anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Teknik Bilgiler

Motor Düzensiz Çalışıyo Yardımmmmm...

Bu konuya 11 cevap yazıldı 234 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
DeaD_Rider

DeaD_Rider - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 97'Suzuki GSX-R 600, JINLUN MARAUDER 250
Kan Grubu: A Rh+
Motor Düzensiz Çalışıyo Yardımmmmm... - 05-09-2008, 17:17 PM

Herkese merhaba... ufak bi problemim var dicem ama problem ufak gibi durmuyo jinlun 250 motorum var daha yeni bakımdan çıkardık motoru segmanlarını değiştirdim güzelce topladık motoru sente ayarı güzelce yapıldı ama şu an motorum çok düzensiz çalışıyo sabah çalıştırmakta çok zorluk çekiyorum sesi değişti çok baırıyo düzensiz çalışıyor kalkışlarda aşırı zorluk çekiyorum stop edip duruyo fazla gaz verip motor bağırınca anca kalkıyo yerinden ama fırlayıp gidio anlamsızlıklar dizisi sonra yokuş aşşa kompresöre bırkınca eskiden patır patır ses gelirdi egsozumdan çok hoşuma giderdi
artık yok o ses anlamsız bi uğultu var gaz koluna tepki verme süresi gecikti motorun bazen giderkn tekliyo .. motorun sağına soluna bakarken emme manifoldunda çatlaklr gördüm fakat bu çatlarlar öncedende vardı gibi hatırlıyorum ama bu kadar büyük değildi . emme manifoldu yırtık olması bu kadar saçmalığa neden olurmu yoksa başka bi yerde sorun mu var teşekkür ettim herkese şimdiden...

HERŞEYİN FAZLASI ZARAR 4 TEKERE GEREK YOK 2 TEKER Bİ ÖMRE BEDEL

Eski
  (#2)
nghty

Çevrimdışı (offline)
05-09-2008, 17:38 PM

abi sen o motoru at ya ne bu bole hic bise yok anlattına gore :D
Eski
  (#3)
DeaD_Rider

DeaD_Rider - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
05-09-2008, 17:43 PM

hiç bişey yok derken ??

Eski
  (#4)
mach1

mach1 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: mondial zn125 (pırpır)
05-09-2008, 17:48 PM

Bir cok nedeni var elektirik tesisatından senin dediğin emme manifoldu ve karbüratör diyorum ama karbüratör ihtimali düşük

07SB543 Süper Burak
Honda activa,beat,Yamaha BWS katili ZnUçan plastik
X-LİTE x-601 fireball kaskım satılıktır.sahibinden.com İlan No :#10618236 (Promosyonda)
Eski
  (#5)
DeaD_Rider

DeaD_Rider - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
05-09-2008, 17:53 PM

elektrik tesisatından değil eminim çünkü onun acısını yaşadım motor belli bi devrde teklemeye başlıyodu sonra elektrik tesisatı ile uğraştım düzeldi . bu arıza başka bi sebepten galiba emme manifoldu kalıyo geriye bi tek

Eski
  (#6)
alper_satriani

alper_satriani - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YOK Araba:Porsche 911 Gemi:Queen Mary3
Kan Grubu: O Rh+
05-09-2008, 18:28 PM

düzenli çalışırsa öss yi bile kazanır ehehehehe

Motosiklet almama daha minimum 6 sene var
Eski
  (#7)
eeraktan

eeraktan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW R60/5
05-09-2008, 18:43 PM

Alıntı:
DeaD_Rider´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Herkese merhaba... ufak bi problemim var dicem ama problem ufak gibi durmuyo jinlun 250 motorum var daha yeni bakımdan çıkardık motoru segmanlarını değiştirdim güzelce topladık motoru sente ayarı güzelce yapıldı ama şu an motorum çok düzensiz çalışıyo sabah çalıştırmakta çok zorluk çekiyorum sesi değişti çok baırıyo düzensiz çalışıyor kalkışlarda aşırı zorluk çekiyorum stop edip duruyo fazla gaz verip motor bağırınca anca kalkıyo yerinden ama fırlayıp gidio anlamsızlıklar dizisi sonra yokuş aşşa kompresöre bırkınca eskiden patır patır ses gelirdi egsozumdan çok hoşuma giderdi
artık yok o ses anlamsız bi uğultu var gaz koluna tepki verme süresi gecikti motorun bazen giderkn tekliyo .. motorun sağına soluna bakarken emme manifoldunda çatlaklr gördüm fakat bu çatlarlar öncedende vardı gibi hatırlıyorum ama bu kadar büyük değildi . emme manifoldu yırtık olması bu kadar saçmalığa neden olurmu yoksa başka bi yerde sorun mu var teşekkür ettim herkese şimdiden...

sentesi 1-2 diş atlak olmasın çift silindirin birazzahmetlidir sentesi+ dedigin
gibi hava emiş manifoltunda delikler varsa fazla hava alır zor çalışır gazı ani verdiğinde stop eder falan. jikle ister.. sıkıntılıdır tek tek kontrol et derim dostum

Bu Alemde Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Tozu Dumanı Yutarsın...
Eski
  (#8)
DeaD_Rider

DeaD_Rider - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
05-09-2008, 19:07 PM

Alıntı:
eeraktan´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sentesi 1-2 diş atlak olmasın çift silindirin birazzahmetlidir sentesi+ dedigin
gibi hava emiş manifoltunda delikler varsa fazla hava alır zor çalışır gazı ani verdiğinde stop eder falan. jikle ister.. sıkıntılıdır tek tek kontrol et derim dostum
valla dostum sentesini burda bi oto motor tamirci abimiz var o yaptı üst ölü noktada ayarladı herşeyi yaptı işindede iyidir kendisi geçen gittim masanın üstüne renault megan ın motoru koymuş onu dağıtıyo falan ama dediğin gibide olabilir belki bir iki diş kaçmıştır ayarı .emme manifoldu hortumunud nerde bulcam bilmiorm zor bulunan bi parça gbi gelio bana önce bi çatlak yerleri kalitali banltla kapatıp deniycem eğer düzelirse tmm düzelmezsee SENTE ayarı yaptırcaz istanbuldayım avrupa yakasında işinin ehli ama öğrenci adama göre fiyat çekecek bi usta varmı bildiğiniz???

evet abilerim yokmu fikirleri olan şu olayı bi çözelim artık canıma tak etti ya :(((((((((

üstadlar bi yardım ya

Konu DeaD_Rider tarafından (05-09-2008 Saat 21:17 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.

Eski
  (#9)
sertanGs

sertanGs - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
09-09-2008, 21:41 PM

karbüratör ayarına baktırmayı dene

altın atesle ,kadın altınla ,erkek te kadınla erir
Eski
  (#10)
plarimed500

plarimed500 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: mct-250
Kan Grubu: B Rh-
09-09-2008, 23:22 PM

egzosundan patırtının gitmesi iyi birşey aslında bujilerin görevini iyi yerine getiriyor demektir bu.peki bu işlemleri yaptırdığında karbüratör tamamen sökülüp temizlenmesi yapıldımı diyaframında patlak olabilir.bahsettiğin sorun elektrik arızasından çok karbüratörün benzin emişindeki probleminden kaynaklanıyor gibi geldi bana.benzin ve hava ayarını tekrardan bir motosiklet ustasına göstermeni tavsiye ederim hatta bu iş için servislere gitme bunu bir mahalle ustası daha çok iyi ayarlıyabiliyor çünkü.Bendede tek silindirlisi vardı bu makinanınkomple karbüratörünü değiştirmek zorunda kalmıştım.Değiştirdiğimde hiçbir sorun kalmamıştı hatta son hızımda gerçekten bir artış olmuştu.Bunların en gıcık sorunu titreşim ve parça bulunmuyor.
Eski
  (#11)
ybr22

ybr22 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: ybr 125
Kan Grubu: O Rh-
10-09-2008, 00:16 AM

Alıntı:
DeaD_Rider´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
hadi hayırlı olsun motoru baştan yaratmışsın, diyecem sorun var diyosun,önce sentesini bi gözden geçir bi diş ilerde veya geride olabilir,ama anlattığına göre geride budurumda ateşleme geç oluyo (rötar sözkonusu)verebiliyosan biraz avans ver eğer zamanlama yerindeyse yakıt kalitesii etken olabilir veya ateşleme sistemini kontrol et.
Eski
  (#12)
GKN

GKN - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Gixxer 750..!
Kan Grubu: O Rh+
10-09-2008, 00:31 AM

anlatttığın şeyler motorun sente atladığnı gösteriyo..
diyelimki sende doğru, o zaman seganlara gelelim
segmanları yenilettim demişsin, pistonla beraber setmi deiştirdin yoksa segman mı kestirdin veya aldın motora?

kadınlar fırsattan yararlanan erkeği affederler ama fırsatı kaçıran erkeği asla affetmezler
Drift Religion

Konu Seçenekleri