Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Bir babanın isyanı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    24 Kasım 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    suzuki burgman AN 400 k6
    arkadaşlar benim babama 2005 yılında kaldırımda yürüken araba çarpı taksicinin haplandığını öğrendik babam komaya gir 1 ay kadar komada yattı toplam 5 ay hastanede yattı 10 ay kadar iş göremedi babam şişli belediyesinde temizlikteydi gece 3 te 40 dakika ambulans bekledik kazanın sabahı karakola gittiğimizde savcının p...vengi serbes bıraktığını öğrendik 12 martta babamın vefatının 2. yılı doluyor ve mahkememiz hala devam ediyor
    adalet denen sey sanırım zenginlerin lehine işliyor malesef ülkemizde paran kadar adamsın başbakanımızın oğlununda 1995 yada 1996 yılında ses sanatçısı sevim tanürek in ölümüne sebeb olduğunu sanırım bir çoğunuz bilmez ben ozamanlar kuaförde çalışırdım ve müşterimizdi kendisi ve ehliyetsizken kaza yaptı
    bizler motosiklerimizle her an ölümle karşı karşıyayız ne yayalar nede araçlar bizi sallamıyor malesef biz ne kadar kurallara riayet etsekte insanların gözünde motorcu kusurludur imajı uyanıyor
    acılı alilenin acısnı çok iyi anlıyorum ve allahtan rahmet diliyorum
    ne toyotası lan benim babam adam gibi adam:salut:


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    bazen25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2006
    Motosikleti
    x evo 400
    Yurt dışında bulunmuş arkadaşlardan bir ricam var? bulunduğunuz ülkede, hiç trafikte uygulama yapan polis gördünüzmü ?

  3. #43
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bu olayda gene hakim karşısına çıkmışlar ben de 2002 haziran ayında çok büyük kaza yaptım adam bırak hakim karşısına çıkmayı karakola bile zor geldi 148 promil alkollü şekilde kaza meydana geldi adam elini kolunu sallayarak karakoldan çıktı gitti lanet olsun böyle adalet sistemine
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  4. #44
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdığın olay sadece son paragrafıyla değil tamamıyla konu dışı. overcloud arkadaşımın anlatmak istediği sadece "adaletsizlik ve haksızlık".

    "yandaş" açıyla bakarak konuyu saptırmaman ve bu konuda savunma yapmaman daha mantıklı bence.
    yandaşlıkla ilgili değil bu konu, bence o tarafa doğru gitmeyelim yoksa kitlenecek bir konu başlığı daha olur


    Alıntı aya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nerden çıkarıyorsunuz bunları anlamıyorum?

    türkiye'de silah ruhsatı almak için herşeyden önce 21 yaşını doldurmuş olmak gerekir. ondan sonra da bir sürü kriteri daha yerine getirmeniz gerekir ki, her şartınız tuttuktan sonra da valilik onayı olursa silah alabilirsiniz. üstelik bu şartlar da her geçen gün daha da zorlaştırılıyor.

    öyle sandığınız gibi 18 yaşını dolduran, canı çok istiyor diye gidip zırt diye silah alamaz. bilmediğiniz konularda çok eminmiş gibi yazmak yerine "öyle zannettiğinizi ve emin olmadığınızı" belirtmeniz daha doğru ve şık olurdu.

    kanun dışı, ruhsatsız silahtan bahsediyorsanız onun için zaten herhangi bir yaş sınırı olması komik olurdu...

    bununla birlikte bu "silah" mevzusunda "silah karşıtı" kişilerin sokağa dökülmesini hiç anlamamışımdır. onları da ayrı cahiller grubu olarak görmüşümdür hep. "ruhsatlı silah" sahibi olmak demek resmen "damgalı gezmek" demek. her an kayıt ve göz altında olmak demek. bir olay durumunda elle konulmuş gibi bulunmak demek. herhangi bir mahallede silah sesi duyulsa bile, kolluk kuvvetleri önce o mahalledeki ruhsatlı silah sahibi kişilerin kapılarını çalar. böyle bir durumda asıl korkulması gereken ruhsatlı silahların 4-5 katı olduğu tahmin edilen ruhsatsız silahlar iken, en ufak bir kıpırdanmada ruhsatlı silah sahiplerinin üzerlerine niye gidilir, eleştiri için ilk hedef seçilirler anlamam. eleştirenlerin de bunu anladığını pek sanmıyorum.

    bir dönem ruhsatlı silah taşımıştım, hala alma hakkım var ama almıyorum. çünkü ruhsatlı silah, sahibi için külfetten ve zorluktan, problemden başka bir şey değil.

    bu da konu dışı ama yazmak istedim yine de...
    @aya: silah satın alma yaşının 18'e indirilmesi için geçtiğimiz aralık ayında yasa tasarısı meclis'e verilmişti. açıkçası daha sonra takip etmedim yasanın geçip geçmediğini. verdiğim bilgi yanlış yada eksik olabilir ama kuru sıkı tabanca satın alma yaşı 18, bunlarda yasal olmayan yöntemlerle normal silaha çevrilebiliyor.

    olaya daha tarafsız bakmak istersek daha uygun bir örnek verebilirim. 18 yaşına gelen herkes oy kullanabiliyor ama içki yasağı için yaş 24. Ortada çok büyük bir düzensizlik olduğu kesin. insanlara ahlak zabıtalığı yapılacağına ortadaki haksızlıkları bertaraf etmek için sağlam adımlar atılsa herkes daha rahat bir şekilde yaşayabilir ama maalesef şunu herkes biliyor ki bunu ne ben ilk kez söylüyorum ne de sizler ilk kez duyuyorsunuz..

    Dünkü haberlerde de gördük Bilica motokuryeye çarpıp kaçıyor, adam şikayetçi olmuyor/olamıyor vs. vs. Ya da bundan 4 ay önce su tankeri ile çarpışan minibusun yaptığı kazada hayatını kaybedenler, sizce sorumlular yeterli cezayı alacaklar mı? ayakta yolcu taşıma cezası tekrar artırılacak mı? Bu gibi sayısız örnek vermek mümkün, rant olan yerlerde maalesef adalet bulmak mümkün değil ülkemizde..

    iki gün önce 24 tane baro ortak bildiri yayınladı, insanlar çıkıp cahil cahil neden 81 baro değil diyor bir şeylerin çok geç olması için 81 barodan mı bildiri yayınlanması lazım?
    yanlış anlaşılmasın kimseyi şunu yada bunu savunuyor diye işaret etmiyorum, ortadaki haksızlığa değinmek istedim.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  5. #45
    mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2010
    Şehir
    BEŞİKTAŞ / istanbul
    Motosikleti
    BURGMAN
    motoru tamirden çıkarmasam mı acaba.
    korkar oldum artık :\
    What goes around, Comes back arround...

  6. #46
    eray_uluyazı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2010
    Şehir
    ataşehir, istanbul
    Motosikleti
    '07 HONDA CBF 500 (adriana ;)
    Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah kimseye,hatta düşmanıma bile evlat acısı yaşatmasın.Allah rahmet eylesin,yakınlarınada sabır ihsan eylesin.

    Bu işin benim gözümde iki çıkış yolu var.

    1-Görüldüğü üzere adalet eksik ve gerekeni yapmıyor.Eyvallah edip göz yaşlarımızı içimize akıtıp olanı biteni sineye çekicez.

    2-Kendi kanunlarımızı uygulayacağız.''Burası dağ başımı kendi kanunlarını uygulayacaksın diyenlerede'' Bir ölümlü kazaya sebep olan bir cana kıyan dürzüler,bu kanunun işlediği topraklarda ''yanı dağ başı olmayan bu yerlerde'' elini-kolunu sallıyarak geziyorlar,demekki görüldüğü üzere dağ başından bir farkı yokmuş demek lazım.

    3-Ennn az 1 sene yoğun bakımda yatacak şekilde bitkisel hayatta kalmasını sağlamak için çalışmalara başlamak lazım...

    4-Bunları hangi şuurla yazdığımı düşünenlere ithafen söylüyorum (BENİMDE İKİ BUÇUK YAŞINDA VE ŞİMDİDEN MOTORA HASTA OLAN BİR OĞLUM VAR)


    üstad 3 ve 4 no'lu yazılarınıza sonuna kadar destek veriyorum...

  7. #47
    ZERDÜŞT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 650
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorun tam olarak bu işte...

    Ehliyeti olsun ya da olmasın sonuçta bir can gitti.

    Anıl o sırada bisiklete biniyor olsaydı ya da yaya olsaydı ehliyet olup olmaması bir şey değiştirecek miydi?

    Bu ülkede paran varsa kanun var, yoksa bir hiçsin.

    Allah ailesine sabır versin..

    Daha dün Bakırköy adliyesinin önünde 2 kişi tabanca ile vurularak öldürüldü.. Bu gidişle herkes kendi adaletini aramaya başlayacak.

    Kanunlar çok yetersiz. Ülkemizde alkole 24 yaş sınırı getirildi ama 18 yaşındakilere silah satılıyor..

    Başka bir şekilde bakacak olursak, universiteden yeni mezun olan bir insan alkol alamazken lise mezunu 18 yaşındaki çocuk yaşta bir genç silah satın alabilir..

    Konunun biraz dışında oldu ama bu saçma kanunları vurgulamak için yazmak istedim..
    Yazdıklarının çoğunda haklısın..ki insanlarda bu yönde ortak görüşteler ..
    Adaletin sisteminin kişilere göre uygulanması..haksızlık v.s. doğru tespitler..

    Ancak silah konusuna girmesen iyi olurdu zira tv lerde yapılan yorumların çizgisindeydi..Bir arkadaş gayet güzel ifade etmiş '' damalı Eşşek gibi..'' demiş yani kaydı kuydu belli..sıkıntı burda daha çok ruhsatsız silahların çokluğu ve bolluğu noktasında..Amerikanın bir eyaletinde suç vakaların nerdeyse yok denilecek kadar az olduğu bir bölgede sanırım 18 yaşından itibaren bireylerin hepsi silah edinmede ve taşımada serbestler..elbette eğitimlerini aldıktan sonra..Orada kimse bilek gücüne,boyuna posuna güvenerek kendinden güçsüz birine saldırma cesaretini gösteremiyor..hırsız gireceği evde kendisini silahlı insanlarla karşı karşıya kalacağını bildiğinden cesaret edemiyor.. Öldürülen o iki kişinin silahı olsa belki durum farklı olurdu kendilerini savunma şansı olabilirdi..Polismi koruyacak ..yok öyle bir şey..görüyoruz yaşananları..ve orda oğlunun intikamını alan kişi ruhsatlı silahlamı işlemiş suçu yoksa ruhsatsız silahlamı..Medyanın güzel yayınları olduğu gibi boş yayınlarıda olabiliyor ciddiye almamak lazım..ekmek bıçağını ekmek kesmek içinde kullanabilirsin insan kesmek içinde..bu o anki şartlara bağlıdır,niyete bağlıdır..kaldıki insan katlenmenin en kolay yolu araçla ezmek değilmi günümüzde..

    Sevgili arkadaşlar uzattım konuyu kusura bakmayın..asıl konumuz Anıl ve onun gibi mağdur olanlar..şakayette ve lanetlemekte haklı olsakta sonuca gidecek alternatif çözümler konusunda birleşmeli ve bunun için kamuoyu yaratılamasına katkı sağlamalıyız..nasılmı..hep birlikte düşünelim işte..

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:33 ----------

    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    iki gün önce 24 tane baro ortak bildiri yayınladı, insanlar çıkıp cahil cahil neden 81 baro değil diyor bir şeylerin çok geç olması için 81 barodan mı bildiri yayınlanması lazım?
    yanlış anlaşılmasın kimseyi şunu yada bunu savunuyor diye işaret etmiyorum, ortadaki haksızlığa değinmek istedim.
    Doğruyu bulmak için daha çok can kaybını önlemek için birilerinin uyanmasını beklemeğe elbette lüzum yok..haklısın..
    ANATOLIAN EAGLES MK / Bağımsızlık ve Özgürlük benim karekterimdir. M.K.Atatürk

  8. #48
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı ZERDÜŞT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amerikanın bir eyaletinde suç vakaların nerdeyse yok denilecek kadar az olduğu bir bölgede sanırım 18 yaşından itibaren bireylerin hepsi silah edinmede ve taşımada serbestler..elbette eğitimlerini aldıktan sonra..Orada kimse bilek gücüne,boyuna posuna güvenerek kendinden güçsüz birine saldırma cesaretini gösteremiyor..hırsız gireceği evde kendisini silahlı insanlarla karşı karşıya kalacağını bildiğinden cesaret edemiyor.. Öldürülen o iki kişinin silahı olsa belki durum farklı olurdu kendilerini savunma şansı olabilirdi..Polismi koruyacak ..yok öyle bir şey..görüyoruz yaşananları..ve orda oğlunun intikamını alan kişi ruhsatlı silahlamı işlemiş suçu yoksa ruhsatsız silahlamı..Medyanın güzel yayınları olduğu gibi boş yayınlarıda olabiliyor ciddiye almamak lazım..ekmek bıçağını ekmek kesmek içinde kullanabilirsin insan kesmek içinde..bu o anki şartlara bağlıdır,niyete bağlıdır..kaldıki insan katlenmenin en kolay yolu araçla ezmek değilmi günümüzde..
    Amerika'da silah kullanma izni genelde kırsal bölgede insanların kendi mülklerini koruyabilmesi için kanunlarla verilmiş bir haktır ancak şehirlerde durum farklıdır ve kanunlar her eyalette farklılık gösterebilmektedir.

    Silah sahibi olmak asla suçun önüne geçmez, sadece caydırıcı bir etken olabilir ama ne uğuruna?

    Amerika gibi kanunların yaptırım gücünün çok fazla olduğu ve uygulama sürecinin bizdeki kadar uzun sürmediği bir ülkede insanların kendilerini koruyabilmek için silah kullanmaya pekte ihtiyacını olmadığını düşünüyorum zira eğer suç işlemenin önüne bu şekilde geçilecekse vay halimize..

    Adliyedeki cinayetlerle verdiğim örnek insanların kendi adaletinin aramaya başladığını vurgulamak içindi, silah satışıyla ilgili değil.

    18 yaşında kuru sıkı silah satılmasının altındaki gerçek amaç ne olabilir sizce, caydırıcılık mı yoksa özendirme mi?

    Bu ve bunun gibi düzeltilmesi gereken, eğitim verilmesi gereken o kadar çok şey var ki bu konunun sonu gelmez. o yüzden daha fazla uzatmayacağım.

    Ailesine tekrar sabır diliyorum..

    Umarım adalet yerini bulur..
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  9. #49
    ZERDÜŞT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 650
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amerika'da silah kullanma izni genelde kırsal bölgede insanların kendi mülklerini koruyabilmesi için kanunlarla verilmiş bir haktır ancak şehirlerde durum farklıdır ve kanunlar her eyalette farklılık gösterebilmektedir.

    Silah sahibi olmak asla suçun önüne geçmez, sadece caydırıcı bir etken olabilir ama ne uğuruna?

    Amerika gibi kanunların yaptırım gücünün çok fazla olduğu ve uygulama sürecinin bizdeki kadar uzun sürmediği bir ülkede insanların kendilerini koruyabilmek için silah kullanmaya pekte ihtiyacını olmadığını düşünüyorum zira eğer suç işlemenin önüne bu şekilde geçilecekse vay halimize..
    Yazdıklarımın açılımını yapmak yerine şu linki veriyorum

    http://translate.google.com.tr/trans...s%3FPageNr%3D4

    burdan okuyabilirsin.

    Ama kesin bir ifade ile kalkıp ''Amerika'da silah kullanma izni genelde kırsal bölgede insanların kendi mülklerini koruyabilmesi için kanunlarla verilmiş bir haktır ''dersen bunu eksik bir doğru olduğunu söylerim yukarda yazdıklarım net ama belliki anlaşılmamış..''ancak şehirlerde durum farklıdır ve kanunlar her eyalette farklılık gösterebilmektedir.''kısmı ise sadece Eyaletlere göre değişken uygulamaların olduğu konusunda ise haklısın ki bende zaten tüm ABD demedim..ama senin dediğin gibi kırsal kesime has da değil..linki okuyunca zaten göreceksin..birde bir istatistik var..silahı sınırlayan yerlerde suç unsuru artış gösterirken tam tersi serbest olan yerlerde suç oranı minimal düzeylerde..New York gibi silah sınırlamasının olduğu bölgeleri incelersen hiç de dediğin gibi değil..suçun en fazla işlendiği polisin, kanunun en çok zorlandığı ve suçun olduğu yerlerdir..sevgiyle kal..
    ANATOLIAN EAGLES MK / Bağımsızlık ve Özgürlük benim karekterimdir. M.K.Atatürk

  10. #50
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Hayatını kaybeden kardeşimize allahtan rahmet kederli ailesine de sabır dilerim..

    Delillerle sabit bir suçun ''ödülü'' serbest kalmaksa, herkes alsın silahi eline ve kendi cezasını uygulasın...zaten yakında olacakların işareti de bu...görünen köy kılavuz istemez. Zaten silah alma yaşı 17'ye indirildi.
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

  11. #51
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    ben olsam sopayla çenelerini kırardım. Ömür boyu konusamicak duruma getirirdim. Ondan sonra ölmek için dua ederlerdi.
    112ciyiz

  12. #52
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara-Trabzon
    Motosikleti
    artık yok
    Alıntı Özer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten silah alma yaşı 17'ye indirildi.
    döndük başa...

    ya kardeşim, kim diyor silah alma yaşı 17 diye? nerenizden uyduruyorsunuz bunları? hadi araştırmıyorsunuz, yukarıda yazılanları okuyun bari. gidin 17 yaşında, bırakın 17'yi hadi 18 yaşında silah almak için müracaat edin bakalım, nerden, nasıl alıyorsunuz 17 yaşında silah?

    hayır korkuyorum, bu konu bir kaç sayfa daha uzarsa, silah yaşını 7-8'lere kadar düşüreceksiniz diye... açık azaltmaya girmiş gibi mübarek...

  13. #53

    Üyelik
    08 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Motosikleti
    Honda CBR 125 idi ;( yine olacak..
    Allah rahmet eylesin... Bu çaresiz babanın hissettiklerini Tuğper'in ailesi ve bizler de hissettik hala da aklımıza geliyor ama onlar gibi eşkıyalık yaparsak onlardan ne farkımız kalır Allah'a havale etmekten başka yapacak birşeyimiz yok malesef gerçek şu ki bu ülkede hak ve hukukun h si yok Allah sabırlar versin...

  14. #54
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı ZERDÜŞT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarımın açılımını yapmak yerine şu linki veriyorum

    http://translate.google.com.tr/trans...s%3FPageNr%3D4

    burdan okuyabilirsin.

    Ama kesin bir ifade ile kalkıp ''Amerika'da silah kullanma izni genelde kırsal bölgede insanların kendi mülklerini koruyabilmesi için kanunlarla verilmiş bir haktır ''dersen bunu eksik bir doğru olduğunu söylerim yukarda yazdıklarım net ama belliki anlaşılmamış..''ancak şehirlerde durum farklıdır ve kanunlar her eyalette farklılık gösterebilmektedir.''kısmı ise sadece Eyaletlere göre değişken uygulamaların olduğu konusunda ise haklısın ki bende zaten tüm ABD demedim..ama senin dediğin gibi kırsal kesime has da değil..linki okuyunca zaten göreceksin..birde bir istatistik var..silahı sınırlayan yerlerde suç unsuru artış gösterirken tam tersi serbest olan yerlerde suç oranı minimal düzeylerde..New York gibi silah sınırlamasının olduğu bölgeleri incelersen hiç de dediğin gibi değil..suçun en fazla işlendiği polisin, kanunun en çok zorlandığı ve suçun olduğu yerlerdir..sevgiyle kal..
    İstatistik neye göre yapılmış merak ettim doğrusu. bu kıyaslama Türkiye'de deprem yardımını en çok hangi şehirden yapıldığını gösteren istatik gibiyse doğru olmayacaktır. Zira NY gibi nüfusun yüksek olduğu bir yerde silah satışını serbest bıraksan da suç azalmayacaktır.

    Suç işlenmesini engellemek için kaynağını araştırmak gerekir bunun en büyük nedenlerinden biride işsizliktir. Silah satışının serbest olduğu ve suç oranının düşük olduğu şehirler ile NY'un (örnek olarak NY dediğin için burdan devam ediyorum) sosyo-ekonomik durumunu kıyaslayan bir istatistik varsa bu fikir çatışmasını daha iyi aydınlatacaktır.

    LA'ta bir boks sporu ile uğraşan bir kişinin yumrukları ölümcül bir silah (deadly weapon) olarak kabul edilirken, başka bir eyalette silahın savunma aracı (self defence) olarak kabul edilebilmesi tezat bir durum değil mi? Demek istediğim apayrı bir coğrafya ve apayrı bir kültürden örnek veriyoruz..

    Tabi bunların birde Türkiye ile kıyaslanarak uygulanabilirliğini düşünmek gerekli..

    Sonuç olarak silah suça karşı caydırıcı olabileceği gibi, tek başına bir çözüm olamaz.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  15. #55

    Üyelik
    19 Ocak 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xx 12999,9rr cadı süpürgesi :P
    Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nasılsa babasıyla yine karşılaşacağım soracağım ehliyetinin olup olmadığını...
    Rahmetli anıl ile ortak tanıdıklarımız var... ve bildiğim kadarı ile ehliyeti vardı anılın...

    Tesadüfen cenazesine katıldığımız Anıl kardeşimize Allahtan rahmet ailesine sabır dilerim....
    [B]durmak yok... yola devam.....
    [/B]
    [COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]

  16. #56
    ZERDÜŞT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 650
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstatistik neye göre yapılmış merak ettim doğrusu. bu kıyaslama Türkiye'de deprem yardımını en çok hangi şehirden yapıldığını gösteren istatik gibiyse doğru olmayacaktır. Zira NY gibi nüfusun yüksek olduğu bir yerde silah satışını serbest bıraksan da suç azalmayacaktır.

    Suç işlenmesini engellemek için kaynağını araştırmak gerekir bunun en büyük nedenlerinden biride işsizliktir. Silah satışının serbest olduğu ve suç oranının düşük olduğu şehirler ile NY'un (örnek olarak NY dediğin için burdan devam ediyorum) sosyo-ekonomik durumunu kıyaslayan bir istatistik varsa bu fikir çatışmasını daha iyi aydınlatacaktır.

    LA'ta bir boks sporu ile uğraşan bir kişinin yumrukları ölümcül bir silah (deadly weapon) olarak kabul edilirken, başka bir eyalette silahın savunma aracı (self defence) olarak kabul edilebilmesi tezat bir durum değil mi? Demek istediğim apayrı bir coğrafya ve apayrı bir kültürden örnek veriyoruz..

    Tabi bunların birde Türkiye ile kıyaslanarak uygulanabilirliğini düşünmek gerekli..

    Sonuç olarak silah suça karşı caydırıcı olabileceği gibi, tek başına bir çözüm olamaz.
    Bu sayfada ki konunun daha da sapmaması için cevap yazmıyorum..Cruiser toplantıların birinde denk gelirsek çayımızı içerken aklında soru kalmayacak şekilde bilgi akışı sağlayacağım..

    Anıl ve benzer durumdaki mağdurlar için ne yapabilirizi ve çözüm önerileri için lütfen düşünelim..
    ANATOLIAN EAGLES MK / Bağımsızlık ve Özgürlük benim karekterimdir. M.K.Atatürk

  17. #57
    osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul /( Katkısız Laz )
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Anlaşılan; Alkollu sürücüye bir türlü tutuklama kararı çıkartmak istemeyen mahkeme heyetini tespit edip oğluna motosikletle çarpmak sorunu çözecek.

  18. #58
    scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2009
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    ailesine ve geride bıraktığı bütün sevdiklerine sabır dilerim.
    allah rahmet eğlesin.
    baştan sona okudum o kadar çok alıntı yapılacak msj varki bende sadece yazayım dedim.
    arkadaş burası türkiye.
    neden tartışmak yerine birlik olup yanlış yapan insanların üzerine yürümüyoruz ki.

  19. #59
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    dilerim ki;
    gerçek suçlular her gece rüyalarında işledikleri suçları görüp ömürlerinin sonuna kadar vicdan azabıyla yanıp-tutuşurlar....
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  20. #60
    ysn17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2010
    Şehir
    Çanakkale/Biga
    Motosikleti
    motoranTorro 100 - Mtr 125
    Acılı babasına ve ailesine Allah sabır versin. Adaletin olmadığına bende inanıyorum cezalar daha ağır ve caydırıcı olmalı.
    Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)