Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Kanuni Enduro 200 [Test]

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    ozanzumrut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2009
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    KANUNİ ÇİN MALI PARÇA KULLANIYOR DİYENLERE SESLENİYORUM ENDURO 200 KULLANICISIYIM TARAFLI YAZMIYORUM NEYSE O. KALBÜRATÖR DEKNİ JAPON ,ATEŞLEME SİSTEMİ TECHİZATIN VETÜM KABLOLAR NGK JAPON,AKÜ JAPANESE JAPON,METEL KISIMLARI ISO BELGELİ YERLİ ÜRETİM,LASTİKLER ÇİN AMA JAPON FİYATINDA ARKA DIŞ KARGO HARİÇ 200 YTL GÜÇLENDİRİLMİŞ İNŞAAT İŞLERİYLE UĞRAŞTIĞIM İÇİN EŞŞEK GİBİ YÜKLÜYORUM MOTORU AMA BANAMISIN DEMİYO DENGE MÜKEMMEL.BU AY 20 AY OLDU ALALI 15000 KM DEYİM YAŞADIĞIM BİR SORUN OLMADI.SERVİSİMDEN MEMNUNUM MOTORCU BAHRİ USTA ÇAMDİBİNDE.ONADA MOTORU SORABİLİRSİNİZ ŞAKALAŞIRKEN KANUNİ BU MOTORDAN ZARAR ETTİ DİYOR HİÇ ARIZA VERMİYOLAR.DEĞİŞTİRDİĞİM ŞİMDİYE KADAR FAR AMPULU,ARKA İÇ LASTİK,ÖN ARKA BALATA BENCE BU FİYATA ALINABİLECEK EN GÜZEL MOTOR.ARAZİDEDE AMORTİSÖR VE LASTİK UYUMU SÜPER.DEDİM YA SINIFINA GÖRE BEDAVA BU MOTOR.KANUNİ ENDURO İLE İLGİLİ HERTÜRLÜ SORUNUZU SORABİLİRSİNİZ. ozanzumrut@hotmail.com.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82

    Üyelik
    27 Aralık 2008
    Gerçekten sınıfında ve özelliklerine bakılırsa fiyatına göre çok güzel bir enduro.Fiyatı zaten çok uygun teste bakılırsada gayet kullanışlı bir motor.

  3. #83
    ozanzumrut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2009
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    ben izmirden ozan ben 20 aydır kullanıyorum kanuni enduroyu.arkadaşımın dediği gibi motordan ve ekzozdan gelen çıtırtılar yeni olmasından kaynaklıydı şu anda çıtırtı kalmadı.15000deyim yaz kış sürüyorum bu fiyata alınabilecek en güzel motor bence.titreşime gelince oda 5 binden sonra motor parçalarının yerlerini bulmasıyla azaldı ve arkadaşın kullandığındaki yağ woger markaydı.ben castrol trizon enduro motorlar 15-40 yağını kullanıyorum.titreşim kabul edilebilir düzeyde eskiden uzun süreli yolculuklarda ellerini uyuşturuyordu ama artı titreşim minimum seviyede.birde aynalarıda sanayide kestirrip yerine düz araba dikiz aynası yaktırdım yuva içlerine şimdi görüntü süper.

    kanuni firması krizden dolayı fiyatları bayağı aşağı çekmiş 3887 tl olan enduro 200 şimdi 3270 tl kaçırılmayacak motor bence..

  4. #84

    Üyelik
    02 Şubat 2009
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    tgb 303r
    gusel bır yazı olmus tesekurler 150cc br scooter 13 hp guc uretırken bır enduro 200cc 13 hp uretıo bn takıldım bu konuyaa...

  5. #85

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Alıntı tgb_303 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gusel bır yazı olmus tesekurler 150cc br scooter 13 hp guc uretırken bır enduro 200cc 13 hp uretıo bn takıldım bu konuyaa...
    eh haliylen olacak o kadar, kendisi gibi benzeri 200 lük çinlilerin standart hp leri odur zaten. ha xl200 de 200 lük dersen ona bişi diyemem. o honda.. üstelik sınıfının her yönden bir numaralı endurosu..

    sağlamlık,dayanıklılık
    verdiğin paraya aldığın performans
    ürünün kalitesi, markası
    ....
    ..
    .

    arkadaşlar aynı polemiğe girmeyeceğim sevmiyorum çünki tu k.k. muhabbetini..
    herkes gönlünün çektiğini, gücünün yettiğini alır. başkasına da laf söylemek düşmez..

    lakin çok ciddi bir gerçeklik var ortada..
    çin malı alacağına sağlam bi ikinci el almak her zaman daha doğru değil mi?

    örneğin millet bir ara macit250 ye yapıştı.. halbuki o paraya suzuki gn150 alınırdı yanlış hatırlamıyorsam.. yada 150 lik suzuki muadil modeli neyse..
    3,3 e aldığı motosikleti de sonra 1,5 a satmayı beceremedi kimse.. çektiği eziyet de yanına kar kaldı. çoğu motosiklete güvenip uzun yola çıkamadı vs vs..

    kanuninin bir farkı yok.. çin malı.. kim ne derse desin bal gibi çin malı.. hatta kesinlikle ve kesinlikle çin malı.. inanmayan varsa farklı markalar ile piyasada gezinen diğer 200 lüklere baksın. baksın ki kendi gözleri ile görebilsin.. en az 4 5 farklı marka ama tek bir motosiklet..

    200 lük makina alacağım diyerek kanuni enduroya 3,3 gibi bir para bağlayacağıma.. ertesi gün satacağım desem 2 ye belki satarım. oda belki...
    2004 model honda xl200 bulurum temiz bakımlı.. üzerine belki 200 tl daha koyarım onu alırım. en az 10 sene de binerim.. aldım mı 3,5 e? yarın satmaya kalksam belki 100 eksiğine yada fazlasına satarmıyım yine.. kesinlikle evet..
    hal böyleyken.. benim düşünceme göre hala buna para vermek (modeli, markayı, motosikleti sevenlere birşey diyemem zevk meselesi) çok mantıklı değil.

    hiç bir zaman anlayamadım şu sıfır motosiklete binme gayretini.. içimizde sıfır olan şeylere karşı bir zaaf mı var yoksa başka bir şey mi bilmiyorum. 4 senelik honda dururken, 6 ay sonra dökülecek çinlinin niye peşinde koşayım ki.. ki insan bindimi en az 5 sene sorunsuz kullanmak ister motosikleti. iyi de bunların ömrü 2 bilemedin 3 yıl zaten..

  6. #86

    Üyelik
    09 Eylül 2008
    Şehir
    Ceyhan/Adana
    @asfalt meleği


    abi onun yakıt göstergesi yok

    bence başlangıç seviyesi için 2.el bir kanuni enduro 200 ideal,

    çok kaliteli olduğunu söylemiyorum, ama kalitesizde değil.

  7. #87

    Üyelik
    19 Haziran 2008
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    BMW 1200 GS
    Arkadaşlar,

    Sizinle acı bir gerçeği paylaşacağım.

    Marka diye aldığımız motorların büyük kısmı zaten Çin'de imal ediliyor. Hatta bazı motorların faturasında "MADE IN PRC" yazıyor. Örnek : YAMAHA YBR 250

    Ayrıca BMW'nin bazı motorlarını (engine) Kore'li bri firmaya yaptırmaya başladığını düşünürsek, artık kaçınılmaz galiba bir şekilde Çin malı kullanmak.

    Ben makina ticareti yapıyorum. Çin'e gittim gördüm. Başında durup, pakete koydukları malı gözlerinizle görürseniz iyi mal alırsınız.

    Bence 80'ler öncesi araba diye bindiğimiz kuş serisi, bugün Çin malı diye kötülediğimiz malzemelerin yanına bile yaklaşamaz. Tüm fabrikalarında süreç kalitesini garanti eden ISO 9000 standartları belgelenmiş durumda adamların.

    Yani o kadar da çekinilecek bir şey yok. Bence kullanıcı görüşleri esas alınmalı. Testi yapan arkadaşa teşekkürler. Motosiklet sevdasına hizmet eden, ucuz ama kaliteli makineler üreten her üreticiye teveccüh gösterelim. Sayelerinde marka motorlar daha ucuz bu gün.

    Kazasız, belasız sürüşler dilerim.

  8. #88
    jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    Doğru söylüyorsun kardeş. Ancak Honda-Yamaha standardı, denetimi ve iş anlayışıyla Çin'de üretim yapmak var, merdiven altı imalathanesi anlayışıyla Çin'de üretim yapmak var. Ben Kanuni merdiven altı demiyorum. Zaten motorumu satar satmaz bir enduro 200 alacağım. Aradaki farkı belirtmek istedim. Yoksa Japon işçisinin elleri ipekten, Çinli işçinin elleri zımparadan değil. Neyi yap derse patron, hangi imkanları sunarsa bu adama, adam ona göre alıyo eline tornavidayı. Bence tek fark budur.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

  9. #89
    ozanzumrut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2009
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    yukarda arkadaşın dediği 2.yıl doldu bakalım 3 yıl ne olacak hadi hayırlısı enduronun aynısını bende arıyorum daha aynı modelin farklı bir markasına rastlamadım.ama recer,cross,tiger modellerinin vardı eskiden.ama artık kanuni farklı model üretmeye başladı yeni racer s yeni tiger enduro 200 bu modellerden başlıcaları.ve birşey daha ben kanuni çin müessillerinin 100000 olanını gördüm.seyhan oda çindi ama her çin aynı değil kimse aldanmasın.ayrıca ben enduronun üzerinde hava filtresi harici çin yazan bir parçasına rastlamadım.cross 250 çin muadili var evet ama endurodan bin tl daha pahalı ilk piyasaya çıktığında arada 124 tl fark vardı 2007 yılında.

  10. #90

    Üyelik
    23 Temmuz 2009
    Yaklaşık 1 yıldır Kanuni Enduro kullanıcısıyım. Daha önce Honda Transalp ve BMW F650 GS kullandım. Tabii amacım bu motosikletlerle karşılaştırmak değil.
    Kanuni Enduro ile ilgili değerlendirmem şöyle; Bu süre zarfında çoğunluğu İstanbul çevresinde ve %50 artçılı olmak üzere, günde maksimum 250 km lik seyirlerim oldu, genellikle hafta sonları. Bir kere verilen fiyata göre inanılmaz keyif veren bir motor, özellikle şehir içi kullanım ve sıkışık trafikte. Dengeli, çabuk hızlanan ve çok ekonomik bir motosiklet. şehir içi artçılı da farketmiyor. Eksik yönleri ise, birincisi frenler, özellikle arka fren zayıf, bunda kampana oluşunun önemni var sanırım. Kışın ısınana kadar çabuk durmalarda stop ediyor, ısındıktan sonra problem yok.
    Şehir dışı yol, otoban karışımında ise, 80'e kadar kolay akselere edip sonrası epey süre alıyor, ben en fazla tek kişi 115, artçılı 105 km sürat gördüm (Ben 90, artçım ise 60 kg). ÖZellikle otobanda sağ şerit veya emniyet şeridi kullanmak zorunda borakıyor sizi, ki özellikle otoban çıkışlarında sol şeritten gelip son anda otobandan çıkmaya çalışan arabalara dikkat etmek gerektiriyor. Onun dışında titreşim makul seviyede, ama gene otobanda ani duruşlar açısından arka frenlerin zayıflığını unutmamak gerekiyor.
    Ara yollarda ise sürmesi en zevkli motosikletlerden, kullanımı çok kolay ve dengeli.
    Depo menzili yeterli, 250 km yol gidiyor, özellikle bozık yol şartlarında son derece başarılı, sık olarak yaptığım yol dışı denemelerde banamısın demedi ve en dik rampaları bile artçılı başarı ile çıktı. Şile yoluında rampada artçılı 80 Kmh'nin altına düşmemesi de cabası.
    Olumsuz bir yönü ön far ampulleri, bunlar sık patlıyor (bende 1000 km de bir kezz oldu, o zamana kadar gündüz de far açık kullanıyordum)ve kendi başınıza değişmeniz çok zor, mutlaka servis gerektiriyor. Sanırım enduro bir motosiklete yol dışı şartlarda kolay değiştirilebilmeli far ampulleri, belki fabrika buna bir çözüm bulabilir.
    Sonuç olarak Kanuni Enduro, benim zevkle kullandığım, motosikleti tekrar büyütürken bile satmayıp bir kenarda hobi aracı olarak saklayacağım, verilen paraya göre son derece yeterli ve sağlam ve Türkiye şartlarına göre gayet iyi ve yeterli kalitede bir motosiklet.

  11. #91

    Üyelik
    09 Eylül 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    freedom200 & Kawasaki er5
    Ben de freedom kullanıcısıyım. Motorları aynı zaten. Bu tip motorlar ağva yollarının motorları.( sık virajlı ne kadar hız yapmak isteseniz de hiçbir aletle 80 i çok çok 90 ı geçemeyeceğiniz yollar)

  12. #92

    Üyelik
    16 Temmuz 2009
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    kawasaki Er-6n
    geçenlerde trafikte gördüm. hakikaten güzel görünüyordu. heybeti yerinde.

  13. #93
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    ben fuarda ilgilenmiştım sonraları hakıkaten unutup başka bır çin modeli aldım ısrarla sorun yaşamadığımı belırteyım fakat bır enduro sevdalısı olarak ülkemızde 200 250 sınıfında başka ne tür bir enduro var iyi markalardan bırtek yamahada var fiatları bir incelermısınız iki misli parası olmayan ne yapacak enduro dan vaz gecip başka model alacak ama aklı hep enduroda olacak yabancı sıtelerde hep abilerinin kardeşlerını göruyoruz stemızdede topic leri mevcut türkıyeye gelse kaç lira olur sızce 12 13 tl cıvarı o fiatlara neler alınır ne ler yanı kıyaslamalar karışık bence fiatına göre cok cok iyi ha 9 10 liralarda seyreden bır fiata sahıp motordan mı bahsedıyoruz o zaman a dan z ye eleştırelım

  14. #94
    ozanzumrut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2009
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    arkadaşım motorsikletin kaç bin km de bilmiyorum ama arka fren kampana yeniyse eğer alışana kadar hissiz frenleme yapıyor.ama daha sonra balata kampanada yer yaptıkça daha etkili fren yaptığını göreceksin.far ampulü bende aynı şekilde ilk zamanlar sık değiştiriyordum.öncelikle osram değil phılıps kullanmanı öneririm.ama özellikle km yükseldikçe sanki vibrasyon azaldı.ve ampul patlatmıyor.far ampulü üst kafa grenajını çıkartarak öne doğru hafifçe bastırarak alt muhafazayı elimizle açıyoruz.burada kısa yıldız tornavidaya ihtiyacımız var.farı sabitleyen vidayı gevşetip farı değiştiriyoruz.ok aslında basit ama bende ilk seferlerde komple açmıştım sonra zamanla çabuk değiştirmenin yolunu buldum.ayrıca el beceriniz varsa sizde rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

    Ben de freedom kullanıcısıyım. Motorları aynı zaten. Bu tip motorlar ağva yollarının motorları.( sık virajlı ne kadar hız yapmak isteseniz de hiçbir aletle 80 i çok çok 90 ı geçemeyeceğiniz yollar
    arkadaşım motorlarının uzaktan yakından alakası yok ama yeni racer s aynı motoru farklı dişli ve silindir pistonla kullanıyor.

  15. #95

    Üyelik
    09 Eylül 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    freedom200 & Kawasaki er5
    arkadaşım motorlarının uzaktan yakından alakası yok ama yeni racer s aynı motoru farklı dişli ve silindir pistonla kullanıyor.[/QUOTE]

    Peki enduro 200 ün dişli sayıları kaç acaba? Mesela benim ön 15, arka 42 orjinali bu. Ama ben önü 17 ile değiştirdim.
    Selamlar

  16. #96
    ozanzumrut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2009
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    arka elli diş.

  17. #97

    Üyelik
    22 Ağustos 2009
    Şehir
    antalya
    arkadaş merhaba bende almayı düşünüyorum bu motoru ama çekincelerim var yakından gördüm bu motoru fotolardakinden çok daha güzel sizce 2. el alınır mı tabi gönlümden gs 650 ne bileyin vstorm falan olsa ii olur ama maddi durum işte

  18. #98
    ozanzumrut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2009
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    temiz kullanılmış enduro 200 bulabilirsen tabiki onlarda sıfıra yakın fiyat istiyorlar o zaman düşünmeden al.binicisi olarak tavsiye ediyorum felsefe yapan arkadaşlar gibi değil.

  19. #99

    Üyelik
    21 Ekim 2009
    Şehir
    istanbul/ataşehir
    Motosikleti
    RAMZEY QM 250
    guncel fıatı ne kadar acaba

  20. #100
    ozanzumrut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2009
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    sıfırı yok üretilmiyor temiz bir ikinci el alabilirsin.


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)