Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yamaha Xt660x Üzerine Değerlendirmeler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Merhabalar!
    Biraz can sıkıntısı, biraz boşta kalmışlık ile motosikletim olan xt660x ile ilgili fikirlerimi kendi kendime söylemektense burada paylaşayım ki motorun piyasası yükselsin, canlansın dedim Şaka bir yana merak eden, almayı düşünen, sadece okumayı sevenler için umarım aradıklarını bulabilecekleri bir yazı olur.
    Motosikleti yaklaşık 1 buçuk aydır kullanıyorum ve yaklaşık 2 bin km tecrübem oldu kendisiyle



    2004 model gri renk, yazana ve inandığıma göre 27 binlerde bir motosiklet.
    Motosikleti aldığım ilk gün yerler çok ıslak değildi fakat aldıktan bir kaç sonra yağmurlara denk gelince beni konfor yönünden iki sürpriz bekliyordu. Bunlardan ilki su birikintilerine foşş diye dalınca dizime bacaklarıma kadar sıçramayan su oldu. Peglerin yukarıda ve motosikletin yüksek olmasından kaynaklı olarak sıçrayan su ''en fazla'' botun bileklerine kadar geliyor. Evet, bu seviye ıslak çorap etkisine neden olabilse de en azından diğer bölgelerin kuru kalmasını sağlıyor.
    İkinci ve en sevdiğim sürpriz ise, o kocaman, kafa atacak gibi duran çamurluğun neredeyse hiç bir işe yaramaması. Yani çamurluk öyle bir işlev yerine getiriyor ki, hiç yoktan iyidir diyebiliyorum sadece.
    Ön lastikten gelen suların far camını ıslattığını rahatlıkla görebiliyorsunuz. Şaşırtıcı olarak gövdeye kadar suyu atmasa da ve hızlandıkça sıçratma etkisi azalsa da dönüşlerde özellikle artçının bacaklarına su atabiliyor.

    Artçı demişken artçı konforu biraz dudak büktüren cinsten. Tamam berbat değil fakat sürücü konforuna kıyasla çok daha aşağılarda bir seviyede. Gerek selenin arkalara doğru sertleşmesi gerekse arka peglerdeki yüksek devirlerde ortaya çıkan titreşim ( bir çin malı titremesi değil ama var ) artçıyı rahatsız edebiliyor. Belki seleye biraz daha dolgu malzemesi eklenerek, peg bağlantı yerlerine ve üstüne kauçuk malzeme ile takviye yapılırsa bu kötü etkiler biraz azaltılabilir.
    Hikayeyi biraz bırakırsak sürücü konforundan sonra esas kısımlara gelebiliriz.


    XT660X için her zaman bir tartışma vardır, supermotodur supermoto değildir diye. Elbette ben bunun supermotodur kısmına katılsam da esas olarak xt660x her işin motorudur.
    Sürücü ve artçı xt660x de supermoto selesinden çok daha fazlasını bulabileceklerine emin olabilirler. (Drz400 ün selesini gördüm de... daha geniş bisiklet selesi görmüşlüğüm var) Yaklaşık 5 saatlik sürüşümün sonunda motosikletten kaynaklı hiç bir yorgunluğum, uyuşma, omuzlarda ağrıma yoktu. Değiştirilen gidonu benim için neredeyse kusursuz bir seviyede olmasından, selenin beklenenden daha geniş ve yumuşak olmasından dolayı sürüşüm oldukça konforluydu. Belirtmek gerek ki artçı peglerinde hissedilen titreşim sürücü peglerinde çok az bir seviyede ve hangi devirde olursa olsun rahatsızlık vermiyor.

    -Tek silindir o motor titremiyor mu kardeşim?
    -Titriyor evet, ama bu titreşim yalnızca yüksek devirlerde elcikte ortaya çıkıyor ve rahatsızlık verecek bir seviyede değil. Eldiven kullanma alışkanlığınız varsa titreşimi çok daha az hissediyorsunuz.



    Demiştik ya her işin motoru diye, aklınıza gelecek her motosikletten bir parça var bu motosiklette. Yüksek ön cam ekle touring olsun, dişli lastik tak arazide gitsin, asfalt lastiği tak viraja girsin, ister sakin sakin dolaş istersen vitesleri ardı ardına, hunharca bitir.

    Motosikleti sokak, arazi ve spor kullanım olarak 3 başlıkta değerlendirmek istiyorum

    İlk etapta arazideki performansından bahsetmek isterim. Motosikletin bildiğiniz üzere bir de R versiyonu var. Bu versiyonda dişli lastikler ve yüksek bir ön teker, geniş rake açısı ve daha yumuşak amortisörlerle arazide işler daha rahat olsa da xt660x de elinden geleni ardına koymuyor.




    Motosiklet dişli lastiğe sahip olmayışı nedeniyle çamurda, çimende, yumuşak kumlu zeminlerde birazcık yorabiliyor. Engebeli, sert zeminlerde, çakıllı yollarda rahatlıkla gidiyor. E kardeşim benim 125 lik motorum da aynısını yapıyor fark nerede derseniz, fark şurada; motosikletin yerden yüksekliği, uzun amortisör çalışma aralığı sayesinde, hızı alarak çıkmanız gereken sert tümsekleri motosikletin bir yerini kırmadan, altını vurmadan aşabiliyorsunuz. Yokuş yukarı çıkışlarda en dik yerlerde dahi gazı kolayca dozajlayabiliyor ve yüksek tork sayesinde rahatlıkla çıkabiliyorsunuz.

    Birazcık kum içinde debelendikten sonra çektiğim bir fotoğraf



    Tozlu, çamurlu yollardan biraz zorlanarak geçtikten sonra şehirin kaygan asfaltına indiğimde Supersport kasalı motosiklete alışık birisi olarak ilk dikkatimi çeken şey gidon genişliği oluyor. Gidon turu sayesinde trafik içinde alışık olmadığım aralardan, ''yok artık buraya da mı girebildi bu yahu'' diye şaşırırken bazen de geniş gidon yüzünden ''ah ulan ben buradan başımı eğer yine geçerdim'' diye iç geçirmeden de edemiyorum. Fakat geniş gidonun dezavantajı, motosikletin sunduğu avantajların yanında kayboluyor. Trafik kilitlendiğinde arabalar arasında sıkışıp sıcak bastığında daha önce bakmaya tenezzül etmediğiniz yüksek kaldırımları görüyor ve taş toprak demeden motosikletin geçebileceği yeni yollar keşfediyorsunuz. Bir yere çıktığınızda biliyorsunuz ki ilk boşluktan inebilecek, gözleriniz kara kara bir rampa veya alçak alan aramayacak. (Yayaların bulunmadığı kaldırımlar kullanılmıştır )

    Gelelim en sevdiğim spor kullanıma

    Motosikletin amortisörlerinden bodoslama bir giriş yapıyor ve motosikleti ilk aldığım günlerde ön süspansiyonun fazla yumuşak olduğunu düşünüyordum. Bu şekilde ciddi yatış açılarına ulaşsam da çok acaba dedirtiyordu. Amortisör yağlarını değiştirmeye karar verip keçelerle birlikte değişime gittiğimde çok güvendiğim bir usta, yayların yumuşamış olduğundan bahsetti. Kendisi sağolsun ilgilenerek yayları saniyede bir yere götürdü ve motosiklet geldiğinde zamanla yayın da alışmasıya ön süspansiyonlar olması gerektiği gibi olmuştu.

    Bunun sonucunda artık ön takım frenlerde aşırı dalma yapmıyor, daha etkili bir frenleme sunabiliyor ve sert manevralara daha güvenli cevap veriyordu.
    Arka süspansiyonun nasıl geri bildirimler yaptığını bilmesem de sürüşte tümseklerde vs bir anormallikle karşılaşmadım. (5 kademeden 4. ön yükleme ayarında)

    Xt660X fabrika çıkışı çelik fren hortumuna ve brembo fren kaliperlerine sahip. Frenleri oldukça tatminkar ve dozajlaması çok kolay.
    Belki freni sonuna kadar sıktığınızda bir yerden sonra uyguladığınız kuvvet kadar motosikletin fren yapmadığına şahit olmuşsunuzdur. Çelik fren hortumundan mıdır kaliperden midir bilinmez freni ezdikçe motosiklet o ölçüde fren yapıyor ve fren gücünde herhangi bir dalgalanma yaşanmıyor. Güzel bir zeminde fren çalışırken çok sert hamlelerde kolaylıkla motosikletin arkası kalkık bir halde, ön teker üstünde yol aldığına şahit olduk. Nam-ı diğer stoppie yapmak bu motosiklette iş bile değil. Kolay dozajlanan ön fren viraja fren ile dalarken motosiklette kararsızlığı, sallamaya neden olmuyor.

    Motor her devirde güzel bir tork veriyor ve tek silindir oluşu nedeniyle yol tutuşu oldukça iyi. Viraj çıkışları tam gaza yüklenirken arka teker anlık olarak tutuşu kaybetse bile hemen geri tutunuyor ve motosikleti virajdan ok gibi fırlatmaya devam ediyor. Bu motosiklette en çok neyi sevdin derseniz sanırım yol tutuş diyebilirim. Düz yolda bile lastik sarmaya başlasa dahi her zaman motosiklet ilerlemeye devam ediyor ve her şey oldukça kontrollü. Yola tutunan lastik yüksek tork ile birleşince birinci viteste sert gaz açışlarda ön teker yerden havalanıyor.
    2. vites? kilo ve gidonu çekmeye bağlı olarak sadece gazla kaldırabilse de benim gibi 90+ kilonuz varsa debriyaj ile kaldırmak yine mümkün. Ne bu ktm 690 mı, sadece gazla 1-2-3- tekeri kaldıracak

    dikkat sağ ayak fren üstünde


    Buradan sonra biraz kısa tutacağım, farketmeden az yazdığımı düşünerek uzunca yazmışım.
    Motosikleti yönlendirmek, yatırmak kaldırmak geniş gidon sayesinde çok kolay. Az çaba sarf ederek motosikleti hızlı bir şekilde yönlendirmeniz mümkün. Viraj giriş ve çıkışlarında her türlü hayvanlığıma rağmen, motosiklet telafi edilebilir ve çok tehlikeli olmayan tepkiler verdi. Bir kaç fotoğrafla devam edeyim;




    Başta da dediğim gibi her işin, her yolun motosikleti. Eğer aklınızda yüksek hızlar, o hızlarda uzun süreli gitmek varsa bu motosikletten uzak durun. Hem motora hem size yazık olmasın. Son sürat olarak 180-185 görse de bu motosikletin en keyifli aralığı bana göre 120-130 a kadar olan aralık. BU aralıkta bir çok spor motosikleti, spor arabayı yol tutuş avantajıyla şaşırtabilirsiniz.
    Az yakan bir motosiklet değil, fakat çok yakan bir motosiklet de değil. Maksimum ve minimum yakıt tüketimi arasındaki fark bir sıra 4 motosiklete göre daha az. Bu sebeple sakin sürüşlerde sıra 4ler aynı, belki yüksek süratlerde daha az yaksalar da şehir içi ve hareketli sürüşlerde sıralı 4 silindir bir motosikletin tükettiği benzinden daha az bir tüketimi olacaktır.
    Kolay kontrol edilebilen, rahat, viraj ve fren yapabilip aynı zamanda orta halli arazide ilerleyebilen, bakım masrafı az ve ömürlü bir motosiklet arıyorsanız ve bütçeniz de 20 ve üstü değilse xt660x sizin için biçilmiş kaftan.
    Başka bir sorunuz olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım...
    Okuduğunuz için teşekkürler
    YouSuffer, CEM., xawa ve 5 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    Tek kelimeyle harika olmuş konu

  3. #3
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Teşekkürler, ilgi oldukça yoğun olmuş

  4. #4

    Üyelik
    30 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xmax250
    istedigim motosikletlerden biri... guzel anlatım tesekkurler...

  5. #5
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    O nasıl viraja girmedir öyle ya Commuter'dan Naked'e terfi ettim commuterla yayıla yayıla 90'la girdiğim viraja Naked ile 70'le giriyorum lastiğin şekline genişliğine alışamadım daha

  6. #6
    ucanteneke5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2007
    Şehir
    avcılar istanbul
    Motosikleti
    Super Tenere xt1200z. Actros 1841 megaspais.
    tek bişey söyleyebilirim bu aletin yavaşı bozuk yani trafikte rahat gidemiyon sürekli gazla beni diyo
    yani sakin sürücem diyosan uzak dur bu aletten
    10 numara makina istediğin her yere götürür seni güle güle kulan.

  7. #7
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Alıntı nvrmnd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istedigim motosikletlerden biri... guzel anlatım tesekkurler...
    Umarım bir gün kullanma şansınız olur, ben de teşekkür ederim

    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O nasıl viraja girmedir öyle ya Commuter'dan Naked'e terfi ettim commuterla yayıla yayıla 90'la girdiğim viraja Naked ile 70'le giriyorum lastiğin şekline genişliğine alışamadım daha
    Geniş taban lastikse zor yatmıyormuş gibi hissettirir, fakat tek yapmanız gereken gidona biraz daha kuvvet uygulamak. Geniş lastik 140-150-16 gibi commuter lastiğinden kat kat daha güvenli virajda. Lastik hamuru yeniyse ittirin gidonu gitsin hocam

    Alıntı ucanteneke5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tek bişey söyleyebilirim bu aletin yavaşı bozuk yani trafikte rahat gidemiyon sürekli gazla beni diyo
    yani sakin sürücem diyosan uzak dur bu aletten
    10 numara makina istediğin her yere götürür seni güle güle kulan.
    Teşekkür ederim Dediğiniz gibi, sakin gideyim benzini koruyayım diyorum fakat köşeyi dönünce açıveriyorum gazı

  8. #8
    İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2010
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    Batum 10 numara olmus dostum eline saglik benide eklemissin fotolara ünlü olduk desene

  9. #9
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Daha fotoğraf çektiremedik doğru düzgün Cem, senin GO Pro ilaç oldu

  10. #10
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Beyler konu hort 1 saati geçkin bununla uğraştım ben

  11. #11
    nemesis-83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Şubat 2007
    Motosikleti
    Yamaha BWs 100
    emeğine sağlık çok güzel makine gerçekten

  12. #12
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Teşekkür ederim, umarım merak edenlere ulaşabilmiştir

  13. #13

    Üyelik
    13 Nisan 2015
    Motosikleti
    YBR125
    sizin eldiven takma alışkanlığınız yok sanırım.

  14. #14
    EmirhanCoskun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-10
    xt660x demeyin banaaa

    bundan 3 sene kadar önce bir arkadaşımda vardı..kısa mesafeli kullanma şansım olmuştu..o torku beni benden almıştı gerçekten tam tarzımdı ne supermoto ne enduro..ogünden sonra dedimki bu motora sahip olmalıyım aradan geçen zamandan sonra birazda para kazanmaya başlamıştım ilanlara bakmaya başladığımda geçen sene..aldım alıcam derken bi dakka bi dakka benim bi kız arkadaşım var dedim arka koltukta telef olur dedim ve maalesef vaz geçip hornet 600 aldım..halen xt gördüğüm zaman dilim dışarda izlerim..imkanlar el verse 2.motor olarak almayı hep düşündüğüm bir motosiklettir..

    Allah kaza bela vermesin hocam güle güle kullanın çok güzel anlatıp benim yine supermoto hayallerimi depreştirdiniz...

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    Zamaninda 2008 model yeni kasasina sahip oldugum motosiklet, çok agir ve hantaldir, on suspansiyon zayiftir, viraj cizgisinde kendini birakir biraz limitte gidildimi, arka suspansiyon fena degil, on fren fena degil, motor zayif bagirip bagirip yurumuyor, iyi hizlanmiyor, son surat zaten yok ( gerci beklemek lazim 48 hp tek silindir enduro icin yapilmis eski teknoloji motordan) dedigim gibi pek bir supermoto degil, sisman inek gibi agir, on catal hem yaylanma mesafesi olarak hemde calisma sihhati bakimindan rezalet. Son olarakta her tek silindir makina gibi titresim fazla.

    Ardindan KTM 690SMC aldim iste gercek supermoto oydu, tek silindir gercek supermoto keyfini yasadim. Viraj, frenaj, on catal, sase, 64 hp daha yuksek torklu 35 kilo daha hafif bir motosiklet. Sonra dedim kendime XT ye nasil binmisim diye.

  16. #16
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Ben zamaninda cok yakiyor diye almamistim, tek problem benim icin yakitiydi...

  17. #17
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler konu hort 1 saati geçkin bununla uğraştım ben
    yorumum bulunsun bu tek silindire bu yamaha niye iki tüp koymuş ki boşuna ağırlık ,öndeki tek disk te sıkıntı yaparmı acaba
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

  18. #18
    İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2010
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    Tek diske cift diske takilmamak lazim daha ònceden hyosung kullanan biri olarak suan kullandigim yamaha wr 125 R in tek disk fren kaliperi cift disk hyodan iyi tutuyor.

    Tabiki cift disk ayni marka model kaliper ve disk capi esit oldugunda daha iyi sonuc alinabilir ama tek disk koyuyorlarsa dandirik bir kaliper koymadiktan sonra fazlasiyla is yapar bircok 2 disk motordan bile iyi tutabilir frenleri.

    Cift cikis ise tahminim hem dizayn hemde üst devirlerde gaz cikisini rahatlatmak adina yapilmis olabilir.

    Batuda daha iyi kiyaslar aslinda bir onceki motoru cift disk hyo ile

  19. #19
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Alıntı kbs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sizin eldiven takma alışkanlığınız yok sanırım.
    Fotoğraflara dikkatli bakmışsınız anlaşılan, eldivenim yırtıldığı için yenisini alana kadar öyle bir alışkanlığım olamayacak



    Alıntı EmirhanCoskun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    xt660x demeyin banaaa

    bundan 3 sene kadar önce bir arkadaşımda vardı..kısa mesafeli kullanma şansım olmuştu..o torku beni benden almıştı gerçekten tam tarzımdı ne supermoto ne enduro..ogünden sonra dedimki bu motora sahip olmalıyım aradan geçen zamandan sonra birazda para kazanmaya başlamıştım ilanlara bakmaya başladığımda geçen sene..aldım alıcam derken bi dakka bi dakka benim bi kız arkadaşım var dedim arka koltukta telef olur dedim ve maalesef vaz geçip hornet 600 aldım..halen xt gördüğüm zaman dilim dışarda izlerim..imkanlar el verse 2.motor olarak almayı hep düşündüğüm bir motosiklettir..

    Allah kaza bela vermesin hocam güle güle kullanın çok güzel anlatıp benim yine supermoto hayallerimi depreştirdiniz...
    Hornet de çok güzel motosiklet, artçı için hornet ne kadar rahat ama kız arkadaşım hyosung un selesinde daha rahat ettiğini söylemişti.(taş gibi olmasına rağmen)

    Umarım bir gün güzel bir supermotoya sahip olursunuz, kısa süreli de olsa. Supermotolar bana kalırsa en özgür olunabilen sınıf

    Alıntı Shamy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zamaninda 2008 model yeni kasasina sahip oldugum motosiklet, çok agir ve hantaldir, on suspansiyon zayiftir, viraj cizgisinde kendini birakir biraz limitte gidildimi, arka suspansiyon fena degil, on fren fena degil, motor zayif bagirip bagirip yurumuyor, iyi hizlanmiyor, son surat zaten yok ( gerci beklemek lazim 48 hp tek silindir enduro icin yapilmis eski teknoloji motordan) dedigim gibi pek bir supermoto degil, sisman inek gibi agir, on catal hem yaylanma mesafesi olarak hemde calisma sihhati bakimindan rezalet. Son olarakta her tek silindir makina gibi titresim fazla.

    Ardindan KTM 690SMC aldim iste gercek supermoto oydu, tek silindir gercek supermoto keyfini yasadim. Viraj, frenaj, on catal, sase, 64 hp daha yuksek torklu 35 kilo daha hafif bir motosiklet. Sonra dedim kendime XT ye nasil binmisim diye.
    Ktm ye o parayı verdikten sonra gitmeseydi, durmasaydı daha büyük sürpriz olurdu bence Evet xt ne istediğini bilen birinin motoru, supermoto konusunda ise 510, 450 cc gibi hacimler sanırım tam anlamıyla supermoto mantığına uyan motosikletler. Xt dediğim gibi seyahet de yapabileceğiniz, bakkala da gidebileceğiniz bir motosiklet. Süspansiyon konusunda da epey zorladım herhangi bir problem yaşamadım, ha tabi ki sınıfının lider amortisörlerine sahip değil fakat yeterli geldiğini düşünüyorum.
    Titreşim konusunda elbette var yok değil, hiç çin malı motosiklet kullandınız mı bilmiyorum ama kesinlikle öyle bir titreşim yok. Yurtdışı forumlarda 690 için çok titrediğini söylüyolardı belki o konuda bir kıyaslama yapıp bilgilendirebilirsiniz. Gitmeme konusunda da 130 a kadar ivmelenmesi fena değil. 0-100 5-5.5 sn civarı. Yani hemen hemen çift silindir bir 500lük kadar 0-100 ü. Sonrasında evet bağırıyor fakat siz de bilirsiniz ki ktm ile aralarında 10-15 gibi bir son sürat farkı var ve 150 den sonra rüzgar işkenceye dönüşüyor

    Son olarak motordaki en büyük dezavantaj ağırlık, okuduğuma göre xt lerin motor bloğu oldukça ağırmış. Makine ömrü uzun olur diyip kendimizi avutalım bu konuda



    Yorumlar için teşekkür ediyorum, diğer yorumlara da vaktim olduğunda kendimce cevap yazmaya çalışacağım

  20. #20
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    Parasina gore fena degil, gerci artik ucuk rakamlar istiyorlar, zamaninda 12 bin ytl ye satip 16.000 ytl ye yine 2008 model 690 smc almistim. Arada fiyat farki cok yoktu, Smc de titriyordu bir izmir istanbul yaptim iskenceydi smc de tek disk brembo fren celik hortum standart, pirelli supermoto lastikleri ile geliyordu, onde 48 mm WP usd radyal catal vardi on frene dokunmamla arka havalani veriyordu hemen. Ktm cok inceydi cok kivrakti adeta bir 125 lik gibi sehir icinde ignenin deliginden geciyordu, xt ye bu yuzden biraz hantal dedim, birde vitesler hemen bitiyordu gazi aciyirsun koparircasina bir cekis var direk bitiyor sonra. Ktm hafif kilosuyla ve 6 vitesiyle 3 cu viteste bile power wheellie yaparken xt 2 ci viteste dahi yapamiyordu. Bana gore supermotodan cok keyif motoruydu, alip arkaya canta takip sehir icindr saga sola gitmek icin. Son olarakta enjeksiyonda fazlasiyla on off efekti vardi gaz koluna mudahale ederken.

    Xt daha az yakiyordu, bakimi parcalari falan ucuzdu bunlar avantajlari.
    BatuhanK bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)