ön cam yapımı

herkeze merhaba.
super teneremin ön camını kırmıştım birkaç yere sordum en ucuza 50ytl.ye yaparız dediler bende neden kendim yapmıyom deyip işe koyuldum.
plastik camdan zaten vardı elimde baktım oluyo rengi biraz daha açık ama olsun deyip işe başladım .
işte kırık camım.
kpel584me2.jpg

buda yapacağım yenini cam.
kpel585cr5.jpg

işte ikisi üst üste yenisi biraz daha uzun olması benim için daha iyi daha turing olucak yenisi.
kpel586wv2.jpg

ve işte sıra geldi şablonu çıkarmaya sağa tarafı kırık ve parçası olmadığından tam şablonu çıkarmak biraz daha zaman alıcak.
kpel587iw4.jpg

ve işte sağalam olan tarafın çizimi çıktı ve kestikten sonra kırık tarafın çizimini yapmak gerekiyo.
kpel589lv9.jpg

şansım varki yandan kırık ve iki taraf simetrik olduğundan şablonu tamamlamak çok kolay oluyo.
kpel590em2.jpg

ve işte şablonumuzu tamamladık.
kpel591qx6.jpg

ve sıra geliyo şablonu cama uygulamaya biraz bant yardımıyla bu işide hallediyom.
kpel592gz2.jpg

vee şablonun cama cizimini bitirince sıra geliyo kesime bunu daha çabuk yapabilmek için küçük spiral yani jet kulanıyorum.
kpel593by9.jpg

ve biraz kaba ama güzel bi kesimden sonra cam bu hale geliyo.
kpel594sy9.jpg

şimdi sıra kıvırmada ve işte gaz ocağanda fazla ateşe tutmadan yani eritmeden çok rahat bi şekilde kıvırabiliyosunuz biraz zaman alıyo çünkü tam oturması için motosikletin yanına gidip denemeler yapmanız lazım.
kpel595qy4.jpg

kpel596mf6.jpg

ve işte nerdeyse oldu iki cam da yan yana aynı gibi duruyo sadece kenerlardan biraz ince kıvırmalar var ve onlarıda tamamlayınca bu iş tamam sayılır.
kpel597xj3.jpg

son ince işler ve tabi birkaç delikten sonra takıyorum yani camımı.
zımparadan sonra tam fabrika işi gibi oldu.
kpel598gd4.jpg

ve işte taktım ikisi üst üste bi kıyaslama yenisi 6cm.daha uzun.
kpel599dd8.jpg

ve işte sonuç takılmış vaziyette gayet güzel oldu para vermekten kurtuldum ve istediğim gibi yaptım ayrıca çok ta güzel vakit geçirdim motosikletimin değeri benim için artmış bulunuyo.
kpel600yp7.jpg

artık sadece yeni stikarları yapıştırmak kalıyo ama tabi önce yazdırmak gerekiyo.
umarım faydalı olmuştur çalışmam para vermektense hem eğlenip hemde istediğiniz camı yapabilirsiniz.
herkeze kazasız belasız sürüşler.

ellerine kollarına sağlık uçanteneke,
harikasın ya gözlerime inanamadım cam fabrikasyon kadar temiz ve güzel çıkmış ellerinden tebrikederim.bu arada o malzeme 10mm. pleksiglas denilen saydam malzeme midir?nereden temin edebiliriz?metrekaresi ne kadar diyorlar?bilgilendirirsen sevinirim ben de niyetlendim pegasom için turing cama :cherry:

:cyclopsan:cyclopsan
abicim one yaaaa seri uretime gecsek diorummm iyi para vardir bu iste:p

ellerine kollarına sağlık uçanteneke,
harikasın ya gözlerime inanamadım cam fabrikasyon kadar temiz ve güzel çıkmış ellerinden tebrikederim.bu arada o malzeme 10mm. pleksiglas denilen saydam malzeme midir?nereden temin edebiliriz?metrekaresi ne kadar diyorlar?bilgilendirirsen sevinirim ben de niyetlendim pegasom için turing cama :cherry:

sağol arkadaşım ama pleksiklas bende önceden vardı ama bildiğim kadarıyla fazla pahalı deil ve reklamcılarda yani tabelacılarda mevcut istediğin renk var.:cat:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ellerine sağlık, yetenekli olduğunuda söylemek lazım, herkes bu kadar başarılı bir sonuç çıkartmaz ve bu benim için süpriz olmaz...

Süper paylaşım...:cat:

Merak edenler için bir hatırlatma, kullanılan malzeme füme policarbon pleksiglass.

asm

Eline sağlık uçanteneke

Ellerine sağlık, yetenekli olduğunuda söylemek lazım, herkes bu kadar başarılı bir sonuç çıkartmaz ve bu benim için süpriz olmaz...

Süper paylaşım...:cat:

Merak edenler için bir hatırlatma, kullanılan malzeme füme policarbon pleksiglass.

Sağolasun aYe, malzeme ismini için...

Bende böyle birşey düşünüyorum.

düzeltme: uçanteneke'de malzeme ismini ve nerede bulacağımızı belirtmiş :) (teşekkürler)

Son düzenleme:
Eline sağlık gerçekten güzel ve ince bir çalışma olmuş
aramızda böyle becerekli işler yapan arkadaşları görmek çok iyi:cat:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ön cam yapımı cevaplar 9 görüntüleme 5

Nasıl yani:silent:

Çok başarılı bir çalışma olmuş. ellerine sağlık tebrik ediyorum... :rendeer:

ocakta şekil verirken deforme pürüz veya dalgalanma olmadı mı plastikte ki olmamış son hale bakarsak ben o kısmı pek anlamadım:silent:

ellerine sağlık bu arada çok hoşuma gitti :p

ocakta şekil verirken deforme pürüz veya dalgalanma olmadı mı plastikte ki olmamış son hale bakarsak ben o kısmı pek anlamadım:silent:

ellerine sağlık bu arada çok hoşuma gitti :p

dostum ocaan üstünde devamlı tutmuyosun üstünde gezdiriyosun ve kıvırıyosun fazla tutarsan deforme olur tabiki.

Mustafa abi ellerine sağlıkk baya marifetliymişsin yanlız...isoff la ilgili topic'inizide incelemiştim, bu arada 2.liğinide tebrik ederim...:cat:

saygılarrr...

Mustafa abi ellerine sağlıkk baya marifetliymişsin yanlız...isoff la ilgili topic'inizide incelemiştim, bu arada 2.liğinide tebrik ederim...:cat:

saygılarrr...

sağol arkadaşım zaten camıda orda kırmıştım ama artık yeni camım oldu.
ayrıca cevap yazan herkeze teşekürler yazılarımdan ve fotolardan faydalanan olursa dahada sevenirim.:cat:

tebrikler güzel olmus ama ben daha yetenekliyim kagıttan ucak ve gemi yapabılıom :queen:

yahuu tenekecim bizi aç bırakacaksın sen bide fotolarla anlatmış:):)
şaka bir yana bir endurocu herzaman becerikli ve yaratıcıdır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar