4 lü subaplar

arkadaşlar tek silindir 4 zamanlı 4 subaplı motorlar çıkmış piyasaya. ben 1 emme 1 de ekzoz subabı olarak biliyorum. 3.ve4. subaplar ne işe yarıyor acaba. yorumlarınızı iletirseniz sevinirim

iyide bu yeni bişi diilki :) hemen hemen bütün arabalar şu an 16 valve olarak üretiliyor.. ne işe yaradığı konusuna gelince 2 adet emme subabı ve 2 adet egsoz subabı silindir içerisine yakıt alımında ve atık gazların dışarı atılmasında daha yüksek performans sağlar böylecede motor daha seri ve daha yüksek güç üretimi sunar sana ayrıca atık gazların dışarı atılırken tamamının gitmemesi bazen yeniden silindire alınan yakıtı fakirleştirir buna da engel olunduğu için yeni ateşlemenin daha verimli olması sağlanır...

sensitive' Alıntı:
arkadaşlar tek silindir 4 zamanlı 4 subaplı motorlar çıkmış piyasaya. ben 1 emme 1 de ekzoz subabı olarak biliyorum. 3.ve4. subaplar ne işe yarıyor acaba. yorumlarınızı iletirseniz sevinirim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşım benim motosiklet 91 model ve 4 subaplı yani yeni bişey değil

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: danger0 **************

Merhaba

Arkadaşlar açıklamış daha iyi anlayabilmen için resimler koyuyorum.

Standart 2 subaplı silindir kafası.

testa4tcompleta.JPG

4 subaplı motor çizimi.
4_valve_head.jpg

honda_cylinder_head_001.jpg

5 subaplı silindir kafası.
4AG-5-valve.jpg

Görüşmek üzere.

@RAPTOR666

5 sübapın 3'ü emme, 2'si egzozdur. Ayrıca buraya resmini eklemediğim 3 sübaplı olanlarda var. 3 sübap daha çok arabalarda egzoz ısı kaybını azaltıp katalizörün daha verimli kullanılması ve 2 buji uygulamaları için dizayn edilmitşir. Ancak şu an BMW motosikletlerinde 4 sübap + 2 buji'li motorlar kullanıyor.

Görüşmek üzere.

2 buji yakıtın daha verimli patlamasını sağlıyor anladığım kadarıyla bundan başka bi verimi varmı?
bide motmal tek bujili motorlara 2. buji monte etmek bi fayda sağlarmı

@RAPTOR666 silindir kafasına ikinci bujiyi eklemen neredeyse imkansız.. motoru komple değiştirmek daha zahmetsiz olacaktır.. Alfa'larda çift buji teknolojisi kullanıyor, Twinspark motorlarında..

hımm.. bilmiyorum ama motora sadece ek bir buji eklemek bir fayda getirmeyebilir.. tamam deliği açtık ama motor üst kapağına da yer açmak lazım.. daha önemlisi iki bujinin verimli çaışmas için sıkıştırma oranından hava yakıt karışımı yüzdesine göre bütün değerlerin tekrar ayarlanması gerekebilir..

Arkadaşlar komple yeni bir silindir kafası hazırlamanınız gerek. Delik açmak öyle basit birşey değil. Çok iyi hesaplamalar yapmak gerek. Ayrıca açılacak bir delik silindir kafasının mukavemetini düşürebilir, çatlamasına, kırılmasına sebep olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar