Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

bir arabanın perte çıkarılış hikayesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Merhaba arkadaşlar,

    Kaza haberleri okumaktan nefret eder hale geldim, vermek te hoş gelmiyor. Bir bela bin nasihatten iyidir derler ancak, birkaç arkadaşımız biraz daha dikkat eder hale gelirse ne ala.. en azından bazılarımız nasihatle akıllanabiliyor diye sevineceğim ben de.

    Hoş olmayan bir kaza yaptım basit sebepler yüzünden. En azından benzeri hataları göze alabilecekler varsa yapmasın.
    Niye hep uçlarda gezdiğimi soran valideye, annecim ama en güzel renkli taşlar hep kıyılarda der gülerdim. Özellikle genç arkadaşlarım lafım size. Ki formumuz yaşı 20 lerin başında bir sürü arkadaşlar dolu. Kıyılarda bi .ok yok arkadaşlar boşa fazla vakit geçirmeyin, ve unutmayın size verilmiş en büyük hediye yaşamınız. Koruyacağım diye uğraşıp hayatı kaçırmayın ama gereksiz yere de kaybetmeyi göze almayın.

    Neyse lafı fazla uzatmayayım, kazayı getiren faktörleri ve kazayı anlatayım. Son zamanlarda oldukça yoruluyordum iş ve diğer problemlerim yüzünden. Buna rağmen kendime fazla dikkat etmiyordum. Çünki ne yazık ki öyle bir adet edinmemiştim şimdiye kadar. Eve dönmeden tüm geceyi ofiste geçirdiğimi, ertesi akşama kadar çalışıp akşam da başka bir şehre iş için gittiğimi hatırlarım. Ama yaş 30 u geçince demek ki bünye dayanımı düşüyor.

    Çeşitli ülkelerden yönetici bazı misafirlerimizle iki günlük yoğun bir toplantının ardından gece uçakla Ankara’ ya döndüm. Havalimanından aracıma atlayıp evime geçtim saat 11,30 gibi. Bazı hazırlamam gereken evrakları, dosyaları, giysilerimi, katalog vb hazırlayım derken baktım sabahın 3 ü olmuş zaten (Hiçbir hazırlık kafa doluyken yapılmaz, hele yol hazırlığı hata 1). Genelde kahve içerdim ama çay içesim tuttu bikaç bardak çay içtim (dinç kalmayı hedeflersen dikkati yoğunlaştıracak gıda maddeleri daha mantıklı bir seçim olurdu hata 2), duş aldım, baktım sabah oluyor zaten (önemli olan vücud zamanı vücud ne diyor dinlemek lazım hata 3), giyindim sabah 5 e doğru evden çıktım.

    Neyse otobana çıktım yola devam ediyorum ama birkaç kez daldım sonra fark edip toparladım(dikkat salak diyor bünye lakin ben anlayamıyorum). Müziğin sesini açtım kah kah yüzümde gezdiriyorum elimi kendimi uyanık tutmak için( hayır kendinle iddialaşamazsın ki hata 4). Neyse yok şuraya geleyim öyle, oraya gelince yok şuraya geleyim öyle dinleneyim diye hedef koyuyorum ve her seferinde hedefi bir adım öteye taşıyorum (hayır rocky filmi çevirmiyoruz ya ne gereği var hata bilmemkaç). Bazen hafif hız yapıyorum (benim arabadaki haifif hız anlayışımı bilen arkadaşlar bıyık altından gülüyorlardır bunu okuyunca, evet düşündüğünüz gibi hafif hız 170 üstündeki iki üç çizgi arası. (burada hata andavallık derecesine girdiği için hata bilmemkaç değil andavallık bilmemkaç diyoruz) dikkatim biraz yoğunlaşsın diye.

    Neyse hızı iyice düşürüp 100-110 gibi gitmeye başladım. Derken bir anda kendimi yolda bir tarafa aniden çeken bir aracı toparlamaya çalışırken buldum. Anormal yorgunlukla zayıflayan refleksler ve dikkat yetersizliği yüzünden yapamadım tabi. Bir yere çarptığımı sonra takibeden sarsıntıları ve ters gittiğimi hatırlıyorum. Araç yavaşladı ve durdu. İlk birkaç saniye lastik seslerini dinledim kimsenin çarpmayacağını anladıktan sonra bir elimle yerden destek alıp emniyet kemerimi çözdüm. Sonra zaten sırtımın üstüne indiğim için dışarı biraz daha rahat çıktım. Yolun neresinde olduğuma ve gelen bir tehlike olup olmadığıma baktım araç içine göz gezdirdim bir cep telefonu ve ehliyetimi aldım. Sonra zaten duran yardımsever insanlar, gelen polis ve diğer resmi işlemler..

    Bir dakika kadar sonra araca iyice bakma imkanım oldu. Bir yanı değil aracın her yanı rezil önü arkası sağı solu üstü altı.. Yola dağılmış eşyalar ve giyecekler. Bagajdan fırlamış onca eşya ki laptoptan tutta ne arasan var.. Araç perte çıktı zaten..










    Bunlar da nazaran düzeltilmiş halleri..






    Aslında eklemeye devam edecektim ama baktım 12 fotoğraf çekmişim. Hasar raporu lazım olur falan diye ama 12 tane fotoğraf çekip dosyayı sağlama alana kadar adam gibi davranıp kendimi ve aracı sağlama alsaydım daha mantıklı bir hareket olurdu canım sıkıldığından artık resim eklemeyi bırakıyorum.


    Şimdi düşünüyorum ne gerek vardı. Neyin iddialaşması, neden kendimi zorlamışım, neden kendi ihtiyaçlarımı düşünmemişim. Hayır bir anlamı yok ki.. kimse madalya da takmayacak yada kendi gözümde değerim mi büyüyecekti.. kendimi her zaman zorlamayı severim, ama bunu daha mutedil şeylerle, daha mutedil şekillerle yapacağım artık. Kendime düşmanım gibi değil de dostum gibi bakacağım en azından. İçerden burnum bile kanamadan çıkmış olmamı okuduğum ayetel kürsilere veriyorum ben. Yada henüz yapmam gereken birkaç şey var. Belki onları yapmam için bir şans verildi bu eşşek herife, bilmiyorum çok umursamıyorum da. Görünürde sağ kalmamı sağlayan sebepler ise, %100 emniyet kemeri, hava yastığı ve araç üzerinin diğer taraflardan ezilmiş olmasına rağmen, benim olduğum taraftan sadece 5-6 cm ezilmesi. Şu an parçalanmış bir şekilde bir torbanın içinde de olabilirdim yada ölmüş olsaydım çarşamba sabahı bu olay olduğuna göre en geç bugün öğlen bazılarınız benim cenaze namazıma gelmiş olacaktı. Sadece beni sakat bırakmadığı için teşekkür edebiliyorum şimdilik. Düzgün biri olacağım artık diyemem doğal olarak, merak etme her zamanki gibi düzgün biri olarak yaşamaya devam edeceğim diyebilirim. Hayırlısı olsun, ne olursa olsun hayırlısı.. Evdekilere haber verip telaşlandırmak istemedim, işin doğrusu artık haber vermeyi de düşünmüyorum. Başımı yada onların başını ağrıtmaya, üzmeye gerek yok.

    Böyle işte arkadaşlar. Bir aracı perte çıkarmanın hikayesi işte. Biraz aptallık kokan bir hikaye ama hepimiz bazen boğazımıza kadar aptallığa batıyoruz. Kendimi de perte çıkarmadığım için şanşlıyım..

    Kendinize verilmiş şeylerin kıymetini bilin. Bir çift gözü bile satın alamazdık ömrümüz boyunca çalışsak..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  3. #3

    Üyelik
    13 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW F 650 GS
    Çok büyük geçmiş olsun allah kimseye kaza, bela vermesin.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara-Trabzon
    Motosikleti
    artık yok
    çok geçmiş olsun. "verilmiş sadakanız varmış" deyimi bu durumlar için geçerli oluyor. belki sağlığınız verdiğiniz sadakaların hatrına halen yerindedir, bilinmez ki...

    ben de çok daha genç zamanlarımda bu yolda araç kullanırken yorgunluktan uyuma hikayelerini dinledikçe, "nasıl olur yahu, araba kullanırken insanın bütün duyuları daha bir açık olur. bu durumda insan uyuyamaz bile" diye düşünürdüm. ama ilerleyen yaş ve daha yoğun araç kullanımıyla tecrübe ettim ki, bal gibi de uyunabiliyor. gözleri açık uyumanın ne olduğunu sizin kadar ağır deneyim etmedim çok şükür ama en azından nasıl gerçekleştiğini biliyorum.

    sonuçta mal canın yongasıdır, insan giden kazançlara üzülüyor ama, bildiğiniz bir şeyi hatırlatmak bile olsa yine de söylemek lazım. giden mal olsun. sağlığınız yerinde olduktan sonra, o arabayı kazanan asfalt meleği, yine çalışır, yine kazanır, hem de daha iyilerini kazanır...

    en kötü kazanızın bu olmasını ve Allah'tan, tekrarından da beterinden de, hepimizi korumasını dilerim...

  5. #5

    Üyelik
    27 Nisan 2009
    Şehir
    sakarya-adapazarı
    Motosikleti
    Cok Yakında
    abicim büyük geçmiş olsun.yiyecek ekmeğin varmış.allah beterini göstermesin
    KASKSIZ SÜRÜŞ MÜ? EVİNE DÖN EVLAT:bounce:

  6. #6
    ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    vaRRdı
    Büyük geçmiş olsun... Allah korumuş...

    Sizin ayakta olmanız herşeyden önemli... Geri kalan herşey yerine geliyor...


    Tekrardan geçmiş olsun...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

  7. #7
    CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    allah beterinden saklasın, verilmiş sadakan varmış gerçekten.
    bazen sınırıları ne kadar zorlarsanız zorlayın bir adım öne gidemezsiniz,
    aksine hep batarsınız.
    umarım bundan sonra kendin içinde zaman ayırırsın,
    önümüzde yaşanacak çok şeyler var, ama herşey sırasıyla, ölüm bile.
    98 Beygir.....

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    20 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul/Kadıköy
    Motosikleti
    TVS Apache
    abi çok büyük geçmiş olsun.Allah sevdiklerine bağışlamış.umarım bir daha yaşamazsınız böyle üzücü bi olay.

  9. #9
    R_E_B_E_L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2007
    Şehir
    İZMİT
    Motosikleti
    B M W R 1 2 0 0 G S
    Geçmiş olsun.Tüm bu tedbirsizlikler içinde aldığın bir tedbir (emniyet kemeri) seni hayata bağlamış.
    !! DİKKAT !! EJDERHA ÇIKABİLİR

  10. #10

    Üyelik
    31 Ocak 2009
    Şehir
    siirt
    Motosikleti
    125 kt gerisi hikaye
    geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış bazı şeylerin farkına varmak güzel aslında

  11. #11
    VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2007
    Şehir
    -------- i Z M i R --- İsim:£.я.h.α.η
    çok geçmiş olsun.. verilmiş sadakan varmış...
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

  12. #12

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Teşekkür ederim arkadaşlar, allah daha kötüsünü size yaşatmasın.

  13. #13

    Üyelik
    21 Kasım 2007
    Tekrar geçmiş olsun. en azından sana bir şey olmamış

  14. #14

    Üyelik
    23 Ocak 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    kanuni racer 200
    çok büyük bir kaza atlatmışsınız çook çook geçmiş olsun. bu olaydan ders çıkarmanız güzel birşey fakat keşke hiç olmasaydı. size fiziki olarak zarar vermemesi en büyük şansınız.

  15. #15
    praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    yok
    cok cok gecmis olsun..
    ders alinmissa ki bence alinmis ve saglik yerindeyse sorun yok demektir..
    aman dikkat..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

  16. #16
    GÖKTAX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Şehir
    Ankara/Akvaryum
    Motosikleti
    250 MCT
    Geçmiş Olsun. Allah (cc) beterinden saklasın.

  17. #17
    PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Çokk geçmiş olsun

  18. #18
    AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2008
    Şehir
    istanbul
    üstad;

    çok gçmiş olsun... gerçektende verilmiş sadakan varmış...

    zaten şu dünya bile DUA'larla ayakta duruyor... artık hayat daha anlamlı gelmiştir belkide sana... ben 2 defa kaza geçirdim,1 kerede vuruldum... gitmekle gelmek arasında olmak çok kötü ve zor....

    hayata bakışım çoook değişti... daha inançlı oldum mesela!!!

    neyse;

    Allah seni,bizlere,ailene,sevenlerine ve sevdiklerine bağışlamış...

    tekrardan geçmiş olsun...

  19. #19
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    Geçmiş olsun abicim boşver sağsın ya..

  20. #20
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Motosikleti
    var bişeyler
    büyük geçmiş olsun, en büyük kazanız bunla kalsın. kaskonuz vardır umarım.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler