Bu somunu açan aletin adı nedir?

Selam arkadaşlar motosikletin debriyaj balatasını değiştirirken böyle bi somunla karşılaştık ve türk usulü ile zarar vermeden ama kan ter içinde 1.5 sonra açtık ve yine aynı vakitte sıktık bana buna uygun olan aletin adını cinsini fiyatını söyleyebilecek arkadaşlar varsa :rendeer: çok makbule geçer :salut: resim aşağıdadır...

vidahw0.png

Ben taircide gördüm. Gerçekten acayip kıl bi mekanizma var. Ama çeşitli anahtarları var. Üzerine sıkılan ona benzeyen birşeyle açmıştı benim gördüğümde. Ama honda motosiklet service kitapçığında başka bi anahtardan bahsediliyo.

Siz açabildiyseniz gerçekten tebrik ederim.:)

Ben bugüne kadar ne Koçtaş'ta, ne Pratiker'de ne de bizim atölyede böyle bir somun ve bunu açacak anahtar görmedim.

Bu özel bir somun.Bazı üreticiler, akıllarınca uyanıklık yaparlar, böyle özel somun yaptırırlar, bunun anahtarını da sadece anlaşmalı servislerine verirler.
Amaç; Eli biraz anahtar tutan herkes bu makinayı kurcalayamasın, tamir edemesin, servisler para kazansın.

İyi bir tornacıya bu somunun ölçüsünü verip kendine bir anahtar yaptırabilirsin veya bu somunun delikli kısmına giren başka bir parça yoksa, yine somunun ölçüsünü aldırıp, iki ağız anahtarla açılabilecek bir somun yaptırabilirsin.

Selam arkadaşlar motosikletin debriyaj balatasını değiştirirken böyle bi somunla karşılaştık ve türk usulü ile zarar vermeden ama kan ter içinde 1.5 sonra açtık ve yine aynı vakitte sıktık bana buna uygun olan aletin adını cinsini fiyatını söyleyebilecek arkadaşlar varsa :rendeer: çok makbule geçer :salut: resim aşağıdadır...

vidahw0.png

valla bizde Türk usülümü denir artık ne denir bilmem ama düz tornavidayı o çentiklere getirdik çekiçle iki defa vurduk açtık sıkarkende aynen öyle =):mrgreen:

Ben bugüne kadar ne Koçtaş'ta, ne Pratiker'de ne de bizim atölyede böyle bir somun ve bunu açacak anahtar görmedim.

Bu özel bir somun.Bazı üreticiler, akıllarınca uyanıklık yaparlar, böyle özel somun yaptırırlar, bunun anahtarını da sadece anlaşmalı servislerine verirler.
Amaç; Eli biraz anahtar tutan herkes bu makinayı kurcalayamasın, tamir edemesin, servisler para kazansın.

İyi bir tornacıya bu somunun ölçüsünü verip kendine bir anahtar yaptırabilirsin veya bu somunun delikli kısmına giren başka bir parça yoksa, yine somunun ölçüsünü aldırıp, iki ağız anahtarla açılabilecek bir somun yaptırabilirsin.

biz çetin cevzi çıktık ehe :)

nasıl açtığımızı hemen anlatayım bir sivri uçlu penseyi aldık birimiz biraz bastırıp sıktık tabi motorun üstünde oturdu yoksa teker dönüyor ve o penseye bir adet anahtar ile dönüş kazandırdık yani olsa da o pozisyonda kaynatsak onun anahtarını ilk biz yapmış olcaz neyse sıkarkende işlemi tekrarladık ama öyle bir uç varsa ben tork anahtarıyla işimi garantie almak istedim şimdi bazı arakdaşlar atlıcak yaw aman ustaya götür üç beş lira dediğim gibi motoru ustaya götrüp o para diye gözüne bakan samimiyetsiz ifadelerine bakmaktansa bu işi (bi yere) kadar kendim öğrenmeye çalışırım iki kafadarız şimdiye kadar güzel arızaları hallettik hem uğraşıyoruz hem öğreniyoruz gerekli yöntem ve gereçler temin edildikten sonra işte biraz hevese biraz zekaya kalıyor diye düşünüyorum

valla bizde Türk usülümü denir artık ne denir bilmem ama düz tornavidayı o çentiklere getirdik çekiçle iki defa vurduk açtık sıkarkende aynen öyle =):mrgreen:

onu bizde denedik yemedi walla :)

Son düzenleme:
Bu ve bunun gibi (gidon somunu, dişli göebek somunu) somunları
açmak için ayarlı AY ANAHTAR kullanmalısınız..:wiinkk:

.
anahtar_0860.jpg

.
pr_01_1089_max.jpg

evet yeni bişi daha öğrenmiş olduk demek bölede bişi varmış :mrgreen:

genelde üretilen somunlar evrensel bilgilerle üretilir ama bu biraz garip geldi gerçekten. eğer bunun kalınlığı en az 4-5mm kadar varsa papağan penseyle de sökülebilir heralde görmek lazım yakından. :) eğer dış çapı en az 70-80mm varsa zaten ay anahtarıyla bunu sökebilirsin. :) kullanımı kolaylaştıran envai çeşit ay anahtarı var :)

Bu ve bunun gibi (gidon somunu, dişli göebek somunu) somunları
açmak için ayarlı AY ANAHTAR kullanmalısınız..:wiinkk:

haklısın murat abi saygıyla selamlıyorum:):mrgreen::mrgreen:

Motosikleti
QJ SRT800s
bu tipte ay anahtarları torna- freze malzemeleri satan hırdavatçılarda bulabilirsiniz. freze tezgaharında uç değiştirmek için de aynı anahtar kullanılır çeşitli ölçüde olanları vardır. en yakın sanayi bölgesinde bulabilirsin heralde

Bu ay anahtardan bizim dükkanda var takımı.Çok sık kullanırlar babamlar.

Mersin İl Temsilcisi
ayyyyyyyyy
demek adı ay anahtarmıııışşş
valla tecrübeli abilerimiz olmasa ne yaparız kimbilir. bu yüzden sevyoum bu siteyi... her gün yeni bişeyler öğrenyoz, öğretyoz..

hepinşizi sevyom, ama artık ay anahtarı da sevyom :p

:queen::queen::queen: tornavide çekiç Allah eksik etmesin bunları alet çantalarımızdan :mrgreen::mrgreen:

Duyduğum kadarıyla sağlam bir firmanın servisi bi ara isyan etmiş. "biz Türkiyede Türklerin elindeki o çekici tornavidayı almadığınız sürece iş yapamayız" demiş :queen::queen::queen::queen::queen:

Motosikleti
QJ SRT800s
Duyduğum kadarıyla sağlam bir firmanın servisi bi ara isyan etmiş. "biz Türkiyede Türklerin elindeki o çekici tornavidayı almadığınız sürece iş yapamayız" demiş :queen::queen::queen::queen::queen:

sonuna kadar katılıyorum bizim serviste adı Hz. Çekiç olarak geçer :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar