üstüne 1 - 1,5 veririm işte 500 cc alırım der... burdan görülen şu ki foruma mesaj yazan kullanıcılar gayet memnun motosikletten bırakın eleştrileride kendileri yapsınlar biz sessizce onları dinleyelim, birşeyler öğrenelim benimde tarzım değil ve kesinlikle almayacağım bir motosiklet (CBF250 varken) çünkü herkes tarzını beğendiği ve keyf aldığı motosiklete biner. Buradan yine söylüyorum Tiger kullanıcılarını tebrik ediyorum samimiyetle olan arızaları ve sorunları yazmışlar.

170 i zorlayacak arkadaşada burdan bir cevap vermek istiyorum olmaz artık iyi dediysekte o kadar demedik ben 173 boyunda 60 kg ağırlığındayım twisterımla 155 gördüm o da ilk yağ değişiminden hemen sonra ve yağmurlu havada yaptığım seyahatimde, kilosu fazla arakdaşlar yani 100 kg gibi denesede birşey çıkmaz Allah muhafaza motoru cartlatırsınız. Saygılar.
Eski
  (#77)
chopper-delisi

chopper-delisi - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: taze bitti
02-05-2008, 10:04 AM

bendede bir zamanlar tiger vardı (çalınmasaydı hala olabilirdide) üzerinde 15000km yol yaptım yaklaşık 15 ayda hiçbir zaman servise götürmedim tüm bakımlarını kendim yaptım ve birtek sorun dışında yolda kalmadım sorun yaşamadım. arka teker dişli bijonlarını kesiyor hemde sık sık. 4 adet bijon var ve 4 üde kırılıyordu bende jant göbeğine kaynak ile dolgu yapıp dişli aralarını saj ile doldurup orantılı 4 bijon daha attım yani 8 bijon oldu birdaha o sorunuda yaşamadım. ama kim nederse desin tiger gelmiş geçmiş çinlilerin yapabileceği en iyi 250cc lik alet

Alıntı:
ufuch´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
yanlış hatırlamıyorsam 186 kg olsa gerek

Konu chopper-delisi tarafından (02-05-2008 Saat 10:11 AM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
Eski
  (#78)
alpibox

alpibox - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBF 150
Kan Grubu: O Rh-
02-05-2008, 11:16 AM

bu motorlar çok güzel ya tigera bayılıorum şekil motor..
Eski
  (#79)
chocolateman

chocolateman - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kanuni Tiger ch250 sound system
02-05-2008, 19:54 PM

Alıntı:
gokhan2395´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Arkadaşlar herkese selamlar. 3 hahta önce tigerin s modelini istanbuldan satın alıp memleketim karabüke getirdim getirdiğime getireceğime pişman oldum başıma gelmeyen kalmadı eksozlar arızalandı flaşöz bozuldu ensonundada arka çamurluk iki kişi binince zincir koruma demiribe değip takur tukur edince kafayı yedim. Hangi kelimelerle tarif edebileceğimi bilmedigim bilgisizlikte olan bir servisi var heryer öylemidir bilmem. Arızalı olduğunu söylediği halde parçaların siparişini 15 günde kavga dövüş verebildi. Egzoz ile flaşör değişti Asıl Facia olan bana birde normalinden uzun amortisör yollamışlar çamurluk zincir korumasına değmesin diye. Be iş bilmez adamlar bu motorun orjinal amortisörü nedir uzunmu kısa mı bunu kimse bilmiyor

Alacak arkadaşlarada yaşadığınız yerde iyi bir servisi yoksa almayın diyorum. Amortisör olayı ise çok muallak.
g.ozturk1978@hotmail.com 0505 835 96 03 Gökhan ÖZTÜRK
Amortisor olayı çok tuhaf Tiger diğer cruiser modellerine göre çok yüksek, naked e yakın, gariplik var bu işte sınırlarını zorlasan bile değmez.

Servis olayında haklısın, markayı marka yapan servis. Servis iyi değilse adı ahmet olmuş mehmet olmuş farketmez içine eder motosikletin.

Free Motorcycle Team
Eski
  (#80)
Lt.Col.OturanBOGA

Çevrimdışı (offline)
14-06-2008, 10:09 AM

Kuralkan kendini sirekli geliştiren yerli bir üretici.Öğrendiğim kadarıyla rekabet şansını koruyabilmek için parçaları Çin de ürettiriyormuş.Hatta bazı modellerde bu oran %90 parçaya kadar ulaşabiliyormuş.
Fakat çok iyi bir gelişme var.Hyosung ile yaptığı anlaşma çerçevesinde bu ürün artık kanuni çatısı altında.Bu çizgide giderlerse Hyosung dan öğrendikleriyle çok daha iyi bir motor çıkaracaklardır.En azından 2 silindir işine girereler.
Etiketler: , , ,

«