anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Test Merkezi

Honda CBF 500 Ayrıntılı Testi

Bu konuya 102 cevap yazıldı 16881 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#41)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BEN BIR HÜZÜN KELEBEGIYIM..AHA BUDA BEBISIM PRENSESIM KIZIM ..YAGMUR..
Kan Grubu: B Rh+
03-07-2007, 18:58 PM

eyy cıbıfff peşyüzzz....gün gelecek penim olacaksınnn ülennn....

yada comet 650...

sonrası z 750...

sonrası Helikopter alacağım...

zevkler renkler tartışılmaz...

sonrası artık ben diyim aırbus siz deyin boeınng...

sonrada uzaya çıkacağım...Uzaya çıkan ilk Türk olacağım...

sonra uyanacağım...

bir dahakine...üstümü örteceğim ...
Eski
  (#42)
erdo2002

erdo2002 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda cbf 150 kirmizu :)
03-07-2007, 19:28 PM

egzos seside güzel aletin
http://www.youtube.com/watch?v=mlR-MwgM6aM&NR=1
Buda nasıl ivmelendiğini gösteren bir video
http://www.youtube.com/watch?v=QnjgZ...elated&search=

lezzet gider,mesuliyet kalır...
Eski
  (#43)
Predator[23rd]

Predator[23rd] - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBF 500 ABS
03-07-2007, 20:56 PM

video'daki performansi asagi yukari:
0-100 >>> 6 saniye
0-180 >>> 26 saniye

180 zaten son sürati sayilir. baya iyi yani.

(yerdeki yag benden degil!)

Konu Predator[23rd] tarafından (03-07-2007 Saat 20:59 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#44)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BEN BIR HÜZÜN KELEBEGIYIM..AHA BUDA BEBISIM PRENSESIM KIZIM ..YAGMUR..
03-07-2007, 21:09 PM

Alıntı:
Predator[23rd]´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

(yerdeki yag benden degil!)
egsozda yamuk gibi..................

jantları siyaha boyamayı düşündünmü...nasıl olurdu acaba....

Konu mete_han tarafından (03-07-2007 Saat 21:11 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
Eski
  (#45)
Syriana

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha FZ6 Fazer
03-07-2007, 21:35 PM

Alıntı:
Predator[23rd]´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
180 zaten son sürati sayilir. baya iyi yani.
nasıl yani...bassan gitmezmi diyosun daha...ER5 için bile bastığın zaman 200 görüyo diyolar...tamam naked için 180 bile fazla ama beygir gücü olarak 7 hp fazla olmasına rağmen ondan daha güçsüz olamaz dimi...yoksa yanılıyomuyum...
Eski
  (#46)
Predator[23rd]

Çevrimdışı (offline)
03-07-2007, 21:49 PM

Alıntı:
Syriana´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
nasıl yani...bassan gitmezmi diyosun daha...ER5 için bile bastığın zaman 200 görüyo diyolar...tamam naked için 180 bile fazla ama beygir gücü olarak 7 hp fazla olmasına rağmen ondan daha güçsüz olamaz dimi...yoksa yanılıyomuyum...
valla benim gördügüm en yüksek sürat 190km/h. bunu da ancak önden rüzgar almadiginda görebiliyor. 200km/h kesinlikle gitmez diyorum. bunu da ben buradaki otobanlarda göremiyorsam türkiye'deki kimse bana ER5 ile otobanda 200 gördüm demesin lütfen.

Alıntı:
mete_han´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
egsozda yamuk gibi..................

jantları siyaha boyamayı düşündünmü...nasıl olurdu acaba....
hehehehe
egsozda yamukluk yok.

jantlari da boyamayi hic düsünmedim. birinin gecenlerde postaladigi resimde gördüm ve pek begenmedim. bence gri metalik gayet iyi duruyor ...

bu arada yukaridaki resim gecen sene cekilmisti. "FZ6 vs. CBF500" basligindaki resimler ile karsilastirdim ve bence CBF500'e iyicene alismis olmaliyim ki yana daha fazla yatiriyorum. arka lastigin kenarlarindaki izleri karsilastirsaniza bi ...

Konu Predator[23rd] tarafından (03-07-2007 Saat 21:57 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
Eski
  (#47)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
03-07-2007, 22:17 PM

güzel duruyor makina...hayret plakayı kapamamışın...napak senin plakayı dimi...kapatan flu yapanlar var ya forum ortamında...
Eski
  (#48)
Predator[23rd]

Çevrimdışı (offline)
03-07-2007, 22:26 PM

valla, trafikte giderken gördügü bütün motorlarin plakalarini aklindaki 3-4 plaka ile karsilastiracak biri varsa buyursun yapsin. önündeki arabaya patladiginda ne yapmak istedigini anlamis olurum zaten...

ama benim göstermek istedigim iki resimdeki arka lastiklerdeki farklar. fark etmissinizdir, arka lastigin kenarinda gri bir "bant" var. gecen yil o bant daha hala profil kenarinin bir parmak kadar "üzerindeydi". simdi ise profil kenarina kadar indirmisim. yani motosikleti gecen seneye göre cok daha fazla yatiriyorum...

Konu Predator[23rd] tarafından (03-07-2007 Saat 22:34 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#49)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
03-07-2007, 23:10 PM

baba anlamam ben ya...baktım ama göremedim işin aslı...yani bilen anlar...
Eski
  (#50)
muratd

muratd - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: FJS 600
Kan Grubu: O Rh+
04-07-2007, 09:55 AM

mete abi jantları siyaha boyayınca kötü oluyor.benimde düşündüğüm siyah cbf500'e siyah jantlardı ama forumda bi fotoda görmüştüm kötü olmuş doğrusu beğenmedim..
dylanda siyahtı ve mağazanın önüne sabah yıka koy akşama bembeyaz al durumu olduğu için pek hoşlanmamaya başlamıştım artık siyah renkten..
gümüş toz göstermiyor ve motor bi karış toz içinde dahi olsa silmeden yola devam edebiliyorsun..daha az siliyorsun yani daha az çiziliyor

motorun son süratini hiç denemedim..ya yol denk gelmedi yada kız arkadaşım müsade etmedi
en fazla 500 lükle çıktığım değer şimdilik 165 km gibi bişey..2 kişiydik ve arkadan işittiğim azarla tam yatıp hızlanmaya heveslenmiştim ki gazı kestim
ben daha denemedim ama 180km yi filan çok rahat yapacağı belli..220'den fazla ibre var üstünde..bence 200km/h biraz zorlayarak yapar bu motor

bu arada hafta sonu cbf1000 bendeydi..hani şu hondanın 2 numaralı petrol yeşili motoru
çok şahane bi motor gerçekten,fazla benzin yakması ve sessiz eksozları haricinde bi kusuru yokve karar verdimki motorda abs şart!!!!keşke tr ye ithal edilen cbf500 lerde de abs standart olsaydı

Honda,SW ABS 0 Rh(+)

---> kendileri hem koruyucu;hem şans meleğim olmaktadırlar
Eski
  (#51)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-07-2007, 10:04 AM

muratcan inanki maksimum kaç yaptığını soracaktım...birde gri biraz zayıf bir imaj veriyor...belkide heryerde gri gördüğümdenmi acaba...arabadada griyi beğenmem...varsa yoksa siyah...
Eski
  (#52)
muratd

muratd - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-07-2007, 10:17 AM

bizim patronun arabasıda siyah meteabi..inan siyah araç kolay kolay bi daha almam..neden dersen çok zor bakımı ve inanki sildikçe heryer çiziliyo..tamam çok asil görünüyo ama tövbe bi daha

ne zaman özel bi şöferle,özel bi yıkama yağlamacı bulurum o zaman alırım siyahı

bu arada cbf500'e ön cam şart arkadaşlar..cbf1000'e binip sonra benim motora binince bu fikir hücrelerime daha iyi işledi:D

Honda,SW ABS 0 Rh(+)

Eski
  (#53)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-07-2007, 10:25 AM

muratcan birde şu varki...eğer rüzgarı yiyeceksen sürüşten keyif alamayacaksan neden nakedin olur değilmi...sana kafa siperliği taktırmanı öneririm...belki bir nebze işe yarar....
Eski
  (#54)
bathu

bathu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: var 636
Kan Grubu: O Rh-
04-07-2007, 14:13 PM

yaa arkadaşlar cbf 500 kullanıcıları @Predator, @muratd veya başka kullanan varsa bir sorum olucak birinci vites kaç km hıza çıkıyor bu herkül 80 varmı ???

Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim
Eski
  (#55)
uguratac

uguratac - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HONDA CBF 600S ABS
04-07-2007, 14:22 PM

Alıntı:
bathu´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
yaa arkadaşlar cbf 500 kullanıcıları @Predator, @muratd veya başka kullanan varsa bir sorum olucak birinci vites kaç km hıza çıkıyor bu herkül 80 varmı ???
90-100 görür kanımca ama 1. viteste zorlamamak lazım o kadar
Eski
  (#56)
Predator[23rd]

Çevrimdışı (offline)
04-07-2007, 15:12 PM

aleti kirmaya niyetin varsa 90-100 arasi birsey görebilirsin. ama 10bin-11bin arasi kalacaksan 80-85km/h felan gidiyor.

0-100km/h'ü HONDA'nin verilerine göre 5.7 saniyede yapiyor ki bu cok gercekci. dün postlanan video linkinde de görülüyordu zaten. cikmak istedigin devre göre bunu ya ikinci vitesde görebilirsin ya da biraz daha nazik davranarak ücüncü vitese atar atmaz oradasin ...
Eski
  (#57)
muratd

muratd - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-07-2007, 20:54 PM

cbf500 1. viteste kaçı görüyor bilmiyorum hiç dikkat etmedim ama 80 85km yapması lazım hatırladığım kadarıyla...

fakat cbf1000 1. viteste debriyajı bıraktığınız gibi görüyo 100km yi ''denenmiştir''

Alıntı:
mete_han´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
muratcan birde şu varki...eğer rüzgarı yiyeceksen sürüşten keyif alamayacaksan neden nakedin olur değilmi...sana kafa siperliği taktırmanı öneririm...belki bir nebze işe yarar....
mete abi dediğin doğru ama işte cbf600 da naked cbf1000 de naked fakat rüzgar yemiyorsunuz işte
ama 500 biraz daha klasik..açıkçası motorun üstüne zevk almak için biniyorum..ben motoru aldıktan 1 hafta sonra çanta taktım arkaya..topcase..
babam dahil çoğu kişinin pek hoşuna gitmedi..yani motorun görüntüsünü bozdu dediler..aslında haklılarda fakat o çanta benim çok işime yarıyor..kaskımı koyuyorum,dizlikler kitap defter ıvır zıvır bir sürü şey koyuyorum içine..

şimdide motoruma rahat binebilmem için cama ihtiyacım olduğunu hissettim...çok rüzgar yiyorum 100km nin üstüne çıkınca ve bu cam motor sürüşünü daha zevkli hale getirecek..ama görüntüyü yine bozacak o da ayrı mevzu tabii

yani özetlemek gerekirse: ''ben'' motora zevk için biniyorum çoğunlukla..görüntü çokta önemli değil benim için...cbf500 öyle çokta şık görünen bir motor değil bu bariz açık bişey zaten ama işte gücü olsun,asfaltı tutuşu olsun,sağlamlığı olsun,kolay bakımı olsun fena değil..bizim maddi imkanlarımız buna yettiği için seçimimiz bu oldu..değilse bi cbf1000,st1300,goldwing dururken cbf500 alınmazdı ama işte dediğim gibi imkan meselesi

Konu muratd tarafından (04-07-2007 Saat 21:01 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.

