Arkadaşlar
insane,
BBRR ne olur gerilmeyin..
Bir iki kere güzel birşey yapınca herkes güzel birşeyler bekliyor tabiki..
öncelikle
sevgili
BBRR a;
Alıntı:
|
Honda bu modeli getirirse fuzili getirir ..cg 125 varken buna ne gerek varki...cg 125 de 120 km/h ye çıkıyo...Amaç ne cg 125 i küçük bulan buna fit olmazki ...
|
cg 125 1970 lerin teknolojisini kullanan OHV dedigimiz alttan eksantrikli ve itecekli bir motora sahip.. İtecekli motorların en buyuk sorunu vibrasyon ve malesef CG 125 te vibrasyonlu bir motor. CBF 150 ise OHC yani üstten eksantrikli YBR den bile daha vibrasyonsuz çok sessiz çalışan bir motor. Bir çok kişi için önemli olmayabilir ama CG 125 te run-off switch yok, vites göstergesi yok, selektör düğmesi yok. Herşeyden önce CG 125 artık miyadını doldurmuş bir motor. 120 yapıyor olabilir. Jawa ceylan da 120 yapıyor. 120 yapabilmesi herşey değil ki. Yanlış mıyım?
Alıntı:
|
ayrıca eralp hocadan daha tatmin edici bir test beklerdim ..
|
Bu konuda sonuna kadar haklısın ve sana katılıyorum.
Fakat atlanılan bir nokta var.. Ben o motoru sadece Honda fabrikasının içinde ve 15 dk kullandım. 15 DK da ne kadar ciddi bir test olabilir şu anki yayınladıklarımdan daha fazla?
Ayrıca ben sadece CBF 150 yi görmeye fotograf çekip gercek TR deki motoru yayınlamak için gittim. Kullanacagımı bilmiyordum. Çünkü herkes bi yerlerden CBF 150 fotografı koyuyorda ama dogru fotograflar değildi. Modeller ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. Nitekim öyle de olmuş, netteki CBF 150 fotgraflarında devir saati var ama bizimkinde yok. Seneye gelecek olanlarda olacakmış devir saati. bunu bir an önce yetişmesi için devir saatsiz getirmişler. Hepsi bir yana halime baksanıza, mokasne ayakkabı altımda, dizlik yok.Hanig test yazımda ben böyle gördünüz ki? Bu tes simultane yapılmış bir test.. Hatta test denmez.. Ben düzelteyim..
CBF 150 izlenimlerim sanırım bu şekilde koysaydım sorun olmayacaktı..
Ayrıca bu motorda plaka yok henuz. VE basın açıklaması ve tanıtımı dün yapıldı. Plaka çıkınca verecekler 4-5 gun bende kalacak o zaman gercek test yazısı olacak. Hyosunglar bende 10 gunden fazla kalmıştı. Varadero 20 gun kaldı, Suzuki 1 hafta kaldı. Yani 15 dk lık kullanımla 1 haftalık kullanımı nasıl bir tutabiliriz ki?
Alıntı:
|
yakıt sarfiyatını bile test etmeden yazmış
|
15 dk ve bu 15 dk nın 13 dk sı 1. vites pistte giderek motosiklet kullanımı ile motorun sarfiyatını bilen bir adam var mı acaba bu dünyada çok merak ediyorum. Varsa ben motosiklet kullanmaktan vazgececeğim.
Alıntı:
|
..bir tek test verisi 3000 devirden itibaren tork artışı
|
Alıntı:
|
aslında size katılmamak elde değil. ayrıca 3.000 devirden sonra iyi ivmeleniyor demiş. motorun devir göstergesi yoookkiii
|
Sizce motosikletin torku sadece devir saatinden mi anlaşılır?
Adamlar bana HONDA merkezden gönderilen teknik verileri gösterdiler bilgisayarda. tork egrisi 3000 devirden sonra çok kararlı bir halde idi. Yani bu bilgiler kagıt üzerinden aktarıldı. Zaten devir saati olmasa bile ben motorun sesinden devrini aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ve kagıttakileri dogrular şekildeydi. "Devir saati yok ki nerden anladın öyle oldugunu" gibi dalga gecici mesajlar okumak çok üzücü.
Kocaday,
Benim Hyosungla ilgili hiç bir yakın bağım yok. Suzuki de bana motor verdi BMW de, Honda da verdi. Ne yani hepsi ile yakın ilişkim var? Vay be neymişim ben yaw.. Ayrıca farketti iseniz her testimde hoşuma gitmeyen bir sürü şey yazıyorum. Yakın ilişkim olsa dahi eğer hoşuma gitmeyen veya yanlış birşey varsa yazarım. Bunun yakınlıkla uzaklaıkla alakası yok.. Bunun adı OBJEKTİFLİK tir. Ve mekanik testlerde olması gereken birşeydir.
Arkadaşlar ne kadar çok şey sorgulamışsınız hayret ettim valla. Yani bir güzellik yapalım motorun fotograflarını yayınlayalım dedik vallahi bir yalancı olmadıgımız vardı dicem o da olmuş zaten.. Neden hep yıkıcıyız Türk milleti olarak? Biraz yapıcı olmaya ne dersiniz?