anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Teknik Bilgiler

Benzinde tercihiniz

Bu konuya 114 cevap yazıldı 1677 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
no_name

no_name - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: olmazmı
Benzinde tercihiniz - 06-08-2008, 14:19 PM

öncelikle herkese mrb benzin alırken 95 oktan alıyorumda benzini genelde shelden alıyorum ara sıra petrol ofisinden alıyorum sanki motor daha çok çekiyor gibi geliyor acaba benzin aldığım yerden dolayımı bu böyledir yoksa banamı öyle geliyor.

Benzin kalitesinin benzin istasyonlarında farklılık gösterdiğini düşünüyorsanız sizce en kaliteli benzin kimde vardır.

Eski
  (#2)
cakalaz

cakalaz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HoNDa ; CBR 125 R'ePSoL /SaTıLıK/
Kan Grubu: A Rh+
06-08-2008, 14:21 PM

Ben her zaman OPET ten 95 oktan alırım.. Shell den bi kez aldm motor 5 km de 3 kez stop etti (eski motorum tabi ) Shell in benzinini beğenimyorum sahsen...
Kim ne derse desin 95 al arkadaşım

Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Eski
  (#3)
cihantavuz

cihantavuz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: DERBI GPR125 R
Kan Grubu: O Rh+
06-08-2008, 14:28 PM

Total ve Petrol ofisi tercih ediyorum motosikletim için. totalin excellium 97 oktan serisini alıyorum çoğunlukla kaliteli yakıt oldugunu hissettiriyor kullanım esnasında.Petrolofisindende V-MAX 97 oktan serisini alıyorum bazen.Ayrıca dizel otomobılımızde var peugeot partner 2.0 HDI bu aracımızdada Petrol ofısının eurodıeselını kullanıyoruz.Başka yerden yakıt almıyoruz bu araca.Petrol ofısınden baska yerden motorın aldıgımızda sorun yasıyoruz. .Aracta hiç sorun yok ama resmen tekleme yapıyor motor ya su katılıyor yada motorin cok kirli enjektorleri tıkıyor.Özellikle BP nin yakıtı cok kalıtesız genelde.Bu tekleme sorunu BPden 1-2 kere mecburiyetden yakıt aldıgımızda yasamıstık.Ben canlı sahıdım. İstasyondan istasyona degısıyor ama denetleme mekanızması zayıfsa herseyı yapabılıyor ıstasyon sahıplerı.Bende kesınlıkle BP tercıh etmıyorum bu yuzden.

Konu cihantavuz tarafından (06-08-2008 Saat 14:33 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#4)
dalyan_

dalyan_ - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
06-08-2008, 14:34 PM

Bp ve Shell dışında benzin kullanmıyorum.
Eski
  (#5)
sanzalise

sanzalise - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Hyundai Mover 125 cc - Jawa Ogar 350 cc
06-08-2008, 14:42 PM

En Ucuz Nerdense Ordan Alıyom PO, Shel, vs bilindik yerlerden ama

♥---==-♥°° Ñè MuTlu VATANI Sevene°°♥-==---♥
Eski
  (#6)
Isaac

Isaac - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Çelik Crown 150
Kan Grubu: B Rh+
06-08-2008, 16:15 PM

Bir de bu sanırım ilden ile değişir çünkü ülkemizde denetleme mekanizmasının zayıf oluşu petrol ofisi sahiplerine çeşitli yollar açıyo... Su katmak gibi mesela...

O yüzden her ilde aynı olmaz bence... Shell olup kaçak mazot benzin satan da var bp olup yasal olarak satan da...
Eski
  (#7)
no_name

no_name - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
07-08-2008, 13:06 PM

kalite kontrol filan diyor ama hikaye herelde onlar
Eski
  (#8)
CERRAHI

CERRAHI - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: SİKUTİ
07-08-2008, 13:09 PM

Opet Opet Opet.....

Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
Eski
  (#9)
cakalaz

cakalaz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HoNDa ; CBR 125 R'ePSoL /SaTıLıK/
07-08-2008, 13:12 PM

Ya şöyle düşün.. Bizim Rize tarafları özellikle BATUM sınırına yakın ve BaTuM da benzin mazot 1 YTL.. Özellikle benim tanıdıklarım yakın olduğu için gidiyor orda yedek deposu dahil fulleyip türkiyeye geliyor ve en az 10 gün yetiyor onlara Mantıklı aslında..

Benzin istasynları da aynı sekilde ; ayarlıyo tanıdık bi kamyoncu altına büyük bir depo yaptırmıs.. Adam gidiyo BATUM a dolduruyo iki depoyu da gelip istasyonun deposuna bosaltıyo.. Bu durumda biz yurt dısındaki benzini kullanmıs oluyoruz istemeden bilmeden.. Ama OPET te böyle bişi söz konusu olamaz Rize de hem cok göz önünde hem de sürekli denetimde

Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Eski
  (#10)
kirki

kirki - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kymco Xciting 250 İnternetli :)
07-08-2008, 13:22 PM

merhaba
ben sürekli PO kullanıyorum.. denetim mekanızmasını iyi biliyorum..çünki reklamlardaki o uydudan kontrol olayını yapan firmadayım ) yani köstebek benim
PO dan şaşmoyorum..hem kk tıma çok puan veriyor hemde yakıtı gayet kaliteli.. 95 ve 97 oktan karışık alıyorum..yani hangisine yanaşmışsam

Sevgili Kwang Yang abicim..Sen bu mesajı okurken ben çok uzaklarda ta Türkiyemde olacağım.. Sana yaptığın her şey için teşekkür ederim.. ama her şeyden önce yaptığın Xciting için..Kendine iyi bak üzme kendini de bizide..Kal saalıcakla..KaMYOCu kirki......
Eski
  (#11)
no_name

no_name - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
07-08-2008, 13:25 PM

bizim burdada yunanada çıkıs var bulgarada ama avrupa birliğine girince giriş çıkıs yapmak zorlastı ( bu arada reklam güzeldi )
Eski
  (#12)
PoYr@z

PoYr@z - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: mondial 125 MT yakında hyosung GT250R olcak insall
07-08-2008, 13:27 PM

ben motoruma shellden alıyordum ama p.ofisinde uydu kontrol cihazları yerlestirildiğinden beri p.ofisinden alıyorum Vmax97 veya 95 alıyorum araçdada p.ofisinden euro kullanıyoruz fakat depoyu fullerken genelde kendi sattığımız resmi kurulustan dolduruyoruz arada çok büyük fark var resmi kurum direk rafineriden dolan kendi tankeri direk kuruma getirip bosaltıyor ve yaklasık 70-80 km gibi fark oluyo performansta düsüs olmuyor kesinlikle

Azraille yarıs bakalım kim daha hızlı (deneyin muhtesem birsey oluyo)
Eski
  (#13)
Khutuck

Khutuck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 2.5 yıl mavi akbilden sonra CuBuF 150
Kan Grubu: B Rh+
07-08-2008, 13:41 PM

Eve yakın olduğu için PO'dan alıyorum, ama Shell'den aldığımda motor sanki daha iyi performans veriyor.

Eski
  (#14)
shadow slx

shadow slx - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: keeway ss Bordo
07-08-2008, 14:25 PM

genelde opet ten alırım ama bazende shell yada başka bir deyişle yolda kaldığımda en yakın neresi varsa ordanne yapayım bu motorlada benzin göstergesi yada ışığı yok!!!

BILGISIZLER ICINDE BIR BILGIN OLULER ICINDE DIRI DEMEKTIR...
Eski
  (#15)
muratcan7

muratcan7 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '09 Honda CuBuF 150
Kan Grubu: A Rh-
07-08-2008, 14:29 PM

4-5 defa PO 'dan aldım daha sonra BP'den aldım bana çekişi artmış ve motor daha çabuk açılıyor gibi geldi. Ve yakıt tüketimi düştü. BP den aldığım benzin sayesinde ibre daha hızlı yükseliyor gibi geldi.

5,4 litre olunca depo bol bol alacağım çekirdek gibi 3 ytlik 5ytllik sırada opet var

Tabii kesin sonucu almak için depodakini bitirip almak lazım. Karma benzin yanıltır adamı.

Ayrıca sormak isterim. cygnus rs için 95 oktan dan başka bir seçeneceğim varmı ?
Eski
  (#16)
playboy_77

playboy_77 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: geçmişim 2 silindir geleceğim 4 silindir olacak:))
07-08-2008, 14:32 PM

genelden shell 100 oktan alıyorum.eğer uzun yolda acil yakıt ihtiyacım olursa opet 97 alıyorum

LasTiği YaK, RuhUnU deĞiL
Eski
  (#17)
muzaffer1968

muzaffer1968 - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: CBR 600 F
07-08-2008, 14:42 PM

reklam olmayacaksa söylim Shell den alıyorum anack zor durumda kalırsam diğer firmalardanda alıyorum

Türk, öğün, çalış babana bile güvenme
Allah allah diyip geçti gri 600F
Eski
  (#18)
kkorhann34

kkorhann34 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: ACİL SATILIK MONDİAL-151 RS GRİ...paramı ayarlıyım inş. CıBıR 125 ....
Kan Grubu: O Rh-
07-08-2008, 14:54 PM

yolumun üstünde shell bp total aralarında 100-200 metre mesafeyle istasyonlar var alibeyköy-eyüp arası İstanbul'da bilen bilir her zaman shellden alıyorum bana daha kaliteli gibi geliyor çekişi artıyor ve az birazcık yakıt sarfiyatında olumlu etkisi var...

17.09.2009 BEKLE BENİ MOTOSİKLET EHLİYETİ SENEYE BENİMSİN
Motosiklet benim olduğundan bi problem yok..(korhan ivedük)
Eski
  (#19)
Özer

Özer - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: V STROM DL 650 Esmeralda
07-08-2008, 15:09 PM

PO ve Opet dışında hiç bir istayona yanaşmıyorum.Aldığım yakıt Normal benzin yani 95 oktan.Motosikletimin performansı gayet iyi şikayet yok....

DİPNOT: hemen tüm yorumlara şöyle bir göz attım ve herkesin aldığı akaryakıt diğerleriden daha iyi
Akaryakıtlar TÜM istasyonlarda 95-97 vs vs şeklinde sunulmakta farkındaysanız! peki X istasyonun 97 oktan yakıt'ı niçin Z istasyonundaki 97 oktandan daha iyi bunu kim açıklayacak fark nedir bu iki yakıt arasında anllamadım bu yazdığım diğer yakıt sınıfları için de geçerli.

Konu Özer tarafından (07-08-2008 Saat 15:14 PM ) de değiştirilmiştir..

Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
Eski
  (#20)
kirki

kirki - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kymco Xciting 250 İnternetli :)
07-08-2008, 15:31 PM

Alıntı:
Özer´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
PO ve Opet dışında hiç bir istayona yanaşmıyorum.Aldığım yakıt Normal benzin yani 95 oktan.Motosikletimin performansı gayet iyi şikayet yok....

DİPNOT: hemen tüm yorumlara şöyle bir göz attım ve herkesin aldığı akaryakıt diğerleriden daha iyi
Akaryakıtlar TÜM istasyonlarda 95-97 vs vs şeklinde sunulmakta farkındaysanız! peki X istasyonun 97 oktan yakıt'ı niçin Z istasyonundaki 97 oktandan daha iyi bunu kim açıklayacak fark nedir bu iki yakıt arasında anllamadım bu yazdığım diğer yakıt sınıfları için de geçerli.
fark yakıtların içerisine katılan extra firmalara özel katkılar olarak düşünmekteyim..

Sevgili Kwang Yang abicim..Sen bu mesajı okurken ben çok uzaklarda ta Türkiyemde olacağım.. Sana yaptığın her şey için teşekkür ederim.. ama her şeyden önce yaptığın Xciting için..Kendine iyi bak üzme kendini de bizide..Kal saalıcakla..KaMYOCu kirki......