Honda,SW ABS 0 Rh(+)

Eski
  (#58)
Predator[23rd]

Çevrimdışı (offline)
04-07-2007, 22:15 PM

Alıntı:
muratd´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
cbf500 1. viteste kaçı görüyor bilmiyorum hiç dikkat etmedim ama 80 85km yapması lazım hatırladığım kadarıyla...
simdi bir arkadasimdan geliyorum ve ilk üc vitesi 10bin devre kadar cevirerek hangi hizlara ciktigina dikkat ettim.

1. vites, 10bin rpm -> 60km/h
2. vites, 10bin rpm -> 100km/h
3. vites, 10bin rpm -> 120km/h

diger dediklerimi istemeden feci sallamisim. sorry.
Eski
  (#59)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
05-07-2007, 00:35 AM

Alıntı:
muratd´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

fakat cbf1000 1. viteste debriyajı bıraktığınız gibi görüyo 100km yi ''denenmiştir''

mete abi dediğin doğru ama işte cbf600 da naked cbf1000 de naked fakat rüzgar yemiyorsunuz işte
ama 500 biraz daha klasik..açıkçası motorun üstüne zevk almak için biniyorum..ben motoru aldıktan 1 hafta sonra çanta taktım arkaya..topcase..
babam dahil çoğu kişinin pek hoşuna gitmedi..yani motorun görüntüsünü bozdu dediler..aslında haklılarda fakat o çanta benim çok işime yarıyor..kaskımı koyuyorum,dizlikler kitap defter ıvır zıvır bir sürü şey koyuyorum içine..

şimdide motoruma rahat binebilmem için cama ihtiyacım olduğunu hissettim...çok rüzgar yiyorum 100km nin üstüne çıkınca ve bu cam motor sürüşünü daha zevkli hale getirecek..ama görüntüyü yine bozacak o da ayrı mevzu tabii

yani özetlemek gerekirse: ''ben'' motora zevk için biniyorum çoğunlukla..görüntü çokta önemli değil benim için...cbf500 öyle çokta şık görünen bir motor değil bu bariz açık bişey zaten ama işte gücü olsun,asfaltı tutuşu olsun,sağlamlığı olsun,kolay bakımı olsun fena değil..bizim maddi imkanlarımız buna yettiği için seçimimiz bu oldu..değilse bi cbf1000,st1300,goldwing dururken cbf500 alınmazdı ama işte dediğim gibi imkan meselesi

evet cbf 500 cülerin ortak sorunu bu...birincisi...küçükten büyüğe geçmişse olası benzin sarfiyatı normalin üstünde olunca o rüzgardan tad alayım bi açılayım gezilerini yapamamak...göz benzin ışığında kafa kaç km yaptımda oluyor...sonucta aldığın para belli...depoyu doldurqabilme limitin ve ne kadar gezebilceğin ortada...ya maaşı benzine bağlıycan gezcen ama aç...yada motoru satcan...ben inanıyırumki dylnı çok arıyorsun değilmi...o özgürlüğü bu yaşatmıyor...murat kardeş önemli olan bu işte...büyük makina eğer ciddi paralar kazanan bir kişi değilseniz heyecanı burnundan geliyor...şimdi birileri bana cbr 600 rr verse sence ne yaparım...

sevinmem lazım dimi...bide satmama koşuluyla bana hediye etse...hayır sevinmem üzülürüm...çünkü binemeyeceğimi rahat rahat gezemeyeceğimi biliyorum...büyük makina almak mesele değil...doğru bütçeyle almak önemli olan...inşallah bişey olmazda canavara...üstesinden gelemeyeceğin faturalarla karşılaşmazsın...
Eski
  (#60)
muratd