Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Yeter Artık diyorum...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Evlatlarımıza sahip çıkmıyoruz. O çocuk daha 18 yaşında, ailesi de yaptıklarından kendisi kadar sorumlu. Allahım ne büyük bir acı ailesi için ! Allah rahmet eylesin.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:34 ----------

    Alıntı aSuBaYaH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İNSAN HAYATINA ÖNEM VERİLSEYDİ, MOTOSİKLET SATICILARI MOTOSİKLET YANINDA KALİTELİ KASK VERİRDİ MOTOSİKLET SATIŞLARINDA BUNU ŞART KOŞMALARI GEREKİR BENCE, bu tedbirler uygulansa gerisi sürücüye kalmış.
    Çok güzel fikir. Bunun bence de zorunlu koşulması lazım. Kaskımı teslim aldım diye de imza atmalı.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    ercankarakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-MAX 400 ABS
    Abi kasksız motosikleti nasıl kullanabiliyosunuz, 20km ile giderken bile gözlerimi açamıyorum rüzgardan tozdan, yani kasksız daha güvenli deseler bile ben kasksız kullanamam yaa

  3. #43
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    avrupa yakası
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    tüylerim dikendiken oldu! bu benim asla yapamayacağım işlerden biridir sağlam mide ve piskoloji ister

    eğer insanın içinde apaçi (hanzo) ruhu varsa ona kask taktıramazsınız
    m.k.
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

  4. #44
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    daha da kötüsü, bizim hastaneye kaza yapıp gelenler daha sonra kontrole yine motorla ve yine kasksız geliyorlar. uyardığımda ise, "kask takacaksam motora niye bineyim ki" diyor.

    ah be çocuk!!!
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  5. #45
    OGLUMVE BEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Şubat 2008
    Şehir
    3. gün fatih 5 gün dolapdere
    Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    allah rahmet eylesin kardeşimizi

    yavuzhancım böyle bir konuda seni hatırlamak istemesem de tebrik ederim duyarlılıgın için
    cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın:

  6. #46

    Üyelik
    28 Ağustos 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 600
    Arkadaşlar küçük ilçede dahi olsanız takın en azından kaskınızı. Daha bu yaz 2 kiş Rahmet'e erdi....... Takıyorum ve taktırmaya çalışıyorum.
    ::piloot:: Yakaladın mı? bak bakalım ellerine yakaladım dediğin şey sadece mavi bir silüet.... Çoktan uçup gittik. Geçtin mi? bak bakalım ardına ve önüne geçmene izin verildiğinde ufuktaki mavilik kim........ ::uzgunum:

  7. #47
    Birkannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2008
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    daha da kötüsü, bizim hastaneye kaza yapıp gelenler daha sonra kontrole yine motorla ve yine kasksız geliyorlar. uyardığımda ise, "kask takacaksam motora niye bineyim ki" diyor.

    ah be çocuk!!!
    Evet abi katılıyorum bölelerine vermiceksin ne motor ne araba hiç bir araç kullanmiyacaklar..

    Yavuzhan abi ne diyelim ki valla kötü bir durum hele senin işin hiç kolay değil bayadır gözükmüyosun forumda
    Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  8. #48
    sularseller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Nexus 500
    Alıntı Ante adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah rahmet eylesin.

    Artık o kadar kanıksandı ki bu haberler. Bunu da okur, rahmet diler geçeriz. Sayfayı kapattığımız anda da unutur gideriz. Bu gün kaç tane motosiklet kazası okuduğumu unuttum bile.

    Bu kazalar bitmez.

    Nerdeyse son 10 yıldır iktidarda olan, % kaç bilmem oyla geldik diye övünen bir hükümet bile 5 yıldır bir trafik yasa tasarısını meclisten geçiremiyor ise bitmez.

    Hükümetten bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıllardır bunca trafik kazasına sadece seyirci kalıyor,hükümetler her yıl boy, boy, renkli, renkli "Her yıl trafik kazalarında, terör yüzünden ölen vatandaşımızdan kat be kat fazla insan ölmektedir" diye istatistikler yayınlıyor ama bu konuda bir Devlet Planı, kalıcı bir devlet çözümü oluşturmak için parmaklarını kıpırdatmıyorsa bitmez.

    3-5 günlük tatillerde, millet yollara döküldüğünde günde 60-70 kişi trafik kazasında ölüyorsa ve biz bu rakamlara bakıp şanslıyız diyorsak -100'ün üzerindeki rakamları da biliyoruz çünkü- bitmez.

    Ehliyet'in kurslar tarafından verilmesi olumludur. Ama kursları denetlemiyorsan, sonucunda milletle dalga geçer gibi bir imtihan yapıp Ehliyet veriyorsan bitmez.
    (Sorumlusu olmayan iş olabilir mi? Desen ki trafik kazasında kusurlu olan tarafın ehliyetini kim vermişse - kurs değil, imtahını yapıp geçer not verenler- Bunları da sorumlu tutacağım, atıyorum ehliyet verdiği 3 kişi böyle kusurlu bir kaza yaparsa yetkisini iptal edeceğim, para cezası vereceğim vb.

    Trafik eğitimini sadece kurslarda alınan süreye sıkıştırırsan bitmez. Neden ilkokuldan itibaren verilmez bu eğitimler? Maşallah Almanyanın, fransanın geçmişini bilir, bilemem neredeki fiyordları, platoları ezberler, bilmem hangi ülkenin, kendi ülke vatandaşlarının bile bilmediği bilgileri papağan gibi ezberletirler. Ama hayati önem taşıyan trafik konusunda git kursta öğren derler. Bitmez tabi.

    Böylesine eğitimsiz, kuralsız demiyorum pekala kurallarımız var ama cezasız, uygulamasız bir trafik ortamında, üstüne bir de motosiklet gibi kaportasız bir araç kullanacaksanız:
    Ve geçen hafta yaptığım ankette de çıktığı gibi (40 kişi katılmış) %57.5'ğu trafikte hatayı hep karşı tarafta arayacak. Biter mi?

    Forumlarda trafik kurallarına aykırı davranışları övecekseniz, yapıyorum oldu diyeceksiniz. Video'lar yayınlayacaksanız. Polis dur derse kaçarım diyecekseniz. Kısaca Uçundan kıyısından sizde bu ortama bir parça katkıda bulunacaksınız. (Motosiklet.net yöneticilerinin bu tür konulardaki tutumunu çok yerinde buluyorum). Zaten konu hakkında bilgisiz olan insanlar gelip okuyacak "yahu oluyormuş" demek ki diyecek, deneyecek.

    Yukarda söylediğim imtihan sonucu ehliyet alacak sonra hemen gidip 1000cc SS bir motosiklet alabilecek, bu anlattığım trafiğe çıkabilecek. Birileri de parası var alır, isterse pert eder diyecek.


    Biter mi? Ancak yazı biter...

    Bu trafik kazaları bitmez...

    Okur, duyarız, arkasından rahmet dileriz, unuturuz.

    Yazınız çok açıklayıcı teşekkürler.

    Ölen kardeşimize Allah rahmet eylesin.
    yes, i'm falling... how much longer till i hit the ground? i can't tell you why i'm breaking down.do you wonder why i prefer to be alone? have i really lost control? i'm coming to an end.

  9. #49
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Kasım 2009
    Motosikleti
    ..
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evlatlarımıza sahip çıkmıyoruz. O çocuk daha 18 yaşında, ailesi de yaptıklarından kendisi kadar sorumlu. Allahım ne büyük bir acı ailesi için ! Allah rahmet eylesin.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:34 ----------



    Çok güzel fikir. Bunun bence de zorunlu koşulması lazım. Kaskımı teslim aldım diye de imza atmalı.
    verse kullancakmiki arkadaş bi kenariya atacak 100%80 ni

  10. #50
    nahzuvay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Nc750 X DCT - Vespa Gts 250ie
    hepimiz bu konunun ehemmiyeti konusunda hem fikiriz, akıl ve mantık yolu tek işte. Ancak icraate geldigimiz vakit şöyle bi durum cıkıyor ortaya: GÜLÜYORUZ!!! kaskını tak dedigimiz arkadas espriyle karısık cevap veridiginde gülüp geciyoruz. Bakın sigara yasagına nasıl uygulanıyor denetleniyor, sigara kullananlar allısveriş merkezlerinin, magazaların, cafelerin önlerinde yetim cocuklar gibi, ikinci sınıf insan muamelesine maruz kalıyorlar. kanaatimce bizde kask takmayan motosiklet kullanıcılarına aynı muameleyi yapmalıyız....

    Ayrıca arkadaşlar adli tıp kurumu ile iletişeme gecip ''motosiklet kazalarındaki ölüm nedenleri ve önüne gecmek için alınabilecek tedbirler'' konulu bi çalışma yapmak istiyorum. Daha önce bir doktor arkadas uzmanlık tezi için bu konuyu secmiş ama calısmasını tamamlamadan istifa etmiş. Dilerim bu calısmayı anlımızın akıyla yaparız ve tüm motosiklet gruplarına envanter olarak sunarız.
    ŞEHİTLERİMİZ ÖLMEYECEK BU VATAN BÖLÜNMEYECEK...

  11. #51
    osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul /( Katkısız Laz )
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    nahzuvay kardeşim; Bu konuyu gayet açık ve detaylı bir şekilde izah etmişsiniz. Olaydan duyduğunuz üzüntü ortada. Tabi ki sonuçta insan ayırımı yapmıyoruz. Fakat bizler gibi motosiklet tutkunu kişilerin dikkatsiz ve tedbirsiz davranışları sonucu uğradıkları hüsran mt. gurubunu ister istemez ilgilendiriyor. Daha neyazacaksınız ki. ? Bir tibbiyecinin yapacağı en etkili açıklama bu olmalı.. Sanırım Bazıları ders alırlar. Sadece kask veya koruyucular yeterli değil. Eğer bu tutkudan vazgeçemiyor isen ya "Dedbir ve dikkatı elden birakmıyacaksın veya bu işi yapmıyacaksın. " Hiçbir kimsenin yaptığı hatalarla yakınlarını ve sevdiklerini üzmeye, onların yüreklerini parçalamaya, kabus yaşatmaya hakkı yok. "
    Lütfen arkadaşlar; Eğer bizi sevenleri bizlerde seviyor isek sevenlerimize bu şekilde acı yaşatmayalım.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler