Motorda Olan Titreşimin Sebepleri Nelerdir?

Arkadaşlar, çok iyi inceleyemiyorum siteyi eğer bu başlık varsa önceden yazılmış, özür dilerim yeniden açtıım için,
Üzerime alacağım motor (henüz kendim kullanamadım - arkada oturdum sadece) rahatsız edilecek şekilde titreşim yapıyor. Marka : Regal Raptor 250-E
hanüz sadece arkasına oturdum pedalda nasıl bilemiyorum ama ayakları yoran bi titreşimi var. Bu titreşimin sebebi ne olabilir ve nasıl giderilebilir? Bu hafta bakıma sokmayı düşünüyorum en azından hazırlıklı olmam lazım :) Herkese şimdiden teşekkürler.

Raptorlarda genel bir sorun oldugunu dusunuyorum , vibrasyon'dan kaynakli somun vida ve benzeri elemanlarin gevsemis olabilecegi dusuncesindeyim , servise gidilir vibrasyon kisa surede kesilir ve yine kisa zaman sonra vibrasyon hissedilir hale gelebilir , diger arkadaslar'da bu konu icin sana yanit vereceklerdir.

hmm anladım sık sık elimde ingiliz anahtarıyla dolaşıcam desene. ama öyle bi sorunsa içim rahatlar en azından.
Bi soru daha sorsam: 2. servise gösterdim adam ruhman kötü durumda ve karbüratörde yırtık var dedi. motoru alacağım yer ise; ruhman motorda olmaz ve karbüratör yırtılmaz dedi.. böylemidir. beni saf buldular da kakalıyolar mı?

Dişli değişimiyle titreşimi azaltılabilir.Ama büyülterek mi küçülterek mi onu bilemem.

Deßriyajdan Veya TakozLardandır ßüyük ihtimaLLe.
deßriyaj kirLenmiş,
Takoz iSe Ya Gevşemiş Yada çatLamış oLaßiLir.

dişliyi büyüt.ön dişliyi ama.titreşim hissedilir derecede düşer...

Rulman tabiki'de var ama servis vites rulmanlarindan mi bahsediyor ? bunu ogren ilk once ve tabiki karburator delinir ve yirtilir.

Son düzenleme:
slm arkadaşlar genelde b çin modellerının çoğunda var buda motorun kraklarında balans var buda yüksek devirlerde vıbrasyon yaratıyor buda rahatsız edıyor adamı:queen: MOTORCU HAKAN

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
berna regal raptor çinli.bende aynı motoru kullanıyorum.eksozlardaki susturucular çıkartılmışmı.eksozlar boş ise o yüzden o kadar fazladır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
hayır saf kan çin.ama kalite olarak diyer çinlilerden daha kaliteli.

Her çinli diğer çinlilerden daha kaliteli olmakla beraber hepsi aynı gömlektir:p
Titreşim başlığını bulsakta çinliler için ayrıca neden-sebep ilişkisini irdelemek gerekir...

Regal'in ureten eller tabiki çin' lakin motosiklet'de kullanilan parcaların kalitesidir motosiklete hayat veren , regal cin elleri ile hazirlanmis cin'de uretilmis elemanlarla hazirlanan motosikletlerden her daim 1 adim onde olmusdur.

Disli kucultmek yada aksi buyulterek'de vibrasyonu kesebilecegin kanisinda olan arkadaslara katiliyorum " Rulman'i kesinlikle arastir."

Forumdan Uzaklaştırıldı
sahibi sana kore malı dedi anladığım kadarıyla.eğer çin sitemiyorsan keeway süper shadow250 öeririm.yanlış hatırlamıyorsam macar malı olması lazım

iso bir daha bu kadar gec kaldigini gormemeyim lutfen , bir dahaki sefere uyarmadan keserim arka lastigini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar