anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Teknik Bilgiler

Motorun Stop Ettikten Sonra Çalışmadı!!!!!

Bu konuya 22 cevap yazıldı 343 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
serkanADH13

serkanADH13 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Dünyada TEK '' RaceRR 200
Question Motorun Stop Ettikten Sonra Çalışmadı!!!!! - 03-09-2008, 16:10 PM

Sevgili Dostlarım,
dün öğleden sonra parça almak için b.paşa'ya gidecektim,
bu esnada motoruma anahtarımı taktım,
motor marş yapıyor buji'de patlamasını saglıyor,
marş alır gibi oluyor fakat motor çalışmıyor,

ilk anda 15 dk sonra çalıştı sonrasında 2 km sonra stop etti,
karbüratörü söktüm temizledim,
sonrasında çalıştı,
eve geldim motoru park ettim,

sabah motoruma bindiğimde çalışmadı tekrardan,
şu anda çalışmıyor,
5.30 gibi yıne sokecegım karbüratörü,
ama yinede sizlerede danışmakta fayda vardır,

el elden üstündür sonuçta,

nedeni sizce ne olabilir,

Şimdiden TeşekkürleRR...

''Hayatta Hiç Kimseye Güvenme,
Çünki En BEYAZ Gülün Dahi Gölgesi SİYAH'tıRR''...
thesandstorm_34@h

Eski
  (#2)
THE_LANCET

THE_LANCET - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Peugeot trekker 100 ACİL SATILIK Gilera MX-R 125 pert oldu
Kan Grubu: A Rh-
03-09-2008, 16:23 PM

Benzin yerine mazot koymuş olabilirler. Yada karbüratör ayarın bozulmuştur. Pislik kaçsa temizledim diyorsun. benzin filtresinede bir bak istersen. Eğer varsa tabii. Ateşlemede var diyorsun.

Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
Eski
  (#3)
serkanADH13

serkanADH13 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Dünyada TEK '' RaceRR 200
03-09-2008, 16:35 PM

aynen öyle,
çok karmaşık bir konu sinir olcamm,
aklımada başka bişiy gelmıyor,
hele bır serinlesin ortalıkta bakcam bakımm nolmuşşş:S:S

''Hayatta Hiç Kimseye Güvenme,
Çünki En BEYAZ Gülün Dahi Gölgesi SİYAH'tıRR''...
thesandstorm_34@h
Eski
  (#4)
ozan150zc

ozan150zc - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: 1aNki..(mAcH1)..bİaNcHi
Kan Grubu: A Rh+
03-09-2008, 16:41 PM

hava filtresinden gibi geldi bana

hava filtresine bir bak bogazını felan kontrol et

benzin filtresinede bir bak karburatoru acmana gerek yok sorun orda olamaz acıp temızlemıssın sonucta buyuk ıhtımal hava fıltresının bogazı varya ordandır
fiiltreyi cıkar yerinden bir kontrol et derim ben

ﺊﮒﮐﭘﭺﺊ ▌• | ● ozση ● | • ▌ ﺊﮒﮐﭘﭺﺊ
Eski
  (#5)
stunc

stunc - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda titan 125cc - 1997
03-09-2008, 16:44 PM

lastiğin havasını kontrol et. şaka bi yana ateşleme sisteminden dolayı olabilir. yani buji, ve bobin arızası olabilir. karbüratörle fazla oynama. geçmiş olsun umarım halledersin

stunc63
honda titan 125cc
mersinmotor.com
Eski
  (#6)
crazyX

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: mondial 151rs
05-09-2008, 19:08 PM

aynı dedıgın gıbı bi sorun bnım başıma geldı beyın yanmıştı
Eski
  (#7)
kaskşart

kaskşart - ait Avatar

Aktif (Online)
05-09-2008, 19:20 PM

büyük ihtimal sorun çinlilerden kaynaklanıyor ama sen yinede benzinde pislik olup olmadığına bak
Eski
  (#8)
digi_boy26

digi_boy26 - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: YBR_125_'05_KIRMIZI TOROS_SW_'99_BEYAZ
Cool 05-09-2008, 19:30 PM

Alıntı:
ozan150zc´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
hava filtresinden gibi geldi bana

hava filtresine bir bak bogazını felan kontrol et

benzin filtresinede bir bak karburatoru acmana gerek yok sorun orda olamaz acıp temızlemıssın sonucta buyuk ıhtımal hava fıltresının bogazı varya ordandır
fiiltreyi cıkar yerinden bir kontrol et derim ben
hava filtresiyle alakası ne ? motor hava filtresi çok tıkalıyken de çalışır fitre yokken de. benzin fitresi bi ihtimal. o da çok tıkanıksa.

Alıntı:
kaskşart´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
büyük ihtimal sorun çinlilerden kaynaklanıyor ama sen yinede benzinde pislik olup olmadığına bak
bence sorun senden kaynaklanıyor.senin bu siteye üye olmandan çalışmıyor bu motor. senin ve senin gibilerin bu tür abuk-subuk yazılarına cevap yazmaktan bıktım inanki.

dostum senin ateşleme sorunun var. cdi beyine bakılmalı eğer makinen yeniyse garantiye sokabilirlerse masrafsız atlatırsın. değilse cdi beynine baktır , bujini yenile aynı seri numarasından bi NGK buji takabilirsin kendin. son olarak da bujiye giren pipo dediğimiz parça var. onu ucunu koparmadan çıkar,bujiyi de bloktan çıkart kontak kapalıyken pipouya tak. bujiyi motor bloğunun yanına ucunda 2-3mm kalana kadar yaklaştır ve marşa bas. kıvılcım atıyosa bujiye kadar sağlamdır herşey. ardından bujiye giren sert kısmını bildiğin vida söker gibi sola çevirerek çıkar bi bak bakalım. kopan bişey varsa onu da değiştir toplamda sana maliyeti 15'i geçmemeli bu dediklerimin

Konu digi_boy26 tarafından (05-09-2008 Saat 19:33 PM ) de değiştirilmiştir..

BENİ SEVME SEVDİĞİMİ BİL YETERSARI KIZIN NAZI YBR'NİN ARA GAZIYOLDA HIZLIYIM AŞKTA YAVAŞ ESES'LİYİM ARKADAŞHAVAN BATSIN RR.ACELE GİDEN ECELE GİDERSEV DEDİ GÖZLERİNKIRMIZI ATLI PRENS'İNSEVDAMIZ KIZLARDA DAVAMIZ YOLLARDAALLAH KORUSUN
Eski
  (#9)
mourndare

mourndare - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: 150 ZC
Kan Grubu: O Rh+
05-09-2008, 19:47 PM

Alıntı:
digi_boy26´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bence sorun senden kaynaklanıyor.senin bu siteye üye olmandan çalışmıyor bu motor. senin ve senin gibilerin bu tür abuk-subuk yazılarına cevap yazmaktan bıktım inanki.
hay ağzına sağlık arkadaşım , neyse ben konuyu dağıtmıyım devam edin siz arkadaşlar

to Live is to Die...
Eski
  (#10)
kaskşart

kaskşart - ait Avatar

Aktif (Online)
05-09-2008, 20:05 PM

dostum senin ateşleme sorunun var. cdi beyine bakılmalı eğer makinen yeniyse garantiye sokabilirlerse masrafsız atlatırsın. değilse cdi beynine baktır , bujini yenile aynı seri numarasından bi NGK buji takabilirsin kendin. son olarak da bujiye giren pipo dediğimiz parça var. onu ucunu koparmadan çıkar,bujiyi de bloktan çıkart kontak kapalıyken pipouya tak. bujiyi motor bloğunun yanına ucunda 2-3mm kalana kadar yaklaştır ve marşa bas. kıvılcım atıyosa bujiye kadar sağlamdır herşey. ardından bujiye giren sert kısmını bildiğin vida söker gibi sola çevirerek çıkar bi bak bakalım. kopan bişey varsa onu da değiştir toplamda sana maliyeti 15'i geçmemeli bu dediklerimin [/quote]

bu yazdıklarından beyin hücrelerininde motorun gibi katitesiz olduğu anlaşılıyor çinlilere sempatimi duyuyosun yoksa motorunu mu çok seviyosun bilmiyorum ama sen büyüde gelllll benle molemik yapma
Eski
  (#11)
ozan150zc

ozan150zc - ait Avatar

Aktif (Online)
05-09-2008, 20:06 PM

[quote=digi_boy26;1240708]hava filtresiyle alakası ne ? motor hava filtresi çok tıkalıyken de çalışır fitre yokken de. benzin fitresi bi ihtimal. o da çok tıkanıksa.
QUOTE]

Motorun calıstıktan sonra stop etmesini Hava filtresinden kaynaklandıgını dusunuyorum..

Sizinde Dediğiniz gibi calısmaya calısıyor..
peki niye stop edıyor_?

Ama bujı,benzin filtresi veya benzin hortumunda sorun var gibi gelıyor bana..

Eski
  (#12)
kaskşart

kaskşart - ait Avatar

Aktif (Online)
05-09-2008, 20:07 PM

Alıntı:
mourndare´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
hay ağzına sağlık arkadaşım , neyse ben konuyu dağıtmıyım devam edin siz arkadaşlar
iki kişinin arasına girmesen ii olur
Eski
  (#13)
ozan150zc

ozan150zc - ait Avatar

Aktif (Online)
05-09-2008, 20:08 PM

digi_boy26
hava filtresiyle alakası ne ? motor hava filtresi çok tıkalıyken de çalışır fitre yokken de. benzin fitresi bi ihtimal. o da çok tıkanıksa.

Motorun calıstıktan sonra stop etmesini Hava filtresinden kaynaklandıgını dusunuyorum..

peki niye stop edıyor_?

Bujı,benzin filtresi veya benzin hortumunda sorun var gibi gelıyor bana...

Eski
  (#14)
digi_boy26

digi_boy26 - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: YBR_125_'05_KIRMIZI TOROS_SW_'99_BEYAZ
05-09-2008, 20:51 PM

Alıntı:
bu yazdıklarından beyin hücrelerininde motorun gibi katitesiz olduğu anlaşılıyor çinlilere sempatimi duyuyosun yoksa motorunu mu çok seviyosun bilmiyorum ama sen büyüde gelllll benle molemik yapma
acaba ? sende beyin olsa demekki foruma üye olurkenki işaretlediğin maddeleri okurdun. MOTOSİKLETLERİ ÇİNLİ VEYA JAPON KORE DİYE AYIRANLARA ZATEN AYAR OLUYORUM SEN PİŞTİ OLDUN BUNA. MOTOSİKLETİN AYRIMI YPILMAZ.ZEVK İÇİN ALINAN HER MOTOSİKLET SAHİBİNE VERDİĞİ ZEVKİ BİTEK SAHİBİ BİLİR BAŞKASI BİLEMEZ. BEN 20.000KM ÇİNLİ SCOOTERA BİNDİM AMA HİÇ NE GOCUNDUM NE DE Bİ EZİKLİK HİSSETTİM.SENİN GİBİ AT GÖZLÜĞÜ TAKAN ÜYELERE ÜZÜLÜYORUM. ÇÜNKÜ SİZLERİN SOYU TÜKENMEK ÜZERE.

kim büyük onu merak ediyorum ama avatarımın altında YAMAHA YBR 125 yazıyor eğer okuman varsa. sen büyüde gel çocuk. git bionik'ine bin biraz motosüklet kültürü girsin beynine. senle muhattap olmam bile hata ama buraı bilgi paylaşım sitesi. şuan kendimden utanıyorum senin seviyene düştüğüm için.

Alıntı:
ozan150zc´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

peki niye stop edıyor_?

Ama bujı,benzin filtresi veya benzin hortumunda sorun var gibi gelıyor bana..
admım buji fltre ve hortumlarda haklısın olabilir hatta motorda hiç benzin bile olmayabilir sonucu bekliyorum bende senin gibi.

Alıntı:
iki kişinin arasına girmesen ii olur
nolurki girerse ?

yakında honda cbr 125 miş. aslında motosikleti olmayıp bu tür teknik konulara cevap bile yazamaman lazım senin.

BENİ SEVME SEVDİĞİMİ BİL YETERSARI KIZIN NAZI YBR'NİN ARA GAZIYOLDA HIZLIYIM AŞKTA YAVAŞ ESES'LİYİM ARKADAŞHAVAN BATSIN RR.ACELE GİDEN ECELE GİDERSEV DEDİ GÖZLERİNKIRMIZI ATLI PRENS'İNSEVDAMIZ KIZLARDA DAVAMIZ YOLLARDAALLAH KORUSUN
Eski
  (#15)
arslanfb

arslanfb - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: TABAN RR.
05-09-2008, 21:04 PM

dostum senin ateşleme sorunun var. cdi beyine bakılmalı eğer makinen yeniyse garantiye sokabilirlerse
masrafsız atlatırsın. değilse cdi beynine baktır , bujini yenile aynı seri numarasından bi NGK buji takabilirsin kendin. son olarak da bujiye giren pipo dediğimiz parça var. onu ucunu koparmadan çıkar,bujiyi de bloktan çıkart kontak kapalıyken pipouya tak. bujiyi motor bloğunun yanına ucunda 2-3mm kalana kadar yaklaştır ve marşa bas. kıvılcım atıyosa bujiye kadar sağlamdır herşey. ardından bujiye giren sert kısmını bildiğin vida söker gibi sola çevirerek çıkar bi bak bakalım. kopan bişey varsa onu da değiştir toplamda sana maliyeti 15'i geçmemeli bu dediklerimin [/quote]

Evet digi-boy doğru noktalara değinmiş ve tek sorun pipo denen parça arızalı bence.
Eski
  (#16)
nitrious81

nitrious81 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 150cc Skuter
05-09-2008, 21:12 PM

Evet benımde gecen basıma geldı motor gayet guzel geldım koydum bı yarım saat sonra cıktım calıstırdım ılk etapta bısı yok sonra stop ettı gaz yemedı falan bende dedım herhalde bujıde sorun var zaten mars basa basa egzozdan benzın kokusu geldı bellıkı ateslemıyor soktum bujıyı temızledım taktım calıstı 1-2 km gıttım gıtmedım tık gene boguldu durdu gene soktum bujıyı yenı bujı taktım yanımda vardı taktım calıstı gıttı gene boguldu durdu..Sonra dedım atesleme var benzın gelıyor ama boguluyor..Baktık ateslemesı cok zayıf meger Beyın arızalanmıs zayıf ateslıyor bobınde de bısı yoktu Beyın degıstı 10 ytl ye taktık canavar gıbı oldu...Senınde yuksekle muhtemel beyınde sorun var..zayıf atesledıgı ıcın benzını tam yakamıyormus bujı kararıp nemlenıp stop edıyor mus sebebıde bundan bogulmasının..

TeKeRiM HeP DüZ BaSaRsA NaSıL ViRaj AlıCam
Eski
  (#17)
cumoni

cumoni - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: MOBYLETTE 652
05-09-2008, 21:43 PM

Şşşttt.. kavga etmeyin bakiim.
Aslında arkadaşın sorunu çok basit bir sebepten de kaynaklanıyor olabilir ama o basit sebebi bulmak oldukça komplike bir çalışma yapmayı da gerektirebilir. Benim ilk şüphelendiğim karbüratördeki bir dengesizlik. Arkadaş kendim temizledim diyor. Bazı karbüratörlerin şamandıra ayarları ile oynarsanız, bir daha asla iflah olmazlar, yenisini alıp takmak zorunda kalabilirsiniz.

Çalışan motor hangi durumlarda stop eder, neden tekrar çalışmaz ya da çalışsa bile öksürür aksırır ve bir türlü denge tutmaz??? Sorularına bir çırpıda cevap vermek neredeyse imkansızdır.

Motorun çalışmama ya da çalışsa bile düzensiz dönme olayında, kirli benzinden, yetersiz ateşlemeden, dengesiz hava yakıt karışımından, subap çatlağından, avans ayarından, elektrik kaçağından, segmanın pistona yapışması gibi sair şeylerden tutun da keçelerden şanzumanın hava almasına kadar onlarca sebep sayılabilir.

Böyle durumlarda arızayı tespit etmek biraz da şansa dayalıdır. Ancak işini bilen bir usta motorun çalışma düzeni ve sesinden bazı işaretler tespit edebilir ve böylece fazla oyalanmadan direk olarak şüpheli parçalar üzerine yönelebilir. Mesela hava filtresine hava akımını sağlayan deliğin herhangi bir şekilde daralmış ya da kapanmış olması dahi anormal çalışmaya sebeptir ama usta olan kişi böyle bir durumda motorun çalışırkenki tepkisinden arızanın sebebini hemen fark edebilir.

Sonuç olarak; arkadaşımızın işini bilen bir ustaya ihtiyacı var diye düşünüyorum. Buradan ne söylersek söyleyelim, sadece tahmin yürütmüş oluyoruz.

ÖNEMLİ OLAN ZAMANA BIRAKMAK DEĞİL; ZAMANLA BIRAKMAMAK !!!
Eski
  (#18)
By_StaR

By_StaR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CuStom ChoPPer.. V 250'06.. VrSca ViRaGGio..
05-09-2008, 21:45 PM

ya ben bişey dicem... karbüratörün diyaframından hava alıyor olabilir mi ? yada tam anlamı ile benzini çekememe gibi bir sorun olabilir. sen bu karbüratörü söktükten sonra karbüratör emme borusuna zarar vermiş olabilir misin ? iyice kontrol et bakalım ?

59 NC 289
"-Bİr Süre YOkum!VizeLer Başlıo-KimDir? Derseler; -Özerdir Dersiniz.../TraKYaLı" Üc Bej MT//MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
Eski
  (#19)
frantic

frantic - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: bianchi falcon 125 cc'cik
05-09-2008, 21:56 PM

benim başımdada aynı dert vardı
1.hava filtresi olabilir..
2.Karbüratör monifortu..olabilir..

My lifestyle..Determines my deathstyle..
Eski
  (#20)