Piston Boyu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar selam,

Merak ettiğim bir konuyu sizlere danışmak istedim. Runner 180 in piston boyu (Kol ve etek botu dahil) nedir? Sorumun sebebi ise eğer uyarsa ARN ye 180 lik runner pistonu koymayı düşünüyorum. Yorumlarınızı ve bilgilerinizi paylaşmanız dileğiyle... :king:

+ Bu Mesaj Moderator tarafindan kilitlenmiştir.
Bu başlık amacına ulaşmıştır.

+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... [email protected]
*********************¿*********************

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
180 cc lik motorun pistonunu 125 cc lik motora takabilmek sence mümkün mü?

Gömlek değiştirilirse ve genişletilirse mümkün olabilir. Tabi genişletmeye el verişliyse. Ama ben motoru sökmeden önce piston boylarının uyup uymadığını öğrenmek istedim. :thumright:

Piston caplari esit mi? Liner(gomlek) i de mi deistireceksin?? Karterdeki yer piston kolu icin onemli bu ayni mi karteri de mi deistireceksin? Yani bu demek oluyorki
piston+liner+karter= makenenin tamami! Ayrica cover(subap kapagi) capi da ayni olmayacaktir. Haaa bir de pistonun connecting pin capi var!! Bence sen 180 lik bir makine al... :thumleft:

Karterde bi sorun olacağını sanmıyorum, gömleği genişletmek için değiştirmek gerektiğini biliyorum, subpap kapağıda eğer düz zemindeyse sorun olmayacaktır rektifiye ile halledilebilir diye düşünüyorum. Yani aslında benim kafamdaki düşünce şuydu; Bloğu rektifiyeye verip silindir hacmini ve subap kapağını genişletmek, gömlek ve pistonu değiştirmek. Bu arada mevzu 180 lik bir makina almak değil, mevzu ARN yi 180 lik yapmak. Pazar günü seyrettiyseniz abinin biri 3.18 BMW sini M3 şekline sokmuş, yani M3 görünümlü 3.18 yapmış, benim yapmak istediğimsa tam tersi 3.18 görünümlü M3 yapmak. Bilmem anlatabildimmi? Yinede yorum ve bilgileriniz için teşekkür ediyorum ve net bi bilgi verecek arkadaş varsa cevabını bekliyorum. Sevgiler saygılar, Kazasız yolculuklar. :flower: :thumleft: :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gokcell, sana doğan görünümlü şahin tavsiye ediyorum kardeşim :)

Yok işte ben tam tersini istiyorum. Şahin görünümlü doğan :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Gokcell, porş motorlu tosba gibi yani :king: umarım başarırsın :)

Gokcell, Sadece motoru buyutmek cozum olurmu sanmiyorum. Scooter'lardaki iletim yapisini biliyorsun. koni lerle hiz/guc arasinda dengeleme yapiliyor. Motor yeterince guc uretiyorsa yani koni zaten en kucuk konumundaysa motor gucunu arttirman bir ise yaramaz bu aksam uzerindede oynama yapman gerekli diye dusunuyorum

İlla çapı genişletmene gerek yok. Zaten fazlada taşlatamazsın belli bir sınırı var. Strok'u uzatarak da hacim arttırılabilir. Kısa piston'a uzun biyel kolu ile belli bir seviyeye kadar hacim arttırılır yalnız sıkıştırma oranında değişiklik olabilir. Hafifleyen piston ve uzayan biyel sebebiyle merkez kaç savurma düzeni muhtemeln bozulacak olan krank'a bir ayar çekmekte gerekebilir.

Görüşmek üzere.

solo_, Şu koniler hakkında biraz bilgi verirmisin? Koniyi ilk defa senden duydum şimdi, belki ben başka bir ismiyle biliyorumdur.

haa birşey dikkatimden kaçtı. Krank ağırlığının yanında krank biyel yatağı uzunluğunda da değişiklik olacak. Yoksa uzun biyel kolu dönmez.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Gokcell, scooterların çalışma prensibi gibi bi başlık vardı sitede. orda bayaa bi bilgi bulursun :king:

ChatnoiR, sağol ama bulamadım o başlığı eğer bir adres verebilirsen müteşekkir olacağım. :cherry: :bounce: :rendeer:

walla bence motorun orjinalliğini bozma derim güçlü bişey istiyosan hiç 125 cc almıcan motor orjinali her zaman iyidir unutma sonra başına dert açar 100 yerine 120 yapacam diye başına dert açma dostum

Makine, adres için teşekkürler. Peki o zaman şimdi sen bilirkişi olarak bana bi cevap verirmisin bu koniler hakkında. Yani tam olarak sormak istediğim ne yapabilirim koniler için??? Motor hacmini ve pistonu büyüttüm diyelim, peki bu konilere ağırlık eklemem yeterli olacakmıdır??? Yinede karankta falan değişiklik yapmam gerekir mi??? :thumright:

Birşey yapabileceğini sanmıyorum çünkü varyatör ün düzeni mevcut ağırlıklara göredir. Zaten konik disklerin oranları belli mevcut hız en son güvenli devirde neyse o olur. Eğer hızı arttırmak istersen ya komple konik disk oranlarını değiştireceksin (ki özel üretim parça gerektirir) yada motor devrini arttırıcaksın.

Çok oluyorum biliyorum ama, motor devrini arttırmam için ne yapmam gerekir??? :thumright:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar