Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Sym Wolf SB 250Nİ Test...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Merhaba arkadaşlar…
    Sym Wolf250 almış bulunuyorum. İki hafta önce aldım ama rodajı bekledim. Allah kaza bela vermesin, herkese gönlündeki motoru versin. Bu arada bu güzel haberi sizlerle paylaşırken aynı zamanda bilgilendirmede yapacağım. Motoru 1000 km’dir kullanıyorum ve eskiye dayalı tecrübemi ele alarak, elimden geldiğince iyisiyle kötüsüyle dilimin döndüğü kadarı ile anlatmaya çalışacağım.

    Sang Yang Motor, Tayvan manşeili bir motosiklet firmasıdır. Ayrıca ,hyundai otomobil markasının üreticisi hyundai matrix, hyundai elentra, hyundai coupe, hyundai santa fe, hyundai trajet, hyundai atos, modellerin tüm üretimini yanı sıra yamaha, bmw, suzuki, aprilla gibi dev firmalara parça üretimi yapmaktadır.





    Evet artık aldığımız motorun testine gelelim. Wolf 250 , görüntü olarak albenisi yüksek ve yeni nesil naked motosiklere benzemesi sebebi ile göze hoş geliyor. Malzeme kalitesini çok beğendim. Gözüme kötü gelen egzost dışında hiçbir ayrıntısında hata yok diyebilirim. Kaslı duruşu kendisine çeken en önemli özelliği olsa gerek.















    60/55W H4 philips aydınlatma sistemine sahip ve aynı zamanda arka stop lambası yeni teknoloji led aydınlatmasıyla güzel bir görsel durum yaratıyor. Ön farın aydınlatmasına bayıldım. Kısa ve uzun hüzmeleri fazlasıyla yeterli aydınlatıyor.











    Gidon kumandaları kalitesinden kesinlikle ödün vermemiş … Sol kumanda da korna, sinyal, uzun kısa hüzme ve selektör mevcuttur. Sağ kumanda da ise kill switch(Stop anahtarı), marş ve far açma-kapama var. Gösterge paneli dijital olmakla birlikte minumum özelliklere sahip. Göstergede ; Benzin göstergesi, km, trip, hız göstergesi, vites göstergesi, akü voltajı ve yapılan en yüksek sürati gösteriyor.. Bunun yanında hararet lambası, yağ ikaz lambası, yan ayaklık açık ikaz lambası ve son olarak vites boş lambası mevcuttur. Ayrıca aynalar görevini sorunsuz yapıyor.
















    Ön süspansiyon teleskopik çatal, arka süspansiyon birim salıncak olarak tercih edilmiş. Ama bana biraz sert bir yapısı varmış gibi geldi. Artık kullanım amacınıza göre arka süspansiyonun ayarı var. Süspansiyonlar sert oluşundan dolayı virajlara iyi giriyor.. Bozuk asfaltta bol bol zıplıyorsunuz ..Bu rahat değil anlamına gelmesin, gerek oturuş pozisyonu gerekse sele konforundan dolayı rahat.













    Ön fren 288 mm disk ve çelik fren hortumu ile kuvvetlendirilmiş, arka 222 mm disk fakat onda çelik fren hortumu yok. Frenleri gayet başarılı.. İlk zamanlar arkanın kitlediğini düşündüm ama motorun acemisi olduğum için sorunun benden kaynaklı olduğunu anladım. Sonuç olarak frenler iyi .. Ön lastik 110X70X17 Arka lastik 140X70X17 ebatlara sahip. Lastikler ısındıktan sonra ehh işte, ısınmadan önce aman ha dedirtiyor..














    Gelelim en önemli kısma şase ve motor kısmına
    Şase çelikten yapılmış ve makbulüde bu oluyor. Çünkü kaza yaptığınzda düzeltilmesi kolaydır.
    Motor bloğu ise ; seramik tek silindirli, 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, 26 HP güce olan ve son olarak 6 ileri vitesi ile sınıfında iyi bir performansa sahip denilebilir. Seramik silindir olması bu motorun bana göre en önemli özelliği olsa gerek. Peki seramik silindirin özelliği nedir?
    Seramik silindir denilen olay; silindirin seramikle kaplanması olayıdır. Seramik kaplamalı silindirin sertlik derecesi 2000 HV (vickers sertlik)’ dir.Normal silindirin ise 200-300 HV (vickers sertlik)’ dir. Seramik kaplamalı silindir, normal silindirden 10 kat daha serttir. Buda 10 kat daha az aşınma anlamına gelmektedir. Yapılan testlerde normal silindirde kullanım ile aşınmadan dolayı kopan parçacıklar 49,5 mikron olarak tespit edilmiş iken, seramik kaplamalı silindirde bu sadece 2 mikron olduğu belirlenmiştir.
    Yukardaki verilere göre seramik kaplamalı silindir adeta ölmez bir yapıya sahiptir. Ayrıca çoğu Sym motosiklet kullanıcılarıda farketmiştir, motor kolay kolay fan açmıyor. Bunun sebebi seramik silindir oluşundan dolayı motorda ısınma olmuyor.




    Artık yaptığımız 1000 km’ lik sürüş testimizin sonuçlarına gelelim…
    Motor cüsse olarak ne küçük ,nede büyük bir yapıya sahip. 250cc segmentine uygun karında dizayn edilmiştir. Gaz verince verdiği tepki güzel, her viteste tabiri caizse gideceğim diye bağrıyor. Rampalarda torku iyi , canımı sıkan bir durumla karşılaşmadım. Şase bana biraz kısa geldi. Buda artçılı kullanımda, artçının sırtınıza yapışacağı hissini veriyor. Ama kısa şase olması nedeni ile bir ybr 125 gibi kıvrak bir yapısı var. Süspansiyonları sert, hoşuma gitmedi demiştim. Ama öyle olmadı ,artık beğeniyorum, yada alıştım sanırım. Biraz daha yumuşak olabilirdi. Bunuda söylemeden edemeyeceğim. Genel aksam kaliteli bir malzemeden yapılmış. Vites geçişleri kemikli değil. Bu en çok sevdiğim özelliği oldu. Harika bir şanzımanı var ve küçük ayak ucu harekenizle vitesi geçiriyorsunuz.











    D.İ.D marka zincir mevcut..



    Vites düşürürken 6-5-4-3-2-N-1 şeklinde devam etmesi gerekirken, aradaki ‘N’ yi atlıyor. Bu özelliğinide çok sevdim. Sıkışık trafikte ilerlerken ‘1-2’ ‘2-1’ diye gidilirken boşa düşmemesi artı bir puan kazandırıyor..Yani aradaki ‘’N’’ e düşmüyor..


    Naked oluşundan dolayı 120 km den itibaren sert bir rüzgara maruz kalıyorsunuz. Bu şekilde uzun yol yapılması hayli yoracaktır. Zaten forumda Yasin arkadaşım bu olaya MRA ön cam ile çare buldu. Aynı camı bende sipariş ettim.Oturuş pozisyonu rahat ,uzun yol yapmadım ama, sıkıntı yaşamadan ve yorulmadan 200-250 km motordan inmeden yol yaptım.











    Ayrıca bu adresten motorunuza uygun camı sipariş edebilirsiniz.. İster universal cam, ister marka model seçerek bulabilirsiniz.. Web sitesi : http://www.mra.de/en/
    Titreşim konusuna gelirsek, tüm tek silindirli motorlarda olduğu gibi belli düşük devirlerde var. Ama hissiyat çok az, kimseyi rahatsız ettiğini sanmıyorum. Şahsen kıyaslama yaparsak ybr 125 teki titreşimden bi farkı yok. Görsel olarakta şu video sizlere fikir verebilir.








    Rodajda olduğum için 300km ‘ye gelince yağını ve yağ filtresini değiştirdim. 1,5 LT yağ alıyor. Yağ değişiminden sonra motorda ve özellikle vites geçişlerinde tam istediğim gibi bir yumuşama oldu. Bu işlemi 1000 km ‘ye gelincede tekrarladım. 7500 rpm’ de maksimum gücünü veren motor, 5500 rpm ‘de sa/100 km hızla rahatça trafikte gidiyor. Motorun maksimum hızı verilere göre 140km/sa.. Ben çok motoru zorlamayı sevmediğim için fazla denemedim ama youtube’ de hayli 140 km nin üstünde video var.
    4,500 rpm de; 80km
    5,000 rpm de; 90km
    5,500 rpm de; 100km
    6,000 rpm de; 110km
    6,500 rpm de; 120km hızlarda stabil ve sorunsuz sıkıntısız seyahat ediyorsunuz.. Rodaj süresi boyunca belli km aralıklarında bu devirlerde kullandım ve bu sonuçları elde ettim.
    Ayrıca merak edenler için söyleyeyim, fena bi motor sesi yok.. Soba borusu egzos biraz ses yönünden iyi sayılabilir..











    Şunuda söylemek istiyorum, motorun avadanlığı yok arkadaşlar.. Koltuğun altında akü var. Akünün orada soketler var ve bu soketler motorumuzu bilgisayara bağlayıp motor durumu ile ilgili bilgiler veriyormuş..





    10 gün 1000 km testi bu kadar zamanla tecrübelerimi aktarırım.. Şimdilik aklıma bunlar geldi.. Sağlıcakla kalın, tekeriniz düz bassın …



    Alıntı yaptığım kaynaklar :

    http://www.sym.com.tw/eng/tech/engine.php
    http://www.youtube.com
    http://www.scooturk.net


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Pangea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha WR 125 X
    Malzeme kalitesi ve görsellik olarak müthiş bir naked ama o egzoz hiç olmamış scooter egzozu takmışlar.Güzel bir egzozla görsellik tamamlanır.Bu arada motosikletinizde hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileği ile...

  3. #3
    koray_77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2006
    Şehir
    yalova
    hayırlı olsun Allah kazadan beladan uzak tutsun..ayrıntılı bilgilendirmeden dolayı da ayrıca tşkler
    gugukk bunu beğendi.
    Hızını Umutlarına Göre Ayarla!!

  4. #4
    htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul -MALTEPE
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Vites ve hız oranları gayet başarılı gibi duruyor. Maşallah Allah utandırmasın güzel motor
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

  5. #5
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Koray kardeşim tekrar hayırlı olsun. Gerçekten ben de çok beğendim kalitesi zaten fotoğraflardan belli oluyor, valla bana ters gelen bir şey göremedim,
    her şeyiyle güzel, özellikle göstergeler çok güzel ve işlevsel, her şey var
    Sonunda bana da aldıracaksın bundan
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!

  6. #6
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Alıntı Pangea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Malzeme kalitesi ve görsellik olarak müthiş bir naked ama o egzoz hiç olmamış scooter egzozu takmışlar.Güzel bir egzozla görsellik tamamlanır.Bu arada motosikletinizde hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileği ile...


    evet malzeme kalitesi gerçekten çok iyi.. egzostan soğudum artık.. gözüme çok itici geliyor.. belki daha güzel bi susturucu ile değiştirbilirim
    iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

    ---------- Post added at 15:17 ---------- Previous post was at 14:56 ----------

    Alıntı koray_77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun Allah kazadan beladan uzak tutsun..ayrıntılı bilgilendirmeden dolayı da ayrıca tşkler
    teşekkür ederim cümlemizi.. tekeriniz düz bassın

    Alıntı htmetin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vites ve hız oranları gayet başarılı gibi duruyor. Maşallah Allah utandırmasın güzel motor
    evet oranlar fena değil.. ne motoru yoruyorum nede motor beni.. teşekkürler..

    ---------- Post added at 15:19 ---------- Previous post was at 15:17 ----------

    Alıntı Sepetçioğlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Koray kardeşim tekrar hayırlı olsun. Gerçekten ben de çok beğendim kalitesi zaten fotoğraflardan belli oluyor, valla bana ters gelen bir şey göremedim,
    her şeyiyle güzel, özellikle göstergeler çok güzel ve işlevsel, her şey var
    Sonunda bana da aldıracaksın bundan
    eyvallah behçet.. alırsan pişman olmazsın.. kalitesi falan iyi motor..

  7. #7

    Üyelik
    24 Eylül 2008
    Şehir
    Kocaeli
    hayrlı ugurlu olsun motor...

    sitede genelde okuyucu olarak katılırım fakat, arastapark, yahyakaptan,sym wolf görünce bi iki kelime yazayım dedim..

    şişman motorda mı satılıyor izmitte sym, nerden aldınız ?

  8. #8
    ReiZzZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2011
    Şehir
    HATAY
    abi hayırlı uğulu olsun Allah kaza bela vermesin gerçi ybrden sonra seni performans olarak pek tatmin etmeyebilir ama neyse idare edersin artık

  9. #9
    designserhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 N
    Paylaşım için tşkler hayırlı olsun kazasız belasız

  10. #10
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Alıntı shadow.41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayrlı ugurlu olsun motor...

    sitede genelde okuyucu olarak katılırım fakat, arastapark, yahyakaptan,sym wolf görünce bi iki kelime yazayım dedim..

    şişman motorda mı satılıyor izmitte sym, nerden aldınız ?
    Sizde bu muhittesiniz,
    evet şişman motor satış ve servis yapıyor, bende şişmandan aldım.. teşekkürler

    ---------- Post added at 19:15 ---------- Previous post was at 19:13 ----------

    Alıntı ReiZzZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi hayırlı uğulu olsun Allah kaza bela vermesin gerçi ybrden sonra seni performans olarak pek tatmin etmeyebilir ama neyse idare edersin artık
    sağol mustafa, şimdi biliyosun ybr tork canavarı olduğu için bu onun eline su dökemez
    ReiZzZ bunu beğendi.

  11. #11
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    hayırlı olsun koray bey
    zatalinizin tekerine taş değmesin
    fevkaledenin fevkinde bi motosiklet almışsınız
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  12. #12
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Alıntı designserhat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Paylaşım için tşkler hayırlı olsun kazasız belasız
    rica ederim, tüm camianın tekeri düz bassın

  13. #13
    rain planet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda cbf 150 2013
    [QUOTE=K o r @ y;2933935]Merhaba arkadaşlar…
    Sym Wolf250 almış bulunuyorum. İki hafta önce aldım ama rodajı bekledim. Allah kaza bela vermesin, herkese gönlündeki motoru versin. Bu arada bu güzel haberi sizlerle paylaşırken aynı zamanda bilgilendirmede yapacağım. Motoru 1000 km’dir kullanıyorum ve eskiye dayalı tecrübemi ele alarak, elimden geldiğince iyisiyle kötüsüyle dilimin döndüğü kadarı ile anlatmaya çalışacağım.

    Sang Yang Motor, Tayvan manşeili bir motosiklet firmasıdır. Ayrıca ,hyundai otomobil markasının üreticisi hyundai matrix, hyundai elentra, hyundai coupe, hyundai santa fe, hyundai trajet, hyundai atos, modellerin tüm üretimini yanı sıra yamaha, bmw, suzuki, aprilla gibi dev firmalara parça üretimi yapmaktadır.




    hayırlı olsun üstad... çok güzel motor güle güle bin...

    bana verdiğin bilgilerin çok yardımı ile bundan 7 ay önce yamaha ybr almıştım ve iyikide almışım ..çok memnunum ... ama artık değiştirme vakti diyerekten bende yakında farklı bir motora geçmek için satacağım....

    motorun çok güzel...allah kaza bela vermesin..

  14. #14
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun koray bey
    zatalinizin tekerine taş değmesin
    fevkaledenin fevkinde bi motosiklet almışsınız


    sağol şekerim.. darısı başına.. ama sen sukıtırcı oldun

    ---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:31 ----------

    [QUOTE=rain planet;2934303]
    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar…
    Sym Wolf250 almış bulunuyorum. İki hafta önce aldım ama rodajı bekledim. Allah kaza bela vermesin, herkese gönlündeki motoru versin. Bu arada bu güzel haberi sizlerle paylaşırken aynı zamanda bilgilendirmede yapacağım. Motoru 1000 km’dir kullanıyorum ve eskiye dayalı tecrübemi ele alarak, elimden geldiğince iyisiyle kötüsüyle dilimin döndüğü kadarı ile anlatmaya çalışacağım.

    Sang Yang Motor, Tayvan manşeili bir motosiklet firmasıdır. Ayrıca ,hyundai otomobil markasının üreticisi hyundai matrix, hyundai elentra, hyundai coupe, hyundai santa fe, hyundai trajet, hyundai atos, modellerin tüm üretimini yanı sıra yamaha, bmw, suzuki, aprilla gibi dev firmalara parça üretimi yapmaktadır.




    hayırlı olsun üstad... çok güzel motor güle güle bin...

    bana verdiğin bilgilerin çok yardımı ile bundan 7 ay önce yamaha ybr almıştım ve iyikide almışım ..çok memnunum ... ama artık değiştirme vakti diyerekten bende yakında farklı bir motora geçmek için satacağım....

    motorun çok güzel...allah kaza bela vermesin..
    teşekkür ederim, inşallah gönlündeki motora kavuşursun.. yüksek cc alırsan ybr köşede kalsın..

  15. #15
    chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2011
    Şehir
    D-100
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    Hayırlı olsun panpiş cbr250 ile yan yana fotosunu koyda boyunu postunu görelim motorların
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

  16. #16
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Alıntı chemical adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun panpiş cbr250 ile yan yana fotosunu koyda boyunu postunu görelim motorların


    sağol panpa... al sana cıbırla ,hıdır




  17. #17
    chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2011
    Şehir
    D-100
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    Wolfün malzeme kalitesi ve işçiliği çok güzel seramik silindir olması da büyük avantaj, en çok beğendiğim yanlarından biride gösterge her şey var vites göstergesinden yan ayağın açık olduğuna kadar. Ömürlük makina ben değiştirmem uzun yıllar binerim diyenlerin tercihleri arasında kesinlikle olması gereken bir motor
    K o r @ y bunu beğendi.
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

  18. #18

    Üyelik
    24 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul/Beylikdüzü
    Motosikleti
    CB500 F
    emeğine sağlık güzel bilgilendirme olmuş , ayrıca hayırlı olsun

  19. #19
    cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2008
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Hayırlı uğurlu olsun yeni motorun , kazasız belasız sürüşler dilerim
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

  20. #20

    Üyelik
    07 Ağustos 2011
    Motosikleti
    Honda CB125E/NC700x
    Hayırlı olsun, tekeriniz düz bassın. Değerli paylaşımınız içi nteşekkürler
    ‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)