bir arkadasimin GSR600'ü vardi. Z750'yi de kullanmisti. ona göre karsilastirmasi zor olan motosikletler. genel olarak Z750'yi 600cc sinifi ile karsilastirmak biraz zor. benim yaptigim kendime göre önem verdigim veya gözüme carpan noktalarda cok basit bir kiyaslama yapmak.
Z750 boyutlari ve agirli nedeniyle herkese göre bir motosiklet degil. 600cc sinifindaki cogu motosiklet ise birbirine boyut ve agirlik olarak cok yakinlar ve bana ortalama bir sürücüye (kabiliyetten ziyade boyu, kilosu ve hakim olabilecegi motosiklet agirligi acisindan "ortalama") hitap edecek sekilde yapiliyorlar gibi geliyor. bunu derken kullandigim eski hornet 600, yeni hornet 600 ve FZ6 ile üstünde oturup bana boy ve agirlik olarak nasil oluyor diye denedigim GSR600'den yola cikiyorum.
GSR600 anladigim kadariyla cok iyi bir motosiklet. hem tasarimi, hem performansi olsun gecen yil yeni ciktiginda bütün testlerde cok övülmüstü. arkadasimin da dedigine göre gercekten iyimis. ancak ona göre Z750 -hakim olabildigin sürece!!!- 1000cc'den kücük en iyi naked bike. tabii bana göre de öyle.